Ειδομένη: Αναβρασμός με νέες φήμες για άνοιγμα συνόρων

Αναβρασμός επικρατεί στην Ειδομένη , ενώ κυκλοφορούν και φήμες μεταξύ των προσφύγων ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα ανοίξουν και μάλιστα προγραμματίζουν πορεία.

eidomeni-neo-orgio-fimwn-gia-anoigma-sunorwn
SHARE THIS
0
SHARES

Αναβρασμός επικρατεί στην Ειδομένη καθώς κυκλοφορούν  φήμες μεταξύ των προσφύγων ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα ανοίξουν τα σύνορα και μάλιστα προγραμματίζουν πορεία.

Έχουν μάλιστα ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν ξανά φυλλάδια με ψεύτικες ελπίδες για ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει διάφοροι, οι οποίοι εμφανίζονται είτε ως αλληλέγγυοι είτε ως μέλη έχουν ΜΚΟ επιχειρώντας να πουλήσουν ψεύτικες ελπίδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega , πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα και την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνολικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τέσσερις από αυτές.

Με νέα ενημερωτικά σημειώματα οι αρχές θα προσπαθήσουν και πάλι να πείσουν τους μετανάστες στην Ειδομένη ότι τα σύνορα έκλεισαν και πως μόνο λύση είναι η μεταφορά τους στα κέντρα φιλοξενίας.

Aλλα τρία λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη, μεταφέροντας πρόσφυγες σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης. Προορισμός των δύο εξ αυτών η Ημαθία και του άλλου η Πιερία.


 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook