Εισαγγελέας θα ερευνήσει ΜΚΟ για εκμετάλλευση μεταναστών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για έρευνα στη δράση ΜΚΟ η οποία καταγγέλλεται οτι συνδέεται με σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση μεταναστών

eisaggeleas-tha-ereunisei-mko-gia-ekmetalleusi-metanastwn
SHARE THIS
0
SHARES

Eντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τη δράση ΜΚΟ η οποία καταγγέλλεται από τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη οτι συνδέεται με περιστατικά σεξουαλικής και οικονομική εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό και τις επέδωσε την επιστολή με τις καταγγελίες του κ. Στυλιανίδη.

Ο κ. Μουζάλας προσκόμισε επίσης λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιστολή που φέρεται ότι απέστειλε προς τον Γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των Γερμανικών αρχών, ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι πράγματι απέστειλε την επιστολή.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας έχει ζητήσει παράταση του χρόνου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις μεταστεγάσεις των προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook