Δυο Ρουμάνες «χειρουργούσαν» ΑΤΜ τραπεζών

Με ειδικά εργαλεία δυο γυναίκες απο τη Ρουμανία ξάφριζαν ATM τραπεζών.

duo-roumanes-xeirourgousan-atm-trapezwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Φουρκέτα» στα ΑΤΜ, είχαν βάλει δύο γυναίκες από τη Ρουμανία. Άνοιγαν με ψαλίδι την έξοδο των χρημάτων από συγκεκριμένου τύπου μηχανήματα και στη συνέχεια τοποθετούσαν στο εσωτερικό της θυρίδας, έλασμα στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.

 

  Οι πελάτες-θύματα, έπαιρναν την κάρτα τους χωρίς όμως να παραλάβουν τα χρήματα. Κάποιοι έκαναν ερώτηση υπολοίπου στην οποία δεν είχε καταγραφεί η ανάληψη. Όταν οι δύο Ρουμάνες έπαιρναν τον μηχανισμό με τα εγκλωβισμένα χρήματα, χρησιμοποιώντας τζιμπίδα, αυτά περνούσαν από τα «μάτια» του ΑΤΜ, που είχε κρατήσει στην μνήμη του την συναλλαγή και πίστωνε το ποσό της ανάληψης. Μερικά από τα θύματα διαπίστωσαν την απώλεια των χρημάτων, άμεσα, όταν πήγαν σε άλλο ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη διαπιστώνοντας ότι είχε καταγραφεί και η προηγούμενη από την οποία δεν είχαν βγει τα χρήματα.

 

  Πολλά από τα θύματα διαμαρτυρήθηκαν στις τράπεζες. Διευθυντής Ασφαλείας Τράπεζας εντόπισε από τις κάμερες των υποκαταστημάτων τις δύο γυναίκες και τον τρόπο δράσης τους. Αποτύπωσε τις εικόνες τους και τις έδωσε σε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Το βράδυ της Πέμπτης οι δύο γυναίκες παγίδευσαν ΑΤΜ τράπεζας στο Παγκράτι και πήγαν σε απέναντι καφετέρια περιμένοντας τον πολίτη-θύμα που θα έκανε ανάληψη. Από το κύκλωμα των καμερών εντοπίστηκαν κατά την παγίδευση του ΑΤΜ, ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες.

Οι αστυνομικοί τουΤμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διαπίστωσαν ότι οι δύο γυναίκες από τον περασμένο Μάρτιο είχαν προβεί σε 104 παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων τραπεζών αποκομίζοντας συνολικά12.400 ευρώ. Η ζημιά που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα ανέρχεται στο ποσό των 39.100 ευρώ.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τις παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook