Δύο νέα κτίρια στον «Ευαγγελισμό» με υπογραφή του Ρέντζο Πιάνο

Από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των €110 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα.

duo-nea-ktiria-ston-euaggelismo-me-upografi-tou-rentzo-piano
SHARE THIS
0
SHARES

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, που σχεδίασε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο οποίο στεγάζεται η Εθνική Λυρική σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη θα σχεδιάσει όπως όλα δείχνουν και τα νέα κτίρια του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μιας από τις πιο μεγάλες δομές υγείας στην Αθήνα.

Η ανέγερση των κτιρίων είναι μέρος μιας μεγάλης δωρεάς στο χώρο της υγείας που πραγματοποιεί το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το 2017 και με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 200 εκ. ευρώ. Ήδη ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα η παράδοση προς χρήση των 143 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων, τα οποία διέθεσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους €14 εκατομμυρίων προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ περιλαμβάνει την προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό ανάγκες μεταφοράς νεογνών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Η δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει την πλήρη συντήρηση των οχημάτων για 8 χρόνια.

Μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει επιπλέον την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου ΕΚΑΒ Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Η αναβάθμιση αφορά, συγκεκριμένα, την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον, η δωρεά υποστηρίζει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των €110 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα.

 

Ένα μνημόνιο για  …καλό σκοπό

Στις 12 το μεσημέρι σήμερα (21 Μαρτίου) ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος πέρασε την πόρτα του Μαξίμου για να πάρει μέρος στην τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την υλοποίηση δωρεάς για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα.

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ΄ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (σ.σ. είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

 

Στο οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο βρίσκεται το νοσοκομείο Ευαγγελισμός αφού κατεδαφιστούν δυο κτίρια στη θέση τους θα ανεγερθούν δυο νέα πολυόροφα εκ των οποίων το ένα θα παραμείνει στη χρήση του Ευαγγελισμού, ενώ το δεύτερο θα παραδοθεί στην πανεπιστημιακή Σχολή, η οποία θα μετακομίσει εκεί μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Ανάμεσα στα έργα του Ιδρύματος που αφορούν τη δημόσια υγεία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ανέγερση και ο εξοπλισμός νέου κτιρίου στο γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής, η ανέγερση και ο εξοπλισμός νέου Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, η ανακατασκευή και ο εξοπλισμός του κτιρίου των Αδελφών νοσοκόμων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ προβλέπεται και η ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με την αγορά 3 PET/CT προκειμένου να διατεθούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στο μακρόπνοο πρόγραμμα υγείας του ΙΣΝ περιλαμβάνονται και σημαντικές δωρεές που θα λάβουν χώρα σε βάθος χρόνου όπως η δωρεά 20 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων σ εόλη τη χώρα, καθώς και η δωρεά για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook