
Ο φονικοί σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία, έχουν προκαλέσει ανείπωτη ανθρωπιστική τραγωδία. Λίγες ημέρες μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου, άλλη μια ισχυρή σεισμική δόνηση, χθες, της τάξης των 6,4R προκάλεσε νέα ανησυχία και τρόμο.
Για τις στιγμές καταστροφής που βρέθηκε αντιμέτωπος αλλά και όσα έζησε μετά τον νέο χθεσινό σεισμό στην Τουρκία, μίλησε στο Live News ο εθελοντής στην Αντιόχεια, Νίκος Ράγκος.
"Εμείς είμαστε εδώ από την Πέμπτη. Έχουμε δει τι έχει περάσει η πόλη. Η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά μετά τον χθεσινό σεισμό. Εκεί που πίναμε ένα τσάι για να ζεσταθούμε, κρυφτήκαμε κάτω από το τραπέζι. Με τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ ακούγαμε τα κτήρια να καταρρέουν και βλέπαμε το απόλυτο σκοτάδι. Μετά ακούγαμε φωνές και σειρήνες", είπε αρχικά ο εθελοντής.
Ο Νίκος Ράγκος δήλωσε πως η οργάνωση στην οποία συμμετέχει είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση, που συνήθως βοηθάει πρόσφυγες. Δουλειά τους είναι να παρέχουν και ψυχολογική βοήθεια.
"Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός αποφασίσαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εμείς παρέχουμε και ψυχολογική βοήθεια και αυτό που βλέπουμε είναι τρομοκρατημένα παιδιά που δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Ο οποιοσδήποτε κρότος τους τρομάζει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να φύγουν ή δεν έχουν που να πάνε".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr