Δυσοίωνη πρόβλεψη για πολύ ισχυρούς σεισμούς έως το τέλος του 2026 κάνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, περιμένει δύο έως τρεις σεισμούς, μεγέθους τουλάχιστον 7 Ρίχτερ παγκοσμίως έως το τέλος του έτους.
Όπως αναφέρει, είχε ήδη επισημάνει την πιθανότητα εκδήλωσης νέων ισχυρών σεισμών μετά τη δόνηση των 7,7 Ρίχτερ στον Παναμά, εκτίμηση που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώθηκε από τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ στο Θιβέτ.
Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί ότι η εκτίμησή του βασίζεται στα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα της σεισμικής δραστηριότητας.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
"Αναμένονται και άλλοι σεισμοί στην υδρόγειο με μέγεθος 7 και μεγαλύτερο εντός του 2026. Αυτό έγραψα προ ημερών μετά το σεισμό μεγέθους Μ=7.7 στον Παναμά. Αυτή η εκτίμηση επαληθεύτηκε χθες με το σεισμό Μ=7.0 στο Θιβέτ. Και επειδή η παγκόσμια στατιστική των σεισμών είναι αμείλικτη, αναμένονται με υψηλή πιθανότητα και 2-3 ακόμη μέχρι το τέλος του έτους".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
