
Το ματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι, δίνει απαντήσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη; Τρεις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση του τάγματος θανάτου των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα ακόμα στοιχείο, που ενδεχομένως να οδηγήσει την πορεία των ερευνών προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
DNA του 35χρονου "οπαδού με την κόκκινη μπλούζα", που είχε αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας να τρέχει δίπλα από τον 29χρονο την νύχτα της δολοφονίας, εντοπίστηκε σε ένα από τα ευρήματα της συμπλοκής, στο οποίο υπήρχαν ίχνη αίματος του Μιχάλη Κατσούρη.
Ο 35χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή λόγω καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή σε παλαιότερα επεισόδια οπαδικής βίας, σε προγενέστερη εξέταση του από τις αρχές, είχε αποκαλύψει στην ανακρίτρια, ότι τη νύχτα των επεισοδίων, είχε μαζί του μαχαίρι, το οποίο χάθηκε κατά την συμπλοκή.
Ιδρώτας και αίμα
DNA, πιθανότατα από ιδρώτα του 35χρονου, εντοπίστηκε στη λάμα του αναδιπλούμενου μαχαιριού, κατά την αντιπαραβολή που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο ίδιο μαχαίρι, είχε εντοπιστεί τόσο στη λάμα, όσο και στη λαβή, αίμα του Μιχάλη Κατσούρη. "Αχνό" dna του 29χρονου έχει βρεθεί και σε ένα ακόμη μαχαίρι που μπορεί να είχε ο ίδιος στην κατοχή του. Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιοι αξιωματικοί που είχαν εξετάσει όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ, είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το θύμα να είχε πληγεί από κάποιοι τυφλό χτύπημα, είτε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, είτε στο στάδιο της γρήγορης απομάκρυνσης από το πεδίο των συγκρούσεων.
Σε ένα από τα καρέ που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο 35χρονος είχε αποτυπωθεί να έρχεται σε επαφή με τον Μιχάλη Κατσούρη, των ώρα που τρέχουν για να γλυτώσουν από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, όμως σύμφωνα με άλλο στοιχείο της προανάκρισης, τα ίχνη αίματος από το θανάσιμο τραύμα, έχουν εντοπιστεί πριν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.
"Είμαι φίλος του Μιχάλη, με χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι και μου έσπασαν χέρι και πόδι", ανέφερε ο 35χρονος στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά αγνώστων δραστών, τον περασμένο Αύγουστο. Είχε χαρακτηριστεί ως "μάρτυρας κλειδί" και στην εξέταση του από τις αρχές, υποστήριξε ότι βρισκόταν δίπλα από τον 29χρονο, την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού του. Φωτογράφισε ως δράστες, κουκουλοφόρους με διακριτικά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως όπως ισχυρίστηκε, δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το δράστη καθώς δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι, την στιγμή του μαχαιρώματος. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 35χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς έχει αποτυπωθεί να εκτοξεύει μολότοφ, κατά τις συμπλοκές.
Νέες έρευνες για το φονικό όπλο
Συνολικά τέσσερα αναδιπλούμενα μαχαίρια είχαν κατασχεθεί από τις αρχές και είχαν δοθεί για ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να προσδιορίσει αν κάποιο εξ’ αυτών, ήταν συμβατό με το τραύμα που οδήγησε στο θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη. Σε κατάθεση τους, οι ιατροδικαστές, είχαν ενημερώσει για το κάθε εύρημα και τις πιθανότητες που υπάρχουν, να είναι αυτό που ίσως έπληξε θανάσιμα το θύμα. Πλέον μετά και την ταύτιση του DNA, δεν αποκλείεται το μαχαίρι, να σταλεί για νέα ιατροδικαστική εξέταση και πραγματογνωμοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το ματωμένο εύρημα, ήταν ανάμεσα στα δύο μαχαίρια, που συγκέντρωναν τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν συμβατά με το θανατηφόρο τραύμα.
Εκτός από τα νέα στοιχεία, που έχουν προκύψει από το γενετικό υλικό, οι ανακριτικές αρχές, αναμένεται να προχωρήσουν και σε νέο κύκλο συμπληρωματικών καταθέσεων από όλους του κατηγορούμενους, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετάφραση από τα ψηφιακά πειστήρια που προέκυψαν κατά την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων από την Κροατία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr