X

Ελληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο John Hopkins: Η πανδημία θα λήξει σε 6-8 μήνες, αλλά ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει

Ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας, αποτελεί το κλειδί για να λήξει η πανδημία, ανέφερε ο Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

Γράφει: TheToc team

Την εκτίμηση ότι το τέλος της πανδημίας θα έρθει σε 6 με 8 μήνες λόγω των εμβολίων, εξέφρασε ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

''Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες , τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες'' δήλωσε ο καθηγητής, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ωστόσο εκτίμησε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία: ''Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο "έξυπνος" απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει''

Διαβάστε Επίσης

''Έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο''

''Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο'' είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής. Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.