
Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές οικιών στην Αττική και στην Περιφέρεια.
Πρόκειται για τους :
1. ΣΕΦΕΝΤΙΝΟΓΛΟΥ Δημήτριο του Ιωάννη και της Ελένης γεννηθέντα την 8-9-1981 στη Θεσσαλονίκη
2. ΣΕΦΕΝΤΙΝΟΓΛΟΥ Παναγιώτη του Αντωνίου και της Γκιουλσέρ γεννηθέντα την 20-7-2000 στην Αθήνα
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, η συνολική αξία της οποίας υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Πώς δρούσε η σπείρα
Στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί ηλικίας 19 έως 40 ετών και ένας 45χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται πέντε επιπλέον μέλη της οργάνωσης.
Τα μέλη της σπείρας στοχοποιούσαν οικίες για τις οποίες συγκέντρωναν πληροφορίες για τις συνήθειες των ενοίκων και την ύπαρξη τιμαλφών μεγάλης αξίας.
Τις οικίες "χτυπούσαν" ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποτελούμενες από τουλάχιστον 4 μέλη με προκαθορισμένους ρόλους, τα οποία όμως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την χρήση "επιχειρησιακών" τηλεφωνικών συνδέσεων.
Η δράση των ομάδων λάμβανε χώρα κυρίως μεσημβρινές ή βραδινές ώρες και στόχος τους ήταν αποκλειστικά χρυσαφικά αξίας και χρήματα.
Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν πλήθος αυτοκινήτων, τα οποία συνεχώς ανανέωναν προς αποφυγή εντοπισμού τους.
Το ρόλο του "τσιλιαδόρου" αναλάμβαναν συνήθως γυναίκες και η αποστολή τους ήταν να ελέγχουν εάν απουσιάζουν οι ένοικοι και εν συνεχεία να εποπτεύουν την περιοχή με σκοπό να ενημερώσουν τους "μπουκαδόρους", σε περίπτωση απρόσμενης άφιξης του θύματος ή της Αστυνομίας.
Οι μπουκαδόροι εισέρχονταν στην οικία με τον πιο πρόσφορο κάθε φορά τρόπο (παραβίαση παράθυρου-θύρας, ανασφάλιστη είσοδο), ενώ για την αποφυγή αναγνώρισής τους χρησιμοποιούσαν τζόκεϊ, μάσκες και γάντια.
Ο οδηγός του οχήματος διαφυγής βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα, εξωτερικά της οικίας, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση απομάκρυνσή τους.
Επιπρόσθετα η σπείρα, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στα παράνομα έσοδά της, ίδρυε επιχειρήσεις (λειτουργικές και εικονικές), ενώ μέρος των εσόδων επενδύονταν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Κατά την διεξαγωγή ερευνών σε οικίες και επιχειρήσεις στην Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
- 28 ρολόγια
- πλήθος κοσμημάτων
- το χρηματικό ποσό των -41.114- ευρώ
- 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
- 35 κινητά τηλέφωνα
- μπλε φάρος

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 59 διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Αχαΐας και της Χαλκίδας.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την ανωτέρω εγκληματική της δράση, ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως στην υπόθεση προέκυψε και η εμπλοκή αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr