Follow us

Εικόνες χάους σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: "Αντέχει" το "Ελ. Βενιζέλος" - Τι λένε οι αεροπορικές εταιρείες

Ενώ η Αθήνα ακόμα "αντέχει" σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια παρουσιάζεται χάος λόγω καθυστερήσεων στις πτήσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Εικόνες χάους διαδραματίζονται καθημερινά στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, από το Λονδίνο μέχρι το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, με τους ταξιδιώτες να πληρώνουν όλο και περισσότερα για ένα αεροπορικό εισιτήριο και παρ’ όλα αυτά να έχουν λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στην Ελλάδα -και ιδιαίτερα στην Αθήνα- τα πράγματα δείχνουν, προς το παρόν, καλύτερα. Όπως δήλωσε στο BnB Daily ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), "παρά τα αυξημένα νούμερα κίνησης -καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της θερινής περιόδου- στην Αθήνα δεν έχουμε έως τώρα φαινόμενα ανάλογα με αυτά που βλέπουμε σε αεροδρόμια του εξωτερικού. Το συνολικό πτητικό έργο πραγματοποιείται κανονικά”.

Εικόνες χάους σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: "Αντέχει" το "Ελ. Βενιζέλος" - Τι λένε οι αεροπορικές εταιρείες

Όπως ανέφερε η Aegean Airlines, φέτος, μετά από δυο χρόνια γεμάτα προκλήσεις, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει από νωρίς τη δραστηριότητά της για την καλοκαιρινή περίοδο και να προσπαθήσει να παρέχει τις νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους επιβάτες της. Ωστόσο όπως τονίζει η ελληνική αεροπορική εταιρεία, "αδιαμφισβήτητα, μέσα σε ένα περιβάλλον με νέες αβεβαιότητες, που ανακύπτουν λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, το υψηλό κόστος καυσίμων και οι επιχειρησιακές προκλήσεις που φέρνει η απότομη αύξηση της ζήτησης σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, το έργο μας θα παραμένει ιδιαίτερα απαιτητικό”.

"Ήδη, σε αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς και από πολύ νωρίς έχουν εμφανιστεί δυσκολίες και προβλήματα γύρω από το αεροπορικό ταξίδι, και παρόλο που εστιάζονται κυρίως στις υπηρεσίες εδάφους και αεροδρομίων, επηρεάζουν συνολικά την εμπειρία του επιβάτη. Ενός επιβάτη, που, τη φετινή χρονιά, όλα δείχνουν ότι έχει αυξημένη επιθυμία να ταξιδέψει, αλλά και εξαιρετικά αυξημένες προσδοκίες. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε ήδη, εντατικά, προκειμένου να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτά τα προβλήματα”, προσθέτει η εταιρεία. Σύμφωνα με την Aegean, το φετινό καλοκαίρι έχει εκκινήσει με ιδιαίτερα αυξημένη δυναμική στην πορεία των προκρατήσεων, αλλά και ήδη, σημαντικά αυξημένες πληρότητες, που προσεγγίζουν πλέον, τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Διαβάστε Επίσης

"Μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa βλέπουν αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια. Αυτά είναι καλά νέα, μετά τη χειρότερη ιστορικά κρίση στην αεροπορία”, ανέφερε η Lufthansa. Ωστόσο όπως επισημαίνει, οι υποδομές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως. "Ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών,ειδικά στην Ευρώπη, υποφέρει αυτή τη στιγμή από καθυστερήσεις και ελλείψεις προσωπικού. Η Lufthansa και η Eurowings έχουν εφαρμόσει πολυάριθμα μέτρα, για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή σταθερότητα του προγράμματος πτήσεων. Ωστόσο είναι εμφανές ότι τα χρονοδιαγράμματα των πτήσεων δεν θα μπορούν να εκτελούνται όπως θέλουμε, λόγω των καθυστερήσεων”, προσθέτει η γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του BnB Daily, η Lufthansa έχει αφαιρέσει από το σύστημα για τον Ιούλιο 900 πτήσεις εσωτερικού και Ευρώπης. Η Eurowings αναγκάστηκε, επίσης, να αφαιρέσει αρκετές εκατοντάδες πτήσεις από το σύστημα για τον Ιούλιο. Όπως τονίζει η εταιρεία, οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν ληφθεί επιπόλαια και εκφράζει τη λύπη της για τις ακυρώσεις και την ταλαιπωρία.

"Στην American Airlines, έχουμε λάβει μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

αεροδρομιο

Όπως πρόσθεσε, η American Airlines ξεκίνησε τις προετοιμασίες της από πέρυσι και δεν έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις. "Έχουμε προσλάβει χιλιάδες νέα μέλη σε όλες τις επιχειρήσεις μας, συμπεριλαμβανομένων πιλότων, αεροσυνοδών και μελών της ομάδας του αεροδρομίου. Μάλιστα, έχουμε ήδη, υποδεχθεί περισσότερους από 600 νέους πιλότους φέτος, ξεπερνώντας τον στόχο μας”. Παράλληλα, η εταιρεία προσάρμοσε από τον Φεβρουάριο το θερινό της πρόγραμμα, ώστε να παρέχει στους πελάτες βεβαιότητα κατά τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών και μετέφερε τις διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων σε προορισμούς όπου θέλουν να πάνε οι πελάτες.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Delta Airlines διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας από την Ελλάδα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν κανονικά.

Μεγαλύτερο το πρόβλημα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων, RadarBox.com, η Ευρώπη είχε υπερδιπλάσιες ακυρώσεις αερομεταφορέων από τις ΗΠΑ το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου. Οι ακυρωθείσες πτήσεις τον Ιούνιο ανήλθαν συνολικά σε 7.870 -για αναχωρήσεις από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπως αναφέρει η συμβουλευτική εταιρεία, Cirium. Εν τω μεταξύ, οι ναύλοι σε θερινά δρομολόγια είναι πάνω από τρεις φορές υψηλότεροι σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Kayak.com.

Ελλείψεις προσωπικού

Το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι η ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια, ήρθε σε σύγκρουση με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που προέκυψαν μετά τις βαθιές περικοπές που πραγματοποίησαν οι αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση επιδεινώνεται από τις απεργίες σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού οδηγεί σε υψηλότερες μισθολογικές απαιτήσεις

Οι εταιρείες διαμαρτύρονται ότι δεν μπόρεσαν να προετοιμαστούν σωστά για την ανάκαμψη λόγω μιας συγκεχυμένης πολιτικής για τους περιορισμούς της Covid, των χρονοβόρων ελέγχων ιστορικού στους νεοπροσληφθέντες και της περιορισμένης βοήθειας που έλαβαν στο απόγειο της πανδημίας. Οι κυβερνήσεις απαντούν ότι τελικά εναπόκειται στη βιομηχανία να βάλει σε τάξη τις δραστηριότητές της.

Πηγή: BnB Daily

γαλλια απεργια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ 29 Ιουλ 2022 | 07:38

Εγκλωβισμένοι για ώρες έμειναν οι επιβάτες του "Λευκού Βέλους" - Συγγνώμη από την Hellenic Train

Οι επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε καθώς το τρένο δεν κινείτο) και απίστευτης ταλαιπωρίας

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 28 Ιουλ 2022 | 23:59

Gov.gr Wallet: Και στις πτήσεις εσωτερικού - Ήδη έχουν εκδοθεί 112.00 ψηφιακά έγγραφα

Ξεπεράστηκε το "φράγμα" των 100.000 ψηφιακών ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης - Τώρα μπορείτε να πετάτε εντός Ελλάδας χρησιμοποιώντας το Gov.gr Wallet

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιουλ 2022 | 22:53

"Λευκό Βέλος": Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες - Ακινητοποιήθηκε ο συρμός, εγκλωβίστηκαν για ώρες [Εικόνες]

Εγκλωβισμένοι στο τρένο οι επιβάτες της πιο γρήγορης αμαξοστοιχίας "Λευκό Βέλος" - Τι συνέβη και ακινητοποιήθηκε η πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train

ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 27 Ιουλ 2022 | 11:25

Γερμανία - Lufthansa: Ακυρωθηκαν πάνω από 1.000 πτήσεις - Εγκλωβισμένοι επιβάτες και απίστευτες ουρές [εικόνες]

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας του προσωπικού εδάφους της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa στη Γερμανία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ 21 Ιουλ 2022 | 15:05

Με τα φτερά της AEGEAN και το "δικό της" αεροπλάνο πετά στο Μιλάνο η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας μεταξύ της AEGEAN και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για 8η συνεχομένη χρονιά.

18 Ιουλ 2022 | 17:39
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Αυγ 2022 | 18:15

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα - Η ουσία που εντοπίστηκε

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, στα συμπληρώματα εντοπίστηκε φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανσή τους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ 16 Αυγ 2022 | 17:58

Gov.gr Wallet: Περισσότερα από 1.148.000 ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης

Περισσότερα από 1.148.000 ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ 16 Αυγ 2022 | 17:33

Θανάσης Κουκάκης για υποκλοπές: Ίσως παρακολουθούνται κι άλλοι δημοσιογράφοι - Κατέθεσα τα πάντα στον Εισαγγελέα

Τετράωρη κατάθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο έδωσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4ΩΡΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ 16 Αυγ 2022 | 17:26

Μεσσήνη: Προφυλακιστέος ο 50χρονος που έριξε οξύ στην πρώην σύζυγό του - "Δεν ήθελα να την σκοτώσω αλλά να την φοβίσω"

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 49χρονη που δέχτηκε την επίθεση με οξύ από τον πρώην σύζυγό της στη Μεσσήνη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Αυγ 2022 | 17:19

Στους 38 °C σκαρφαλώνει ο υδράργυρος την Τετάρτη - Πότε καταφτάνει ο καύσωνας

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο προειδοποιεί για καύσωνα τις επόμενες ημέρες

ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ 16 Αυγ 2022 | 16:49

Σοκ στην Κρήτη: 45χρονος κάλεσε 38χρονη σπίτι του για καφέ και προσπάθησε να τη βιάσει

Όπως κατήγγειλε η 38χρονη, ο 45χρονος την προσκάλεσε σπίτι του για καφέ και προσπάθησε να τη βιάσει.