
Στην Ασφάλεια οδηγήθηκε στις 9:30 το πρωί ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι της Άρτας και εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί.
Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο στις 8:30 το πρωί την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Ο 29χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό.
Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.
"Ήταν η κακιά στιγμή"
Μέσω του δικηγόρου του, ο 29χρονος εμφανίζεται μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του.
"Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή" δήλωσε ο συνήγορός του, Ιωάννης Νεραντζάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Όταν ρωτήθηκε γιατί ο 29χρονος αφαίρεσε τη ζωή του ηλικιωμένου άνδρα, ο δικηγόρος απάντησε: "Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν".
Αναφορικά με το αν ο 29χρονος πυροβόλησε και την πρώην σύζυγό του, που ήταν στο σπίτι του πατέρα της, ο κ. Νεραντζάς είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία πρόθεση να της κάνει κακό.
Το χρονικό της τραγωδίας
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με το δίχρονο αγοράκι τους.
Ο 29χρονος κτηνοτρόφος κατάγεται από διπλανό χωριό- το Μεσόπυργο- και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του που σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.
Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία και ο 29χρονος πυροβόλησε πιθανότατα με περίστροφο, εναντίον της συζύγου του, δύο φορές αλλά αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι καλώντας σε βοήθεια. Ο 75χρονος αντιλαμβανόμενος το περιστατικό ρίχτηκε μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές.
Ακολούθως μπήκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία. Καθ΄ οδόν φέρεται να συνάντησε συγχωριανό του στον οποίο ανέφερε ότι ανέβηκε στο βουνό λόγω οικογενειακών προβλημάτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr