Follow us

Παράκληση των γονιών του 7χρονου Μάριου που πέθανε στο Ιπποκράτειο: Μην γίνει "σίριαλ-μία τραγωδία θέαμα" ο θάνατός του

Θερμή παράκληση να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε το παιδί μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ζητούν οι γονείς του 7χρονου Μάριου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Εκκληση να γίνει σεβαστό το πένθος τους, αλλά και να σταματήσουν να αναπαράγονται ανακρίβειες καλούν "όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά" με την υπόθεση οι γονείς του 7χρονου Μάριου, που πέθανε αιφνιδίως στο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας, παράλληλα, ονομαστικά όλους όσοι φρόντισαν τον πρόωρα χαμένο γιο τους κατά τη νοσηλεία του.

Οι γονείς τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν "ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού" τους προσθέτοντας ότι "την αναμένουμε υπομονετικά, μήπως κι εμείς κατανοήσουμε τις αιτίες που σήμερα ο Μάριος δεν είναι στη ζωή".

"Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα! Γι’ αυτό και θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια από τους ειδικούς κι όχι από "σεναριογράφους”." σημειώνουν σε άλλο σημείο.

Διαβάστε Επίσης

Η ανακοίνωση

"Ο ανείπωτος πόνος από την απώλεια του παιδιού μας παρακαλούμε να μην αποτελέσει ειδησεογραφικό γεγονός, που ξεφεύγει από τις πραγματικές διαστάσεις του: αυτές του αιφνίδιου και αναπάντεχου θανάτου ενός παιδιού.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια σειρά από ανακρίβειες, οι οποίες αφορούν στην απώλειά μας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα του θανάτου του Μάριου.

Εμείς ως γονείς δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας. Την αναμένουμε υπομονετικά, μήπως κι εμείς κατανοήσουμε τις αιτίες που σήμερα ο Μάριος δεν είναι στη ζωή.

Περιμένουμε την επίσημη επιστημονική εξήγηση για τον αιφνίδιο θάνατό του , παρότι αυτό δεν πρόκειται να μας προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση επειδή θεωρούμε ότι η εξεύρεση των πραγματικών αιτίων θανάτου του δικού μας παιδιού, μπορεί να σώσει ένα άλλο παιδί στο μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί μας στη ζωή, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Από τους διασώστες, τον γιατρο κ. Ιωάννη Ντότη που παρέλαβε τον μονακριβό μας, την εντατικολόγο που έσπευσε δίπλα του και τους τόσο πολλούς γιατρούς που έσπευσαν από το πρώτο λεπτό δίπλα στο παιδί μας και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τον μονακριβό μας! Ευχαριστούμε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο", που ήταν παρόντες και δίπλα στο μικρό Μάριο:

Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Ειδικοί παιδίατροι: Ντότης Ιωάννης, Σγουροπούλου Βασιλική ΜΕΘ Παίδων Ειδικοί εντατικολόγοι: Βολακλή Ελένη, Καρακεκέ Ελένη
Ειδικευόμενοι παιδίατροι Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ: Γλυκού Στυλιανή, Σιώλος Παύλος, Ρουβά Άννα
Ειδικός ψυχίατρος ψυχιατρικής κλινικής: Συρπής Γεώργιος
Νοσηλευτικό προσωπικό: Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Χαρπαντίδου Κυριακή, Χατζηιωάννου Ζηνοβία, Δεκλιώμη Νεκταρία, Γκεσούλη Κασσιανή
Νοσηλευτικό Προσωπικό ΜΕΘ Παίδων: Βέττας Θεόδωρος, Βεράνη Ελένη
Προϊσταμένη 2ου Νοσηλευτικού Τομέα: Τερζενίδου Ευαγγελία
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας: Παντελίδου Ελένη
Νοσηλευτικό προσωπικό τμήματος επειγόντων περιστατικών παίδων: Χαρδαβέλα Μαγδαληνή (προϊσταμένη), Σίσκου Χρυσούλα, Δεληγιαννίδου Δανάη

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Αντωνάκη, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, και όλους όσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μη συμβεί αυτή η τραγωδία, την οποία εμείς ως γονείς δεν μπορούμε ακόμη να δεχτούμε. Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά την υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συμπαράστασή τους και την ανθρώπινη υποστήριξή τους στην ανείπωτη κατάσταση που βιώνουμε.

Το μονάκριβο αγόρι μας το λατρεύαμε και ήμασταν και οι δυο κοντά του σε κάθε βήμα αυτών των επτά ετών. Και ο πατέρας και η μητέρα φροντίσαμε το παιδί μας να είναι ευτυχισμένο και να μεγαλώσει σωστά, με ασφάλεια και με απεριόριστη αγάπη. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει δηλώσεις εκ μέρους μας, όπως και να αναπαράγονται φήμες και εικασίες, οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες ή να συσχετίζεται ο θάνατος του παιδιού μας με άλλα περιστατικά.

Είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε υποθέσεις, που προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν είναι μαζί μας ο μονάκριβος άγγελος μας, αυτό το ευλογημένο και χαρισματικό παιδί, αυτό το δώρο που μας έστειλε η Παναγία, το όνομα της οποίας είχε!

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα! Γι’ αυτό και θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια από τους ειδικούς κι όχι από "σεναριογράφους”.

Εμείς χάσαμε το θησαυρό μας, αυτό το πλάσμα που αγαπούσε τους χαμηλούς τόνους, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια, αρχές που του διδάξαμε, κατανοούσε και είχε οδηγό στη σύντομη, αλλά τόσο γεμάτη ζωή του! Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα.

Διαβάστε Επίσης

Παρακαλούμε όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά με τον Μάριο να σεβαστούν τη μνήμη του γιου μας, να σεβαστούν τον πόνο μας, να μείνουν μόνο στα πραγματικά περιστατικά, να μην ανακυκλώνουν αβάσιμα σενάρια και υποθέσεις, να περιμένουν τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις, να περιοριστούν σε αυτή την κοινή ανακοίνωσή μας και να μας δώσουν τη δυνατότητα στο δικαίωμά μας ως γονείς να θρηνήσουμε το παιδί μας. Τους παρακαλούμε να σταματήσουν να μεταδίδουν και να αναπαράγουν ανακρίβειες και ψευδείς ειδήσεις.

Τα έξοδα της κηδείας τα ανέλαβε αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου η οικογένεια. Όσοι και όσες επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μικρού Μάριου μπορούν να κάνουν δωρεά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για τις ανάγκες του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν μεσω το site του χωριού www.paidikoxorio.gr.

Θερμή παράκληση να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε το παιδί μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε δηλώσεις, σχολιασμούς και δημόσιες τοποθετήσεις. Ευχόμαστε κανείς άλλος να μην βιώσει αυτό που σήμερα εμείς βιώνουμε και τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν πρώτα από όλα υγεία και μακροημέρευση και να είναι "ευτυχισμενάκια”, όπως λέγαμε στο Μάριό μας, διότι αυτό είναι το μοναδικό "καθήκον” των μικρών παιδιών. Να ζήσουν.

Ευχαριστούμε

Ο πατέρας και η μητέρα του επτάχρονου Μάριου."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 19:48

"Δεν ήταν νεκρός για ώρες - Είχε φύγει από τα Επείγοντα, τον αναζητούσαμε": Τι λένε για τον 43χρονο από το "Παπανικολάου"

Για την υπόθεση του 43χρονου ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΜΕΤΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 11:29

Κόρινθος: 65χρονος πέθανε σε ταξί ενώ πήγαινε στο νοσοκομείο

Ο άτυχος άντρας από την Λακωνία μετέβαινε με το ταξί σε νοσοκομείο των Αθηνών αλλά δεν τα κατάφερε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 11:14

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό του - Η αποκάλυψη της ανιψιάς του

Η αποκάλυψη της ανιψιάς του Βαγγέλη Παπαθανασίου για το μεγάλο παράπονο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΓΓΕΝΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 11:14

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 43χρονου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου - Με εντολή Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του 43χρονου το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ 20 Μαϊ 2022 | 10:51

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Σε ποια πασίγνωστη ελληνική ταινία είχε εμφανιστεί σε ηλικία 19 ετών

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα μουσικού και συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου.

ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 20 Μαϊ 2022 | 10:50

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας - Ο σπαραγμός της μητέρας [εικόνες]

Έξω από τη δικαστική αίθουσα, στις αγκαλιές άλλων μανάδων, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη. Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ 20 Μαϊ 2022 | 07:55

Νοσοκομείο "Παπανικολάου": Διερευνούν ενδεχόμενη πνευμονική εμβολή για τον τραγικό θάνατο του 43χρονου στην καρέκλα

Σε κατάσταση σοκ η αδερφή του 43χρονου που πέθανε σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Εξετάζεται το σενάριο της πνευμονικής εμβολής.

ΤΟ ΙΧ ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 07:03

Τραγωδία στην Ελασσόνα: Νεκρό μωρό 10 μηνών σε τροχαίο - Αντί για γάμο και βάπτιση, θα πάνε στην κηδεία του παιδιού τους

Μία τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ελασσόνα, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός μωρού μόλις 10 μηνών.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER 20 Μαϊ 2022 | 06:48

Ο Ελον Μασκ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Παπαθανασίου: Καληνύχτα γλυκέ μαέστρο...

Με ένα λιτό και συγκινητικό μήνυμα στο Twitter, αποχαιρέτισε ο Έλον Μασκ τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου.

ΘΛΙΨΗ 19 Μαϊ 2022 | 20:34

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατό του - "Έφερε τεράστια δραματική τέχνη στα soundtrack"

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 19 Μαϊ 2022 | 16:29
ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαϊ 2022 | 15:26

Κατερίνα Βελλίδη: Από τις βόλτες με τη Rolls Royce στη Θεσσαλονίκη, στο μικρό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

"Προσπάθησα πολύ, με πολέμησαν πολλοί" είχε πει η Κατερίνα Βελλίδη που πέθανε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου, σε ηλικία 75 ετών.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ 19 Μαϊ 2022 | 10:38

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη σε ηλικία 75 ετών - Σιδηρά κυρία της εφημερίδας "Μακεδονία"

Εφυγε από τη ζωή στα 75 της χρόνια η Κατερίνα Βελλίδη, ιδιοκτήτρια της εφημερίδας "Μακεδονία".