Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ πέρασε τη νύχτα η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία συνελήφθη χθες σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7/7 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έπειτα από σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα Αχαΐας.
Η 25χρονη κατηγορείται για τις δολοφονίες τριών βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας μιας ενήλικης γυναίκας.
Συγκεκριμένα, φέρεται να ευθύνεται για τους θανάτους δύο δικών της παιδιών τον Οκτώβριο του 2022 και τον Αύγουστο του 2023, όπως επίσης για τον θάνατο βρέφους φίλης της το 2021, αλλά και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας φίλης της το 2020, όταν είχε προσπαθήσει να τη στραγγαλίσει...
Σύμφωνα με το Star, η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν αρκετά ταραγμένη και δεν είχε μια ήσυχη νύχτα στα κρατητήρια. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί την άκουγαν να λέει όλη νύχτα ότι δεν θυμάται τίποτα και ότι δεν έχει σχέση με τις δολοφονίες των παιδιών.
Μάλιστα κάποια στιγμή φέρεται να άρχισε να φωνάζει "δαίμονες έχουν κατακλύσει το μυαλό μου".
Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι 85 καταθέσεις που την "καίνε"
Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους 86 καταθέσεις που "καίνε" την Ειρήνη Μουρτζούκου, αλλά και τις πραγματογνωμοσύνες των γιατρών, που μιλούν για ασφυκτικό θάνατο τόσο των δύο παιδιών της, όσο και του παιδιού της φίλης της.
Στις περισσότερες από τις 86 καταθέσεις, τα πρόσωπα που τις έδωσαν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ειρήνη να είχε σχέση με τις δολοφονίες των βρεφών, ενώ κάποιοι την κατηγορούν ευθέως.
Η εισαγγελέας της Πάτρας λαμβάνοντας τον φάκελο με όλα τα στοιχεία έβγαλε αμέσως ένταλμα, ζητώντας τη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη να τελέσει και νέες δολοφονίες, όσο δεν είναι κρατούμενη.
Στον εισαγγελέα
Το πρωί της Τρίτης (8/7), η Ειρήνη Μουρτζούκου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, για να εκτελεστεί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας.
Εν συνεχεία, θα μεταχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και θα περάσει την πόρτα του γραφείου του Ανακριτή από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.