Εικόνες καταστροφής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Εικόνες χάους στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, η οποία ήταν το ορμητήριο των κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

SHARE THIS
0
SHARES

Εικόνες χάους στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, η οποία ήταν το ορμητήριο των κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Το πλήρες χάος… αυτοί βρήκαν τα κλειδιά και μπήκαν μέσα σε όλα τα γραφεία σε όλους του χώρους, έκλεψαν υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο μπορούσαν  να πάρουν, έχουν καταστρέψει, έχουν βανδαλίσει, έχουν πετάξει τα πάντα κάτω, κατέστρεψαν αρχεία, τις αίθουσες συνεδριάσεων, τη γραμματεία, έγραψαν συνθήματα παντού, βανδάλισαν και ιερές εικόνες. Γενικά έχουν καταστρέψει τα πάντα, δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο κ. Πασχαλίδης αναπληρωτής κοσμήτορας της Θεολογικής του ΑΠΘ.

Η Πρυτανεία τονίζει μεταξύ άλλων πω το κύρος του ΑΠΘ είναι πολύ μεγαλύτερο από τις υλικές ζημίες και ζητά την παρέμβαση των φορέων.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου 

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θρηνεί σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, τις χθεσινές καταστροφές και τις λεηλασίες στη Θεολογική Σχολή. Μετά από 24 ώρες κατάληψης της Σχολής και περίπου 8 ώρες καταστροφών, το ΑΠΘ βγαίνει ακόμη μία φορά χτυπημένο από βαρβάρους. Άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα κατέστρεψαν μάρμαρα και πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε υπαίθριους χώρους, βανδάλησαν τη Θεολογική Σχολή. Αίθουσες Συνεδριάσεων, Γραφεία Καθηγητών, η Γραμματεία της Σχολής και άλλοι χώροι λεηλατήθηκαν, πολλοί υπολογιστές κλάπηκαν και επιστημονική δουλειά χρόνων χάθηκε.

Η ακριβής αποτίμηση των ζημιών και κλοπών άρχισε σήμερα από τους Καθηγητές και το προσωπικό της Θεολογικής Σχολής, αλλά το κόστος των υλικών ζημιών δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τραυματισμό του κύρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διεθνώς.

Καλούμε, για άλλη μία φορά, όλους τους θεσμικούς φορείς της Ελληνικής Πολιτείας να συναινέσουν στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προστασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, για την προστασία του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι».

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook