Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς σκηνοθέτης στην Αίγινα

Όταν πήγαν οι φίλοι του να τον παραλάβουν στο αεροδρόμιο της Γερμανίας στις 24 Αυγούστου, εκείνος δεν φάνηκε.

eksafanistike-mustiriwdws-skinothetis-stin-aigina
SHARE THIS
0
SHARES

Μια περίεργη εξαφάνιση με πολλά ερωτηματικά και δυστυχώς λίγες απαντήσεις ερευνά η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της «Φως στο τούνελ». Η ιστορία αφορά ένα διάσημο Γερμανό θιασάρχη και ιδρυτικό μέλος του Thealozzi Theatre Association στο Μπόχουμ της Γερμανίας, όπου από την ίδρυσή του το 1982, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της πολιτιστικής πρωτοβουλίας.

Ο Axel Walter, έχει εξαφανιστεί και δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής από τον Αύγουστο και όπως εμφανίστηκε στη Γραμμή Ζωής, η εξαφάνισή του, δημοσιοποιήθηκε μετά από αίτημα της γερμανικής πρεσβείας. 

Ο Άξελ Βάλτερ παραθέριζε στην Αίγινα, στον τόπο όπου ζούσε και πέθανε πριν λίγα χρόνια ο αδερφός του- και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα, το κινητό του τηλέφωνο, χρήματα και το αεροπορικό του εισιτήριο με το οποίο θα ταξίδευε για την πατρίδα του δύο μέρες αργότερα, βρέθηκαν στο δωμάτιο του. 

 

Από την πόλη Μπόχουμ της Γερμανίας, οι αγαπημένοι του φίλοι, ηθοποιοί και συνεργάτες του στο θέατρο «Θεαλότζι»,απηύθυναν δραματική έκκληση μέσω του «Τούνελ»: «Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να βρούμε τον μέντορα μας και τον φίλο μας…Το θέατρο είναι άδειο χωρίς την «ψυχή» του…»

Το «Θεαλότζι» ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια και παραμένει ένα από τα πιο ασυνήθιστα δημιουργικά πολιτιστικά πρότζεκτ της περιοχής,  μέχρι και σήμερα. Από την ίδρυση του ο Άξελ και η σύντροφος του Γκούντρουν είχαν αφιερώσει τη ζωή τους σ΄ αυτό και ήθελαν να παραμείνουν ενεργοί ενεργοί μέχρι το τέλος… Η άνοια που χτύπησε την αγαπημένη του, τον κλόνισε… Οι ηθοποιοί φίλοι του αγνοούμενου τον είχαν προτρέψει να κάνει αυτό το ταξίδι για να ξαναβρεί το κέφι του και να γεμίσει τις μπαταρίες του. Όταν πήγαν να τον παραλάβουν στο αεροδρόμιο της Γερμανίας στις  24 Αυγούστου όπως ήταν προγραμματισμένο, εκείνος δεν φάνηκε. Στην αρχή δεν έδωσαν σημασία και θεώρησαν ότι μπορεί να είχε αλλάξει σχέδια.

 

Ανησύχησαν και άρχισαν να τον ψάχνουν τρεις μέρες αργότερα, όταν διαπίστωσαν ότι δεν πήγε σε ένα σημαντικό ραντεβού που είχε στις 27 του μήνα. Τότε κάλεσαν την ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων δωματίων που έμενε και ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση του. Η Ρενάτε είχε ειδοποιήσει και την Γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα. Δύο από τα μέλη του θιάσου με έξοδα της θεατρικής ομάδας ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να τον αναζητήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι της Αίγινας μοίρασαν και τοιχοκόλλησαν αφίσες με την εξαφάνισή του, αλλά κανείς δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβη. 

Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο «Τούνελ» για την περίεργη αυτή εξαφάνιση. «Συγκλονιστήκαμε στο νησί με τον άξαφνο χαμό του. Πρόκειται για μια προσωπικότητα, έναν φιλέλληνα που αγαπούσε πολύ τη χώρα μας και την Αίγινα. Ενεργοποιήθηκε μηχανισμός αναζήτησης και ακόμα ερευνούμε, το θέμα δεν έχει ξεχαστεί. Δεν ξέρω που θα καταλήξει κι αν ο άνθρωπος είναι ζωντανός. Δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα. Όσοι γνωρίζουν κάτι πρέπει να το καταθέσουν στις Αρχές», είπε στο «Τούνελ» ο δήμαρχος του νησιού.

 

πηγή και φωτο: φως στο Τούνελ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook