Follow us

Δύο start up από μαθητές και φοιτητές σε Κιλκίς και Αθήνα διεκδικούν την κορυφή της Ευρώπης στο Ταλίν της Εσθονίας

Ψηφίζουμε τη μαθητική "Μicrogreens - Magicgreens" και τη φοιτητική "Drug n Drop" έως 12 Ιουλίου για το Βραβείο του Κοινού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ja Greece

Με μεγάλο ενθουσιασμό ετοιμάζονται για το Ταλίν της Εσθονίας οι ελληνικές νεανικές "start up" που κατέκτησαν την κορυφή των δύο εμβληματικών διαγωνισμών του Junior Achievement Greece και τώρα εκπροσωπούν τη χώρα μας διεκδικώντας με αξιώσεις την κορυφή της Ευρώπης. Στόχος τους είναι να πετύχουν σημαντική διάκριση για τις ομάδες τους και την Ελλάδα.

Η μαθητική "Migrogreens - Magicgreens" από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και η φοιτητική "Drug n Drop" από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα διαγωνισθούν στο GEN-E 2022, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Ευρώπης που διοργανώνει το JA Europe σε συνεργασία με το JA Εσθονίας από 12 έως 14 Ιουλίου 2022. Θα βρίσκονται εκεί οι καλύτεροι μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες "startuppers" από τους 370,000 νέους της Ευρώπης που συμμετείχαν συνολικά το 2021-22, στο μαθητικό πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση 2022" (JA Company Program 2022) και το φοιτητικό πρόγραμμα "JA Start Up 2022". "Oι ομάδες μας έχουν δημιουργήσει πολύ έξυπνα προϊόντα, έχουν εργαστεί σκληρά και μας κάνουν όλους υπερήφανους. Εκπροσωπούν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο καθώς το πολύ υψηλό τους επίπεδο φαίνεται σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την υποστήριξη και ευχόμαστε στα παιδιά από καρδιάς καλή επιτυχία", δήλωσε ο Πρόεδρος του JA Greece Μάρκος Βερέμης.

Δύο start up από μαθητές και φοιτητές σε Κιλκίς και Αθήνα διεκδικούν την κορυφή της Ευρώπης στο Ταλίν της Εσθονίας
MICROGREENS-MAGICGREENS

Η μαθητική "start up" Microgreens - Magicgreens

Στον μαθητικό Πανευρωπαϊκό Τελικό, η ελληνική "Microgreens - Magicgreens" ανταγωνίζεται 40 Ευρωπαϊκές ομάδες παρουσιάζοντας τον Μicrowonders, τον έξυπνο πύργο παλιού υπολογιστή μέσα στον οποίο καλλιεργούνται με ταχύτητα-ρεκόρ μικρολαχανικά/superfoods με τη χρήση ΙΟΤ τεχνολογίας. Τα παιδιά συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία αξιοποιώντας τους άχρηστους πύργους των παλιών υπολογιστών, μετατρέποντάς τους σε πλήρως αυτοματοποιημένους, καλαίσθητους θαλάμους καλλιέργειας των εξαιρετικά θρεπτικών μικρολαχανικών που χρησιμοποιούνται για γκουρμέ πιάτα σε σπίτια και εστιατόρια. Δείτε το εξαιρετικό βίντεο 30 δευτερολέπτων που κατέθεσε η ομάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό:


Tη βασική ομάδα αποτελούν οι μαθητές/μαθήτριες Παναγιώτης Καρατζάς, Κωνσταντίνος Κουκάκης, Χάρης Κολιούσκας, Αλέξανδρος Κατσαρώνας και η Μαρία Δούρου. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι η Ελένη Σιδηροπούλου και ο Σταύρος Κατσαρώνας. Εθελοντής/σύμβουλος της "Μicrogreens-Magicgreens" είναι ο Στρατής Ρουμελιώτης Distribution Business Manager της HP και Inspirational Mentor o Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος. Η ομάδα είχε συναντήσεις για την προετοιμασία της προς τον Πανευρωπαϊκό Τελικό με τον Γιάννη Βοΐλη, Assistant Vice President at Citi, την Έλενα Βελονάκη, Senior Manager, EY Parthenon, TSE Strategy και με τον διεθνούς φήμης Brand Strategist Peter Economides.

Ja Greece
Drug n Drop

Η φοιτητική "start up" Drug n Drop

Στον φοιτητικό Πανευρωπαϊκό Τελικό, η ελληνική "Drug n Drop", ανταγωνίζεται 20 Ευρωπαϊκές ομάδες με τον έξυπνο κάδο διαχείρισης φαρμάκων που δημιούργησε έτσι ώστε να μην πηγαίνει ούτε ένα χάπι χαμένο. Ο κάδος αναλύει με αισθητήρες τις πληροφορίες των φαρμάκων που τοποθετούνται μέσα και επιτυγχάνει την παραγωγή της ορθής ποσότητας που έχει ανάγκη η αγορά χωρίς να γίνεται η σπατάλη που ρυπαίνει το περιβάλλον και στερεί φάρμακα από χώρες της Αφρικής. Δείτε το εξαιρετικό βίντεο 30 δευτερολέπτων που κατέθεσε η ομάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό:


Την ομάδα αποτελούν η Αλεξία Βασιλάκη και τα αδέλφια Νικόλας και Γιάννης Σπυρέλλης με υπεύθυνο καθηγητή τον Σταύρο Λουνή. Η ομάδα είχε συναντήσεις για την προετοιμασία της προς τον Πανευρωπαϊκό Τελικό με την Έλενα Βελονάκη, Senior Manager, EY Parthenon, TSE Strategy, τον Μύρωνα Φλουρή, Associate Director, Business Develοpment, EY Ελλάδος και με τον κορυφαίο Brand Strategist Peter Economides.

Ψηφίζουμε τις δύο ελληνικές ομάδες για το Βραβείο του Κοινού

Oι δύο ελληνικές "start up" είχαν εξαιρετική επίδοση στις πρώτες τους διαδικτυακές συνεντεύξεις με την κριτική επιτροπή την οποία θα συναντήσουν ξανά, δια ζώσης αυτή τη φορά, για τις επόμενες συνεντεύξεις που θα δώσουν στα περίπτερα που θα στηθούν στην κεντρική πλατεία Freedom Squareτου Ταλίν το πρωί της 14ης Ιουλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί το Gala Dinner στη διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθούν οι μεγάλοι νικητές. Θα απονεμηθούν ειδικά βραβεία, το βραβείο του κοινού και τα 3 πρώτα βραβεία. Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε τις ελληνικές ομάδες για να κερδίσουν το βραβείο του κοινού, το Public Choice Award, ψηφίζοντάς τις στο: https://expo.gen-e.eu/expo. Για να ψηφίστε τη μαθητική ομάδα "Μicrogreens-Magicgreens"επιλέγετε το JA Company Program και για να ψηφίσετε τη φοιτητική ομάδα "Drug n Drop" επιλέγετε το JA Start Up. Θα δείτε δεξιά τη λίστα με τις χώρες, θα διαλέξετε Greece, θα βρείτε την ομάδα και θα ψηφίσετε. Η ψηφοφορία διεξάγεται στον διαδικτυακό εκθεσιακό χώρο του GEN-E στον οποίο παρουσιάζουν τις ιδέες τους κι άλλες ελληνικές ομάδες. Μπορείτε να ψηφίσετε έως την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να γραφτείτε για να παρακολουθείτε όλες τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα του GEN-E www.gen-e.eu.

Τα βραβεία TES και SIR του JA Europe στους νικητές από την Ελλάδα

Στο πλαίσιο του GEN-E, θα βραβευθούν στο Ταλίν, σε ειδική τελετή στις 13 Ιουλίου, τα σχολεία που ξεχώρισαν στην πολυετή υλοποίηση του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" και θα ανακηρυχθούν "Επιχειρηματικά Σχολεία 2022" παραλαμβάνοντας το "The Entrepreneurial School (TES) Award 2022". Από την Ελλάδα θα βραβευθούν με το TES Award 2022 από το JA Europe, στην κατηγορία των Γενικών Λυκείων το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και στην κατηγορία των Επαγγελματικών Λυκείων το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου. Την ίδια ημέρα θα βραβευθεί και ελληνική μαθητική ομάδα "Food for thought" από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον Διεθνή Μαθητικό "Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR)".

Η ελληνική αποστολή στο Ταλίν

Η ελληνική αποστολή στο Ταλίν αποτελείται από τα μέλη και τους καθηγητές των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων, τους εκπροσώπους των σχολείων και των ομάδων που έχουν ήδη διακριθεί και θα βραβευθούν, τον Γενικό Διευθυντή του Junior Achievement Greece Αργύρη Τζικόπουλο, την υπεύθυνη του μαθητικού προγράμματος Εικονική Επιχείρηση Ελίζα Παυλίδη, την υπεύθυνη του φοιτητικού προγράμματος JA Start Up Ιωάννα Κυπριώτη και την δημοσιογράφο, διευθύντρια επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου. Για πρώτη φορά θα γίνει δημοσιογραφική κάλυψη του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού από την ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λιακόγκονα. Πέρυσι οι ελληνικές ομάδες, η φοιτητική "Swim.me" και η μαθητική "FlowOn", σημείωσαν τεράστια επιτυχία κατακτώντας το πρώτο και το δεύτερο Πανευρωπαϊκό Βραβείο αντίστοιχα.

Ευχόμαστε την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία και φέτος! Καλή επιτυχία στην "Microgreens-Magicgreens" και την "Drug n Drop"!

Το Junior Achievement Greece είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 23:48

Επεισόδια στα Προσφυγικά στη Λ. Αλεξάνδρας: Έριξαν μπουκάλια στην ΟΠΚΕ- Χημικά και συλλήψεις [βίντεο]

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να μην εγκλωβιστούν στον όχλο και έφυγαν μαζί με τους δύο Έλληνες συλληφθέντες.

ΚΡΗΤΗ 20 Ιουν 2024 | 23:29

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό 18χρονο παλικάρι μετά από σφοδρό τροχαίο - Του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατάφερε

Ο άλλος νέος με σοβαρά τραύματα εισήχθει σε χειρουργείο ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι και η κοπέλα.

ΣΟΚ 20 Ιουν 2024 | 23:18

Εφιάλτης δίχως τέλος- Νέα κακοποίηση στη Χαλκίδα: Πήγε να πνίξει την σύζυγό του με καλώδιο μπροστά στο παιδί τους

Η μητέρα κατάφερε να πάρει το παιδί και να φύγει από το σπίτι. Πήγε στο Αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 23:01

Αστυνομικός στη Μύκονο έκλεψε χρυσή αλυσίδα από κρατούμενη - Τη φορούσε την ώρα της σύλληψης- Η χλιδάτη ζωή στο νησί

Η υπαρχιφύλακας είχε μεταβεί στην Αθήνα, όπου και έγινε η σύλληψη και παρακολουθούσε σεμινάριο εκπαίδευσης για την ενδοοικογενειακή βια.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 20 Ιουν 2024 | 22:34

Στο "σφυρί" και το γραφείο του Λύτρα - Η μεγάλη περιουσία και οι... αδυναμίες του: Ferrari, 2 Porsche και σκάφος

Το 2005 ο γνωστός ποινικολόγος είχε πάρει δάνειο 60.000 ευρώ από τράπεζα με σκοπό τη βελτίωση και την επισκευή της επαγγελματικής του στέγης.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 20 Ιουν 2024 | 22:00

Ιδιοκτήτης ταβέρνας ο άντρας που συνελήφθη για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη- Η εικόνα στις φωτιές σε Ασπρόπυργο, Σχιστό και Μενίδι

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 20:44

Συνελήφθησαν οι δράστες του μαχαιρώματος στην Πάρνηθα: Λένε ότι αγόρασαν ναρκωτικά από τους εθελοντές αλλά "τους έριξαν" στο ζύγι

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 22 και 23 ετών. Στην επίθεση ήταν 7 άτομα με δύο αυτοκίνητα.

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 19:33
ΚΑΙΡΟΣ 20 Ιουν 2024 | 19:21

"Δύσκολο 48ωρο στην Αττική": Καταβάτες άνεμοι, ζέστη και ξηρασία πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα- Συναγερμός Red Code

Τσατραφύλλιας και Κολυδάς προειδοποιούν: "Θυελλώδεις και ξηροί άνεμοι οι οποίοι κυριολεκτικά θα εκτινάξουν την ευλεκτότητα στα ύψη".

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιουν 2024 | 19:10

Αλέξης Κούγιας: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του από τον ΔΣΑ για την επίθεση στον Κασσελάκη

Από τον ΔΣΑ στάλθηκε κλήση στον Αλέξη Κούγια, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ 20 Ιουν 2024 | 18:59

Φωτιά στη Νέα Μάκρη στο Μάτι: Κινητοποιήθηκαν εναέριες δυνάμεις- Προληπτικό μήνυμα από το 112

Επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ 20 Ιουν 2024 | 18:05

Οι πρώτες ώρες του Λύτρα στη φυλακή: Με ποιους είναι στο κελί στην πτέρυγα VIP- Η πρώτη... κόντρα για το τσιγάρο

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας - Οι φόβοι που εξέφρασε και τα δύο άτομα με τα οποία μοιράζεται το κελί του

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ 20 Ιουν 2024 | 16:58

Λύτρας: "Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε" - Η ατάκα της πρώην συζύγου στη νυν

Το επεισόδιο ανάμεσα στις δύο γυναίκες στο σπίτι στον Γέρακα, οι μηνύσεις και η προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα.