ΕΛΑΣ για Μόρια: Μετανάστες «χρησιμοποιούν» το ISIS χωρίς να είναι μέλη

Τρεις μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη της DW για δράση τζιχαντιστών στη Μόρια, η ΕΛΑΣ υποστηρίζει πως κάποιοι «χρησιμοποιούν» το όνομα του ISIS, χωρίς να είναι μέλη.

elas-gia-moria-metanastes-xrisimopoioun-to-isis-xwris-na-einai-meli
SHARE THIS
0
SHARES

Οι μετανάστες «χρησιμοποιούν» το όνομα του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς ωστόσο να είναι στελέχη του, με στόχο να εκφοβίσουν και να επικυριαρχήσουν μέσα στις δομές φιλοξενίας προκειμένου να προβούν σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Αυτό υποστηρίζει η ΕΛΑΣ υποβαθμίζοντας το δημοσίευμα της Deutsche Welle  για δράση ακόμη και τζιχαντιστών στον καταυλισμό της Μόριας.

Τα στοιχεία συλλήψεων στο κέντρο φιλοξενίας είναι ενδεικτικά της κατάστασης για το πρώτο 8μηνο του 2018, καθώς έχουν συλληφθεί 498 άτομα, την ώρα που όλο το 2017 είχαν συλληφθεί 426. Την «πρωτιά» στις συλλήψεις έχουν οι Αφγανοί υπήκοοι, που ανέρχονται σε 176 και ακολουθούν οι Αλγερινοί με 69 και οι Σύροι με 67. Το 2017 είχαν συλληφθεί 77 άτομα από το Αφγανιστάν, 66 από την Αλγερία και 42 από το Ιράκ, συμπληρώνοντας την πρώτη «τριάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο 8μηνο του 2018, την 1η θέση στα αδικήματα που καταγράφηκαν στη Λέσβο είχε η πλαστογραφία με 109, ενώ παρόμοια θέση είχε το ίδιο αδίκημα το 2017, με 136 περιπτώσεις. Το 2018 καταγράφηκε μία ανθρωποκτονία στη Μόρια, ένας βιασμός, 93 επικίνδυνες, βαριές και απλές σωματικές βλάβες, 6 αδικήματα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και 9 για διευκόλυνση ακολασίας άλλων. Το 2017 είχαν καταγραφεί 7 ανθρωποκτονίες, μία αποπλάνηση ανηλίκου, 65 περιπτώσεις επικίνδυνων και βαριών σωματικών βλαβών, όπως και δύο περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook