X

Εγκλημα στη Λαμία: Η εμμονή με το θύμα και η παρεξήγηση - Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 42χρονου

Ο 42χρονος δράστης στη Λαμία φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα - Στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο

Γράφει: Παναγιωτης Σπυροπουλος

Αποτυπώματα στο μαχαίρι της δολοφονίας του 59χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λαμία, DNA του δράστη στο μεγάλο λουκέτο που χτύπησε το θύμα, τα ρούχα που φορούσε ο δράστης και βρέθηκαν στο πλυντήριο του είχαν ίχνη αίματος που αντιστοιχούν στο άτυχο θύμα, τα πελματικά αποτυπώματα αντιστοιχούν σε παπούτσια που φορούσε.

Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του 42χρονου δράστη, ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν… 80 μαχαίρια, σπαθιά, ξιφίδια και τσεκούρια.

Ο 42χρονος κατά την προσαγωγή του ως βασικού υπόπτου της δολοφονίας του 59χρονου στη Λαμία, όταν τον ρωτούσαν οι αστυνομικοί τι έγινε στην καφετέρια, εκείνος μεταξύ άλλων τους είπε: "Μου έβρισε τη μάνα και καλά του έκανα".

Στο βίντεο που συνέλεξαν οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ότι ο 42χρονος ήταν ο τελευταίος που μπήκε στην καφετέρια. Φορούσε συγκεκριμένα ρούχα όταν μπήκε τα οποία μέχρι τότε δεν είχαν βρει. Όταν τον ρώτησαν που είναι αυτά τα ρούχα εκείνος τους είπε ότι τα πέταξε και υπέδειξε και σημείο, στο οποίο δεν βρέθηκαν. Αργότερα "θυμήθηκε" ότι ήταν στο πλυντήριο αλλά δεν είχε προλάβει να τα πλύνει.

Διαβάστε Επίσης

Ο 42χρονος φέρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε εμμονή με το θύμα από μία πολύ παλιά παρεξήγηση του 59χρονου με τη μητέρα του, η οποία πέθανε πριν δύο μήνες.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν αποκλείσει την περίπτωση της ληστείας, καθώς στην κατοχή του θύματος και στην ταμειακή μηχανή εντοπίστηκαν περισσότερα από 500 ευρώ.

Ο 59χρονος οικογενειάρχης και φιλήσυχος άνθρωπος βρέθηκε πίσω από τον πάγκο του καταστήματος, φέροντας τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα, αλλά και χτύπημα στο κεφάλι από μία μεγάλη κλειδαριά που κλείδωνε το κατάστημά του το θύμα. Δίπλα στο θύμα βρέθηκε ένα μαχαίρι. Από τα ίχνη αίματος οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο δράστης έσυρε το θύμα από την είσοδο του καταστήματος έως τον πάγκο της επιχείρησής του.

Διαβάστε Επίσης

Ο 42χρονος αναμένεται να απολογηθεί στους αστυνομικούς, κάτι όμως που είναι δύσκολο λόγω έλλειψης επικοινωνίας. Η απολογία του, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει μικρή σημασία, καθώς τα στοιχεία σε βάρος του είναι ακράδαντα.