Follow us

Δύο σενάρια για την ενέδρα θανάτου στα Εξάρχεια

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για το κίνητρο των εκτελεστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ άνδρα με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια

Δύο σενάρια για την ενέδρα θανάτου στα Εξάρχεια

«Πλούσιες» σημειώσεις στα αραβικά, μία χατζάρα, ένα πιστόλι των 9ΜΜ, ένα ακόμη ρέπλικα και πολλές κάρτες sim είναι μερικά από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 36χρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed, στην οδό Ερεσού στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί έφθασαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον αριθμό 65 της συγκεκριμένης οδού, αξιοποιώντας πληροφορίες και το κλειδί που είχε πάνω του το θύμα με αυτοκόλλητο που έγραφε το όνομα της οδού. Ο εντοπισμός του κλειδιού με την ένδειξη προκάλεσε την εντύπωση των αστυνομικών, καθώς εκτιμάται ότι ο 36χρονος έχει και άλλα οικήματα διαμονής ή αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών και ερευνούν τα υπόλοιπα κλειδιά που είχε στην κατοχή του. Το θύμα είχε πάνω του δύο κινητά τηλέφωνα ρυθμισμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναζητηθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες. Στον τόπο της δολοφονίας φαίνεται να βρέθηκε ένα άθικτο φυσίγγιο, το οποίο εικάζεται πως είτε προέρχεται από εμπλοκή του όπλου Τοκάρεφ που χρησιμοποίησε ο δράστης, είτε για συμβολικούς λόγους...

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για το κίνητρο των εκτελεστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ άνδρα με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια. Το πρώτο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από την μαφία των ναρκωτικών που λυμαίνεται την περιοχή και το δεύτερο για «παραδειγματική» εκδίκηση ομάδων αντιεξουσιαστών που αντιδρούσαν έντονα στην παρουσία των ναρκέμπορων στην περιοχή.

Το στυγερό έγκλημα έγινε λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων. Οι δράστες κινήθηκαν ανεμπόδιστα στην περιοχή και δεν φαίνεται να... έφυγαν από αυτή. Το θύμα, ήταν γνωστό ως «Χαμπίμπι», γνώριμη φιγούρα της πλατείας, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ που έπαιζε στα χέρια του, ενώ διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών. AlleshMohamed του Soledi γεννηθείς το 1980 στην Αίγυπτο, ήταν ένα από τα ονοματεπώνυμα, με διάφορες παραλλαγές κάθε φορά που είχε δώσει κατά τη διάρκεια των πέντε συλλήψεων. Είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, αλλοδαπών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του άνοιγαν διαμέρισμα στην οδό Ερρεσού 65, στο οποίο οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν κάποια όπλα ρέπλικες και άλλα ευρήματα.

Ο «Χαμπίμπι» είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών, στο οποίο ηγούνται γνωστοί στην Ασφάλεια άνδρες αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο κάποιος από τους «αρχηγούς» ήθελε να τον βγάλει από τη μέση λόγω προστριβών στη συνεργασία μαζί του. Το θύμα είχε πάνω του δύο κινητά τηλέφωνα ρυθμισμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναζητηθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες. Αξιόπιστες πηγές τονίζουν ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια δεν ελέγχεται από την Αστυνομία, που προτιμά να μην αγγίζει το «καυτό» θέμα της διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλέμποροι που δρουν ανεμπόδιστα. Τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στην περιοχή και έτσι μπορούν να γίνουν αμείλικτα αν κάποιο μέλος του κυκλώματος «παραστρατήσει». Άλλωστε δεν είναι λίγες οι καταγγελίες κατοίκων για παρουσία ανδρών με άγρια σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, οι οποίοι γεμίζουν τις πιάτσες θανάτου με ουσίες.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι ο «Χαμπίμπι» να έπεσε θύμα χτυπήματος εκδίκησης από ομάδες αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στην παρουσία μαφίας ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Ο άνδρας αραβικής καταγωγής είχε μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για διακίνηση ναρκωτικών και επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον αναρχικών. Συγκεκριμένα, γνωστή μορφή του αντιεξουσιαστικού χώρου δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2016 άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ποντίκι», μέσω του οποίου κατήγγειλε ότι εκείνος και δύο σύντροφοί του δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από μέλη της μαφίας ναρκωτικών στην πλατεία. Ο λόγος που τους επιτέθηκαν, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ήταν γιατί οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προστατεύσουν μία κοπέλα που έπεσε θύμα σεξιστικών σχολίων από ναρκέμπορους.

Στο κείμενο «φωτογραφίζεται» ως ένας από τους βασικούς δράστες άτομο με το όνομα «Χαμπίμπι»: «Ο παρολίγον δολοφόνος είναι ένας Αιγύπτιος με το ψευδώνυμο "Xαμπίμπι", ο οποίος καθημερινά διακινεί ναρκωτικά στην πλατεία. Είναι πασίγνωστος στη περιοχή, καθότι έχει μαχαιρώσει 20 περίπου άτομα και ήταν επίσης ο δράστης του ξυλοδαρμού μιας κοπέλας που πυροδότησε και μια σχετική συζήτηση στο Indymedia (…) Μη ξεχνάμε βέβαια και τη περιβόητη πελατεία. Στρατιές ατόμων, εκατοντάδες νεολαίοι, οι οποίοι καθημερινά ψωνίζουν από τον "Χαμπίμπι" και τον κάθε "Χαμπίμπι" υποστηρίζοντας μια αφελή κουλτούρα ατομικής ψευτοαπελευθέρωσης και "επαναστατικής χειραφέτησης" πίνοντας το τσιγαράκι τους».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το άτομο που αναφέρεται στο παραπάνω κείμενο είναι το ίδιο με αυτό που δολοφονήθηκε χθες στα Εξάρχεια. Αν δηλαδή ο Allesh Mohamed είναι ο «Χαμπίμπι». Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν μία λεπτομέρεια, την οποία προς το παρόν δεν μπορούν να αξιολογήσουν. Το άτομο που φέρεται να υπέγραψε το κείμενο της καταγγελίας για τις ενέργειες του «Χαμπίμπι», την ώρα της δολοφονίας στα Εξάρχεια βρισκόταν πολύ κοντά στη... Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής!

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζουν ότι στις 22 Μαρτίου 2014 είχε υπάρξει μία κορύφωση της κόντρας ανάμεσα σε ομάδες του αναρχικού χώρου και ναρκέμπορους. Αναρχικοί φέρονται να απήγαγαν από την πλατεία Εξαρχείων μέλη της μαφίας, χωρίς ποτέ να γίνει καταγγελία για το περιστατικό στην Αστυνομία. Ακολούθησε πορεία συλλογικοτήτων των Εξαρχείων στις 5 Μαρτίου 2016 κατά των διακινητών, η οποία περιφρουρήθηκε από τουλάχιστον δέκα ενόπλους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ένα από τα τρία πιστόλια που εμφανίζονταν στο σχετικό βίντεο φαίνεται να ήταν Τοκάρεφ, σαν και αυτό που δολοφονήθηκε ο 36χρονος Αιγύπτιος. Επισήμανση όμως που δεν έχει καμία αξία καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση.

Η δολοφονική ενέδρα εκδηλώθηκε στις 11:30 το πρωί της Τρίτης στην οδό Θεμιστοκλέους 88, περίπου 80 μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων.

Δύο άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα προσέγγισαν το θύμα την ώρα που κινούταν πεζή. Ο συνεπιβάτης φαίνεται να τον πλησίασε και από κοντινή απόσταση πυροβόλησε τουλάχιστον 4-5 φορές εναντίον του. Ο 36χρονος είχε δύο τραύματα. Ένα διαμπερές από τον αυχένα έως την κάτω γνάθο και ένα ακόμη κάτω από την μασχάλη, ενδεχομένως την ώρα που έπεφτε αιμόφυρτο. Στον τόπο της δολοφονίας φαίνεται να βρέθηκε μία σφαίρα, ενδεχομένως από εμπλοκή του όπλου του δράστη που όπλισε ξανά και τουλάχιστον έναν κάλυκα από πιστόλι Τοκάρεφ. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Αυγ 2022 | 20:55

Εξάρχεια: Φράχτης πέντε μέτρων, 24ωρη παρουσία των ΜΑΤ και περιπολίες για τα έργα στο Μετρό

Οι λαμαρίνες για την περίφραξη του χώρου, μπήκαν χθες "συνοδεία" ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, υπό τον φόβο αντιδράσεων από κατοίκους των Εξαρχείων.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ 09 Αυγ 2022 | 10:43

Εξάρχεια: Ενταση, ΜΑΤ και χημικά για τις εργασίες για το Μετρό [εικόνες]

Σπρωξιές, συθνθήματα και ελάχιστη χρήση χημικών. Αυτή είναι η εικόνα το πρωί της Τρίτης στα Εξάρχεια όπου επικρατεί ένταση.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 05 Αυγ 2022 | 15:06

Εξάρχεια: Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα και λιποθύμησα - Η περιγραφή-σοκ της δημοσιογράφου που πήγε να βιάσει ο Μαροκινός

Στην κατάληψη στα Εξάρχεια που έκανε επιχείρηση η ΕΛΑΣ, είχε βρει καταφύγιο ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 05 Αυγ 2022 | 12:55

Θεοδωρικάκος για επιχείρηση στα Εξάρχεια: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άβατα"

Με ανάρτησΗ του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 05 Αυγ 2022 | 10:28

Εξάρχεια: Εκκένωση κατάληψης και 8 προσαγωγές στο "καταφύγιο" του Μαροκινού που προσπάθησε να βιάσει δημοσιογράφο [εικόνες]

Στη κατάληψη του κτιρίου στα Εξάρχεια είχε βρει καταφύγιο ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ 04 Αυγ 2022 | 21:35

Εξάρχεια: Συνελήφθη ο 26χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια

Τις στιγμές τρόμου, που έζησε στα χέρια του επίδοξου βιαστή περιέγραψε η 40χρονη στην κάμερα του Star.

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ 30 Ιουλ 2022 | 17:10

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για τις επιθέσεις στα ΜΑΤ στην Τρικούπη

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες στα Εξάρχεια ένας 24χρονος και ένας 29χρονος.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ 30 Ιουλ 2022 | 11:23

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια στην διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη

Ομάδα δέκα ατόμων βγήκε από στενά των Εξαρχείων και εκτόξευσε πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών.

ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 23 Ιουλ 2022 | 16:28

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Στο νοσοκομείο αστυνομικός - Δέχθηκε μάρμαρο στο πρόσωπο με σφεντόνα [βίντεο]

Ο επικεφαλής της διμοιρίας δέχθηκε μάρμαρο σε ευθεία βολή, πιθανόν από σφεντόνα - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έκαναν 15 ράμματα.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 22 Ιουλ 2022 | 23:26

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Ξύλο, πέτρες, δακρυγόνα και δέκα προσαγωγές [εικόνες-βίντεο]

Περίπου 250 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των βιασμών.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 14 Ιουλ 2022 | 23:59

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην Τρικούπη

Λίγο μετά τις 11, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια

ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ 07 Αυγ 2022 | 13:41

Περιστέρι: Με δυο διαφορετικά ονόματα και τρεις ημερομηνίες γέννησης ο δολοφόνος της Νικολέτας

Διαπιστώθηκε ότι ο δολοφόνος της 17χρονης Νικολέτας, εμφανίζεται με δύο ονόματα και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης.

ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ 07 Αυγ 2022 | 08:41

Περιστέρι: Φυγόδικος ένας από τους βιαστές της Νικολέτας, όταν ήταν 11 ετών - Ο άλλος είχε σχέσεις με τη μητέρα της

Τη διετία 2016-2017, η 11χρονη τότε Νικολέτα και ο 8χρονος αδελφός της είχαν πέσει θύματα ασέλγειας από τρεις άνδρες. Εμπλέκονταν ένας 83χρονος Έλληνας και δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 28 χρόνων.