Εξάρθρωση σπείρας με «ξανθιά ηρωίνη» μέσω Ιράν - Έγκλειστος ο αρχηγός

Τρεις σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών εξιχνίασε η ΕΛΑΣ.

eksarthrwsi-speiras-me-ksanthia-irwini-mesw-iran---egkleistos-o-arxigos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τρεις σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών εξιχνίασε η ΕΛΑΣ που κατέληξαν σε 20 συλλήψεις και στην κατάσχεση 45 κιλών ηρωίνης, 830 κιλά χασίς και 8 κιλά κοκαΐνη ενώ το οικονομικό όφελος των εγκληματικών οργανώσεων εκτιμάται μεταξύ 3-5 εκατομμύρια ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν από το Ιράν, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης με σκοπό τη νόθευση, επανατυποποίηση και διοχέτευση της στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, σε Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο αρχηγός της οργάνωσης ήταν έγκλειστος των φυλακών αλλά συνέχιζε να συντονίζει την εισαγωγή ηρωίνης από το Ιράν. Πρόκειται για «ξανθιά» ηρωίνη, η οποία ονομάζεται έτσι λόγω της υψηλής καθαρότητας, καθώς το ένα κιλό θα μπορούσε να «σπάσει» ακόμη και σε επτά κιλά, πολλαπλασιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα κέρδη.

Η ηρωίνη που εντοπίστηκε ήταν περιτυλιγμένη με καρμπόν, ώστε να μην εντοπίζεται από τις συσκευές ανίχνευσης και οι συσκευασίες είχαν στάμπα του Ιράν και την υδρόγειο.

Τα μέλη της οργάνωσης μιλούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και με κωδικούς. Η ηρωίνη ήταν «φωτογραφία» ή «CD» ενώ για το μέγεθος της ποσότητας χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «μικρό» ή «μεγάλο».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα ναρκωτικά τα αποθήκευαν στο Ίλιον ενώ είχαν φτιάξει δύο εργαστήρια νόθευσης στην Κυψέλη και τα Σεπόλια.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους -44- κιλών και -475- γραμμαρίων, -10- κιλά και -800- γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και κινητά τηλέφωνα. Τα προσδοκώμενα έσοδα της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, υπολογιζόμενα από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο  ευρώ.

 

 

 

 

 

H δεύτερη υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, στην περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε  επιχείρηση, με τη συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες σε ταξί που ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων της Ελευσίνας, σε οικία στο Αιγάλεω και σε αποθήκη στα Μέγαρα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -817- κιλών και -720- γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7- κιλών και 435 γραμμαρίων.Το προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

 

 

 

H τρίτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβης, σε διάφορες περιοχές του Πειραιά.

Σε επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, σε διάφορες περιοχές του Πειραιά και της Κορίνθου, συνελήφθησαν δεκατρία μέλη της οργάνωσης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 10 κιλά και 657 γραμμάρια κάνναβης, 84 γραμμάρια κοκαΐνης, 51 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: ΕΛΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook