Follow us

Εφημερίες τρόμου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού λόγω γρίπης: Καταγγελία ότι 100 παιδιά περίμεναν ως 7 ώρες για να εξεταστούν

Ο Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε τη χαοτική κατάσταση που επικράτησε το Σαββατοκύριακο στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, κάνοντας λόγο για επτά ώρες αναμονής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΙΔΩΝ

Την απελπιστική κατάσταση που επικράτησε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", σε ημέρες εφημερίας, περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι το βράδυ της Κυριακής, περίμεναν να εξετασθούν 100 παιδιά με πυρετό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, στις 20.45 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής, "γινόταν χαμός", ενώ περίμεναν να εξετασθούν 100 παιδιά με πυρετό, κάτι που σημαίνει τουλάχιστον "επτά ώρες αναμονής".

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", το Σαββατοκύριακο είχε διπλή εφημερία, με το προσωπικό να βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση. "Το Σάββατο η αναμονή για εξέταση ήταν 8 ώρες. Την Κυριακή στις 20.45 μ.μ., περίμεναν 100 παιδιά με πυρετό για εξέταση", τόνισε συγκεκριμένα.

Οι γιατροί ενημέρωναν τους γονείς ότι η αναμονή για εξέταση θα είναι 6,5 έως 7 ώρες και τους προτείνουν, αν θέλουν, να πάνε τα παιδιά τους στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε ότι η ταλαιπωρία για τα παιδάκια και τους γονείς ήταν απίστευτη, ενώ το λιγοστό προσωπικό "τρέχει και δεν φθάνει".

Διαβάστε Επίσης

Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των παιδιών που προσέρχονται στο Αγλαΐα Κυριακού και στα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία με πυρετό, καθώς η γρίπη είναι σε έξαρση ενώ, όπως σημείωσε, "τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα την προηγούμενη διετία και η κατάργησή τους φέτος το χειμώνα συμβάλουν στην αύξηση των λοιμώξεων".

Γι΄αυτό, από τη μία πλευρά, κάλεσε τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και από την άλλη ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να ενισχύσει με προσωπικό άμεσα τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 29 Νοε 2023 | 16:47

"Έλενα Βενιζέλου": Το παρασκήνιο πίσω από την καρατόμηση της διοικήτριας - "Δεν έχουμε θέρμανση, ξεπάγιασαν οι ασθενείς"

Τι κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου" λίγες μέρες πριν την καρατόμηση της διοικήτριας από τον Χρυσοχοΐδη

ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 29 Νοε 2023 | 15:20

Ανδρουλάκης: Έχουμε τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ - Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ

"Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ", τόνισε από το Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 29 Νοε 2023 | 14:47

Νέα καρατόμηση από τον Χρυσοχοΐδη: Παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου"

Ο Χρυσοχοΐδης είχε προαναγγείλει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας έως το τέλος του έτους.

28 Νοε 2023 | 09:40

"Είναι οι οικονομίες μιας ζωής" - Τι είπε το ηλικιωμένο ζευγάρι που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου

Μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Διδυμότειχου, αναμένεται να λύσει η δωρεά, στην οποία προχώρησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ 27 Νοε 2023 | 19:38

Ανησυχία από την αύξηση αναπνευστικών λοιμώξεων σε παιδιά στην Κίνα - Τι λέει ο Π.Ο.Υ

Εικόνες που θυμίζουν την πανδημία του κορωνοϊού από την Κίνα - Ανησυχία για τον αναπνευστικό ιό που πλήττει παιδιά - Τι δήλωσαν οι κινεζικές αρχές στον Π.Ο.Υ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 27 Νοε 2023 | 18:47

Η 4χρονη Αμπιγκέιλ χαμογελά στην αγκαλιά συγγενών έπειτα από 51 μέρες ομηρίας - Μπάιντεν: Να ήμουν εκεί να την αγκαλιάσω

Συγκίνηση για την 4χρονη Αμπιγκέιλ, όμηρο της Χαμάς, που χαμογελά για πρώτη φορά στην αγκαλιά των συγγενών της.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 27 Νοε 2023 | 14:31

Διδυμότειχο: Ηλικιωμένο ζευγάρι έκανε δωρεά 100 χιλ. ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης [βίντεο]

Η δωρεά της κυρίας Σωτηρίας και ο κύριος Παναγιώτης δώρισαν περισσότερα από 100 χιλ. ευρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

ΜΕΛΕΤΗ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ECDC 27 Νοε 2023 | 09:33

Καμπανάκι για διασπορά ανθεκτικού βακτηρίου σε 15 ελληνικά νοσοκομεία

Το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει νοσοκομειακές λοιμώξεις, όπως πνευμονία, βακτηριαιμία και μηνιγγίτιδα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Νοε 2023 | 07:24

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, με τον παλαίμαχο σέντερ να νοσηλεύεται εδώ και λίγες ώρες στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα".

ΘΡΗΝΟΣ 25 Νοε 2023 | 17:18

Πάτρα: Πώς πέθανε το 2,5 μηνών μωρό - Οι πιθανότητες να προσβλήθηκε από μικρόβιο

Ενα μωράκι 2,5 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να προσβλήθηκε από μικρόβιο.

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ 24 Νοε 2023 | 17:49

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα λέει η Χαμάς

Την πρώτη μέρα των ισραηλινών επιδρομών κατά του νοσοκομείου, 2.300 ασθενείς, τραυματίες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ 19 Νοε 2023 | 22:20

Γάζα: Βίντεο του ισραηλινού στρατού δείχνει ομήρους να μεταφέρονται από την Χαμάς στο νοσοκομείο αλ-Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα οπτικό υλικό που δείχνουν ομήρους να μεταφέρονται στο εσωτερικό του νοσοκομείου αλ-Σίφα την 7η Οκτωβρίου.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ 19 Νοε 2023 | 20:21

Στο νοσοκομείο και σε δύσκολη κατάσταση ο θρύλος της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης - Βρίσκεται σε καταστολή

Ο Κώστας Νεστορίδης και πριν από δέκα ημέρες είχε βρεθεί πάλι στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε στο σπίτι του.