ΕΛ.ΑΣ: Ο Αντώνης Σταμπούλος με τον Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας

Ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας, με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι, φαίνεται να είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

O «περιφερειακός» από το 2009 έως τις... 10 Μαρτίου 2010, έγινε ο «νέος»... Λάμπρος Φούντας το 2011, υποστηρίζουν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, για τον Αντώνη Σταμπούλο. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι έχουν πολλά στοιχεία για συμμετοχή του στις ένοπλες ληστείες που έδινε παρουσία και ο Νίκος Μαζιώτης. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαίας στις 10 Μαρτίου 2014, ημερομηνία που είχε χάσει τη ζωή του ο Λάμπρος Φούντας, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Συμμετείχε, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στην ημερολογιακά «επετειακή» ληστεία, προς... τιμή του μέλους της οργάνωσης, που φαίνεται να αντικατέστησε.

ΕΛ.ΑΣ: Ο Αντώνης Σταμπούλος με τον Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας

Αξιωματικοί αναφέρουν ότι έχουν πολλά στοιχεία για συμμετοχή του στις ένοπλες ληστείες που έδινε παρουσία και ο Νίκος Μαζιώτης

«Ηταν... καλύτερος από τον νεκρό βιολόγο Λάμπρο Φούντα που είχε συλληφθεί στο Πολυτεχνείο το 1995, μαζί με τον Μαζιώτη και άλλα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτός δεν είχε συλληφθεί ποτέ. Μάλιστα επιχείρησε να γίνει και πυροσβέστης το 2012 για να έχει μεγαλύτερη ‘κάλυψη’ στην ένοπλη δράση του. Ισως ήταν λιγότερο σχολαστικός» αναφέρουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω στις αποκαλύψεις τους, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα ακόμη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που έχει ακόμη πιο «καθαρά» χαρακτηριστικά από αυτά του Αντώνη Σταμπούλου.

Ενδεικτικά για τον 31χρονο συλληφθέντα αναφέρουν ότι στην δική του μοτοσυκλέτα, που βρέθηκε 2 χιλιόμετρα μακριά από το γκαράζ του Βύρωνα, και συγκεκριμένα στην μπαγκαζιέρα της είχε αφήσει την πραγματική του ταυτότητα, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το ενδεχόμενο κάποιου τυχαίου αστυνομικού ελέγχου, όπου θα ήταν καθ’ όλα «νόμιμος».

Υπάρχει και ένα αυτοκίνητο, όμως, που φέρεται να χρησιμοποιούσε πρόσφατα για την κίνησή του, το οποίο όμως ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν το έχουν εντοπίσει και δεν αποκλείεται να δώσουν φωτογραφίες του τύπου του και στοιχεία κυκλοφορίας. Ο Αντώνης Σταμπούλος φαίνεται να είχε και άλλα οχήματα στο παρελθόν, πολλά αριθμητικά, τα οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν για το που κατέληξαν και αν τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες ή τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμη οίκημα, ίσως και γκαράζ, στην περιοχή του Αγ. Νικολάου

Στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στην Κάρυστο Ευβοίας, όπου φαίνεται να έμεναν σχεδόν μόνιμα οι γονείς του, δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία από την εξερεύνησή του. Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμη οίκημα, ίσως και γκαράζ, στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, κοντά σε αυτό που βρέθηκε στη συμβολή των οδών Καλιφρονά και Δροσοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί πως το διαμέρισμα της Καλιφρονά παρότι είχε νοικιαστεί τέλη Ιουνίου, και ο Αντώνης Σταμπούλος είχε αλλάξει κλειδαριά και είχε προπληρώσει κάποια νοίκια, το μισθωτήριο συμβόλαιο θα το έκανε την περασμένη Τετάρτη, την ημέρα που συνελήφθη. Δηλαδή για τουλάχιστον τρεις μήνες κανείς δεν γνώριζε στα... χαρτιά, ποιος ήταν ο ενοικιαστής.

«Ο Λάμπρος βιολόγος, ο Αντώνης... πυροσβέστης»

Ο Αντώνης Σταμπούλος αν και δήλωνε και εκείνος σπουδαστής της Σχολής Καλών Τεχνών, το 2012, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάρει μέρος σε διαγωνισμό πρόσληψης πυροσβεστών.

Αν και δήλωνε και εκείνος σπουδαστής της Σχολής Καλών Τεχνών, το 2012, είχε πάρει μέρος σε διαγωνισμό πρόσληψης πυροσβεστών

Τον Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πήρε μέρος στο διαγωνισμό πρόσληψης 725 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Απέτυχε όμως, αφού το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, πήρε στον πίνακα της τελικής κατάταξης τον αριθμό 2.483 και στον δεύτερο των επιλαχόντων τον αριθμό 1.758. Οι επιδόσεις του ήταν σχετικά υψηλές, αν σκεφθεί κανείς ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 υποψήφιοι.

Ο... μύωπας της Κλειτορίας

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, φαίνεται να έχουν στοιχειοθετήσει την συμμετοχή του Αντώνη Σταμπούλου στη ληστεία της Κλειτορίας και περιμένουν να το πιστοποιήσουν και εργαστηριακά.

Ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, φορά περούκα, μεγάλα γυαλιά μυωπίας, έχει φυσικό μούσι, φορά ζακέτα με κουκούλα, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια, ενώ μπροστά του έχει έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα με λουρί ώμου, και κρατά πιστόλι στο δεξί του χέρι.

Αυτή η ληστεία έχει καταγραφεί ένα μήνα πριν την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην οδό Αμερικής, σε μία άλλη «επέτειο», αυτή της... 1ης εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Μετά την βομβιστική επίθεση, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν 28 φωτογραφίες των δραστών της ληστείας και την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του Νίκου Μαζιώτη πάνω σε έναν κάλυκα του πιστολιού του που είχε βρει στο... φρύδι του!

«Με πυροβόλησε αυτός που δεν είχε μούσι» είπε ο τραυματίας αστυνομικός, εννοώντας τον Νίκο Μαζιώτη

Ο Νίκος Μαζιώτης και ο Αντώνης Σταμπούλος, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν εισβάλει στην τράπεζα λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι. Απείλησαν τους υπαλλήλους και περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Εκαναν ένα «λάθος» όμως. Πήραν πρώτα 3.800 ευρώ από το ταμείο της τράπεζας, που ενεργοποιούσε τον νέου τύπου σιωπηλό συναγερμό. Δύο αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος φθάνουν εκεί. Ο Νίκος Μαζιώτης πυροβολεί αρχικά μέσα στην τράπεζα εναντίον των αστυνομικών με έναν από τους κάλυκες του όπλου του να τον χτυπά στο φρύδι. Βγαίνοντας έξω έρχεται αντιμέτωπος με τον αστυνομικό τον πυροβολεί στο πόδι και του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο. «Με πυροβόλησε αυτός που δεν είχε μούσι» είπε ο τραυματίας αστυνομικός, εννοώντας τον Νίκο Μαζιώτη.
Επιβιβάστηκαν σε ένα Nissan Sunny, παρόμοιο με εκείνο που «παγιδεύτηκε» με εκρηκτικά στην οδό Αμερικής, το οποίο είχε κλαπεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα από την Αττική, το οποίο βρέθηκε καμένο στο χωριό Παγκράτι Αχαΐας. Οι δράστες διέφυγαν με δεύτερο όχημα, το ασημί Hyundai Accent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα» ο Νίκος Μαζιώτης ως «Μιχάλης Μιχελάκης».

Η Κλειτορία «έβγαλε» τον Μαζιώτη

Το ασημί Hyundai, «νόμιμο» αυτοκίνητο διαφυγής από τη ληστεία, και η μεταβίβασή του με υπεύθυνες δηλώσεις σε… ΚΕΠ του Αμαρουσίου, αποκάλυψαν τον «Μιχάλη Μιχελάκη». Η πρώην ιδιοκτήτρια του Hyundai συνάντησε δύο φορές τον Νίκο Μαζιώτη ή τον Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο, δίνοντας 2.500 ευρώ χωρίς παζάρια.

Ο πραγματικός «Μιχάλης Μιχελάκης» εντοπίστηκε στην Ελβετία, δεν είχε Hyundai και το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν ήταν στην Ελλάδα. Λίγο πριν την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., γνώριζαν ότι ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο «Μιχάλης Μιχελάκης» και κυκλοφορεί με το ασημί Hyundai.

Από τις κάμερες σταθμών διοδίων, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε «ταξιδεύσει» τουλάχιστον δύο φορές από Κόρινθο για Αθήνα και αντίστροφα. Την τελευταία φορά δεν υπήρχε επιστροφή, ο Νίκος Μαζιώτης ήταν «μόνιμα» στην Αθήνα, στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 27 στα όρια Αμαρουσίου-Πεύκης και στα δεκάδες, όπως όλα δείχνουν, οικήματα της οργάνωσης.

Από τα τέλη Μαίου, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έστησαν τον «Big Brother», στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών και δικές τους τοποθετημένες μικροκάμερες. Παράλληλα είχαν τοποθετηθεί δεκάδες «ερωτευμένα ζευγάρια» αστυνομικών στους σταθμούς για τον εντοπισμό του καταζητούμενου τότε τρομοκράτη. Η σύλληψη ήρθε μετά από εντοπισμό του στις κάμερες και παρακολούθησή του από ένα αστυνομικό «ζευγάρι», τον περασμένο Ιούλιο στο Μοναστηράκι.

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 30 Μαρ 2020 | 11:21

Συνελήφθη στην Κυψέλη "αναρχικός μετανάστης" από το Ιράν

Έχει σχέσεις με τον καταζητούμενο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 30 Μαρ 2020 | 07:24

Κορονοϊός: Ολοκληρώνεται η "φάση 2" των περιοριστικών μέτρων - Τι φέρνει η επόμενη φάση

Η Φάση 3 του επιχειρησιακού σχεδίου ξεκινά με την πλήρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

10-20 ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 28 Μαρ 2020 | 09:28

5.500 Έλληνες υπό το...άγρυπνο μάτι των ελεγκτικών αρχών για την τήρηση της καραντίνας

Το κέντρο της ΓΑΔΑ έχει λάβει λίστα του ΕΟΔΥ με 233 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά προέκυψαν 741 υψηλού κινδύνου στενές επαφές τους και 371 χαμηλού κινδύνου.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 ΕΥΡΩ 27 Μαρ 2020 | 14:41

Απίστευτο: Οδηγός νταλίκας που είχε έρθει από Ισπανία, έσπασε την καραντίνα και... τον "μαρτύρησε" η μάνα του

Ο νταλικέρης είχε φθάσει στην Ελλάδα από την Ισπανία στις 22 Μαρτίου, και  άμεσα τέθηκε σε καραντίνα.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΜΑΓΑΖΙΩΝ 27 Μαρ 2020 | 08:16

"Επιδημία" προστίμων για τον κορονοϊό: 2.318.650 ευρώ θα πληρώσουν οι παραβάτες

Παραβάτες καραντίνας: 95, παραβάτες απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων:3.491, παραβάτες απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων: 264.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ 26 Μαρ 2020 | 16:13

Κορονοϊός: Προσοχή στις απάτες - Επιτήδειοι λένε σε ηλικιωμένους ότι μολύνθηκαν συγγενικά τους πρόσωπα

Η ΕΛΑΣ προεδιοποιεί και για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα της μόλυνσης συγγενικών προσώπων από τον κορονοϊό

ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ 26 Μαρ 2020 | 07:49

Υγειονομική "βόμβα" οι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία - Σε απομόνωση στο "κορονο-ξενοδοχείο"

Είκοσι από τους νοσούντες είναι ασυμπτωματικοί και θα παραμείνουν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ 25 Μαρ 2020 | 07:56

Κορονοϊός: Συναγερμός από 43 θετικά κρούσματα σε επαναπατρισθέντες - 25 παραβάσεις καραντίνας - 766 πρόστιμα

Τι έδειξαν τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ και του κέντρου ιχνηλάτησης πτήσεων - Παραβάσεις: πρόστιμα σε 766 άτομα τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της απαγόρευσης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 24 Μαρ 2020 | 10:26
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 24 Μαρ 2020 | 09:00

"Βροχή" από σήμερα τα πρόστιμα - Χθες 33 έσπασαν την απαγόρευση και 17 την καραντίνα

Τέρμα από σήμερα οι συστάσεις - Εντατικοποίηση ελέγχων και "καμπάνες" 150 ευρώ στους παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

14 ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 23 Μαρ 2020 | 11:52

Απίστευτο περιστατικό στη Βούλα: Νεαρός από Βρετανία, αντί για καραντίνα, βγήκε και έφτυνε αστυνομικούς

Το απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Φειδίου στη Βούλα.

ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ 23 Μαρ 2020 | 10:49

Έλεγχοι αστυνομίας: Το 99,9% των οδηγών είχαν τις βεβαιώσεις κίνησης στην εθνική οδό

Από αύριο η παράβαση θα καταγράφεται κανονικά στα μπλοκ των τροχονόμων με την σημείωση της παράβασης.

ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 23 Μαρ 2020 | 07:34

Υπάρχουν και χειρότερα: Το τελικό σχέδιο για την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Το τελικό σχέδιο ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας περιλαμβάνει ακόμη και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων.