
Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν ο 23χρονος αστυνομικός και ο 37χρονος συγκατηγορούμενος του, στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία επιχειρηματία στην Αργυρούπολη ότι του λήστεψαν με απειλές 40.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για τα κακουργήματα της ληστείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για πλημμελήματα, αρνήθηκαν στις απολογίες τους όσα τους αποδίδονται. Και στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα, καθώς και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης, τρεις φορές το μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.
Απολογούμενοι οι δύο είπαν ότι το ποσό των 40.000 ευρώ, τους πρόσφερε ο επιχειρηματίας μόλις εντόπισαν ποσότητα ναρκωτικών στο σπίτι του, όπου πήγαν μετά από πληροφορία που είχε ο 37χρονος, πως διακινεί ναρκωτικά.
Έδωσαν διαφορετική εκδοχή του περιστατικού
Ωστόσο, έδωσαν διαφορετική εκδοχή για την συνέχεια, καθώς ο μεν αστυνομικός φέρεται να είπε πως αρνήθηκαν την προσφορά και ότι συνελήφθη από συναδέλφους του μόλις, κρατώντας τα χρήματα, πήγε να καλέσει ενισχύσεις, ενώ ο επιχειρηματίας φώναζε "κλέφτες κλέφτες", ο δε συγκατηγορούμενος του ότι αποδέχθηκαν τα χρήματα και ότι φεύγοντας ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να συλληφθούν από άνδρες της ΔΙΑΣ.
Στο υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, ο αστυνομικός αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Έχοντας στα χέρια μου μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα του, ενώ ήμουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος προκειμένου να καλέσω ενισχύσεις για να έρθουν να συνδράμουν το έργο μας, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή. Πανικοβληθήκαμε και κατεβήκαμε στην κύρια είσοδο. Δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους εξέλιξη. Ο Κ., άρχισε να φωνάζει ότι είμαστε κλέφτες, ενώ ήμασταν με χρήματα. Ο πανικός μου μεγιστοποιήθηκε, αφού πίστεψα ότι πρόκειται για συνεργούς του, οι οποίοι είχαν έρθει να συναλλαχθούν μαζί του. Αμέσως, μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, καλύφθηκα και αμέσως πήρα το κινητό μου για να καλέσω ενισχύσεις. Εκείνη την στιγμή, μια ομάδα ΔΙΑΣ, μας προσέγγισε, τους δήλωσα την ιδιότητα μου, τους δήλωσα ότι "αυτός με την βερμούδα" είναι εγκληματίας".
Άλλα είπε ο συγκατηγορούμενός του
Ο έτερος κατηγορούμενος, αφού αναφέρει στο υπόμνημά του πως ο ίδιος προσποιήθηκε τον αστυνομικό στον επιχειρηματία, συνεχίζει πως μετά την ανεύρεση των ναρκωτικών "εκείνος προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, σχετικά με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαμε εντοπίσει, μας προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κρυμμένο στην ηλεκτρική σκούπα".
Ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι "με την προσφορά σε εμάς αυτού του ποσού, αιφνιδιαστήκαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να απορρίψουμε την προσφορά του, η οποία ήταν αρκετά δελεαστική και για τους δύο. Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε από την οικία του. Κατά την αποχώρηση μας ο καταγγέλλων βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τον κλέψαμε. Εμείς, καθώς είχαμε λάβει τα χρήματα τα οποία μας έδωσε και ακούγοντας εκείνον να φωνάζει δυνατά, αρχίσαμε να τρέχουμε και ο συγκατηγορούμενος μου τότε απέρριψε τη σακούλα, την οποία είχε πάρει μαζί του και η οποία ανευρέθη στην οδό Αγροναυτών 21. Στη συνέχεια αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί μας συνέλαβαν".
Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων
Ο δικηγόρος του 37χρονου, Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως, δήλωσε πως εξαιτίας "πιθανώς παραπλανήσεως του εισαγγελέα που άσκησε την δίωξη τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας έμπορος ναρκωτικών".
Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ηλίας Σιδέρης, ανέφερε πως ενώπιον της ανακρίτριας "αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες δεν ισχύουν και αφέθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι".
Να σημειωθεί ότι σε βάρος του καταγγέλοντα επιχειρηματία ασκήθηκε πλημμεληματική ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.
Το χρονικό του περιστατικού - Τι είχε καταγγήλει ο επιχειρηματίας
Ενα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό- ειδικό φρουρό και έναν ακόμη άνδρα, εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί έξω από κατάστημα στην Αργυρούπολη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο αστυνομικός- ειδικός φρουρός, περίμενε τον άγνωστο άνδρα έξω από κατάστημα.
Οταν εκείνος βγήκε από το κατάστημα, ο αστυνομικός του είπε να τον ακολουθήσει και άφησε να εννοηθεί ότι πηγαίνουν στο Τμήμα. Ομως δεν πήγαν εκεί. Ο αστυνομικός οδήγησε τον άνδρα στο διαμέρισμά του, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχε στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες. Πράγματι, ο αστυνομικός -που φαίρεται να είχε μαζί του και ένα ακόμη άτομο- εντόπισε εκεί ποσότητα κάνναβης. Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας είχε στην κατοχή του και 40.000 ευρώ.
Τότε, μαζί με τον συνεργό του, έδεσαν το θύμα τους και υπό την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό το οποίο είχε στην κατοχή του.Οταν το θύμα ξεπέρασε το αρχικό σοκ, κατάφερε να ληθεί και βγήκε στον δρόμο. Συνάντησε άλλους αστυνομικούς της ομάδας Δίας στους οποίους περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο σπίτι του, τονίζοντας ότι ο συνάδελφός τους του έκλεψε τα χρήματα.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο άνδρες γνωρίζονταν από το παρελθόν και ότι ο αστυνομικός είχε εκβιάσει τον άγνωστο άνδρα και στο παρελθόν.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο αστυνομικός έχει συλληφθεί. Πλέον απομένει να διαλευκανθεί πώς ακριβώς εκτυλίχθηκε η ιστορία και από πού προήλθαν τα χρήματα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr