X

Eξωθούσε στην επαιτεία τρίχρονα παιδιά στη Ρόδο

Συνελήφθη στη Ρόδο 54χρονος που εξωθούσε στην επαιτεία ανήλικα -από 3 ετών!- παιδιά, με αντάλλαγμα τροφή. Συνελήφθησαν και οι γονείς τους.

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη 54χρονος Ελληνας στη Ρόδο για εμπορία ανθρώπων. Η αστυνομία τον συνέλαβε τη στιγμή που παραλάμβανε τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3 έως 11 ετών από τους γονείς τους, για να τα βάλει να ζητιανέψουν. Τα παιδάκια, που είναι Ρομά, διέμεναν με τους γονείς τους παράνομα σε εγκαταλειμμένο δημοτικό κτίριο στην πόλη της Ρόδου.

Η αστυνομία τον συνέλαβε τη στιγμή που παραλάμβανε τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3 έως 11 ετών από τους γονείς τους, για να τα βάλει να ζητιανέψουν

Ο 54χρονος δράστης τοποθετούσε τα ανήλικα παιδιά σε πολυσύχναστα σημεία της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Τα εφοδίαζε με πλακάτ και επιγραφές που διέγειραν το κοινό αίσθημα των επισκεπτών και των τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν χρήματα.

Στην συνέχεια τα επιτηρούσε και εισέπραττε τα χρήματα για προσωπικό του όφελος, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στα ανήλικα παιδιά την απολύτως απαραίτητη τροφή.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανήλικων παιδιών -ένας 29χρονος Ρομά και μια 35χρονη Ρομά, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 40χρονος ημεδαπός Ρομά- κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων - αποτροπής από επαιτεία και έκθεση σε κίνδυνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.