Κικίλιας: "Εμβόλια, εμβόλια, εμβόλια"...Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη εντατικοποίησης της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κρήτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με το κοινό μήνυμα "Εμβόλια, εμβόλια, εμβόλια"! , ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προέτρεψαν τους πολίτες της Κρήτης και του Ρεθύμνου να εμβολιαστούν.

Σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με τους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του Υπουργού Υγείας στην Κρήτη προκειμένου να στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός επανέλαβε την ανάγκη η Κρήτη να πρωτοπορήσει στον εμβολιασμό όπως κάνει και σε κάθε τομέα.

Από το Ρέθυμνο, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σήμερα, συνεχίζοντας την περιοδεία στην Κρήτη, βρισκόμαστε στο Νομό Ρεθύμνης και στο Ρέθυμνο που πολύ σεβόμαστε και αγαπάμε, εν μέσω τουριστικής περιόδου, για να στηρίξουμε τον εμβολιασμό, να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει όλη μαζί η ελληνική κοινωνία να θωρακιστεί υγειονομικά και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να έχουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην οικονομία μας, στον τουρισμό μας, στην κοινωνική μας ζωή.

Χαίρομαι πολύ που είναι εδώ πάλι μαζί μου ο Περιφερειάρχης ο κ. Αρναουτάκης, αλλά και ο συνάδελφος και φίλος, Υπουργός ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και πολλοί άλλοι παράγοντες και δημοτικοί άρχοντες του Νομού Ρεθύμνης.

Θέλω να πω για ακόμη μια φορά ότι θεωρώ ότι η Κρήτη είναι μπροστά, είναι πρωτοπόρος σε όλα και πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό.

Να επαναλάβω ότι δίνουμε τη δυνατότητα πλέον σε δημοτικούς άρχοντες να συντάξουν λίστες, είτε από χωριά, είτε από Κοινότητες, είτε από απομακρυσμένους Δήμους και εμείς θα πάμε με Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας και θα εμβολιάσουμε εκεί.

Θέλουμε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό των εμβολιασμένων, ειδικά των νέων ανθρώπων.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτή η πανδημία, που είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, να εξελιχθεί όπως εξελίσσεται και σε άλλες χώρες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Η Κρήτη και ο Νομός Ρεθύμνης έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Μπορεί να έχει τουρισμό ακόμα και το φθινόπωρο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και παρακάτω. Είναι μια ευλογημένη περιοχή με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες στους Έλληνες και ξένους τουρίστες που έρχονται εδώ.

Το καθήκον μας είναι να αυξήσουμε αυτές τις πιθανότητες να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα η κατάσταση, μέχρι να ολοκληρωθεί και η τουριστική περίοδος και εν μέσω της πανδημίας.

Άρα, εμβόλια, εμβόλια και ξανά εμβόλια. Όλα τα εμβόλια για όλους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανακοίνωσα ότι ξεκινάει και το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών σε κατάκοιτους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Καλούμε και τους ιδιώτες γιατρούς του Νομού, να συμμετέχουν, να μπουν στις πλατφόρμες με την αποζημίωση την οποία θα πάρουν για να εμβολιάσουν τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν.

Αυτή είναι η δουλειά μας και η αποστολή μας. Να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη".

Διαβάστε Επίσης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανακοινώσατε χθες την έναρξη της λειτουργίας των εμβολιασμών από τις Κινητές Ομάδες. Θα μας πείτε αν αυτές θα στελεχώνονται από γιατρούς και νοσηλευτές; Και πώς θα γίνεται η στελέχωσή τους;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Για τα υπηρεσιακά και τεχνικά θέματα θα σας μιλήσει ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Ξεκινάμε από εδώ, από την Κρήτη, στις 6 Ιουλίου και θα δώσουμε και συγκεκριμένα χωριά και Κοινότητες που ήδη έχουν αιτηθεί και θα πάμε πρώτα εκεί.

Το πρόγραμμα ξεκινά από την Κρήτη και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν. Οι τοπικοί άρχοντες φτιάχνουν τις λίστες, οι Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας πάνε και εμβολιάζουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα του Ρεθύμνου, έχετε κάποιο μήνυμα να στείλετε στους Ρεθεμνιώτες; Βλέπουμε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν, και χθες είχαμε 22 νέα κρούσματα, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο ήταν κάτω από 10.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Θέλω να είμαι δίκαιος και ειλικρινής. Οι εισαγωγές ασθενών έχουν μειωθεί στα Νοσοκομεία της Κρήτης και στις κλινικές Covid και στις ΜΕΘ. Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε ότι μειώνεται η νόσος.

Από την άλλη, πράγματι, το ξέραμε αυτό και το ξέρουμε, στην αύξηση και ειδικά στην υπερκινητικότητα των νέων που έχει να κάνει με τις διακοπές τους, τη διασκέδασή τους, θα έχουμε κρούσματα. Είχαμε και πέρυσι το καλοκαίρι, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Το ζητούμενο είναι πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό. Πώς προσέχουμε, πώς φοράμε μάσκες εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός, πώς αυξάνουμε τον εμβολιασμό και άρα δημιουργούμε προϋποθέσεις για να προστατεύσουμε τις κοινωνίες μας. Αυτός είναι ο στόχος.

Εμείς δεν ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κλειστούν μέσα στα σπίτια τους, αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές, για πάντα. Εμείς ζητάμε με το "όπλο" που έδωσε η Επιστήμη, που είναι ο εμβολιασμός, να δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τους προστατεύσουμε. Ακόμα και αυτούς που ζουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ξέρετε ότι υπάρχουν ορεινές περιοχές και χωριά στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα ήθελαν συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Εδώ είμαστε να τους εμβολιάσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σχετικά με τον προβληματισμό που υπάρχει για τον εμβολιασμό στις πιο μικρές ηλικίες;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Το έχει ήδη συζητήσει η Επιτροπή. Νομίζω ότι έχουν βγει και στελέχη της Επιτροπής και μιλούν για την εισήγηση την οποία πρόκειται να κάνουν. Μόλις γίνει αυτή η εισήγηση, θα δρομολογήσουμε και αυτή τη δυνατότητα.

Όπως έχετε δει, με πολύ μεγάλη προσοχή, επαγγελματισμό και οργάνωση, έχουμε σχεδιάσει ένα άρτιο, εξαιρετικού και πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εμβολιασμού. Πάντα με ασφάλεια, πάντα ενημερώνοντας τους πολίτες, πάντα με διαφάνεια, πάμε βήμα-βήμα.

Έχουμε φτάσει πλέον πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Αυτό σημαίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα, κατά πολύ παραπάνω από το πρόγραμμα το οποίο είχαμε πει στην αρχή ότι θα κάνουμε – δεν το συζητώ για όλους αυτούς οι οποίοι αμφέβαλλαν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σιγά-σιγά, καθώς ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός και η αυτή φάση για αυτούς οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού και θέλουν να εμβολιαστούν, τώρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Διαβάστε Επίσης

Γι’ αυτό και είμαστε εδώ, γι’ αυτό περιοδεύω και στους τέσσερις Νομούς αυτές τις δύο μέρες και θα το κάνουμε οργανωμένα και δομημένα. Πρέπει οι συμπολίτες μας που έχουν απομείνει να εμβολιαστούν. Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε όλοι.

Θέλω να μιλήσω ανθρώπινα. Θέλουμε να προστατεύσουμε τα πάντα. Το ΑΕΠ της Κρήτης βασίζεται στο τουριστικό μας προϊόν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, λοιπόν, στον τουρισμό και σε αυτές τις δραστηριότητες, πρέπει να αναλογιστούν τη Δημόσια Υγεία, τους κανόνες ασφαλείας, την προστασία των οικογενειών τους, της κοινωνίας, των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί τους, των τουριστών μας.

Είναι εύλογο. Ζητάω να επικρατήσει η κοινή λογική και να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 20:34

Οικογένεια Γκατζούλη: Ο θάνατος της Μαρίας δεν συνδέεται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Η οικογένεια Γκατζούλη επισημαίνει ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπάρχει σύνδεση του θανάτου με το εμβόλιο.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 30 Ιουλ 2021 | 17:39

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση στην Αττική με 948 κρούσματα - "Ισόπαλες" Κρήτη και Θεσσαλονίκη με 319

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού σταθεροποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να αυξάνονται στην Κρήτη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 30 Ιουλ 2021 | 16:15

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη από το Ηράκλειο: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει - Κινητές μονάδες εμβολιασμού και στα ξενοδοχεία

Ο Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, διεμήνυσε ότι η οικονομία θα εξακολουθεί να δουλεύει παρά την πανδημία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 13:42

Σχολεία - Κεραμέως: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τη νέα χρονιά - Δεν θα κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονιά και "πόρτα" στους ανεμβολιάστους δασκάλους και καθηγητές, προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως.

ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET 30 Ιουλ 2021 | 13:19

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών

Το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί και στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 12-18" 30 Ιουλ 2021 | 13:11

Μετάλλαξη Δέλτα - Τούντας: Εξαπλώνεται γρήγορα, θα θρηνήσουμε και παιδιά

Ο καθηγητής προληπτικής ιατρικής Γιάννης Τούντας προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε παιδιά από τον κορονοϊό.

ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ 30 Ιουλ 2021 | 12:56

Κρήτη: Η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε σημαντικό άγαλμα στην Αρχαία Λύττο

Άγαλμα του Αδριανού βρέθηκε κατά τις ανασκαφές στην Αρχαία Λύττο, στην Κρήτη.

ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΤΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 12:28

Τροχαίο - σοκ στο Ηράκλειο: Φορτηγό παρέσυρε και διαμέλισε γυναίκα

Φρικτό τροχαίο σημειώθηκε στο Ηράκλειο όταν ένα φορτηγό παρέσυρε και διαμέλισε μια 85χρονη γυναίκα.

"ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ" 30 Ιουλ 2021 | 11:57

Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση σε Μύκονο και Ίο - Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω καύσωνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερθηκε τόσο στη δύσκολη κατάσταση στη Μυκονο, χαρακτηρίζοντας την "οριακή", όσο και στον καύσωνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 11:13

Έκκληση Μητσοτάκη από Ρέθυμνο: Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε - Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες

Έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ρέθυμνο προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. "Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες" είπε.

ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ 30 Ιουλ 2021 | 10:02

Καμπανάκι CDC για μετάλλαξη Δέλτα: Είναι μεταδοτική όπως η ανεμοβλογιά για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

"Ο πόλεμος έχει αλλάξει" λέει ο CDC για τη μετάλλαξη Δέλτα. Μεταδίδεται όπως η ανεμοβλογιά και με την ίδια ευκολία από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ 30 Ιουλ 2021 | 09:32

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός 18χρονος σε μετωπική μοτοσικλέτας με αυτοκίνητο

Το μηχανάκι συγκρούστηκε με το ΙΧ που οδηγούσε 22χρονος στην Κρήτη. Νεκρός ένας 18χρονος.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥΣ 30 Ιουλ 2021 | 07:07

Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα παιδιά από 12 ετών και πάνω

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.