Εφυγαν από την Ελλάδα τα 4 ελικόπτερα της MYTILINEOS - Είχαν λάβει μέρος στις πυρκαγιές

Τα 4 ελικόπτερα της MYTILINEOS είχαν ταξιδέψει από την Αυστραλία και ρίχτηκαν στη μάχη με τις μεγάλες πυρκαγιές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
MYTILINEOS

Αναχώρησαν από την Ελλάδα τα τέσσερα ελικόπτερα που χορήγησε και παραχώρησε η εταιρεία MYTILINEOS ( δωρεά ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ) στον κρατικό μηχανισμό για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα ελικόπτερα τύπου BELL 214 BI της εταιρείας Erickson Incorporated που ταξίδεψαν από την Αυστραλία πλήρως στελεχωμένα τόσο με ιπτάμενο προσωπικό, όσο και με προσωπικό υποστήριξης που αποτελούνταν από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες πυροσβέστες στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την κατάσβεση των ενεργών μετώπων των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα.

Στους δύο μήνες που παρέμειναν στη χώρα μας επιχείρησαν σε ενεργά μέτωπα της Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Αττικής, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η κατάσβεση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα επιχείρησαν στις πυρκαγιές της Αττικής στα Βίλια, αλλά και σε αυτές στην Ηλεία, την Ναύπακτο, τη Φωκίδα, την Αρκαδία, καθώς και σε πυρκαγιές στη Σάμο, Κω και Κάρπαθο. Με 155 ώρες πτήσης πραγματοποίησαν 986 ρίψεις νερού και έριξαν 2.465 τόνους νερού.

"Αποχαιρετούμε τα τέσσερα ελικόπτερα BELL που η εταιρεία MYTILINEOS χορήγησε πριν δύο μήνες για να στηρίξει την κρατική προσπάθεια έναντι των τεράστιων πυρκαγιών που δυστυχώς η χώρα μας είχε φέτος. Τέσσερα ελικόπτερα και ένα μεγάλο πλήρωμα 20 ατόμων οι οποίοι κατέβαλαν μία τεράστια προσπάθεια να βοηθήσουν την κατάσταση αυτή. Η εταιρεία MYTILINEOS είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας που βοηθάει ενεργά και στηρίζει ενεργά κάθε φορά που η χώρα μας το έχει ανάγκη", υπογράμμισε η γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Μάρκετινγκ της εταιρείας MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη αφού ευχαρίστησε το πλήρωμα που για δύο μήνες βρέθηκε στη χώρα μας. Η κ. Μπουζάλη πρόσθεσε ότι η συνδρομή της εταιρείας MYTILINEOS είναι σταθερά αδιαπραγμάτευτη "ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μαζί με την επιχειρηματική αριστεία και αυτό να είναι ένα τελικό προϊόν".

Διαβάστε Επίσης

"Ευχαριστούμε πρωτίστως τους πυροσβέστες μας και φυσικά όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που επέδειξαν υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και χαιρετίζουμε το κουράγιο, την αυταπάρνηση, το θάρρος, τον δυναμισμό και βεβαίως σας ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας", σημείωσε. "Ήταν μία δύσκολη ημέρα του Αυγούστου όταν πήρα την εντολή από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν αρκετά μέσα, οπότε πήρα την εντολή εγώ και μια ομάδα ανθρώπων να βρούμε οπουδήποτε υπήρχαν αυτά τα ελικόπτερα και να τα φέρουμε στην Ελλάδα. Σε περίπου 4 ημέρες καταφέραμε να τα βρούμε και να τα φέρουμε από την Αυστραλία και μια-δυο ημέρες μετά κατάφεραν να είναι στον αέρα και να βοηθούν στην κατάσβεση. Εξαιρετικό παράδειγμα πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λειτουργήσει μαζί με τον δημόσιο και να φέρει αυτά τα άριστα αποτελέσματα", επισήμανε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας MYTILINEOS, Σοφία Δασκαλάκη-Μυτιληναίου ανέφερε ότι θα βρίσκονται πάντα κοντά στην Πολιτεία σε όλες τις δύσκολες στιγμές. "Το έχουμε αποδείξει έως τώρα θα το αποδείξουμε και στο μέλλον διότι αισθανόμαστε ότι είμαστε κύτταρο της κοινωνίας και προσβλέπουμε πάντα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη", υπογράμμισε και προσέθεσε: "Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς που συναντάμε αυτούς τους πιλότους που επιχείρησαν με τα ελικόπτερα που μπορέσαμε να φέρουμε τις πολύ δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού και να επιχειρήσουν σε όλη την Ελλάδα. Όταν μας είπαν που έχουν επιχειρήσει αισθανθήκαμε ακόμη μεγαλύτερη περηφάνια".

" Ο όμιλος MYTILINEOS ανταποκρινόμενος στην ανάγκη που προέκυψε από τις μεγάλες και πρωτοφανείς πυρκαγιές, που είχαμε φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας σε χρόνο άμεσο διέθεσε -μίσθωσε τέσσερα ελικόπτερα τύπου BELL 214 BI τα οποία τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τις 16 Αυγούστου και επιχειρούσαν μέχρι και σήμερα. Η συνεισφορά τους ήταν πάρα πολύ σημαντική, αντιμετώπισαν πάρα πολλά συμβάντα, επενέβησαν σε πυρκαγιές. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα και πιστεύουμε ότι πάντα όταν χρειάζεται η χώρα μας τη βοήθεια σας θα την προσφέρετε όπως κάνετε και στη κρίσιμη αυτή στιγμή που ζήσαμε. Σας μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες του Αντιστράτηγου, αρχηγού του Π.Σ, κ. Κολοκούρη και της πολιτικής ηγεσίας", επισήμανε από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος, Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιος Ράπανος.

Μιλώντας εκ μέρους των πιλότων που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών ο Νέιθαν Πέιν από την Νέα Ζηλανδία ανέφερε ότι μόλις ήρθαν "όρμησαν στις πυρκαγιές που μαίνονταν". "Από όταν φτάσαμε όλοι ήταν υπέροχοι και εξυπηρετικοί μαζί μας. Η συνεργασία μεταξύ των αεροσκαφών εδώ, εμάς και των πληρωμάτων εδάφους ήταν άψογη. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που μπορέσαμε να δείξουμε τη δουλειά που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να επιστρέψουμε ξανά και να βοηθήσουμε πολύ περισσότερο την ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία. Η υποστήριξη όλων ήταν καταπληκτική και θέλω να τους ευχαριστήσω", επισήμανε ενώ προσέθεσε ότι η πρόκληση να δουλεύεις σε μια νέα χώρα είναι ότι υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια, αλλά στο τέλος της ημέρας η φωτιά είναι η δουλειά. "Ρίχνουμε νερό και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσαρμοζόμαστε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα εκτελούμε τη δουλειά", σημείωσε.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Νοε 2021 | 10:59

H MYTILINEOS ολοκλήρωσε τη διαδικασία χρηματοδότησης φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία

Τα έργα θα παράγουν 220 GWh ετησίως, τροφοδοτώντας το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας και μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 180,000 τόνους το χρόνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 09 Νοε 2021 | 13:22

Η "MYTILINEOS" στηρίζει την ενδυνάμωση της ΔΕΗ

Η MYTILINEOS στηρίζει πάγια την ενδυνάμωση της ΔΕΗ και τον ρόλο που έχει παίξει, στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας και των ελληνικών νοικοκυριών.

09 Νοε 2021 | 08:27

Αυστραλία: Οι ανεμβολίαστοι είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν - Εκθεση του υπουργείου Υγείας

Οσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, τόνισε το υπ. Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΙΔΙΑ 09 Νοε 2021 | 07:43

Γυναίκα εμβολιάστηκε στην Αυστραλία, αλλά... δεν αναγνωρίζουν το πιστοποιητικό της στην Ελλάδα

Γολγοθάς είναι η καθημερινότητα μίας γυναίκας, η οποία εμβολιάστηκε στην Αυστραλία και δεν δέχονται το πιστοποιητικό της στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ 05 Νοε 2021 | 08:20

Αυστραλία: Τρία παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν μιμήθηκαν δοκιμασία από τη σειρά "Squid Game"

Τρία παιδιά από την Αυστραλία κατέληξαν σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ, όταν προσπάθησαν να μιμηθούν μια από τις δοκιμασίες του "Squid Game".

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 04 Νοε 2021 | 13:39

Το αρρωστημένο πάθος του απαγωγέα της "Μαντλίν της Αυστραλίας" - Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες με τις κούκλες

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του 36χρονου Τέρι Κέλι ο οποίος έχει συλληφθεί για την απαγωγή της 4χρονης Κλίο Σμιθ στην Αυστραλία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 03 Νοε 2021 | 19:04

Κλίο Σμιθ: Έτσι εντόπισαν την 4χρονη "Μαντλίν" της Αυστραλίας - Είδαν τον απαγωγέα να αγοράζει πάνες [εικόνες - βίντεο]

Η αστυνομία της Αυστραλίας εντόπισε την Κλίο Σμιθ χάρη σε μια πληροφορία, τα δεδομένα ενός κινητού τηλεφώνου και "ιατροδικαστικές ενδείξεις"

«ΜΑΝΤΛΙΝ» ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 03 Νοε 2021 | 10:28

Κλίο Σμιθ: Με παγωτό στο χέρι και πλατύ χαμόγελο η 4χρονη "Μαντλίν της Αυστραλίας"- Δείτε το βίντεο από τη διάσωσή της

Με ένα παγωτό στο χέρι και με ένα πλατύ χαμόγελο ο 4χρονη Κλίο Σμιθ μας δείχνει πόσο χαρούμενη είναι που επέστρεψε στην οικογένειά της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 03 Νοε 2021 | 00:02

Αίσιο τέλος για τη "Μαντλίν" της Αυστραλίας - Η 4χρονη Κλίο βρέθηκε ζωντανή και καλά στην υγεία της

Η μικρή Κλίο, η υπόθεση της οποίας παρομοιάστηκε με αυτή της Μαντλίν, αγνοούνταν από τις 16 Οκτωβρίου, όμως εντοπίστηκε σε σπίτι στη Δυτική Αυστραλία

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 02 Νοε 2021 | 20:59

AUKUS: Το SMS του Μακρόν στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας όταν αγωνιούσε για τη συμφωνία με τα υποβρύχια

Η Αυστραλία προσπαθεί να αποκρούσει τους ισχυρισμούς του Μακρόν ότι είπε ψέματα στο Παρίσι για τη σύμβαση με τα υποβρύχια

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ 29 Νοε 2021 | 23:22

Κορονοϊός - Γροθιά στο στομάχι το μήνυμα νοσηλεύτριας: "Εδώ Γεννηματάς - Φοβάμαι μαμά"

Κραυγή αγωνίας από νοσηλεύτρια στο "Γεννηματάς" που περιγράφει όσα ζει στο νοσοκομείο

Η...«ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ» ΑΝΑΡΤΗΣΗ 29 Νοε 2021 | 22:38

Σοκαριστικές μαρτυρίες μαθητών: Παραβατικές πράξεις για περισσότερα…views - Αναρτούν βίντεο με παράνομες συμπεριφορές στα social media

Πώς η παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων συνδέεται με τη δημοσιότητα - Στόχος τους είναι μία ελκυστική ανάρτηση στα social media και τα views

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΤΟ "TLIVE" 29 Νοε 2021 | 22:29

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: "Δεν ξέρω τι τρέλα έχει στο μυαλό του" - Τι λέει ο γιος tou δολοφόνου της 48χρονης [Βίντεο]

Ο 20χρονος, παιδί της 48χρονης που έπεσε νεκρή από το χέρι του συζύγου της, τόνισε ότι η ψυχική νόσος από την οποία έπασχε ο πατέρας του, είχε υποτροπιάσει τους τελευταίους 3 μήνες.