Δωρεά 30 οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

Γεροβασίλη: Η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δωρεά 30 οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

Το επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι υψηλό με αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα κατά του εγκλήματος και οι υπηρετούντες στο Σώμα εξασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες, όπως ανέφερε, από το Ρέθυμνο, η υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παραβρέθηκε στην παρουσίαση-παράδοση 30 οχημάτων, δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως ένα ευχαριστώ για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έξι μήνες μετά την απαγωγή του.

Δωρεά 30 οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

«Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, καταγράφει μάλιστα από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και σημείωσε: «Η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και αυτό από μόνο του είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών».

Δωρεά 30 οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη - εικόνα 2

Η υπουργός ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος 186 μέρες βίωσε το καθεστώς της απαγωγής, που ήταν μία δύσκολη υπόθεση, όπως είπε. «Υπόθεση, η οποία είχε συγκινήσει και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης». Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια σε «όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία και στους αστυνομικούς εδώ, στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από τις κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας. Ξέρετε όλοι καλύτερα από μένα ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί, γιατί η επιτυχία από την τραγωδία απέχει ελάχιστα. Είναι σίγουρο, σε ό,τι αφορά τη δωρεά των οχημάτων, που αριθμούν σε 30 ειδικά οχήματα και περιπολικά, πως θα συμβάλουν ώστε η αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών, γιατί θέλουμε τις επιτυχίες στις μεγάλες υποθέσεις, αλλά θέλουμε και την ανταπόκριση στα μικρά, τα καθημερινά ζητήματα, σε αυτά που για τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αλλά όμως απασχολούν τον κόσμο».

«Είμαστε σε μία άριστη συνεργασία με το προσωπικό και τους αστυνομικούς της Κρήτης, όλης της περιφέρειας και βέβαια με τον περιφερειακό διοικητή, Κωσταντίνο Λαγουδάκη, που υπάρχει ιδιαίτερη συνεργασία, υπάρχει άριστη συνεργασία. Όπως υπάρχει άριστο προσωπικό και για αυτό εμείς, από την πλευρά μας, ως υπουργείο και ως πολιτική ηγεσία, είμαστε εδώ για ενισχύσουμε -στο μέτρο του δυνατού- το σπουδαίο έργο που επιτελεί η αστυνομία στην Κρήτη» πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα της υποστελέχωσης, δεδομένου ότι υπάρχουν αστυνομικά τμήματα στην Κρήτη με ελάχιστους υπηρετούντες, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Η χώρα βγήκε από μία δεκαετή περιπέτεια, το αστυνομικό Σώμα άντεξε, αφού βέβαια άντεξαν και στήριξαν την εργασία τους οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Και αυτό είναι μία γνώση που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αυτοθυσία των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία». «Θέλω να θυμίσω ότι περίπου 7.000 θέσεις χάθηκαν όταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης, καταργήθηκαν σε μία νύχτα. Μιλάμε για οργανικές θέσεις, που μέσα σε έναν καιρό μνημονίων με τους γνωστούς περιορισμούς δεν ήταν δυνατόν να ξανανοίξουν. Επομένως, σήμερα αναγνωρίζουμε την υποστελέχωση και στο μέτρο του δυνατού θα κινηθούμε σταδιακά για την ενδυνάμωση του Σώματος».

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε και ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος επισήμανε: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρέθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, βρέθηκε σήμερα δίπλα και στην οικογένεια Λεμπιδάκη, αλλά και στους ίδιους τους αστυνομικούς, για να καταθέσει ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες σχετικά με την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Σας ευχαριστώ και να γνωρίζεται όλοι πως στο υπουργείο- πολιτική και φυσική ηγεσία- σας έχουμε έγνοια καθημερινά».

Τη στήριξη του στην ΕΛΑΣ και σε όσους υπηρετούν στην Κρήτη εξέφρασε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει όλοι να συγχαρούμε την Ελληνική Αστυνομία για όλα όσα έπραξε το εξάμηνο που αφορούσε στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, για την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων και να δηλώσουμε πως όλοι είμαστε δίπλα και όλοι είμαστε μαζί. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όλη αυτήν την περίοδο η οικογένεια ήταν αυτή που δέχτηκε τη μεγάλη πίεση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και πάνω και πρώτα από όλους ο Μιχάλης Λεμπιδάκης».

Απευθυνόμενος στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αρναουτάκης τη διαβεβαίωσε πως στην Κρήτη υπηρετούν εξαίρετοι όχι μόνο αξιωματικοί αλλά και αστυνομικοί και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας.«Είμαστε ανοιχτοί, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και με εξοπλισμό. Ευχαριστούμε για τη δωρεά πρόκειται για σημαντικό εξοπλισμό πού πάρθηκε για όλη την Κρήτη, όμως να γνωρίζετε πως στην νέα περίοδο, η Περιφέρεια θα ενισχύσει και θα βοηθήσει με εξοπλισμό την Ελληνική Αστυνομία, συμπληρώνοντας τη δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη, η οποία είναι εξαίρετη. Όμως επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες, όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουν Περιφέρεια και Πολιτεία ώστε να εφοδιαστεί η Κρήτη και οι αστυνομικοί της με τον απαραίτητο εξοπλισμό» πρόσθεσε.

«Θέλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε για την υψηλή βοήθεια που προσφέρεται στην οικογένειά μας. Πέρα από τον επαγγελματισμό, την υπερπροσπάθεια και το αποτέλεσμα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους για όλα τα παιδιά ώστε να τους προσφέρουν ηθική συμπαράσταση ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν» ανέφερε, φανερά συγκινημένος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. «Η σημερινή δωρεά ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας να γίνει πιο ασφαλής, πιο άνετη και αποδοτική η δουλειά αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουμε ακόμα να προσφέρει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε τα αυτοκίνητα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που θα ακολουθήσει, με βάση τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης να διευκολύνει το έργο σας», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κωσταντίνος Λαγουδάκης, δήλωσε: «Η σημερινή μέρα μάς θυμίζει όλα όσα έγιναν τις ώρες εκείνες που δοκιμάστηκαν η πίστη μας και οι δυνάμεις μας. Μας θυμίζουν, όμως, και όλα όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους και ως συναδέλφους και μας ενδυναμώνουν ως εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας». «Σας προτρέπω και σας καλώ να εξακολουθήσετε να τιμάτε το λειτούργημά μας, να αποδίδεται στην κοινωνία τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά σας, σας καλώ να φροντίζετε την ειρήνη, την ευζωία και τον πολιτισμό μας, αλλά και τα οχήματα που παραδίδονται σήμερα σε σας να τα φροντίζετε», προέτρεψε τους συναδέλφους του.

ΦΩΤΟ ekriti.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:36

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και χωρίς νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο - Σκεφτόμαστε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Χωρίς νυχτερινή διασκέδαση η Ελλάδα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ "World Leaders"

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ 02 Δεκ 2020 | 20:32

Κορονοϊός: Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα - Δύο αδέρφια έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ημερών

Οι δύο άνδρες που πέθαναν από κορονοϊό δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα.

ΚΑΙ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 02 Δεκ 2020 | 19:17

"Επνιξαν" την Αττική με ναρκωτικά - Με δέκα συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε το κύκλωμα [Βίντεο - Εικόνες]

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής

ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 02 Δεκ 2020 | 18:38

Κορονοϊός: Γροθιά στο στομάχι οι φωτογραφίες του Reuters για τις κηδείες στην Ελλάδα - Σελοφάν στα φέρετρα και στολές

Μεταξύ άλλων, ο κορονοϊός επέφερε μεγάλες αλλαγές και στον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε το πένθος κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 02 Δεκ 2020 | 18:12

Κορονοϊός: "Βράζουν" Θεσσαλονίκη και Αττική με 453 και 375 νέα κρούσματα - Τριψήφιος αριθμός σε Λάρισα και Πέλλα

Στα ύψη ξανά τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική - Στο "κόκκινο" Λάρισα και Πέλλα

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο DR HANS KLUGE 02 Δεκ 2020 | 18:00

Κορονοϊός: Η ενημέρωση Κικίλια - "Την επόμενη μέρα της παραλαβής των εμβολίων ξεκινά ο εμβολιασμός"

Η επίσημη ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τον κορονοϊό - Διπλασιάζεται ο μισθός των γιατρών που μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα - Μήνυμα από τον Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 02 Δεκ 2020 | 17:36

Κορονοϊός: Στο "κόκκινο" πάλι με 89 θανάτους και 613 διασωληνωμένους - 2.186 νέα κρούσματα σήμερα

2.606 συνολικά τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ 02 Δεκ 2020 | 17:24

Κορονοϊός: Και δεύτερος αστυνομικός νεκρός, πατέρας ανήλικου παιδιού - Η συγκλονιστική "προφητική" ανάρτησή του

Δεύτερος αστυνομικός έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό - Συγκλονισμένη η Πέλλα

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 02 Δεκ 2020 | 17:05

Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και κρύο

Καθώς περνούν οι ώρες σήμερα θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ θα ακολουθήσει και ψυχρό μέτωπο.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 02 Δεκ 2020 | 16:39

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης - Δεκάδες ανοιχτοί τάφοι για τους νεκρούς του κορονοϊού

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης με τους εδικούς τάφους για τους νεκρούς από κορονοϊό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 02 Δεκ 2020 | 16:13

Ζάκυνθος: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του νησιού - Δέκα κλήσεις στην Π.Υ. για άντληση υδάτων [εικόνες]

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της Ζακύνθου, μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το νησί σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ 02 Δεκ 2020 | 16:03

Βόλος: Καταστράφηκε από φωτιά η μεγάλη φάτνη στο ναό Αγίου Νικολάου - Ευτυχώς δεν υπήρχαν ζωντανά ζώα [Βίντεο]

Πυρκαγιά κατέστρεψε τη φάτνη που είχε στηθεί στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 46 02 Δεκ 2020 | 16:00

Κορονοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Λάρισας - Εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας.