Διοικητική έρευνα και προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το επίμαχο βίντεο αντιπαράθεσης και συμπλοκής αστυνομικών των ΜΑΤ και ιδιωτών σε περίπτερο της Πλ. Εξαρχείων, με αφορμή τα... νερά!
Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνονται αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας να συμπλέκονται με τουλάχιστον έναν νεαρό, ο οποίος τους φωνάζει πως είναι εργαζόμενος στο περίπτερο και επιχειρεί να τους απωθήσει.
Κατά τη διάρκεια του έντονου διαπληκτισμού, από τον οποίο προκαλούνται ζημιές εξωτερικά του περιπτέρου, ο νεαρός φωνάζει: «ρε είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά από το ψυγείο; Θα πάρετε νερά με τη βία;».
Από το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται πως οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με στόχο το περίπτερο, ενώ προπηλακίζουν και προπηλακίζονται από τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να προστατευτεί και φωνάζει πώς είναι εργαζόμενος του περιπτέρου. Οι αστυνομικοί φαίνονται να τον αρπάζουν από την μπλούζα και επιχειρούν να τον σύρουν μακρύτερα από το περίπτερο.
Σχεδόν άμεσα μετά την ανάρτηση και διάδοση του συγκεκριμένου βίντεο, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησαν την συγκεκριμένη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Πράγματι χθες το απόγευμα, σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί της διμοιρίας κλήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις και την δική τους εκδοχή για το παράξενο περιστατικό.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη διμοιρία βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Στουρνάρη, όταν δύο μέλη της πήγαν στο περίπτερο προκειμένου να αγοράσουν ένα κιβώτιο νερά για όλους τους αστυνομικούς.
Οι ίδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως ο νεαρός ιδιοκτήτης, ο οποίος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές, αρνήθηκε να δώσει νερά στους αστυνομικούς, οι οποίοι δέχθηκαν την επίθεση αγνώστων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των αστυνομικών.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο, τα υπόλοιπα μέλη της διμοιρίας έτρεξαν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους, όταν και εξελίσσονται όσα έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο βίντεο.
«Οι αστυνομικοί έδωσαν 20 ευρώ, ποτέ δεν πήραν νερά και δέχθηκαν και επίθεση» αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως και να έχει, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η διοικητική έρευνα και η προανάκριση από τους «αδιάφθορους» της αστυνομίας αναμένεται να αναδείξει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και όλα τα στοιχεία που βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματική «αλήθεια».
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr