Με νέα αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει από χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. Συνεχόμενες ρίψεις νερού πραγματοποιούν δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Δαδιά Σουφλίου Έβρου με τέσσερα αεροσκάφη Καναντέρ, δύο αεροσκάφη PZL, δύο ελικόπτερα Σινούκ, έξι προωθητές γαιών, ένα φορτωτή και μια ομάδα "Δευκαλίωνα" των 32 ατόμων.
Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά, ο εκτελών καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος εξηγεί πως η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την καταστροφική πορεία της ανατολικά πάνω από το φράγμα της Λύρας, κινείται πλέον δυτικά και εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου το ανάγλυφο παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις και το έδαφος είναι βραχώδες.
Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθιστούν απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις την προσέγγιση του πύρινου μετώπου και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας και διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την ανάσχεση της πορείας της πυρκαγιάς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr