Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών,πουλούσε πλαστά έγγραφα

Από 30 ευρώ μέχρι 500 ευρώ κόστιζαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που πουλούσαν τρεις πακιστανοί , 39,41 και 45 ετών που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

eksarthrwthike-speira-pakistanwnpoulouse-plasta-eggrafa
SHARE THIS
0
SHARES

Από 30 ευρώ μέχρι 500 ευρώ κόστιζαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που πουλούσαν τρεις πακιστανοί , 39,41 και 45 ετών που συνελήφθησαν από την αστυνομία. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με φάκελο που περιείχε δύο γνήσια διαβατήρια τρίτων προσώπων (για ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή) και προορίζονταν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου στο Πακιστάν, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος ήταν ο αποστολέας του φακέλου, ο οποίος και συνελήφθη.

Από την έρευνα στο σπίτι του στο Περιστέρι, προέκυψε ότι από κοινού με τους άλλους συλληφθέντες, δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία πουλούσαν, έναντι αμοιβής που κυμαίνονταν από 30 έως 500 ευρώ, σε αλλοδαπούς προκειμένου να νομιμοποιούν την παραμονή, την κίνηση και την επαγγελματική τους δραστηριότητα καθώς και να διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο από την Ελλάδα.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Δύο φορητοί υπολογιστές

* Πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων σε ψηφιακή μορφή, καταρτισμένα με ειδικό λογισμικό

* Φωτογραφίες τρίτων προσώπων, τύπου διαβατηρίου

* Εννέα κινητά τηλέφωνα

* Το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook