Εφυγε από τη ζωή η γιαγιά Μαρίτσα- σύμβολο της προσφυγικής κρίσης στη Λέσβο

Ηταν μια από τις τρεις γιαγιάδες που τάισαν το μωρό την ώρα που η μητέρα του άλλαζε ρούχα καθώς μόλις είχε φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

efuge-apo-ti-zwi-i-giagia-maritsa--sumbolo-tis-prosfugikis-krisis-sti-lesbo
SHARE THIS
0
SHARES

Η Μαρίτσα (Μαυροπούλου) δεν μένει πια έδω.... η μια από τις τρεις γιαγιάδες - σύμβολο της Λέσβο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Οι συγχωριανοί της, θα πουν αύριο Πέμπτη, το τελευταίο αντίο στη Σκάλα Συκαμιάς ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου, «θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

Τον Οκτώβριο του 2015 η φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη από τη Μυτιλήνη (Σκάλα Συκαμιάς) που έδειχνε τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες να φροντίζουν ένα μικρό παιδί την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα καθώς μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα (στη μέση) και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες  της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι». 

Για το περιστατικό  και τη φωτογραφία όπως το αφηγήθηκε η Μαρίτσα: 

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα».

 

ΠΗΓΗ: http://www.lesvosnews.net

ΦΩΤΟ: SOOC/Λευτέρης Παρτσάλης, REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook