Έβρος: Η διαδρομή «θανάτου» των προσφύγων-6 νεκροί σε 4 ημέρες

Νεκροί εντοπίστηκαν έξι μετανάστες στην περιοχή του Έβρου την προηγούμενη εβδομάδα μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

ebros-i-diadromi-thanatou-twn-prosfugwn-6-nekroi-se-4-imeres
SHARE THIS
0
SHARES

Νεκροί εντοπίστηκαν έξι μετανάστες στην περιοχή του Έβρου την προηγούμενη εβδομάδα μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες (5 - 8 Δεκεμβρίου). Πρόκειται για δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες οι οποίοι πέθαναν από υποθερμία.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά είναι ότι οι ηλικίες τους είναι κάτω των 30 ετών και πως οι δύο γυναίκες είναι αφρικανικής καταγωγής. Τα πτώματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία αλλά φέρεται πως ήταν στην ίδια ομάδα.

Όπως αναφέρει στο Voria.gr, ο ιατροδικαστής  Παύλος Παυλίδης, ο οποίος βρίσκεται 19 χρόνια στη θέση αυτή, από την τοποθεσία που εντοπίστηκαν φαίνεται πως οι έξι μετανάστες πέρασαν από τους ορεινούς όγκους του Έβρου δίπλα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τη διαδρομή αυτή ακολουθούν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο να αποφύγουν τα μπλόκα που γίνονται. Η διαδρομή αυτή, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ιατροδικαστής ενέχει περισσότερους κινδύνους καθώς οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε χρόνο στον Έβρο. Πέρσι περνώντας τα σύνορα εντοπίστηκαν 39 άνθρωποι νεκροί ενώ με τους τελευταίους έξι θανάτους, ο αριθμός των νεκρών για το 2019 έχει φτάσει μέχρι σήμερα τους 35. Ανάμεσα τους είναι και αρκετά παιδιά.

Ο πνιγμός και η υποθερμία είναι οι βασικές αιτίες θανάτων. Βεβαίως, αυτοί είναι οι θάνατοι που είναι καταγεγραμμένοι μόνο στην ελληνική πλευρά καθώς η τουρκική πλευρά δεν δίνει στοιχεία.

Οι αφίξεις από τον Έβρο έχουν αυξηθεί από το 2018. Πέρσι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα πέρασαν 18.014 άνθρωποι ενώ φέτος μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν περάσει 14.025.

 

Φωτο: Eurokinissi αρχείου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook