Follow us

Εμβάθυνση της συνεργασίας ΣΕΒ & Junior Achievement Greece

Για περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης κρίσιμων γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων για μαθητές και σπουδαστές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
JA Greece

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας εμβαθύνεται η σχέση μεταξύ του ΣΕΒ και του "Junior Achievement Greece" (JA Greece) και διευρύνονται ακόμα περισσότερο οι δράσεις και τα προγράμματα του JA για την εκπαίδευση των νέων στις αρχές και αξίες της επιχειρηματικότητας. Απώτερος στόχος του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη από τις διοικήσεις των δύο οργανισμών στα Γραφεία του ΣΕΒ, την Παρασκευή 23/09/22, είναι να συμβάλει στην καλύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες μιας οικονομίας που μετασχηματίζεται και μιας αγοράς εργασίας που αλλάζει, για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης και μια ανταγωνιστική ελληνική οικονομία στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Το JA Greece έχει αναπτύξει, από την ίδρυσή του το 2005, εκπαιδευτικές δράσεις επιχειρηματικότητας σε πάνω από 6.000 Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια. Σκοπός του JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών της οικονομίας, με την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και την εθελοντική προσφορά των επιχειρηματικών στελεχών-μεντόρων. Η συνεργασία με το JA Greece διενεργείται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για τη διασύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και απασχόλησης με την πολύτιμη συνδρομή των επιχειρήσεων μελών του. Εντάσσεται στη σειρά στοχευμένων δράσεων του Συνδέσμου, όπως, είναι η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας για την ανάπτυξη της πρακτικής άσκησης, της καινοτομίας και της έρευνας για την παραγωγή και τη βιομηχανία, η πρωτοβουλία Skills4Jobs, η δημιουργία της ακαδημίας AI Minds σε συνεργασία με την SAS κ.ά.

Εμβάθυνση της συνεργασίας ΣΕΒ & Junior Achievement Greece

Η συνεργασία ΣΕΒ-JA Greece ξεκινάει άμεσα με επιμέρους δράσεις και πρωτοβουλίες σε 2 πυλώνες:

1: Στήριξη των προγραμμάτων και των δράσεων του JA Greece που βοηθούν τους νέους να κατανοήσουν έννοιες συνδεδεμένες με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας και να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον.

2: Σχεδιασμός και εφαρμογή νέων κοινών δράσεων, ώστε να προσφέρονται στους νέους περισσότερες ευκαιρίες να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας, να γνωρίσουν τα επαγγέλματα, να εξοικειωθούν με την έννοια της επιχειρηματικότητας και να αντιληφθούν τη σημασία της οικονομίας και την αξία της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας.

Ως άμεσα υλοποιήσιμες ενέργειες, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, ΣΕΒ και JA Greece ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για τη συστηματική προώθηση του καθιερωμένου θεσμού των εθελοντών επιχειρηματικών συμβούλων-μεντόρων στην επιχειρηματική κοινότητα και για τη στήριξη του νέου θεσμού των Inspirational Mentors. Ο θεσμός των Inspirational Mentors δημιουργήθηκε από το JA Greece το 2021 για να εμπνεύσει και να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που δηλώνουν συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα / πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Εικονική Επιχείρηση”.

JA GREECE- ΣΕΒ

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Πρόεδρος του JA Greece, κ. Μάρκος Βερέμης, δήλωσε: "Η ραχοκοκαλιά μιας δυτικής χώρας είναι οι θεσμοί που την στηρίζουν. Ο ΣΕΒ και το Junior Achievement έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου πως είναι ακριβώς τέτοιοι θεσμοί. Μοιράζονται τις ίδιες αρχές της αξιοκρατίας, της αποτελεσματικότητας και την φιλοδοξία για ένα πολύ καλύτερο αύριο για την χώρα. Η συνεργασία μας ξεκίνησε επί προεδρίας ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου που υπήρξε και ιδρυτής του Junior Achievement στην Ελλάδα. Το όραμά του ήταν εξαρχής η νέα γενιά, από τα σχολικά χρόνια, να αποκτήσει την γνώση, τον ενθουσιασμό και τις αρχές που καθορίζουν την ποιότητα των επιχειρήσεων του μέλλοντος".

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, δήλωσε: "Η δημιουργία καθώς και η επιτυχημένη πορεία του JA Greece επιβεβαιώνει τη βούληση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ να προσφέρει στην ανάπτυξη των νέων μας. Ο ΣΕΒ αγκάλιασε την νεανική επιχειρηματικότητα με πρωτοπόρο τον αείμνηστο πρόεδρό του Οδυσσέα Κυριακόπουλο, που πίστευε στους νέους και ο οποίος εργάστηκε με πάθος για να φέρει νωρίς στη ζωή τους την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικής δημιουργίας. Σήμερα, και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναβαθμίζεται η συνεργασία ΣΕΒ και JA Greece. Με το σχεδιασμό των νέων κοινών μας πρωτοβουλιών και δράσεων δίνουμε ευκαιρίες στους νέους μας να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα και να γνωρίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης, που αλλάζουν καθοριστικά το τοπίο της εργασίας".

JA GREECE - ΣΕΒ

Σημειώνεται ότι παρόντες και συνυπογράφοντες το Μνημόνιο Συνεργασίας ήταν ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

JA EUROPE 07 Ιουν 2024 | 15:06

Συγκλόνισε ο μαθητής "startupper" από το Ειδικό Σχολείο Κωφών- Η μαθητική επιχείρηση που διεκδικεί το ευρωπαϊκό βραβείο

Ο Χρήστος είναι Γενικός Διευθυντής της μαθητικής "startup" Let’s Go που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό JA Europe/GEN-E 2024 στην Κατάνια.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 21 Ιουν 2024 | 06:15
ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 23:48

Επεισόδια στα Προσφυγικά στη Λ. Αλεξάνδρας: Έριξαν μπουκάλια στην ΟΠΚΕ- Χημικά και συλλήψεις [βίντεο]

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να μην εγκλωβιστούν στον όχλο και έφυγαν μαζί με τους δύο Έλληνες συλληφθέντες.

ΚΡΗΤΗ 20 Ιουν 2024 | 23:29

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό 18χρονο παλικάρι μετά από σφοδρό τροχαίο - Του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατάφερε

Ο άλλος νέος με σοβαρά τραύματα εισήχθει σε χειρουργείο ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι και η κοπέλα.

ΣΟΚ 20 Ιουν 2024 | 23:18

Εφιάλτης δίχως τέλος- Νέα κακοποίηση στη Χαλκίδα: Πήγε να πνίξει την σύζυγό του με καλώδιο μπροστά στο παιδί τους

Η μητέρα κατάφερε να πάρει το παιδί και να φύγει από το σπίτι. Πήγε στο Αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 23:01

Αστυνομικός στη Μύκονο έκλεψε χρυσή αλυσίδα από κρατούμενη - Τη φορούσε την ώρα της σύλληψης- Η χλιδάτη ζωή στο νησί

Η υπαρχιφύλακας είχε μεταβεί στην Αθήνα, όπου και έγινε η σύλληψη και παρακολουθούσε σεμινάριο εκπαίδευσης για την ενδοοικογενειακή βια.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 20 Ιουν 2024 | 22:34

Στο "σφυρί" και το γραφείο του Λύτρα - Η μεγάλη περιουσία και οι... αδυναμίες του: Ferrari, 2 Porsche και σκάφος

Το 2005 ο γνωστός ποινικολόγος είχε πάρει δάνειο 60.000 ευρώ από τράπεζα με σκοπό τη βελτίωση και την επισκευή της επαγγελματικής του στέγης.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 20 Ιουν 2024 | 22:00

Ιδιοκτήτης ταβέρνας ο άντρας που συνελήφθη για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη- Η εικόνα στις φωτιές σε Ασπρόπυργο, Σχιστό και Μενίδι

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 20:44

Συνελήφθησαν οι δράστες του μαχαιρώματος στην Πάρνηθα: Λένε ότι αγόρασαν ναρκωτικά από τους εθελοντές αλλά "τους έριξαν" στο ζύγι

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 22 και 23 ετών. Στην επίθεση ήταν 7 άτομα με δύο αυτοκίνητα.

ΕΛΑΣ 20 Ιουν 2024 | 19:33
ΚΑΙΡΟΣ 20 Ιουν 2024 | 19:21

"Δύσκολο 48ωρο στην Αττική": Καταβάτες άνεμοι, ζέστη και ξηρασία πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα- Συναγερμός Red Code

Τσατραφύλλιας και Κολυδάς προειδοποιούν: "Θυελλώδεις και ξηροί άνεμοι οι οποίοι κυριολεκτικά θα εκτινάξουν την ευλεκτότητα στα ύψη".

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιουν 2024 | 19:10

Αλέξης Κούγιας: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του από τον ΔΣΑ για την επίθεση στον Κασσελάκη

Από τον ΔΣΑ στάλθηκε κλήση στον Αλέξη Κούγια, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ 20 Ιουν 2024 | 18:59

Φωτιά στη Νέα Μάκρη στο Μάτι: Κινητοποιήθηκαν εναέριες δυνάμεις- Προληπτικό μήνυμα από το 112

Επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.