Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εμειναν μισή ώρα στο σπίτι αφού έπνιξαν την Καρολάιν - Δεν είχε οικιακή βοηθό το ζευγάρι

"Κατάλογο" δεκάδων ληστειών της τελευταίας 5ετίας, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με αυτή στα Γλυκά Νερά, έχουν ανασύρει οι αρχές.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
Γλυκα νερά

"Κατάλογο" δεκάδων ληστειών της τελευταίας 5ετίας, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με αυτή που κατέληξε στην δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας, στα Γλυκά Νερά, έχουν ανασύρει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Προβαίνουν σε κατηγοριοποίησή τους, αναζητώντας ομοιότητες με την μεθοδολογία των δολοφόνων της άτυχης κοπέλας. Εξετάζουν αν οι δράστες αυτών των ληστειών είχαν συλληφθεί και αν βρίσκονται ακόμη φυλακισμένοι, όπως επίσης αν και σε αυτές που είναι ανεξιχνίαστες έχουν ανιχνευθεί γενετικά ευρήματα και αποτυπώματα, τα οποία θα μπορούσε αντιπαραβληθούν με εκείνα που μπορεί να προκύψουν από την εξερεύνηση του σπιτιού της οικογένειας.

Για αυτό τον λόγο οι αρμόδιοι αξιωματικοί προέβησαν σε μια ιδιότυπη αναπαράσταση μέσα στα αστυνομικά γραφεία, σύμφωνα με τις περιγραφές που έδινε ο 33χρονος πιλότος, προκειμένου να έχουν με λεπτομέρειες το modus operandi, την μεθοδολογία των δραστών, όπως και τον τρόπο που κατάφερε να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Δεν αποκλείεται στην περίπτωση που εντοπιστούν κάποια κενά σε αυτό το πεδίο των ερευνών να γίνει κανονική αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να διευκρινιστούν.

Σκότωσαν και έμειναν… μισή ώρα

Από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών και τις ανατριχιαστικές αφηγήσεις του 33χρονου, προκύπτει ότι οι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι μεταξύ 05:00-05:30, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Αφού έδεσαν τον ίδιο, δένοντας τους καρπούς των χεριών του με τους αστραγάλους των ποδιών, ενώ τον φίμωσαν και "τύφλωσαν" με ταινία συσκευασίας, έκαναν κάτι παρόμοιο με την 20χρονη, δένοντας τα χέρια της πισθάγκωνα με μία μπλούζα. Η άτυχη κοπέλα ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11 μηνών κοριτσάκι τους.

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εμειναν μισή ώρα στο σπίτι αφού έπνιξαν την Καρολάιν - Δεν είχε οικιακή βοηθό το ζευγάρι

Η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου προβαίνοντας στην νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών, δηλαδή ασφυξία. Δεν απέκλεισε ο δράστης να χρησιμοποίησε μία άλλη μπλούζα που βρέθηκε κοντά στον λαιμό της, την οποία τοποθέτησε στο στόμα της και με το χέρι του έφραξε ταυτόχρονα μύτη και στόμα.

Από τη στιγμή που 33χρονος σταμάτησε να ακούει την σύζυγό του να φωνάζει, νομίζει ότι δύο από τους δράστες έφυγαν από το υπνοδωμάτιο και παρέμεινε ο ένας. Έμειναν στο σπίτι όπως εκτίμησε, ακόμη μισή ώρα αφότου είχαν σκοτώσει, όπως διαπιστώθηκε, την Καρολίνα. Όλοι οι χώροι του σπιτιού παρουσίαζαν ίχνη έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως φαίνεται να είπε ο 33χρονος, κάποια στιγμή ήρθαν και οι άλλοι δύο στο υπνοδωμάτιο και έφυγαν όλοι μαζί, ενώ όταν θεώρησε ότι είχαν φύγει ξεκίνησε τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει για να ζητήσει βοήθεια. Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς, χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά για να καταφέρει να ρίξει το κινητό του τηλέφωνο από το κομοδίνο, να το ενεργοποιήσει με τη… μύτη και να καλέσει την αστυνομία.

"Κάποια στιγμή ακούσαμε κάποια φασαρία, άκουσα το σκύλο, δεν θεωρήσαμε ότι είχε συμβεί κάτι. Το πρωί πια όταν ήρθαν εδώ οι αστυνομικοί, είχα μιλήσει με τον Μπάμπη και τους βοήθησα να μπουν στο σπίτι. Τους έδειξα το πίσω μέρος και το παράθυρο από όπου μπήκαν οι δράστες", δήλωσε γειτόνισσα του ζευγαριού.

DNA και αποτυπώματα με μέθοδο… Αντιτρομοκρατικής

Η εξερεύνηση που έγινε στο σπίτι της οικογένειας από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ήταν… αντιτρομοκρατικού τύπου, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Φορώντας τις ειδικές στολές και με χρήση ειδικών μηχανημάτων, χρήση φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας ερεύνησαν εξονυχιστικά ακόμη και με… μπατονέτες, όλα τα σημεία του σπιτιού αναζητώντας DNA και αποτυπώματα, που μπορεί να ανήκουν στους δράστες.

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια, νύχια και πρόσωπο της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, όπως και από τον 33χρονο, σε μια ακόμη προσπάθεια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών. Αντίστοιχη εξερεύνηση γίνεται στα σκοινιά, ταινίες, τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής τους στον χώρο, θα έχει αφήσει γενετικά ευρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Τυχαία στόχευση, σεσημασμένοι κατά 98%

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για περισσότερα χρήματα, εκτιμούν ότι αυτή η εκδοχή συγκεντρώνει μικρά ποσοστά. Οικιακή βοηθό ή καθαρίστρια δεν είχε το ζευγάρι, μόνο κάποιους εργάτες πριν από αρκετό καιρό.

Στο συγκεκριμένο σπίτι διέμεναν τα τελευταία δύο χρόνια, το οικόπεδο αγοράστηκε πριν από κάποιους μήνες, ενώ η εκταμίευση των περίπου 10.000 ευρώ είχε γίνει τμηματικά για τις πρώτες ανάγκες σπιτιού που σχεδίαζαν να χτίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί θεωρούν σε ποσοστό που αγγίζει το 98%, όπως λένε, ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι, καταδικασμένοι ίσως, για παρόμοια αδικήματα. Σε αντίστοιχο ποσοστό τοποθετούν την εκτίμηση τους πως η στόχευση του σπιτιού της οικογένειας ήταν τυχαία.

Οι δράστες το έχουν κάνει ξανά, προέβαιναν σε τυχαίο έλεγχο σπιτιών, πρόσφορων για να εισβάλουν και στη συνέχεια με μία προπαρασκευή-παρακολούθηση και προετοιμασία λίγων ημερών, εισέβαλλαν σε αυτά. Δεν είναι τυχαίο για τους αστυνομικούς το γεγονός ότι πέρα από τις κουκούλες φορούσαν και γάντια ενώ άμεσα "τύφλωσαν" τις κάμερες του σπιτιού. Θεωρούν πως αποτελούν μέρος μεγαλύτερης ομάδας ληστών, που κατά περίπτωση αλλάζουν την σύνδεση των ομάδων κρούσεων.

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Οι δράστες φέρεται να κατέστρεψαν κάμερες που βρίσκονταν εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού, αν και αυτές δεν συνδέονταν με καταγραφικό σύστημα. Κλιμάκια αστυνομικών σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων οικιών και επιχειρήσεων, όχι μόνο το επίμαχο χρονικό διάστημα προσέγγισης και διαφυγής των δραστών αλλά και προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι προέβησαν σε μία ολιγοήμερη παρακολούθηση του σπιτιού και των κινήσεων της οικογένειας.

Οι δράστες ήταν ψηλοί είπε ο Μπάμπης στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις περιγραφές του 33χρονου, δύο από τους δράστες ήταν σχετικά ψηλοί και φορούσαν κουκούλες full face, ο ένας πιο κοντός που φορούσε περιλαίμιο μοτοσυκλετιστή, το οποίο είχε σηκώσει στο πρόσωπο. Οι δύο μιλούσαν καλά ελληνικά, ενώ ο τρίτος μία ξένη γλώσσα που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί προβαίνουν σε μία προσπάθεια "σφραγίσματος" συνόρων και αεροδρομίων, με περισσότερους και λεπτομερής ελέγχους υπόπτων, προσπαθώντας να αποκόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια διαφυγής των δραστών, ενώ έχουν ενεργοποιήσει τα πληροφοριακά δίκτυα σε συγκεκριμένους κύκλους ατόμων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα της Καρολίνας

Η μητέρα της 20χρονης ταξίδεψε χθες από την Αλόννησο και έφθασε στην Αθήνα για να συμπαρασταθεί στον γαμπρό της και να αποφασίσουν τις διαδικασίες κηδείας του παιδιού της.

Η Σούζαν, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, προκειμένου να δώσει μία κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ο Ντέιβιντ, ο πατέρας της Καρολίνας, παρέμεινε στο νησί γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας στην Αλόννησο, αναφέρουν πως ο πατέρας του κοριτσιού είχε έρθει πρώτα το νησί πριν από πολλά χρόνια, αγόρασε σπίτι και έμειναν εκεί με τη σύζυγό του, ενώ αργότερα ήρθε στη ζωή η Καρολίνα. Έκανε προσκοπισμό, αθλητισμό, είχε γνωρίσει τον Μπάμπη από μικρή, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτρια στο νησί και ο μετέπειτα πιλότος έκανε πολλά καλοκαίρια εκεί διακοπές.

Γλυκά Νερά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 21 Ιουν 2021 | 13:02

Γλυκά Νερά: H φωτογραφία με τη Monopoly που δήθεν είχε τα λεφτά - Αποκαλύπτεται η σκηνοθεσία του δολοφόνου

Το επιτραπέζιο που είχε ισχυριστεί αρχικά ο δολοφόνος των Γλυκών Νερών ότι είχε κρυμμένα λεφτά που έκλεψαν οι φανταστικοί κακοποιοί.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ SCREENSHOT 21 Ιουν 2021 | 12:33

Γλυκά Νερά - Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία στο κινητό της Καρολάιν πριν τη δολοφονία - Ο πιλότος στο σαλόνι

Ερωτήματα από την τελευταία φωτογραφία που είχε στο κινητό της η Καρολάιν που δείχνει τον Αναγνωστόπουλο πριν την δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

21 Ιουν 2021 | 12:02

Αφελείς γενικεύσεις, προσβλητικές ανοησίες

Κοινό χαρακτηριστικό όσων με τρομαχτική ελαφρότητα γράφουν κατεβατά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, είναι ότι δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 21 Ιουν 2021 | 09:56

Γλυκά Νερά: Θα αποκαλύψει νέα στοιχεία, λέει ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου - Δεν υπήρχε ούτε προσχεδιασμός ούτε τρίτο πρόσωπο

"Αύριο ο 33χρονος θα δώσει πολλές πρόσθετες λεπτομέρειες κατά την απολογία του στον ανακριτή", είπε ο δικηγόρος του 33χρονου συζυγοκτόνου.

Η ΚΑΤΕΘΕΣΗ ΤΗΣ 21 Ιουν 2021 | 09:14

Γλυκά Νερά: Η γειτόνισσα περιγράφει το κλάμα του σκύλου και το τηλεφώνημα του δολοφόνου στις 6:15

"Στις 6:15 ο Μπάμπης με κάλεσε στο κινητό μου τηλέφωνο.Εγώ το σήκωσα και τότε άκουσα τον Μπάμπη να μουγκρίζει", κατέθεσε η γειτόνισσα.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 21 Ιουν 2021 | 08:31

Γλυκά Νερά: Νέο μυστήριο με σπίτι στη Σούδα - Το ταξίδι στην Κρήτη και το αίνιγμα με τον επιστήμονα

"Κανείς δεν σκοτώνει για τη ζήλια, υπήρξε σχεδιασμός", τονίζει για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος.

ΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ" ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ 20 Ιουν 2021 | 20:41

Γλυκά Νερά: Οι 38 ημέρες που οι αστυνομικοί παγίδευαν τον Αναγνωστόπουλο - "Μήπως θες να μας πεις κάτι;"

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τις 38 ημέρες μέχρι την ομολογία του προσπάθησε να χτίσει το προφίλ του "καλού παιδιού".

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ 20 Ιουν 2021 | 19:59

Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι περιγράφουν το σκηνικό - Ο πιλότος με το εσώρουχο, δεμένος με σπάγκο

Το σκηνικό της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν, περιγράφουν οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι μέσα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ 20 Ιουν 2021 | 19:32

Γλυκά Νερά - Ρεσιτάλ κυνισμού του δολοφόνου: Αγκάλιαζα τη μητέρα της, γιατί... το είχα μετανιώσει

"Την αγαπούσα την πεθερά μου και πάντα θα αγαπάω τη Καρολάιν", ανέφερε κυνικά ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 20 Ιουν 2021 | 18:46

Γλυκά Νερά: Γρίφος με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας - Κοινωνικός λειτουργός στις δύο οικογένειες

Ο κοινωνικός λειτουργός θα εξετάσει τις δύο οικογένειες προκειμένου να αποφασίσει ποιο είναι ασφαλέστερο για να μεγαλώσει το παιδί μετά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 20 Ιουν 2021 | 18:35

Γλυκά Νερά - Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που είδε πρώτος νεκρή την Καρολάιν: Στο σεντόνι υπήρχαν σταγόνες αίματος

Στο σεντόνι στο ύψος του κεφαλιού παρατήρησα σταγόνες αίματος, αναφέρει στην κατάθεσή του ο διασώστης του ΕΚΑΒ που είδε νεκρή την Καρολάιν.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Ιουν 2021 | 15:55

Γλυκά Νερά - Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη συνεργού - Μπορεί να προκύψουν νέα ευρήματα

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε με ακρίβεια το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ 20 Ιουν 2021 | 13:23

Γλυκά Νερά: Οι ποινές που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα για τον συζυγοκτόνο

Οι ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών