Follow us

Εφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια: Τρεις προσαγωγές για τους βομβιστές του Εδιμβούργου

Σε τρεις προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για μια βομβιστική επίθεση - στις 11 Ιανουαρίου 2018 - σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

αντιτρπομοκρατικη

Σε τρεις προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διερευνώντας το ενδεχόμενο ύποπτων επαφών τους με το ζευγάρι Ελλήνων αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία, ως συμμετέχοντες στην βομβιστική επίθεση μικρής ισχύος σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία στις 11 Ιανουαρίου 2018.

Οι τρεις προσαχθέντες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, φαίνεται να διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις με τους συλληφθέντες, με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να διερευνούν πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα στενότερης συνεργασίας μεταξύ τους.

Οι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν στην κατάσχεση πολλών ψηφιακών πειστηρίων, όπως ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, σκληρών δίσκων και usb, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνησή τους. Στη συνέχεια οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και εξερεύνηση των πειστηρίων.

Εφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια: Τρεις προσαγωγές για τους βομβιστές του Εδιμβούργου

Οι συλληφθέντες στη Μ. Βρετανία είναι ένας άνδρας 35 χρόνων και μία 32χρονη γυναίκα που διαμένουν στο Εδιμβούργο και διατηρούσαν επαφές με αντιεξουσιαστές στην Ελλάδα. Η εν λόγω βομβιστική επίθεση στη Σκωτία με την διεθνή οργάνωση "ακτιβιστών" ITS (Ατομικιστές που Τείνουν στο Άγριο-Individualidades Tendiendo a lo Salvaje), ένα κίνημα στη Χιλή, που έχουν προχωρήσει σε αιματηρές ενέργειες σε πολλές χώρες του κόσμου.

Έχουν στο ενεργητικό τους δολοφονίες, βομβιστικές και εμπρηστικές ενέργειες. Σχετικά πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ευρώπη, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας.

"Είμαστε μια ομάδα Ατομικιστών παρανόμων και Μηδενιστών Τρομοκρατών, αφοσιωμένων στην επίθεση με κάθε πιθανό τρόπο για την εκδίκηση και την ακραία υπεράσπιση της Άγριας Φύσης και αρνούμενοι του τεχνο-βιομηχανικού συστήματος, της κοινωνίας του, της τεχνητής ζωής, εν τέλη του ίδιου του πολιτισμού, των αξιών και της ηθικής του" γράφουν σε ένα από τα κείμενά τους.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας η ονομασίες "Εικονοκλαστική Σέχτα" και "Νυχτερινοί Κυνηγοί", είναι τα ελληνικά "παραρτήματα" του ITS. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο "πυρήνας" των ελληνικών παραρτημάτων αποτελείται από 3-4 άτομα. Οι "γιορτινοί τρομοκράτες" όπως χαρακτηρίστηκαν γιατί συνηθίζουν να χτυπούν σε εορταστικές περιόδους εμφανίζοντας εμμονή κατά του καταναλωτισμού, επιχείρησαν την θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου τον Δεκέμβριο του 2019 με μία βόμβα-σωλήνα με… καρφιά που δεν εξερράγη.

Τα μέλη αυτών των επωνυμιών έχουν προβεί σε πέντε ενέργειες. Βόμβα-σωλήνα, η οποία δεν είχε εκραγεί τοποθετήθηκε στις 7η Απριλίου 2018 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Τον μηχανισμό είχε βρει ο φύλακας της σχολής και είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ.. Τον Ιανουάριο του 2019, έγινε γνωστό ότι η προηγούμενη ενέργεια ήταν έργο της ομάδας "Εικονοκλαστική Σέχτα", όταν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, στις 27 Δεκεμβρίου 2018. Το κείμενο είχε δημοσιευθεί σε ισπανόγλωσση ιστοσελίδα.

Σε άλλα κείμενα, με τον ίδιο τρόπο αποστολής, η "Εικονοκλαστική Σέχτα" και οι "Νυχτερινοί Κυνηγοί" αναλάμβαναν την ευθύνη τριών ακόμα εμπρηστικών επιθέσεων που είχαν πραγματοποιήσει στις 3 Ιανουαρίου 2018 με τα μέλη της ομάδας να καταστρέφουν μία κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Βάρκιζας.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 2018 είχαν πραγματοποιήσει διπλό χτύπημα ενεργοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στα Ιλίσια και σε "τυχαία σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Καισαριανή", ενώ στις 17 Ιουλίου 2018 τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε πύργο τηλεπικοινωνιών στο Καματερό.

Οι "Ατομικιστές που τείνουν στο άγριο - ITS", δρουν από το 2011 στην Λατινική Αμερική πριν… διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και βρουν "αντιπροσώπους" στην Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Δράσεις της έχουν καταγραφεί στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στη Βραζιλία αλλά και στη Γερμανία, στην Ιταλία και φυσικά στην Ελλάδα. Η οργάνωση εμφανίστηκε στις 8 Αυγούστου 2011 με την αποστολή δέματος-βόμβας στο Τμήμα Νανοτεχνολογίας στο Μεξικό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο επιστημόνων. Στις 8 Νοεμβρίου 2011 δολοφόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι έναν ερευνητή του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού στην πόλη Κουερναβάκα.

Τον Μάιο του 2017 η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία τριών πεζοπόρων στο Μεξικό με τη δικαιολογία ότι "κάθε άνθρωπος αξίζει την εξαφάνιση". Ακόμη η ίδια οργάνωση οργάνωσε δύο βομβιστικές επιθέσεις στα τέλη του 2017 σε δημόσια λεωφορεία στην Πόλη του Μεξικού. Το ευρωπαϊκό χτύπημα που προκάλεσε ανησυχία ήταν στις 11 Ιανουαρίου 2018, σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, ενώ εξετάστηκε η σχέση τους με βομβιστική επίθεση μικρής ισχύος στη Βαλένθια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΙΛ 06 Φεβ 2024 | 21:31

Ένα "ορφανό" αποτύπωμα ενισχύει το σενάριο εμπλοκής "νέου αίματος" στην τρομοκρατία-Τι ερευνούν οι αρχές

Σημαντικό εύρημα για την αντιτρομοκρατική ενισχύει τη θεωρία περί νέας γενιάς τρομοκρατών

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ 04 Φεβ 2024 | 18:21

Βόμβα στη Σταδίου: Αναβίωση της εγχώριας τρομοκρατίας - Οι κάμερες έπιασαν τους δράστες - Τι ψάχνουν οι αρχές

"Αυτό που χρειάζεται είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους σωστά", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολιτή Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

ΕΓΚΛΗΜΑ 26 Φεβ 2024 | 07:43

Αγία Βαρβάρα: Σκότωσε τον γαμπρό του μπροστά στην εγγονή του - "Νόμιζα ότι κακοποιεί την κόρη μου"

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το αποτρόπαιο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα όπου πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και μάλιστα μπροστά το παιδί του.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Φεβ 2024 | 09:33

Μπράβοι για όλες τις δουλειές στο Γκάζι: Ο Νίκος o ψηλός και ο Κώστας με το κοφτό μούσι - "Θα σκοτώσουν κόσμο", λένε αυτόπτες μάρτυρες

Δύο από τους μπράβους είχαν αποτυπωθεί σε βίντεο, μετά το αιματηρό επεισόδιο έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι, με θύματα παρέα Κρητικών.

ΞΥΛΟ 70 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ 24 Φεβ 2024 | 19:49

Αγριο ξύλο από μπράβους μέσα σε κλαμπ στο Γκάζι - Ανάμεσα στα θύματα ένας αστυνομικός - Βίντεο ντοκουμέντο

Όλα ξεκίνησαν από ένα κατά λάθος σκούντημα του σερβιτόρου του νυχτερινού μαγαζιού. 70 δευτερόλεπτα άγριου ξύλου από μπράβους στο Γκάζι, συμμετείχαν και σε γηπεδικά επεισόδια.

ΣΤΗ ΣΑΜΟ 24 Φεβ 2024 | 09:56

"Εκρυψες κομμάτια του όπλου στο φούρνο;" - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των φοιτητών που έφτιαχναν όπλα με 3D εκτυπωτή

Οι τέσσερις φοιτητές του τμήματος μηχανικών και φαν της… τραπ μουσικής σκόπευαν να βγάλουν "χαρτζιλίκι", κατασκευάζοντας λειτουργικά όπλα με…3D εκτυπωτή.

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ 23 Φεβ 2024 | 08:33

Σε παραλήρημα ο 43χρονος στο Γαλάτσι: "Βάλτε τους ομοφυλόφιλους στο ψυχιατρείο να γίνουν καλά"

Στα βίντεο του, ο 43χρονος καταφερόταν κατά των ομόφυλων ζευγαριών και του σχετικού νομοσχεδίου που πέρασε από τη Βουλή κάνοντας μάλιστα λόγο για "νυφικά".

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Φεβ 2024 | 08:23

Ανθρωποκτονία με συναίνεση ή "καθαρή" δολοφονία στα Εξάρχεια; Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για το ζευγάρι που έκοψε τις φλέβες του

Θρίλερ στα Εξάρχεια, όπου μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. Κομμένες φλέβες είχε και ο σύζυγός της που κάλεσε την αστυνομία.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 23 Φεβ 2024 | 08:01

Ζάκυνθος: "Αυτό το παιδί δεν θα γεννηθεί. Αν δεν πιεις το χάπι, θα σε σκοτώσω", έλεγε στη 19χρονη πριν την ξυλοφορτώσει

Εφιαλτικές στιγμές έζησε στα χέρια του 27χρονου συντρόφου της, η 19χρονη Ηλέκτρα στη Ζάκυνθο. Τη βασάνισε και την υποχρέωσε να λάβει και χάπια για να αποβάλλει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 22 Φεβ 2024 | 18:38

Ανατροπή στα Εξάρχεια: Ο ιατροδικαστής αποκλείει να έκοψε η 57χρονη μόνη της τις φλέβες της - Το σημείωμα αυτοκτονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι αποκλείεται η άτυχη γυναίκα στα Εξάρχεια να έχει προκαλέσει μόνη της τόσο βαθιά τραύματα στους καρπούς της

ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 22 Φεβ 2024 | 08:01

Πώς σκορπούσαν τον τρόμο οι μπράβοι "του Γκαζιού": Έδερναν με αμοιβή 50 ευρώ

Οι "μπράβοι του Γκαζιού", σκορπούσαν τον τρόμο σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων και τα Σαββατοκύριακα συμμετείχαν σε οπαδικές συμπλοκές με αμοιβή 50 ευρώ.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 21 Φεβ 2024 | 07:09

"Αρωμα" Greek Mafia στον εμπρησμό βυτιοφόρων στη Μάνδρα - Είχε συλληφθεί για νοθεία ο ιδιοκτήτης

Υποψίες για εμπλοκή της Greek Mafia πίσω από την εμπρηστική επίθεση βυτιοφόρων σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μάνδρα.

Α.Ο ΠΟΝΤΙΩΝ- ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ 21 Φεβ 2024 | 07:09

Πυροβολισμοί και άγριο ξύλο στο Ζεφύρι λόγω... πέναλτι σε τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου

Αρχικά η συμπλοκή των οπαδών έλαβε χώρα στις κερκίδες του γηπέδου της Γκορυτσάς. Συνεχίστηκε και εκτός γηπέδου με τους αντίπαλους οπαδούς να ανταλλάζουν πυροβολισμούς.