"Από θαύμα ζούμε" λέει – δίχως να μπορεί ακόμα να το πιστέψει - ο δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, μετά τον εντοπισμό 314 βομβών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου κατά την διάρκεια των εργασιών.
"Οι βόμβες ήταν πολύ περισσότερες από τις 314 που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί", δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα", υπογραμμίζοντας πως οι βόμβες βρίσκονταν κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, κάτω από παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις: "Ακριβώς δύο μέτρα κάτω από τα πόδια μας είχαν κρύψει οι Γερμανοί 314 πυραύλους αέρος".
Συνέχισε δε λέγοντας: "Η αιτία της συνάντησης με τον στρατό προχθές που έφερε στην επιφάνεια την ενημέρωση αυτή, είναι επειδή έχουν βρεθεί διάσπαρτες μέσα στο αεροδρόμιο, σε διάφορα σημεία πάρα πολλές βόμβες που δεν εξερράγησαν στην περίοδο των βομβαρδισμών όχι από τους Γερμανούς. Ήταν συμμαχικές βόμβες που βομβάρδιζαν τους Γερμανούς που είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο, οι οποίες βεβαίως προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή όταν ο στρατός ελεγχόμενα, χωρίς κίνδυνο για τους κατοίκους μας, τις απενεργοποίησε. Όμως στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε η αποθήκη των Γερμανών, αποθηκευμένες η μία πάνω στην άλλη, κρυμμένες δηλαδή, δύο μέτρα κάτω από τη γη και κάτω από τις εγκαταστάσεις", εξήγησε.
Όπως είπε, "το παράδοξο είναι ότι δεκαετίες τώρα έχει γίνει αεροδιάδρομος, γραφεία ακριβώς δίπλα, Ολυμπιακές και δημοτικές εγκαταστάσεις και από θαύμα αυτός ο φουκαράς που έσκαβε, δεν έσκαψε δύο μέτρα πιο δεξιά για να γίνουμε κούγκι. Θα είχαμε γίνει παρανάλωμα".