Είχε πιει τσικουδιές πριν «αυτοκτονήσει» ο Βαγγέλης- Τι κατέθεσε η μάνα του

Τι δήλωσε η μητέρα του Β. Γιακουμάκη στην αστυνομία. Οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν πεθάνει.

eixe-piei-tsikoudies-prin-autoktonisei-o-baggelis--ti-katethese-i-mana-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πιει… τσικουδιές πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Η συνταρακτική αποκάλυψη προήλθε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-αιματολογικών εξετάσεων του άτυχου σπουδαστή, καθώς στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σημαντικό ποσοστό ποσότητας αλκοόλ στα σπλάχνα του.

Η χαροκαμένη μητέρα γνώριζε κάποια από αυτά τα περιστατικά των συμφοιτητών του Βαγγέλη, όπως αυτό που τον είχαν κάνει… juke box ή το κρύο νερό στα ντους, την πρώτη χρονιά της φοίτησής του

Κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά από αυτό, φαίνεται να έχει καταναλώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανόν Κρητική τσικουδιά.

Υπάρχει η πιθανότητα να είχε πάρει μαζί του κάποιο μπουκάλι με οινοπνευματώδες ποτό

Αυτή η διαπίστωση δίνει νέα τροπή στις έρευνες, καθώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητούν ξανά τους μάρτυρες, που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, για να εξακριβώσουν αν είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος. Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να θέλησε να βρει δύναμη για την πραγματοποίησή του, μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ. Υπάρχει η πιθανότητα να είχε πάρει μαζί του κάποιο μπουκάλι με οινοπνευματώδες ποτό, κατευθυνόμενος στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και στις 13:55, προς το σημείο που τελικά βρέθηκε νεκρός μετά από 37 ημέρες. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναμένεται να ζητήσουν και νέα εξέταση στο πλαστικό μπουκάλι, που βρέθηκε δίπλα του, στο οποίο ταυτοποιήθηκε γενετικό του υλικό, αν τυχόν εντοπίζονται και ίχνη από αλκοόλ στο εσωτερικό του. Παράλληλα θα εξετάσουν την περίπτωση αν μετά το φαγητό βρέθηκε μόνος του ή μαζί με άλλα πρόσωπα, σε κάποιο χώρο, που πιθανότατα κατανάλωσε το οινοπνευματώδες ποτό.

Μαρία Γιακουμάκη: «Του δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα»

«Πιστεύω ότι οι παραπάνω συμφοιτητές του Βαγγέλη  συμπεριφέρονταν βίαια στον γιο μου, με πρόθεση και γνώριζαν ότι με τις πράξεις τους αυτές του δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα» απαντά η Μαρία Γιακουμάκη στην τελευταία ερώτηση του αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου αν έχει κάτι άλλο να προσθέσει στην κατάθεσή της. Με αυτή την φράση αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικής δίωξης για συμμετοχή σε αυτοκτονία, καθώς με αυτή τη διατύπωση φαίνεται ο δράστης να επιδιώκει το αποτέλεσμά της, ωθώντας σε αυτή με βίαιες συμπεριφορές.

«Είχα εφησυχάσει» είπε η Μαρία Γιακουμάκη σχετικά με όσα ακραία «αστεία» συνέβαιναν στην Γαλακτοκομική Σχολή, με στόχο τον γιο της

«Είχα εφησυχάσει» είπε η Μαρία Γιακουμάκη σχετικά με όσα ακραία «αστεία» συνέβαιναν στην Γαλακτοκομική Σχολή, με στόχο τον γιο της. Η χαροκαμένη μητέρα γνώριζε κάποια από αυτά τα περιστατικά των συμφοιτητών του Βαγγέλη, όπως αυτό που τον είχαν κάνει… juke box ή το κρύο νερό στα ντους, την πρώτη χρονιά της φοίτησής του. Είχε ενημερωθεί από την υποδιευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής και είχε παρέμβει για την αλλαγή δωματίου του, παρότι ο γιος της τα απέδιδε σε «πλάκα» που έκανε με τους φίλους του. Με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, οι περισσότεροι από την παλιά «φουρνιά» εκείνων που τον υπέβαλλαν στα ιδιότυπα καψόνια είχαν φύγει και είχε μείνει μόνο ένας, όπως κατέθεσε η Μαρία Γιακουμάκη, με τα πράγματα να κυλούν καλύτερα για τον γιο της. Πίστευε ότι ο Βαγγέλης, με τον οποίο είχε καθημερινή επαφή, δεν είχε παρόμοια πειράγματα θεωρώντας πως αυτά είχαν λήξει με την… αλλαγή δωματίου! Ωστόσο, όπως καταθέτει η μητέρα, και οι «καινούργιοι» ξεκίνησαν έναν νέο κύκλο καψονιών που κορυφώθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2015, ημέρα βουλευτικών εκλογών, όταν τον έδεσαν σε καρέκλα και λίγο αργότερα του πέρασαν λουρί στο λαιμό και τον έκαναν… σκυλάκι! 

Η Μαρία Γιακουμάκη αποκάλυψε στην κατάθεσή της και περιεχόμενο της συνομιλίας των 20 λεπτών που είχε την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισης, η οποία είχε κινηθεί στον καθημερινό χαρακτήρα των επικοινωνιών τους. Είχε γίνει αντιληπτό όμως στην ίδια, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, το γεγονός ότι τον απασχολούσαν και τον άγχωναν οι βαθμοί που θα έπαιρνε την επόμενη μέρα, ωστόσο, όπως καταθέτει, ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια, που δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για αυτοκτονία του γιου της.           

 «Ζητούσαν ονόματα»

Η Μαρία Γιακουμάκη προσήλθε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και κατέθεσε στο πλαίσιο της δικογραφίας που αφορά την ΕΔΕ, την οποία είχε διενεργήσει κλιμάκιο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Γαλακτοκομική Σχολή και τις τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης. Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινικές καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο αυτής της ΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και της μητέρας του Βαγγέλη, προκειμένου να προσδιορίσει προβλήματα που υπήρχαν στην σχολή και τις ευθύνες της διεύθυνσης. Η Μαρία Γιακουμάκη δεν φαίνεται να προσέθεσε κάτι περισσότερο σε εκείνα που είχε πει στην αρχική της κατάθεση στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής εξέτασης. «Επί της ουσίας έγινε επιβεβαίωση των προηγούμενων καταθέσεών μας. Στάθηκαν λίγο παραπάνω στο ερώτημα αν η μητέρα του Βαγγέλη γνώριζε κάποιον ή κάποιους από αυτούς που δημιουργούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα προβλήματα στη σχολή και στον Βαγγέλη, κάτι στο οποίο δε μπορούσε να δώσει απάντηση αφού δε γνώριζε κάτι παραπάνω» ανέφερε συγγενικό πρόσωπο της μητέρας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ποινικής δικογραφίας που αφορά τον θάνατο του γιου της, και τις απαντήσεις της στο σχετικό «ερωτηματολόγιο» που έχουν γράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολύ πιθανότατα θα τις δώσει μετά το Πάσχα. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού να καταθέσει τελευταία, όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

«DNA από τα νύχια»

Το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη ταυτοποιείται μόνο στα δύο… κομποσκοίνια, που φορούσε στο χέρι του, στα ρούχα, τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα παπούτσια και ένα μπουκάλι νερό, όπως καταγράφει το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.. Δεν εντοπίζεται σε αυτά γενετικός τύπος άλλου ατόμου, ενώ το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα προκύπτει στους ελέγχους ταυτοποίησης και από τα… νύχια του, όπου ελήφθη δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε επαφή-συμπλοκή με άλλο άτομο. Τα στελέχη του Ελληνικού… CSI, καταγράφουν στην έκθεσή τους, πως πάνω στον μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά και στα κλειδιά, που βρέθηκαν στο σημείο εντοπισμού του, δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα ταυτοποίησης γενετικού υλικού. Τα όποια «υπολείμματα» είναι σε λανθάνουσα μορφή, χωρίς το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης, οι 37 ημέρες παραμονής τους εκεί, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαφάνισαν και αλλοίωσαν τις όποιες ενδείξεις, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη.  Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε εντοπιστεί ούτε αποτύπωμα.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης τις επόμενες ημέρες αναμένει και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Ο ιατροδικαστής ζήτησε να πάρει και το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να συγκρίνει τις επιστημονικές αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Η συγκινητική επιστολή συμμαθητών του Βαγγέλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook