Εισαγγελέας: Ενοχος ο Μάκης Ψωμιάδης

Εισηγήθηκε την ενοχή και των πέντε κατηγορουμένων για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της ΑΕΚ

eisaggeleas-enoxos-o-makis-pswmiadis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την ενοχή  του Μακη Ψωμιάδη σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισηγήθηκε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε επί της υπόθεσης την καταδίκη και των πέντε κατηγορούμενων

Ακόμα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε ενοχή και των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση που αφορά σε υπεξαίρεση ύψους περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, την χρονική περίοδο (2001-2002) που στι τιμόνι του Δικεφάλου ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης και μέλη της οικογένειας του.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε επί της υπόθεσης την καταδίκη και των πέντε κατηγορούμενων, Μάκη Ψωμιαδη, Χαρίλαου Ψωμιαδη του Γεωργίου, Χαρίλαου Ψωμιαδη του Παναγιώτη, Φιλιώς Γεωργίου και Αντώνη Κατσαρού, κατά περίσταση για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Εισαγγελέας: «Λεφτά... υπήρχαν»

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι  ο Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης ήταν ο πραγματικός διοικητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, πως ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου υπέγραφε τις επιταγές, ενώ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιωτη αναφέρθηκε ότι ήταν παρόν σε επίμαχες συναντήσεις από τον κατηγορούμενο Αντώνη Κατσαρό. Οσο για τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ήταν μία πολύτιμος συνεργάτης και γνώριζε όσα όσα συνέβησαν προκειμένου να καλυφθεί και να τελεστεί η υπεξαίρεση.

Καταλήγοντας στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός, υποστήριξε: «Προέκυψε -κυρίως από το πόρισμα το ΣΔΟΕ αλλά και από καταθέσεις μαρτύρων- οτι χρήματα υπήρχαν, παρά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Ειμαι υποχρεωμένος να προτείνω την ενοχή όλων των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή με αγορευσεις συνηγόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook