Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά

Για το έγκλημα στην Καλλιθέα με τον νεκρό άνδρα που βρέθηκε σε ψυγειοκαταψύκτη, οι υποψίες των αρχών πέφτουν στην πρώην σύζυγο λόγω ενός λογαριασμού 230.000 ευρώ.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά

Αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από κοινούς λογαριασμούς του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού, με την 45χρονη πρώην σύζυγό του από τη Βουλγαρία Anelia Alexandrova και του 13χρονου γιου τους, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν ακόμη κάποιες μικρές επιφυλάξεις για την ταυτότητα της σορού του άνδρα που βρέθηκε μέσα σε ψυγειοκαταψύκτη, τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την δολοφονία του, αν όμως διαπιστωθεί ότι είναι αυτός, βασικοί ύποπτοι για την διάπραξή της είναι η πρώην σύζυγός, ο 27χρονος γιος της από άλλον γάμο, ενδεχομένως και κάποιος ακόμη συνεργός.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες, έως ότου η σορός έρθει σε μία φυσιολογική κατάσταση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων από τα ρούχα του, τα σεντόνια, τα σελοφάν και τις ταινίες με την οποία ήταν τυλιγμένη, αναφέρουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί. «Όλα είναι παγωμένα. Το πρόσωπο είναι καλυμμένο με πετσέτα. Το σώμα τυλιγμένο με σεντόνια, σακούλες και σελοφάν, ενώ χέρια και πόδια είναι δεμένα με ταινίες. Θα χρειαστεί μια ‘χειρουργική’ αφαίρεση τους προκειμένου να μην αλλοιωθούν βιολογικά και άλλα ευρήματα. Αρχικά θα γίνει ταυτοποίηση της ταυτότητάς του, αν πράγματι ανήκει στον 63χρονο άνδρα. Στη συνέχεια η ιατροδικαστής πρέπει να εξακριβώσει τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου» δηλώνει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση, υποστηρίζουν πως αν πιστοποιηθεί η ταυτότητα του θύματος, πιθανότητα πρόκειται για ένα για προμελετημένο έγκλημα βάσει σχεδίου με καθαρά οικονομικό κίνητρο.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά

Ο λογαριασμός των 230.000 ευρώ

Το 63χρονο θύμα, για το οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 15 Ιανουαρίου 2015, από έναν φίλο του, είχε παντρευτεί την 45χρονη και έκανε μαζί της ένα αγόρι που σήμερα είναι 13 ετών. Τρεις μήνες πριν την εξαφάνιση του ναυτικού το ζευγάρι είχε χωρίσει και επίσημα λαμβάνοντας τα σχετικά έγγραφα. Το ζευγάρι όταν ήταν μαζί διέμενε σε ιδιόκτητο σπίτι του 63χρονου στην οδό Αριστοτέλους στην Καλλιθέα. Όταν χώρισαν εκείνη μετακόμισε στην οδό Ευαγγελιστρίας 37 στην ίδια περιοχή, όπου εντοπίστηκε η σορός.

Ο παππούς του παιδιού και πατέρας του θύματος, ο οποίος υπεραγαπούσε το 13χρονο εγγόνι του και δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού, συνδικαιούχος του οποίου ήταν και η 45χρονη μητέρα του, το ποσό των 230.000 ευρώ, και δεν φαίνεται να ήταν μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η Βουλγάρα πήρε τα χρήματα και διέφυγε από την Αθήνα μαζί με τον 13χρονο πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν σταμάτησε να πληρώνει τα μισθώματα ενοικίασης, διάστημα κατά το οποίο τοποθετείται χρονικά και ο θάνατος του συνταξιούχου ναυτικού. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκαλύπτει το μέγεθος της νοσηρότητας του δράστη, καθώς το πτώμα βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, δεμένο χειροπόδαρα, μέσα στον ελάχιστο χώρο ενός καταψύκτη που βρισκόταν κοντά στο σαλόνι του διαμερίσματος 2ου ορόφου της οδού Ευαγγελίστριας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού, το πτώμα βρισκόταν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το τραγικό είναι ότι το αυτοκίνητο του θύματος είχε βρεθεί εγκαταλελλειμένο στην οδό Ευαγγελίστριας τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς οι αστυνομικοί να μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν έντονα την πολυκατοικία διαμονής της πρώην συζύγου που τελικά βρισκόταν στον ίδιο δρόμο. Ήταν η περίοδος κατά την οποία στενός φίλος του 63χρονου είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας δηλώνοντας την εξαφάνισή του. Για τον εντοπισμό της 45χρονης Βουλγάρας και του 13χρονου έχει εκδοθεί σήμα από την Ιντερπόλ, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο 27χρονος γιος της ύποπτης από προηγούμενο γάμο. Έρευνα αναμένεται να γίνουν στον τόπο καταγωγής της στη Βουλγαρία, καθώς έχουν ενημερωθεί ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. οι διωκτικές Αρχές της γειτονικής χώρας.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά - εικόνα 2

Από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν στην κατοχή τους μαρτυρίες που δείχνουν ότι οι σχέσεις του με την πρώην γυναίκα του δεν ήταν καλές και ψάχνουν στοιχεία για την αφορμή που τον οδήγησε την ημέρα της δολοφονίας του στο σπίτι της. Δεν αποκλείεται «δόλωμα» προσέλευσης στον τόπο του μαρτυρίου του να ήταν η διαβεβαίωση παρουσίας του γιου του σε αυτό, προκειμένου να το συναντήσει. Ενήμερος για τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν και ο αδελφός του θύματος, ο οποίος έχει καταθέσει στην Αστυνομία. Οι φίλοι του 63χρονου, που ενδιαφέρθηκαν εντονότερα για τον εντοπισμό του κάνουν λόγο για ολιγωρία των αστυνομικών αρχών και καθυστέρηση στην εξέλιξη των ερευνών.

Η μακράβρια υπόθεση ήρθε στο φως από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της οδού Ευαγγελιστρίας 37, ο οποίος είχε κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες για έξωση της Βουλγάρας ενοικιάστριας που δεν έδινε σημεία ζωής. Χθες το πρωί, δικαστικός επιμελητής μπήκε με κλειδαρά στο ακατοίκητο διαμέρισμα, προκειμένου να πάρουν την οικοσκευή και να το αδειάσουν. Ο εντοπισμός του ψυγειοκαταψύκτη στο σαλόνι, τους προκάλεσε εντύπωση. Όταν τον άνοιξαν είδαν στο εσωτερικό την πλάτη από το σώμα νεκρού άνδρα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν πάρα πολύ καιρό να δουν κάποια κίνηση στο διαμέρισμα παρότι τις νυχτερινές ώρες έβλεπαν φως στο εσωτερικό του, που πιθανόν σκόπιμα άφησαν ανοικτό οι δράστες για να φαίνεται ότι υπάρχουν ένοικοι. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις που έχουν αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 26 Νοε 2021 | 16:31

Κακοκαιρία στην Ηλεία: Νεκρός 65χρονος δάσκαλος - Το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο [Βίντεο]

Νεκρός εντοπίστηκε ο δάσκαλος που αγνοούνταν στα Βρανά Βαρθολομιού στην Ηλεία - Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας το ΙΧ του παρασύρθηκε μέσα σε χείμαρρο

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 25 Νοε 2021 | 07:11

Φθιώτιδα: Τραγικό τροχαίο με έναν 33χρονο νεκρό [εικόνες - βίντεο]

Ενας 33χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό στο 159ο χλμ, στο ύψος της Αρκίτσας, στη Φθιώτιδα.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 24 Νοε 2021 | 16:36

Λάρισα: Αρνητής μοναχός πέθανε από κορονοϊό στο σπίτι του - Ο 65χρονος έλεγε όχι σε εμβόλιο και θεραπεία

Με κορονοϊό και η αδερφή του μοναχού που έμεναν μαζί στη Λάρισα - Ανεμβολίαστη και εκείνη

ΤΟ 3Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 24 Νοε 2021 | 10:05

Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα - Αγνωστο πότε θα ξανανοίξει - Απαράδεκτες εικόνες

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Αττική προκάλεσε πλημμύρα στο 3ο Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα, το οποίο έκλεισε και είναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξει.

ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ 21 Νοε 2021 | 17:05

Κορονοϊός: Κατέληξε 31χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου - Ανοιξε και πέμπτη κλινική Covid

Στις εφημερίες Παρασκευής - Σαββάτου στο νοσοκομείο του Ρίου έγιναν τριάντα ακόμα εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού.

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ 19 Νοε 2021 | 09:29

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που έπεσε στο κενό από ξενοδοχείο

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο ηλικιωμένος βρέθηκε στο κενό από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε, στην οδό Εγνατία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Νοε 2021 | 21:34

Πένθος στα Χανιά για τον 25χρονο Δημήτρη - Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο [Εικόνες]

Ο άτυχος Δημήτρης, που "έσβησε" μέσα στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, ήταν απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΥΒΩΝ 18 Νοε 2021 | 09:40

Νέα τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 25χρονος σε σοκαριστικό τροχαίο με βυτιοφόρο [εικόνες]

Τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του 25χρονος σημειώθηκε το πρωί στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, κοντά στον κόμβο Καλυβών.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 18 Νοε 2021 | 08:00

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Νίκαια: Αγοραπωλησίες κοκαΐνης ή οικονομικό "ρίξιμο", βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα κίνητρα της δολοφονίας στη Νίκαια έχουν να κάνουν με διαφορές που έχουν προκύψει από αγοραπωλησίες κοκαΐνης, ή οικονομικό "ρίξιμο".

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ 17 Νοε 2021 | 21:36

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Τα τελευταία λόγια του 41χρονου εργοδηγού πριν πηδήξει από τον συρμό

Αύριο θα γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου 41χρονου

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 17 Νοε 2021 | 18:24

Τραγωδία στους Γαργαλιάνους: Ενας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες από σφοδρή σύγκρουση νεκροφόρας με αυτοκίνητο

Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, δύο σοβαρά τραυματίες και δύο ελαφρότερα

ΣΤΟ ΦΙΕΡΙ 17 Νοε 2021 | 14:04

Φρικτό έγκλημα στην Αλβανία: Σκότωσε με φτυάρι το 8χρονο παιδί του γείτονα - Το έθαψε με λάσπη στην αυλή [εικόνες]

Ένας 38χρονος στο Φιέρι της Αλβανίας απήγαγε και δολοφόνησε ένα 8χρονο αγοράκι, χτυπώντας το με φτυάρι. Το έθαψε σε λάκκο με λάσπη.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 17 Νοε 2021 | 09:05

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ - Νέες καταγγελίες: "Δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη", φώναζε ο άτυχος εργοδηγός

Αποκαλύψεις έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου εργοδηγού που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα που έγινε στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Άγιο Νικόλαο.