Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν συρμός του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στην Κηφισιά εκτροχιάστηκε, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.
Το τρένο λόγω ολισθηρότητας έφυγε από τις ράγες, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τερματικό τοιχίο. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν εννέα επιβάτες, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δέκα τραυματίες. Το περιστατικό συνέβη στις 12:15 το μεσημέρι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο συρμός προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Διασώστες μετέβησαν στο σημείο, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και στον "Ερυθρό", που εφημερεύουν.
Σημειώνεται πως στον συρμό επέβαιναν αρκετά άτομα, το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.
Δήμαρχος Κηφισιάς: Ευτυχώς οι συμπολίτες μας είναι ελαφρός τραυματισμένοι
"Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός ευτυχώς όχι με θύματα με δέκα ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες στον τερματικό της Κηφισιας, προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε και όπως ενημερωθήκαμε από τον σταθμάρχη αυτό οφείλεται στο αντιολισθητικό σύστημα του τρένου το οποίο δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από την βροχή σε ανάμειξη με την σκόνη και τα υπολείμματα της ράγας. Ευτυχώς οι συμπολίτες μας είναι ελαφρός τραυματισμένοι, διακοσμήθηκαν όλοι από την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, σε γειτονικά νοσοκομεία. Η πυροσβεστική που κατέφθασε δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα γιατί όπως είπαμε δεν ήταν εκτροχιασμός", ανέφερε στο TheTOC ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.