X

Δολοφονία Γραικού - Συγκλονίζει η σύζυγός του: "Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια - Με έκαναν να ντρέπομαι" [Βίντεο]

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή με χαμόγελα ανακούφισης από τους συγγενείς του Δημήτρη Γραικού

Γράφει: TheToc team

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 47χρονος κρεατέμπορας που σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό, η σορός του οποίου εντοπίστηκε, πέρυσι τον Μάιο, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή με χαμόγελα ανακούφισης από τους συγγενείς του 59χρονου κτηνοτρόφου. Περίμεναν να ακούσουν την τιμωρία του 4 χρόνια. Στον άνθρωπο που επί δυόμισι χρόνια παρίστανε τον ανήσυχο συνεργάτη του αγνοούμενου επιχειρηματία, θεωρώντας ότι δεν θα βρεθεί ποτέ το σημείο που είχε θάψει τη σορό μαζί με το αγροτικό αυτοκίνητο.

"Η ψυχή του πατέρα μου ησύχασε, αποκαλύφθηκαν όλα τα ψέματα" είπε δακρυσμένος ο γιος του θύματος, Αρχιμήδης Γραικός στην κάμερα του Mega.

"Δικαιωθήκαμε. Δίπλα τον είχε θαμμένο και μου έλεγε ψέματα. Όλο ψέματα" αναφέρει ο αδερφός του δολοφονημένου, Νίκος Γραικός. "Θα σαπίσει στη φυλακή, όπως σάπισε ο αδελφός μου", είπε η αδερφή του, Πετρούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αιτία της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες. Ωστόσο, η οικογένεια θεωρεί ότι ο πραγματικός λόγος που "όπλισε" το χέρι του δολοφόνου, παραμένει άγνωστος.

Συγκλονίζει η σύζυγός του: "Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια"

"Υπάρχει μια ηθική δικαίωση που δεν μπορεί να αλλάξει, όμως αυτά που περάσαμε εγώ και τα παιδιά μου αυτά τα χρόνια, ούτε μπορεί να φέρει πίσω τον Δημήτρη", σημείωσε η σύζυγός του Δέσποινα Τσακαλίδου, μιλώντας στο LIVE NEWS του Mega.

"Τα ισόβια είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορούσαμε να κερδίσουμε κι αυτή πήρε, αυτή του άξιζε. Έδωσε πέντε καταθέσεις και στις 5 είπε τελείως διαφορετικά πράγματα, ακόμα και στην απολογία του δεν ξέρουμε ποιος ήταν πραγματικά ο λόγος που σκότωσε τον σύζυγό μου.

Για ποιο λόγο, τι του έκανε ο σύζυγός μου; Τον είχε σκοτώσει στο ξύλο. Υπήρχε η οικονομική διαφορά, ναι. Πέρα από την επαγγελματική τους σχέση, δεν είχε περτίδες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο", πρόσθεσε.

"Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια. Με έκαναν να ντρέπομαι. Δεν είχα κάνει τίποτα, είχα χάσει. Έπρεπε να αναλάβω τα παιδιά μου, τη δουλειά μου, 2 μεγάλους ανθρώπους. Ήταν δύσκολα. Έκανα όμως ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα σε φίλους, γνωστούς", ανέφερε ερωτηθείσα για το διάστημα που κάποιοι την έδειχναν ως ένοχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο στόχος της οικογένειας ήταν διπλός. Αφενός περίμενε από τη Δικαιοσύνη μια δίκαιη δίκη και μια προσήκουσα ποινή κι αυτό έγινε, γιατί πράγματι το δικαστήριο στάθμισε κι αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία και τον χαρακτήρα του δράστη το πόσο αδίστακτος, το πόσο αμετανόητος ήταν μετά την πράξη. Δεν δίστασε στην απολογία του να πει ότι ό,τι έκανε το έκανε για να αποπροσανατολίσει τις αρχές", τόνισε από πλευράς του ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Καραβελάκης.