Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ψάχνουν τον εφοπλιστή, τον απότακτο αστυνομικό και τη γυναίκα - 7 συλλήψεις μέχρι τώρα

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη επτά ατόμων για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Κατάθεση "φωτιά" έλυσε τον γρίφο.

ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ

"Είδα και αναγνώρισα τους δράστες που επιβιβάστηκαν στο σκάφος του εφοπλιστή στη Σκαφιδιά Ηλείας, το βράδυ πριν την δολοφονία και όταν επέστρεψαν σε αυτό μετά το έγκλημα. Είχαν μαζί τους κράνη μοτοσυκλέτας και ένα πιστόλι. Μου είπαν ότι είχαν σκοτώσει το ζευγάρι (δεν γνώριζαν ότι είχε διασωθεί ο Κορφιάτης) και κατονόμασαν ότι αυτός που είχε δώσει την ‘εντολή’ ήταν ο απότακτος αστυνομικός. Άλλαξαν και πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν όπως και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν.

Είπαν επίσης, ότι είχαν πετάξει την μοτοσυκλέτα, ένα YAMAHA TDM 850, στη θάλασσα στην περιοχή Πόρτο Ρώμα Ζακύνθου" φέρεται να είπε το "βαθύ λαρύγγι" της μαφίας της Ζακύνθου σε μία κατάθεση… φωτιά, που έδωσε ώθηση στις αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη στις 9 Ιουνίου 2020 στη Ζάκυνθο.

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε Ζάκυνθο, Ηλεία και Αθήνα, και τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι φαίνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί. Ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι απότακτος αστυνομικός που είχε φυλακισθεί για την ληστεία με λεία 550.000 ευρώ από τον νυν δήμαρχο Ζακύνθου το 2016. Φυσικοί αυτουργοί ένας συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή που συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή και ένας κάτοικος του νησιού που έχει φυλακισθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ο οποίος παραδόθηκε οικειοθελώς. Αναζητούνται ο εφοπλιστής, ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος, και μία γυναίκα, σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο "τσιλιαδόρου" στη δολοφονία της 37χρονης.

Πέρα από την σημαντική μαρτυρία, οι αρμόδιοι αξιωματικοί φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει DNA και αποτυπώματα κάποιων εκ των κατηγορουμένων στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή τους, ενώ σημαντικά είναι τα ευρήματα από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και ανασύρσεις δεδομένων, από συνδέσεις των εμπλεκομένων. Ο απότακτος αστυνομικός που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της 37χρονης ενώ ήταν φυλακή σε έρευνα που είχε γίνει στο κελί του, είχε κατασχεθεί κινητό τηλέφωνο από το οποίο φαίνεται να προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση από την εξερεύνηση στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τα δεδομένα των τηλεφωνικών επικοινωνιών του συνοδού ασφαλείας του εφοπλιστή προκύπτει η παρουσία του στη Ζάκυνθο τον χρόνο διάπραξης της ανθρωποκτονίας και επικοινωνίες του με εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μία άλλη μαρτυρία τοποθετεί τους δύο φυσικούς αυτουργούς στην μεταφορά και παραλαβή του φουσκωτού σκάφους στην αποθήκη ξυλείας στη Σκαφιδιά Ηλείας, που φυλασσόταν για τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την δολοφονία, και την "έξοδό" του το βράδυ πριν το έγκλημα, όπου μετακινήθηκε στο λιμανάκι του Πόρτο Ρώμα στο Βασιλικό Ζακύνθου.

Ο συνοδός του εφοπλιστή αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο υπέπεσε σε αντιφάσεις με άλλα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας και κυρίως για την προμήθεια και μεταφορά του σκάφους του εφοπλιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης είχαν κατονομαστεί από τον 54χρονο Ντίμη Κορφιάτη, ως επίδοξοι δολοφόνοι του σε κατάθεσή του το 2018, σε μήνυσή του κατά 8 ατόμων μετά την δολοφονία της γυναίκας του στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και σε έγγραφη αναφορά "φόβου" και έκκλησης επίσπευσης των διαδικασιών έρευνας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου στις 23 Απριλίου 2021. Έπεσε νεκρός 14 μέρες μετά…

Στη μήνυσή του ο 54χρονος μέσω του δικηγόρου του Θεόδωρου Μαντά, ως δράστη της δολοφονίας της συζύγου και απόπειρας σε βάρος του, είχε αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο άτομο αναφέροντας: "Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης". Ως οδηγό της μοτοσυκλέτας κατονόμαζε δεύτερο άτομο, σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, τον οποίο είδαν άνθρωποι να διαφεύγει και να επιβιβάζεται σε σκάφος. Κατονόμαζε επίσης εκείνους που βοήθησαν και συνέδραμαν τους δράστες.

Αναφορικά με το κίνητρο του συνοδού ασφαλείας του εφοπλιστή, ανέφερε: "… διακατέχεται και από ισχυρό σε βάρος μου μένος το οποίο ερείδεται σε έξωσης της εταιρείας του από ξενοδοχείο που είχε υπομισθώσει παράνομα". Για τον δεύτερο φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου του είχε αναφέρει πως κίνητρο του ήταν η καταδίκη του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, μετά από αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Ντίμης Κορφιάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία για την δολοφονία της 37χρονης υπερβαίνει τις 2.000 σελίδες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την μεταφορά της στην Εισαγγελία Ζακύνθου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δικονομικές διαδικασίες για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Σήμερα αναμένεται οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στην Αθήνα και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να μεταφερθούν στη Ζάκυνθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση έχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους της δολοφονίας της 37χρονης έχουν εμπλοκή και σε αυτή του συζύγου της, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία της μήνυσης του Ντίμη Κορφιάτη, και τις λεπτομέρειες που παρέθετε, με την χθεσινή εξέλιξη της υπόθεσης, δεν αποκλείεται να είχε γίνει αποδέκτης πληροφοριών από το ίδιο "βαθύ λαρύγγι"…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ Η ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 18 Ιουν 2021 | 19:45

Γλυκά Νερά: Όλη η σοκαριστική απολογία του πιλότου: "Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της - Έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο"

Ολόκληρη η απολογία του 33χρονου συζυγοκτόνου - Πώς έγινε ο καβγάς με την Καρολάιν και πώς έφτασε στη δολοφονία της στο σπίτι στα Γλυκά Νερά

Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ 18 Ιουν 2021 | 18:55

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η Roxy - Tο σκυλάκι που σκότωσε μετά την Καρολάιν ο 33χρονος πιλότος

Πώς η Καρολάιν απέκτησε το σκυλάκι που δολοφονήθηκε επίσης από τον 33χρονο πιλότο

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 18 Ιουν 2021 | 16:58

Γλυκά Νερά: Την Τρίτη απολογείται ο πιλότος - Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και δεμένος πισθάγκωνα στον Εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

Ο 33χρονος πιλότος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί

Η ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 18 Ιουν 2021 | 15:45

Γλυκά Νερά: Έτσι "έσπασε" ο πιλότος από την "ομάδα χειρισμού" της ΕΛ.ΑΣ και ομολόγησε - Οι "κατηγορίες" κατά της Καρολάιν

Ο 32χρονος πιλότος ξεκίνησε από την αρχή της σχέσης του με την Καρολάιν, πώς εξελίχθηκε και τα προβλήματα που ανέκυψαν

"ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ" 18 Ιουν 2021 | 14:51

Γλυκά Νερά - Σούρας: Ο πιλότος έπαιζε αισχρό θέατρο, είναι ένας κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας περιγράφοντας τον δολοφόνο της Καρολάιν μίλησε για έναν "κτηνάνθρωπο".

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ "ΦΩΤΙΑ" 18 Ιουν 2021 | 14:39

Γλυκά Νερά: Σάλος στο Twitter με Μπαλάσκα που είπε για τον πιλότο "είναι βλάκας, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή"

"Είναι βλάκας δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή", δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας για τον πιλότο που δολοφόνησε την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

ΜΕΣΩ INSTAGRAM 18 Ιουν 2021 | 10:31

Γλυκά Νερά: Ξέσπασε κατά του πιλότου η Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

"Δεν είχε ψυχολογικά, ήθελε να έχει την επιρροή, τον έλεγχο στη γυναίκα του και όταν σταμάτησε να την έχει, τη σκότωσε", γράφει στο Instagram η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ 18 Ιουν 2021 | 08:38

Γλυκά Νερά: Πρωτοσέλιδο από την Daily Mail η ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - "I killed her"

Πρωτοσέλιδο στιην Daily Mail η ομολογία του 33χρονου πιλότου πως εκείνος σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν Κράυτς στο σπίτι του ζεύγους στα Γλυκά Νερά.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ 18 Ιουν 2021 | 07:25

Γλυκά Νερά: Επί 2 ώρες και 20 λεπτά ο πιλότος σκηνοθετούσε τη "ληστεία" - Ομολόγησε ότι σκότωσε την Καρολάιν στις 4:00

Σοκ και οργή από τα όσα είπε ο πιλότος για το μοιραίο βράδυ που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά - "Είπε ότι θα πάρει το παιδί και θα φύγει".

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε.Α. ΤΗΣ ΕΛΑΣ 18 Ιουν 2021 | 07:13

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά - Κατερινόπουλος: Ηταν προσχεδιασμένη η δολοφονία της Καρολάιν

"Δεν ήταν ένας καβγάς που πάνω εκεί την σκότωσε", είπε ο ταξίαρχος Κατερινόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 18 Ιουν 2021 | 06:52

Έγκλημα στην Κατερίνη: Το Σάββατο απολογείται ο δολοφόνος του 45χρονου κομμωτή

Το Σάββατο απολογείται ο 58χρονος. Οι προσωπικές διαφορές που όπλισαν το χέρι του 58χρονου και σκότωσε τον κομμωτή στην Κατερίνη.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιουν 2021 | 21:25

Γλυκά Νερά - Αστυνομικός για τη δολοφονία της Καρολάιν: "Για εμάς δεν είναι πια μάρτυρας ο πιλότος"

Πλέον για τους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος δεν καταθέτει ως μάρτυρας, αλλά εξετάζεται ως ένα από τα πιο βασικά πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν σχέση με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιουν 2021 | 17:43