X

Έκρηξη στην Πλάκα: Κατέρρευσε παλιά οικία - Ένας τραυματίας, απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

Ένας τραυματίας από την έκρηξη σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας - Κατέρρευσε όλη η πρόσοψη

Γράφει: TheToc team

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση παλιάς οικίας στην Πλάκα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:30, στη συμβολή των οδών Λυσικράτους και Βασιλίσσης Αμαλίας, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν ελαφρά τραυματία από θραύσματα.

Δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν, ενώ προηγουμένως πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν εγκλωβισμένο.

Έκρηξη στην Πλάκα: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των Αρχών. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ειδικό διασωστικό όχημα της 1ης ΕΜΑΚ. Στην επιχείρηση συνδράμει και ο Δήμος Αθηναίων με μηχάνημα έργου, ενώ παράλληλα ελέγχεται η κατάσταση των γειτονικών κτιρίων.

Τα ακριβή αίτια της έκρηξης παραμένουν υπό διερεύνηση. Οι πρώτες ενδείξεις, πάντως, παραπέμπουν σε πιθανή διαρροή φυσικού αερίου, καθώς στο σημείο είχε αρχικά εντοπιστεί μικρή εστία φωτιάς.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού έχει κινητοποιηθεί και το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης