Εικόνες καταστροφής σε Χαλκιδική και Ηλεία από τις πλημμύρες

Αρκετές ήταν οι περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν τη νύχτα της Τετάρτης από ισχυρές βροχές. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφησαν σε Μεσσηνία και Ηλεία.

eikones-katastrofis-se-xalkidiki-kai-ileia-apo-tis-plimmures
SHARE THIS
0
SHARES

Αρκετές ήταν οι περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν τη νύχτα της Τετάρτης από ισχυρές βροχές. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφησαν σε Μεσσηνία και Ηλεία. 

Στον Πύργο, οι δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της πόλης πλημμύρισαν από την ισχυρή καταιγίδα στη διάρκεια της νύχτας, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις από κατοίκους, ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και οδηγοί από τα αυτοκίνητά τους.

 

 

 

Ρέμα υπερχείλισε στη Βαρβάσαινα ενώ υπήρξε τουλάχιστον ένα πλημμυρισμένο σπίτι στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με το Patrisnews στον κεντρικό δρόμο του Λαμπετίου εγκλωβίστηκαν και οχήματα.

 

Για «πρωτοφανή σε ποσότητα βροχή» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος σύμφωνα με το οποίο χρειάστηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία άνθρωποι των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν.

«Είναι πάνω από 30 τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει. Ορισμένοι εγκλωβίστηκαν σε αυτά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής» πρόσθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

 

 

 

 

 

Ανάλογα ήταν τα προβλήματα στη Μεσσηνία, όπου τα χωράφια έγιναν… ποτάμια από τον όγκο του νερού. Είναι χαρακτηριστικό πως στην περιοχή Αρφαρά, ο όγκος του νερού ήταν 153 mm σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική για δεύτερη σερί ημέρα μάλιστα, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με πλημμύρες. Στη Ν. Προποντίδα πλημμύρισαν σπίτια, ενώ ένα ταξί παρασύρθηκε στην παραλιακή και έπεσε στη θάλασσα, με τον οδηγό του να προλαβαίνει να βγει.

 

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα δεν ήταν λίγα. Η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στις περιοχές των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, ενώ για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας, είχε διακοπεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ilialive.gr patrisnews.com 

Φωτογραφίες: halkidikinews.gr 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook