Έλλη Ανδριοπούλου: Ποια είναι η νέα Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, σε εταιρία συμβούλων στρατηγικής και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έλλη Ανδριοπούλου

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.", κατά την οποία εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας το οποίο αποτελείται από επτά μέλη. Τα μέλη αυτά ορίσθηκαν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου δεύτερου, άρθρου 3 παρ. 2.4 του ν. 3785/2009 (Α’ 138), από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΠΙΣΝ Α.Ε. είναι η ακόλουθη:

1. Έλλη Ανδριοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος

2. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος

3. Σταύρος Ζουμπουλάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μέλος

4. Γιώργος Κουμεντάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος

5. Δρ. Κωνσταντίνος Μαγουλάς, μέλος

6. Ευστάθιος Κ. Μπακάλης, μέλος

7. Τίνα Στέα, μέλος

Η Έλλη Ανδριοπούλου δήλωσε: "Με χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα νέα καθήκοντά μου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι μεγάλη τιμή η θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας που το κοινό αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και που σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ήδη επιδείξει σημαντικό έργο".

Ακολουθούν τα βιογραφικά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ποια είναι η Έλλη Ανδριοπούλου, η νέα πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ

Η Έλλη Ανδριοπούλου είναι υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, σε εταιρία συμβούλων στρατηγικής, και, πιο πρόσφατα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κατέχει MBA από το Kellogg School of Management του Northwestern University και BA στην Ψυχολογία από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος.

Έλλη Ανδριοπούλου: Ποια είναι η νέα Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της, η κ. Ανδριοπούλου εργάστηκε στην εταιρία συμβούλων Oliver Wyman στη Βοστώνη όπου συμβούλευε εταιρίες σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης και marketing. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε στη Citibank σε διάφορες διοικητικές θέσεις στις διευθύνσεις Δικτύου, Λειτουργίας και Marketing και το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια Marketing.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η κ. Ανδριοπούλου μετακινήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου μέχρι το τέλος του 2013, ήταν co-COO του γραφείου της Αθήνας με ευθύνη για τις δωρεές του Ιδρύματος στην Κοινωνική Πρόνοια και την Υγεία. Το 2014 και ενώ η κατασκευή του ΚΠΙΣΝ είχε μόλις ξεκινήσει, η κ. Ανδριοπούλου ανέλαβε Διοικητική Διευθύντρια της ΚΠΙΣΝ ΑΕ και προετοίμασε τον οργανισμό για την μελλοντική του λειτουργία εκπονώντας το επιχειρησιακό του σχέδιο, το οργανόγραμμα, και το σχέδιο επικοινωνίας, διενεργώντας τους διαγωνισμούς για τις υπηρεσίες και τους παραχωρησιούχους και μελετώντας τις βέλτιστες πρακτικές σε αντίστοιχες δομές του εξωτερικού όπως το Lincoln Center, την NY Public Library και το Central Park στη Νέα Υόρκη, το Barbican Center στο Λονδίνο, το Millennium Park στο Σικάγο και άλλα.

Το 2016 και ενώ πλησίαζε η παράδοση του ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, η κ. Ανδριοπούλου επέστρεψε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να προετοιμάσει την ομαλή μετάβαση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο και να διαχειριστεί τις δωρεές των €50 εκατομμυρίων με τις οποίες το ΙΣΝ υποστηρίζει τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ. Αποχώρησε από το ΙΣΝ πρόσφατα προκειμένου να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στο ΚΠΙΣΝ.

Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι οικονομολόγος με MSc στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δήμαρχος Καλλιθέας από το 2014. Ταυτόχρονα διατελεί Α’ Αντιπρόεδρος στο ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας). Είναι Επιχειρηματίας στο χώρο του Περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής σε μεγάλες ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σταύρος Ζουμπουλάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μέλος

O Σταύρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε το 1953 στη Συκιά Λακωνίας. Σπούδασε νομική και φιλολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στο Παρίσι. Υπηρέτησε πολλά χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1998 ως το 2012 διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία. Είναι πρόεδρος, από το 2008, του ΔΣ του Άρτου Ζωής. Τον Φεβρουάριο 2013 ορίστηκε πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το 2015 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2019 του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2017 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο δοκιμίου - κριτικής για το βιβλίο του Υπό το φως του μυθιστορήματος (2015) και με Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών – Ίδρυμα Πέτρου Χάρη για το βιβλίο του Ο στεναγμός των πενήτων. Δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη (2016).

Γιώργος Κουμεντάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, ένας από τους πιο προικισμένους και πολυδιάστατους Έλληνες συνθέτες, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Έχει συνθέσει συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, χορό, installations, καθώς και τέσσερις όπερες με κορυφαία τη δίπρακτη Φόνισσα (ΕΛΣ, 2014). Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως, ενώ τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο, σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και λυρικά θέατρα. Η μακρά συνεργασία του με τον χορογράφο-σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Ομάδα Εδάφους, κορυφώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου διετέλεσε μουσικός διευθυντής, συνθέτης και δημιουργός του μουσικού σεναρίου για τις τελετές έναρξης και λήξης. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού συνόλου "Νίκος Σκαλκώτας", του Kyklos Ensemble, του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, καθώς και υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Από το 2015 έως το 2017 εργάστηκε ως υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, όπου σχεδίασε καινοτόμα προγράμματα και παραγωγές πάνω σε καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς άξονες.

Ευστάθιος Κ. Μπακάλης, μέλος

Ο Ευστάθιος Κ. Μπακάλης είναι δικηγόρος, με ειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο. Έχει χειρισθεί πλήθος φορολογικών υποθέσεων και έχει μετάσχει σε πολυάριθμες δίκες φορολογικού αντικειμένου, πολλές εξ αυτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας "KBVL", μέλους του "Deloitte Legal Network". Αποτελεί κάτοχο D.E.A. Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris 1) και Μ.Δ.Ε. Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Φορολογικός Σύμβουλος του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Ελλάδος. Διδάσκει Φορολογία Εισοδήματος, Φορολογική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορολογικού Δικαίου του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγγραφέας των βιβλίων "Φορολογικοί Περιορισμοί της Ιδιοκτησίας" και "Φορολογική Διαδικασία: Διαγράμματα – Ερμηνευτικά Σχόλια – Υποδείγματα". Έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την επεξεργασία διατάξεων της φορολογικής και διοικητικής νομοθεσίας και έχει αποτελέσει εισηγητή σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και επιτροπών φορολογικού αντικειμένου.

Δρ. Κωνσταντίνος Μαγουλάς, μέλος

Είναι Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. Γεννήθηκε το 1960 στην Άμφισσα. Είναι Δρ. Χημικός Μηχανικός και Οικονομολόγος. Υπήρξε υπότροφος των Ι.Κ.Υ, ΕΛ.Δ.Α και Ε.Μ.Π. και έχει βραβευθεί από το Τ.Ε.Ε. Έχει εκτεταμένο επιστημονικό και ερευνητικό έργο με περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και περισσότερες από 1700 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Έχει υλοποιήσει 32 διεθνή και ελληνικά ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με βιομηχανίες εντός και εκτός Ελλάδος για την ανάπτυξη εφαρμοσμένης έρευνας ή παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα ενέργειας, διαχωρισμών, αριστοποίησης διεργασιών και αξιολόγησης επενδύσεων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.), της ΗΛΠΑΠ Α.Ε. και της ΟΣΕ Α.Ε. Είναι μέλος επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Τίνα Στέα, μέλος

Η Τίνα Στέα γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1961. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης και στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου. Μιλάει εφτά γλώσσες. Εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών από το 1986 μέχρι το 2016 και διετέλεσε νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών. Ως νομικός σύμβουλος και γραμματέας του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επί δεκαεπτά χρόνια, απέκτησε σημαντική εμπειρία μεταξύ άλλων στη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Έχει ενεργή συμμετοχή στη δραστηριότητα πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ από τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 21 Οκτ 2021 | 17:39

Στο νομό Ημαθίας το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό

Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ στο νομό Ημαθίας ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 94,59

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 21 Οκτ 2021 | 17:34

Κορονοϊός: Ανέβηκαν στα 3.407 τα νέα κρούσματα - 34 θάνατοι και 347 διασωληνωμένοι

Συνολικά 15.519 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού - Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι 306 από τους διασωληνωμένους.

«ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ» 21 Οκτ 2021 | 17:33

Δίκη για βιτριόλι – Αποκάλυψη από τον ξάδερφο της Έφης: "Μετά την επίθεση ήταν μέσα στην τρελή χαρά, πολύ ψύχραιμη"

"Πιστεύω δεν έχει μετανιώσει, είναι ικανή για όλα" λέει ο ξάδερφος της 36χρονης κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 21 Οκτ 2021 | 17:21

Καιρός: Νέα επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα με σφοδρές καταιγίδες - Πού θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία

Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σταδιακή επιδείνωση από Σάββατο και κορύφωση το βράδυ της Κυριακής.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 21 Οκτ 2021 | 17:08

Επιστρέφει από τη Δευτέρα ο Δακτύλιος: Ποιους δρόμους περιλαμβάνει, τι ισχύει για τις άδειες, πώς αλλάζει το ωράριο

Μειωμένος κατά μία ώρα, ως προς τη διάρκεια του, θα είναι από την επόμενη Δευτέρα (25 Οκτωβρίου) ο ανανεωμένος Δακτύλιος.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 21 Οκτ 2021 | 16:44

Στο εδώλιο 4 γιατροί του Νοσοκομείου Έδεσσας- Κατηγορούνται για "μίζες"

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 2004 έως το 2010, οι συγκεκριμένοι γιατροί έκαναν επεμβάσεις με υλικά πολύ ακριβότερα από αυτά που δικαιολογούσαν τα ταμεία

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 Οκτ 2021 | 16:34

Αυτοί είναι οι 2 κακοποιοί που λήστευαν τα ψιλικατζίδικα- Χρησιμοποιούσαν περίστροφο

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο κακοποιών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε ψιλικατζίδικα

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ 21 Οκτ 2021 | 16:15

Ο οίκος τελετών "Μπαμπούλας" από τη Θεσσαλονίκη, δίνει… ζωή με εθελοντικές αιμοδοσίες

"Ως οίκος τελετών γνωρίζουμε καλά πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σου" σημειώνεται στην καμπάνια για την αιμοδοσία

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 21 Οκτ 2021 | 16:04

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Τα αρνείται όλα τώρα η θεία - "Είμαι αθώα, με πίεσαν και ομολόγησα" [Βίντεο]

Αρνείται όλες τις κατηγορίες η γυναίκα που ομολόγησε την κακοποίηση της 8χρονης ανιψιάς της στη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Οκτ 2021 | 16:01

Αθήνα: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό μετά από τροχαίο - Η κίνηση στους δρόμους

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται στην Αττική Οδό, μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον κόμβο Μεταμόρφωσης στην είσοδο από Λαμία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Οκτ 2021 | 15:06

ΕΦΕΤ - Προσοχή: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο της εταιρείας "Αγγελάκης" με σαλμονέλα

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ παρτίδα ρολό κοτόπουλου κατεψυγμένου - Βρέθηκε σαλμονέλα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Οκτ 2021 | 14:54

Σαρηγιάννης: Προέβλεπε 18.000 κρούσματα τον Οκτώβριο, αλλά (ευτυχώς) έπεσε και πάλι έξω...

Τα επιδημιολογικά μοντέλα που χρησιμοποιεί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης φαίνεται πως τον έχουν "προδώσει" το τελευταίο 2μηνο, προς όφελος όμως της Δημόσιας Υγείας

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ 21 Οκτ 2021 | 14:42

Εφιάλτης στην Αχαΐα: Λήστεψαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 27χρονη για 400 ευρώ

Θύμα αδίστακτων ληστών για μόλις 400 ευρώ, έπεσε μια 27χρονη, στο Αίγιο.