Εισαγγελέας Διαφθοράς στον ΟΑΕΕ για «εξαφανισμένες» εισφορές

Καταγγελία της ΓΣΕΒΕΕ- «Αγνοούνται» περίπου 90 εκατ. Ευρώ από τις εισφορές για τα επιδόματα ανεργίας-Στην Εισαγγελέα διαφθοράς διαβιβάστηκε η μήνυση

eisaggeleas-diafthoras-ston-oaee-gia-eksafanismenes-eisfores
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Εισαγγελία Διαφθοράς θα διερευνήσει τις καταγγελίες για την εξαφάνιση  εκατομμυρίων ευρώ  από τις εισφορές που καταβάλλονται κάθε δίμηνο στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).  

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένη Ράικου τη μηνυτήρια αναφορά , που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την "τύχη" των εισφορών που καταβάλλονται κάθε δίμηνο στον ΟΑΕΕ για την κοινωνική μέριμνα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Είχε προηγηθεί υποβολή μηνυτήριας  αναφοράς από την ΓΣΕΒΕΕ στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Με αυτήν ζητείται «η διερεύνηση ευθυνών για το γεγονός ότι ο λογαριασμός των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΕ έχει πιστωθεί μόνο με 12,7 εκατομμύρια ευρώ, όταν από τις συγκεκριμένες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών έχει συγκεντρωθεί ποσό περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook