
Εκπαιδεύτρια σκύλων με ανάρτησή της εκτιμά το βίαιο και αιματηρό περιστατικό στο Κεφαλάρι όπου ένα Dogo Argentino σκότωσε κοκόνι.
"Δεν φταίει ο σκύλος, φταίει ο άνθρωπος, αυτός/αυτή που τον είχε, αυτός που τον πούλησε σε όποιον να 'ναι", τονίζει η εκπαιδεύτρια και με καυστικό λόγο περιγράφει το προφίλ των ανθρώπων που επιλέγουν φυλές θηρευτές χωρίς λόγο. Οσον αφορά τον ιδιοκτήτη του σκύλου τον χαρακτηρίζει ως "επικίνδυνο άνθρωπο και ζει κάπου ανάμεσά μας".
Στην ανάρτησή της στο Instagram, υπογραμμίζει πως "άνθρωποι που επιλέγουν φυλές θηρευτές χωρίς λόγο, χωρίς γνώσεις ή εμπειρία, απλά για να καλύψουν κενά της προσωπικότητάς τους και να "τονώσουν" το εγώ τους είναι επικίνδυνοι. Θα τους καταλάβετε γιατί συνήθως κόβουν τα αυτιά των σκύλων τους και μη σας κάνει εντύπωση εάν βρίζουν και χτυπάνε τα παιδιά και τη γυναίκα τους, αυτοί είναι, οι ίδιοι...Έχουμε πολλούς...".
"Κάποια σκυλιά στο DNA τους έχουν την ικανότητα να γίνουν οπλισμένα όπλα και στα λάθος χέρια, αυτά των ηλίθιων γίνονται. Δεν φταίει ο σκύλος, φταίει ο άνθρωπος, αυτός/αυτή που τον είχε, αυτός που τον πούλησε σε όποιον να 'ναι, και δεν ξέρω ποιος φταίει στην κοινωνία μας που δεν υπάρχει κανείς να μάθει στα παιδιά και στους ανθρώπους κάποιες βασικές γνώσεις για τα σκυλιά, για το πως επικοινωνούν και το τι μας δείχνουν και από που προέρχονται. Κάποιοι εκπαιδευτές προσπαθούμε αλλά δεν είναι αρκετό. Αυτό το σκυλί το είχε ξανακάνει, φάνηκε να ήξερε να κατασπαράζει ένα άλλο ζώο. Θα μπορούσε να το κάνει και σε ένα μικρό παιδί. Παρόλα αυτά ο ιδιοκτήτης του δεν το περιόρισε στο σπίτι του. Επικίνδυνος άνθρωπος και ζει κάπου ανάμεσά μας. Αυτοί που απλά πήγαν το σκυλάκι τους βόλτα δεν έκαναν τίποτα λάθος και όμως έχασαν τον Πάκο" γράφει ακόμη.

Τι συνέβη
Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Κεφαλάρι, με πρωταγωνιστές έναν σκύλο ράτσας Dogo Argentino και ένα μικρό κατοικίδιο που είχε βγει για βόλτα με την ιδιοκτήτριά του.
Tο σκυλί κινήθηκε εναντίον του μικρότερου ράτσας κοκόνι και το κατασπάραξε και τραυμάτισε την ιδιοκτήτριά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη τη στιγμή, άγνωστος άνδρας που περνούσε από το σημείο με το όχημα του είδε την σκηνή και σταμάτησε να βοηθήσει. Ο άγνωστος άνδρας που σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα του κρατώντας όπλο με το οποίο πυροβόλησε το μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας Dogo Argentino με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.
Ο άγνωστος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.
Η φυλή του Dogo Argentino
Το Dogo Argentino είναι ένα ειρηνικό, υπάκουο, δραστήριο και θαρραλέο σκυλί. Λόγω όμως της άποψης κάποιων να το εκτρέφουν για σκυλομαχίες, έχει συνδεθεί η φήμη του με το άγριο και επιθετικό σκυλί, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα του χαρακτήρα του.
Αγαπά τα παιδιά και προστατεύει την οικογένεια του, αλλά αν δεν κοινωνικοποιηθεί από μικρό, είναι επιθετικό με άλλα σκυλιά, αν το προκαλέσουν.
Ένας σκύλος που χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη, δεν είναι για αρχάριους, καθώς ο ιδιοκτήτης πρέπει να του επιβληθεί με αυστηρότητα και πειθαρχία αλλά και στοργή και τρυφερότητα ταυτόχρονα.
Δεν μπορεί να ζήσει εύκολα σε διαμέρισμα. Λόγω του πολύ δραστήριου χαρακτήρα του, χρειάζεται καθημερινή έντονη άσκηση και βόλτα, για να εκτονώνει τη τεράστια ενέργεια του.
Ιστορία
Ο εκτροφέας, Antonio Nores Martínez, ήθελε έναν σκύλο που επεδείκνυε σταθερή γενναιότητα και θεληματικά θα προστάτευε την ανθρώπινη του συντροφιά μέχρι θανάτου. Εκτράφηκε για πρώτη φορά το 1928, από τον Cordoba Fighting Dog μαζί και με ένα ευρύ φάσμα από άλλες ράτσες, περιλαμβάνοντας και τον Γερμανικό Μολοσσό, το Boxer, το Spanish Mastiff, το Old English Bulldog, το Bull Terrier, το Great Pyrenees, το Pointer, το Irish Wolfhound και τέλος το Dogue de Bordeaux. Ο Νόρες Μαρτίνεζ συνέχισε να εξελίσσει την φυλή μέσω της επιλεκτικής εκτροφής για να εισάγει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
Ιδιοσυγκρασία
Τα ντόγκο είναι κυρίως κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων όπως έχει ήδη αναφερθεί πιο πάνω και μερικές φορές προπονούνται και για πιο δύσκολες δουλειές, όπως, για αναζήτηση και διάσωση ανθρώπινων θυμάτων από χιονοστιβάδες, σεισμούς ή οποιαδήποτε άλλη καταστροφή, ως βοηθητικά σκυλιά στην αστυνομία ( k9 ), και στον στρατό. Όπως και οι περισσότερες ράτσες, τα ντόγκο τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά, εάν κοινωνικοποιηθούν σωστά από μια σχετικά μικρή ηλικία (περίπου 3-4 μηνών).
Τα ντόγκο αρτζεντίνο, όντας κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων, είναι από την φύση τους σκυλιά αγέλης, είναι πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθούν με άλλα σκυλιά και να συνεργαστούν. Πέρα από αυτό το επίπεδο επιφυλακτικότητας που υπάρχει προς τους ξένους, τα ντόγκο δεν είναι επιθετικά σκυλιά, αφού οι περιπτώσεις επίθεσης προς άλλους ανθρώπους ή προς άλλα ζώα είναι εξαιρετικά μηδαμινές. Είναι ανάλογα πάντα με το πώς θα μεγαλώσει ο σκύλος και με το επίπεδο κοινωνικοποίησης που έχει υποστεί ως κουτάβι. Για τον καλύτερο και πιο εύκολο χειρισμό αυτής της ράτσας, συνίσταται σε άτομα που έχουν κάποια εμπειρία στα σκυλιά, συνεπώς, οπωσδήποτε δεν είναι για άπειρους ιδιοκτήτες, εκτός αν είναι υπό την επίβλεψη και την επιτήρηση ενός καλού εκπαιδευτή που ξέρει την δουλειά του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr