Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά

Για το έγκλημα στην Καλλιθέα με τον νεκρό άνδρα που βρέθηκε σε ψυγειοκαταψύκτη, οι υποψίες των αρχών πέφτουν στην πρώην σύζυγο λόγω ενός λογαριασμού 230.000 ευρώ.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά

Αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από κοινούς λογαριασμούς του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού, με την 45χρονη πρώην σύζυγό του από τη Βουλγαρία Anelia Alexandrova και του 13χρονου γιου τους, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν ακόμη κάποιες μικρές επιφυλάξεις για την ταυτότητα της σορού του άνδρα που βρέθηκε μέσα σε ψυγειοκαταψύκτη, τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την δολοφονία του, αν όμως διαπιστωθεί ότι είναι αυτός, βασικοί ύποπτοι για την διάπραξή της είναι η πρώην σύζυγός, ο 27χρονος γιος της από άλλον γάμο, ενδεχομένως και κάποιος ακόμη συνεργός.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες, έως ότου η σορός έρθει σε μία φυσιολογική κατάσταση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων από τα ρούχα του, τα σεντόνια, τα σελοφάν και τις ταινίες με την οποία ήταν τυλιγμένη, αναφέρουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί. «Όλα είναι παγωμένα. Το πρόσωπο είναι καλυμμένο με πετσέτα. Το σώμα τυλιγμένο με σεντόνια, σακούλες και σελοφάν, ενώ χέρια και πόδια είναι δεμένα με ταινίες. Θα χρειαστεί μια ‘χειρουργική’ αφαίρεση τους προκειμένου να μην αλλοιωθούν βιολογικά και άλλα ευρήματα. Αρχικά θα γίνει ταυτοποίηση της ταυτότητάς του, αν πράγματι ανήκει στον 63χρονο άνδρα. Στη συνέχεια η ιατροδικαστής πρέπει να εξακριβώσει τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου» δηλώνει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση, υποστηρίζουν πως αν πιστοποιηθεί η ταυτότητα του θύματος, πιθανότητα πρόκειται για ένα για προμελετημένο έγκλημα βάσει σχεδίου με καθαρά οικονομικό κίνητρο.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά

Ο λογαριασμός των 230.000 ευρώ

Το 63χρονο θύμα, για το οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 15 Ιανουαρίου 2015, από έναν φίλο του, είχε παντρευτεί την 45χρονη και έκανε μαζί της ένα αγόρι που σήμερα είναι 13 ετών. Τρεις μήνες πριν την εξαφάνιση του ναυτικού το ζευγάρι είχε χωρίσει και επίσημα λαμβάνοντας τα σχετικά έγγραφα. Το ζευγάρι όταν ήταν μαζί διέμενε σε ιδιόκτητο σπίτι του 63χρονου στην οδό Αριστοτέλους στην Καλλιθέα. Όταν χώρισαν εκείνη μετακόμισε στην οδό Ευαγγελιστρίας 37 στην ίδια περιοχή, όπου εντοπίστηκε η σορός.

Ο παππούς του παιδιού και πατέρας του θύματος, ο οποίος υπεραγαπούσε το 13χρονο εγγόνι του και δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού, συνδικαιούχος του οποίου ήταν και η 45χρονη μητέρα του, το ποσό των 230.000 ευρώ, και δεν φαίνεται να ήταν μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η Βουλγάρα πήρε τα χρήματα και διέφυγε από την Αθήνα μαζί με τον 13χρονο πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν σταμάτησε να πληρώνει τα μισθώματα ενοικίασης, διάστημα κατά το οποίο τοποθετείται χρονικά και ο θάνατος του συνταξιούχου ναυτικού. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκαλύπτει το μέγεθος της νοσηρότητας του δράστη, καθώς το πτώμα βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, δεμένο χειροπόδαρα, μέσα στον ελάχιστο χώρο ενός καταψύκτη που βρισκόταν κοντά στο σαλόνι του διαμερίσματος 2ου ορόφου της οδού Ευαγγελίστριας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού, το πτώμα βρισκόταν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το τραγικό είναι ότι το αυτοκίνητο του θύματος είχε βρεθεί εγκαταλελλειμένο στην οδό Ευαγγελίστριας τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς οι αστυνομικοί να μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν έντονα την πολυκατοικία διαμονής της πρώην συζύγου που τελικά βρισκόταν στον ίδιο δρόμο. Ήταν η περίοδος κατά την οποία στενός φίλος του 63χρονου είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας δηλώνοντας την εξαφάνισή του. Για τον εντοπισμό της 45χρονης Βουλγάρας και του 13χρονου έχει εκδοθεί σήμα από την Ιντερπόλ, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο 27χρονος γιος της ύποπτης από προηγούμενο γάμο. Έρευνα αναμένεται να γίνουν στον τόπο καταγωγής της στη Βουλγαρία, καθώς έχουν ενημερωθεί ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. οι διωκτικές Αρχές της γειτονικής χώρας.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά - εικόνα 2

Από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν στην κατοχή τους μαρτυρίες που δείχνουν ότι οι σχέσεις του με την πρώην γυναίκα του δεν ήταν καλές και ψάχνουν στοιχεία για την αφορμή που τον οδήγησε την ημέρα της δολοφονίας του στο σπίτι της. Δεν αποκλείεται «δόλωμα» προσέλευσης στον τόπο του μαρτυρίου του να ήταν η διαβεβαίωση παρουσίας του γιου του σε αυτό, προκειμένου να το συναντήσει. Ενήμερος για τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν και ο αδελφός του θύματος, ο οποίος έχει καταθέσει στην Αστυνομία. Οι φίλοι του 63χρονου, που ενδιαφέρθηκαν εντονότερα για τον εντοπισμό του κάνουν λόγο για ολιγωρία των αστυνομικών αρχών και καθυστέρηση στην εξέλιξη των ερευνών.

Η μακράβρια υπόθεση ήρθε στο φως από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της οδού Ευαγγελιστρίας 37, ο οποίος είχε κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες για έξωση της Βουλγάρας ενοικιάστριας που δεν έδινε σημεία ζωής. Χθες το πρωί, δικαστικός επιμελητής μπήκε με κλειδαρά στο ακατοίκητο διαμέρισμα, προκειμένου να πάρουν την οικοσκευή και να το αδειάσουν. Ο εντοπισμός του ψυγειοκαταψύκτη στο σαλόνι, τους προκάλεσε εντύπωση. Όταν τον άνοιξαν είδαν στο εσωτερικό την πλάτη από το σώμα νεκρού άνδρα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν πάρα πολύ καιρό να δουν κάποια κίνηση στο διαμέρισμα παρότι τις νυχτερινές ώρες έβλεπαν φως στο εσωτερικό του, που πιθανόν σκόπιμα άφησαν ανοικτό οι δράστες για να φαίνεται ότι υπάρχουν ένοικοι. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις που έχουν αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.

Εγκλημα στην Καλλιθέα: Τα 230 χιλ ευρώ που έκαναν φτερά - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Νοε 2020 | 12:59

Οικογενειακή τραγωδία στη Μάνη: Τι όπλισε το χέρι του 44χρονου επιχειρηματία και σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η οικογενειακή τραγωδία στη λακωνική Μάνη, όπου ένας 44χρονος σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στην ανήλικη κόρη τους.

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΦΟΥΚΩΤΟ ΤΟΥΣ 23 Νοε 2020 | 12:31

Τραγωδία στη Ρόδο: Ένας νεκρός σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες

Στη Ρόδο, κοντά στην πόλη, βούλιαξε το φουσκωτό με τους πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας νεκρός.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 23 Νοε 2020 | 10:13

Θάνατος - σοκ από κορονοϊό: Πέθανε ο 25χρονος Θοδωρής από τις Σέρρες - Από τα νεότερα θύματα στην Ελλάδα

Ο 25χρονος Θοδωρής από τις Σέρρες έχασε την μάχη με τον κορονοϊό. Είναι από τα νεότερα θύματα της πανδημίας στη χώρα.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 23 Νοε 2020 | 08:37

Οικογενειακή τραγωδία στη Μάνη: 44χρονος σκότωσε με καραμπίνα τη σύζυγό του μπροστά στην κόρη τους

Σοκάρει η οικογενειακή τραγωδία στη Μάνη, όπου ένας άνδρας πυροβόλισε με καραμπίνα και σκότωσε τη σύζυγό του, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

21 Νοε 2020 | 18:44

Θρήνος στην ελληνική μουσική: Πέθανε από κορονοϊό ο 39χρονος Dj Decibel

Νεκρός στα 39 του ο Dj Decibel, κατά κόσμον Δημήτρης Μπέλος, χτυπημένος από τον κορονοϊό - Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα - Ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ 20 Νοε 2020 | 22:36

Φωκίδα: Θρίλερ με νεκρό άνδρα - Οι γείτονες έψαχναν και την ηλικιωμένη μητέρα του

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο σπίτι του - Μυστήριο και το πού βρισκόταν η 93χρονη μητέρα του

ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 20 Νοε 2020 | 20:08

Καμίνια: Καρέ - καρέ η άγρια συμπλοκή με τον έναν νεκρό - Σκληρές εικόνες [Βίντεο]

Αδυσώπητη βία και μένος - Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στο σπίτι του στα Καμίνια.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ 20 Νοε 2020 | 16:14

Πειραιάς: Αγρια συμπλοκή με νεκρό σε σπίτι στα Καμίνια - Τραυματίστηκε ένα άτομο

Ενας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από αιχμηρό αντικείμενο σε αιματηρό καυγά

ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 19 Νοε 2020 | 17:42

ΗΠΑ: Νεκρός ο γιός του διάσημου ράπερ Μπόμπι Μπράουν σε ηλικία μόλις 28 ετών - Η "κατάρα" της οικογένειας

Ο Μπόμπι Μπράουν ο νεότερος, γιος του διάσημου ράπερ και συζύγου της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Μπράουν, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ "ΣΩΤΗΡΙΑ" 14 Νοε 2020 | 00:17

Πέθανε από κορονοϊό ο γιατρός της Βουλής Γιάννης Μητρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή στα 52 του χρόνια ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων, χτυπημένος από τον κορονοϊό - Τα συλλυπητήρια του Κώστα Τασούλα

ΠΑΙΔΙΑ - ΦΟΝΙΑΔΕΣ 13 Νοε 2020 | 19:50

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Τι αποκαλύπτει το ψυχολογικό προφίλ των ανήλικων δραστών

Η δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα σόκαρε το πανελλήνιο - Πως μπόρεσαν τρία παιδιά να φτάσουν σε ένα τόσο σκληρό και άγριο έγκλημα;

ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ 106 13 Νοε 2020 | 17:06

Κορονοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Διαβατών – Ένας νεκρός και 108 κρούσματα

Και κρατούμενοι και εργαζόμενοι τα κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές - 69 ετών με υποκείμενα νοσήματα το θύμα.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 12 Νοε 2020 | 18:15

Εγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακιστέοι η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα

Το δρόμο για τις φυλακές, μετά το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα, πήραν η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της.