Follow us

Εμφύλιος στην 17Ν: Γιωτόπουλος κατά «βαψομαλλιά» και Ντόναλτσον

Σύμφωνα με τον Αλ. Γιωτόπουλο, οι «Πυρήνες» πήραν χαμπάρι τον Ξηρό και τον κατήγγειλαν και τον αντικατέστησαν στη θέση Α των φυλακών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εμφύλιος στην 17Ν: Γιωτόπουλος κατά «βαψομαλλιά» και Ντόναλτσον

Σε νέα επιστολή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, την Πέμπτη, ο καταδικασμένος για την 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος καταγγέλλει ότι στις φυλακές κρατούμενοι-υποχείρια «εκβιάζουν, χτυπάνε, μαχαιρώνουν, σκοτώνουν, τρομοκρατούν, χωρίς ποτέ να τιμωρούνται», κάνει λόγο για απαγωγές και αιματηρά επεισόδια εντός των φυλακών, ενώ επιτίθεται κατά του Χριστόδουλου Ξηρού και του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει επαναστάτη βαψομαλλιά τον Χριστόδουλο Ξηρό, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, αναφέροντας ότι όταν παραβίασε τους όρους της άδειας, «παγίδεψε μια ομάδα αγωνιστών, παραμυθιάζοντάς τους ότι τάχα θα οργάνωνε τη δραπέτευσή τους από τον Κορυδαλλό».

Σύμφωνα με τον Αλ. Γιωτόπουλο, οι «Πυρήνες» πήραν χαμπάρι τον Ξηρό και τον κατήγγειλαν και τον αντικατέστησαν στη θέση Α των φυλακών, με «τον κολλητό του, τον Ντόναλτσον της 17Ν», «φωτογραφίζοντας» τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σημειώνεται ότι ο Ντένις Ντόναλτσον ήταν στέλεχος του IRA και για μία 20ετία ήταν έμμισθος πράκτορας των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να τον καταλάβει ποτέ κανένας.

Επίσης, αναφέρεται και στις μυστικές συνθήκες κράτησης του δράστη πέντε φόνων στην Κύπρο, τον οποίο αποκαλεί «συμβολαιά», και την εμπλοκή του στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια.

Η επιστολή αναλυτικά:

«Κρατούμενος: Γιατί με βάζεις στην πτέρυγα Δ. Εκεί γίνονται απαγωγές και κινδυνεύω. Θέλω να πάω στην Ε.

Φύλακας: Και ποιος σου είπε ότι στην Ε δεν γίνονται απαγωγές;

Μέσα στη φυλακή το 80% των κρατουμένων κάνει χρήση ναρκωτικών. Απ’ αυτούς οι μισοί περίπου το ομολογούν ενώ οι υπόλοιποι το κρύβουν. Αν κάποιοι προτείνουν σε έναν απ’ αυτούς τους εξαρτημένους να μαχαιρώσει τον τάδε κρατούμενο με αντίτιμο να έχει δωρεάν πρέζα για ένα χρόνο, θα το κάνει χωρίς κανένα δισταγμό. Αυτήν την αλήθεια την αποδέχονται όλοι οι φύλακες, ακόμη και ο Διευθυντής του Κορυδαλλού το 2009 κ. Π.Δ. που μου είχε απαντήσει: «Ετσι θα γίνεις και ήρωας»!

Την αγνοεί όμως ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου αρμόδιος για τις μεταγωγές και πρόεδρος της Κ.Ε.Μ. Αλλιώς δεν θα αποφάσιζε να με μεταγάγει στην πτέρυγα Ε του Κορυδαλλού. Οπου λόγω της σύνθεσης των κρατουμένων μπορεί εύκολα να επαναληφθεί η επίθεση που έγινε στον Τζωρτζάτο στο Δομοκό. Επί 6 μήνες ο υπεύθυνος της επίθεσης προσποιούνταν το φιλαράκι του Τζωρτζάτου, μέχρι να του επιτεθεί απρόκλητα την τελευταία εβδομάδα.

Ο κ. Γενικός όμως αγνοεί και κάτι άλλο σημαντικό. Ο υπεύθυνος της επίθεσης, είναι όνομα μέσα στη φυλακή. Τον γνωρίζουν οι πάντες, τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι φύλακες. Γιατί είναι προμηθευτής στη φυλακή όπου βρίσκονταν, ασκώντας παράνομη δραστηριότητα απ’ την οποία έχει πλουτίσει. Ε λοιπόν, ο κύριος αυτός δεν πέρασε καν από Πειθαρχικό Συμβούλιο για το επεισόδιο που δημιούργησε. Επιπλέον η ΚΕΜ κι ο κ. Γενικός, τον μετήγαγαν, πρώτο απ’ όλους στην παλιά του φυλακή, όπως είχε ζητήσει, για να συνεχίσει τις αγαθοεργίες του. Ενώ είχε στο λογαριασμό του μεγάλο αριθμό μεροκάματων, στο Δομοκό επί 6 μήνες συνέχισαν να του υπολογίζουν νέα, χωρίς να ‘χει πιάσει έστω και μια μέρα τη σκούπα, γιατί το θεωρούσε υποτιμητικό!

Τέλος βρίσκονταν στην πτέρυγα υπό προστασία γιατί έχει αρκετούς εχθρούς και τις δύο φορές που επιχείρησε να βγει απ’ αυτήν δέχτηκε επίθεση από ομοεθνείς του με γροθιές. Ενα απ’ τα δύο λοιπόν συμβαίνει. ‘Η ο κ. Γεν. Γραμματέας δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στις φυλακές, ή έχει πέσει θύμα τοξικής παραπληροφόρησης από ανώτερα στελέχη των φυλακών. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ακατάλληλος να αποφασίζει για τις μεταγωγές. Αφού υποστηρίζει, προστατεύει, καλύπτει τους λαθρεμπόρους της φυλακής, τους συνενόχους διεφθαρμένους φύλακες και υποθάλπει τη διαφθορά. Λένε ότι σε ορισμένες πτέρυγες κάποιες συμμορίες κάνουν ό,τι θέλουν, επιβάλλουν τον νόμο τους. Αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι ότι αυτό γίνεται, όχι γιατί αυτές είναι πανίσχυρες αλλά γιατί έχουν την άδεια και το πράσινο φως απ’ το Υπουργείο και τις Μυστικές Υπηρεσίες: Αν ήθελαν, σε δύο μέρες τις είχαν διαλύσει. Σε αντάλλαγμα πληροφοριών, κάποιων εξυπηρετήσεων και χρηματισμού τους επιτρέπουν να δρουν ανεξέλεγκτα, τους παρέχουν ασυλία. Κάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κινητών, διαφόρων αγαθών, εκβιάζουν, χτυπάνε, μαχαιρώνουν, σκοτώνουν, τρομοκρατούν, εκμεταλλεύονται κρατουμένους, χωρίς ποτέ να τιμωρούνται.

Η ατιμωρησία αυτή οδήγησε στην πρόσφατη θανατηφόρα απαγωγή μέσα στη φυλακή. Θα μου πούνε: Γιατί να μη δώσουν πληροφορίες στις Αρχές, αφού έτσι βοηθάνε τη Δημοκρατία; Δεν βοηθάνε τη Δημοκρατία αλλά την Κλεπτοκρατία και τη Διαφθορά. Γίνονται συνένοχοι με τα λαμόγια της φυλακής. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί είναι τα χειρότερα αποβράσματα μεταξύ των κρατουμένων. Η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια να βασιλεύει μέσα στη φυλακή η ΑΔΙΚΙΑ.

Το Φλεβάρη ο κρατούμενος που έσπασε όλες τις κάμερες της ακτίνας μας, το έκανε γιατί θεώρησε ότι ήταν άδικο που δεν του άφησαν το σακ βουαγιάζ που του έφεραν, ενώ στο γειτονικό κελί τους το είχαν αφήσει. Αυτή η καθημερινή αδικία είναι απαγορευτικός παράγοντας για οποιονδήποτε σωφρονισμό.

Οι κανόνες λειτουργίας της σημερινής φυλακής, όχι στα χαρτιά αλλά στην πράξη, διδάσκουν τον κρατούμενο το αντίθετο. Οτι το έγκλημα είναι προσοδοφόρο κι ότι προσδίδει αξία. Οτι είναι ανώτερο απ’ την αρετή. Ο νεαρός κλεφτρονάκος που φυλακίστηκε, μετατράπηκε στη φυλακή σε δυνητικό γκάγκστερ. Οταν θα αποφυλακιστεί αποκλείεται να βρει κάποια εργασία με τη σημερινή κρίση και με τα ψηλά επίπεδα ανεργίας. Θα οδηγηθεί στην υποτροπή.

Επιπλέον γνωρίζοντας από προσωπική πείρα αλλά και από τις διηγήσεις των συγκρατουμένων του ότι δεν πρόκειται να δικαστεί μόνο για το αδίκημα που διέπραξε αλλά για τη γενικότερη εικόνα που θα σχηματίσουν με βάση το παρελθόν του, τα γνωστά στερεότυπα και τις σκοπιμότητες, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε βαριά ποινή. Αρα θα οδηγηθεί στην ένοπλη ληστεία, μη διστάζοντας να πυροβολήσει για να αποφύγει τη σύλληψη και τη φυλάκιση αλλά και για να εκδικηθεί για την αδικία του συστήματος. Βρίσκεται μέσα στο φαύλο κύκλο έγκλημα - φυλάκιση.

Κι όσο μεγαλύτερη ποινή έχει εκτίσει τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει αυτή η εκδοχή. Απόδειξη, η αυτοκτονία του ενός απ’ τους τρεις που εντοπίστηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλία. Προτίμησε τον θάνατο απ’ την φρίκη του σωφρονισμού. Πλήρης χρεοκοπία κι αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος. Βέβαια αυτή την κόπρο του Αυγείου της διαφθοράς που έχει πάρει δυσθεώρητες διαστάσεις την έχουν δημιουργήσει επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Σύριζα όμως αντί να την αντιμετωπίσει τολμηρά κι αποφασιστικά, ακολούθησε την πεπατημένη. Ο νόμος που ψήφισε δεν είναι αρκετός. Ο εξανθρωπισμός του χρεοκοπημένου συστήματος που ανακυκλώνει κι αναπαράγει το έγκλημα είναι επείγουσα ανάγκη. Χρειάζονται τολμηρές ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα. Θα αναφέρω μια σειρά από μέτρα που θεωρώ απαραίτητα χωρίς να είναι αρκετά.

Πρώτο, πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε ο κρατούμενος να έχει κάποια εποικοδομητική ασχολία που τον ενσωματώνει στην κοινωνία και να τον αποκόβει απ’ την διαρκή ενασχόλησή του με το έγκλημα. Πρέπει να δημιουργηθούν μέσα στις φυλακές, Δημόσιες Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές όπου οι κρατούμενοι θα μαθαίνουν μια τέχνη. Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί, Μαραγκοί, Μηχανικοί αυτοκινήτων κλπ. Θα φοιτούν δωρεάν, προαιρετικά κι όταν πετυχαίνουν στις εξετάσεις θα παίρνουν ένα δίπλωμα με το οποίο θα μπορούν να εργαστούν έξω και το οποίο θα υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο, για τη μείωση της ποινής.

Δεύτερο, θα πρέπει να δημιουργηθεί στο άλλο άκρο, ένας οργανισμός που δεν θα είναι η Αστυνομία, του οποίου οι υπάλληλοι-επιστήμονες θα φροντίζουν προσωπικά τον κάθε αποφυλακιζόμενο. Θα του βρίσκουν, εργασία, σπίτι, θα τον συμβουλεύουν και θα του συμπαραστέκονται.

Τρίτο, πρέπει ν’ αλλάξει όλη η ηγεσία τουλάχιστον στις φυλακές Κορυδαλλού. Διευθυντές, Εισαγγελείς, Αρχιφύλακες. Ολοι τους, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν είναι άμεσοι συμμέτοχοι στη Διαφθορά, γνωρίζουν τα πάντα γι’ αυτήν και μέχρι τώρα την καλύπτουν. Δεν είναι σε θέση να την καταπολεμήσουν, να κάνουν κάθαρση. Πρέπει να έρθουν καινούργιοι, καθαροί που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους τίμιους φύλακες. Που θα δώσουν το μήνυμα «τέρμα η φαυλότητα» κι ότι τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.

Τέταρτο, πρέπει ν’ αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας, η νομοθεσία για τις ποινές. Ωστε να γίνουν αισθητά μικρότερες. Δεν είναι δυνατόν να έχει η μικρή Ελλάδα όσους ισοβίτες έχει και η Ευρώπη ολόκληρη. Δεν είναι δυνατόν ο γνωστός Νορβηγός Νεοναζί που δολοφόνησε σε μερικές ώρες 87 ανθρώπους να καταδικάζεται σε 20 έτη κάθειρξη ενώ στη χώρα μας θα είχε καταδικαστεί σε 87 φορές ισόβια συν 25 έτη κάθειρξης.

Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζονται 20χρονα παιδιά σε 25 έτη κάθειρξη για μια μικρή βόμβα με πυρίτιδα, που η Δικτατορία αποκαλούσε κροτίδα. Αποδείχτηκε ότι οι βαριές πολύχρονες ποινές όχι μόνο δεν σωφρονίζουν, δεν καταπολεμούν το έγκλημα, αλλά το αναπαράγουν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρέπει να οικοδομηθεί ένας τοίχος για τις ποινές, ώστε αυτές που απαιτούν έκτιση ποινής άνω των 10 χρόνων να είναι σπάνιες.

Πέμπτο, πρέπει ν’ αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δίδονται οι άδειες. Πρέπει να ‘ναι πραγματικά συλλογική απόφαση κι όχι ενός ατόμου. Πρέπει να σταματήσουν να δίδονται με το σταγονόμετρο, να κόβονται με στερεότυπες φράσεις, κενές περιεχομένου. Ο Αλβανός κρατούμενος που σκότωσε τον φύλακα δεν θα το έκανε, αν του έδιναν άδεια. Ούτε αυτοί που επιτέθηκαν ένοπλα στη φυλακή Τρικάλων για να δραπετεύσουν θα το έκαναν, αν τους έδιναν άδειες.

Κανένας δεν θα ρίσκαρε τη ζωή του, σε ένοπλη σύγκρουση, έχοντας όλες τις αστυνομίες να τον κυνηγούν, αν ήξερε ότι θα πάρει άδεια. Θα μου απαντήσουν ότι υπήρχε κίνδυνος να μην επιστρέψουν. Κατ’ αρχάς το ποσοστό όσων δεν επιστρέφουν είναι απ’ τα μικρότερα στην Ευρώπη. Αλλά ακόμη κι αν το κάνουν, καλύτερα να ‘ναι ελεύθεροι ορισμένοι μικρο-μεσαίοι κλέφτες, γιατί τέτοιοι ήτανε κι όχι μεγαλομαφιόζοι όπως τους βάφτισαν, παρά να ‘χουμε νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και η άτυχη κοπέλα στον Ισθμό.

Πρέπει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, ο τρόπος έκτισης της ποινής, που εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Οπου μετά από ορισμένα χρόνια έκτισης της ποινής επιτρέπουν στους κρατούμενους να βγαίνουν την ημέρα απ’ τη φυλακή και να εργάζονται έξω και τη νύχτα επιστρέφουν στη φυλακή.

Εκτο, θα πρέπει να σταματήσουν οι πράξεις και οι παραλείψεις της Δικαιοσύνης να χαρακτηρίζονται από δολιότητα, χωρίς βέβαια να εννοώ όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζεται ο γνωστός πρώην δήμαρχος με πρωτόδικη καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη, μετά από 2,5 χρόνια φυλάκιση με δήθεν προβλήματα υγείας και «ψυχολογικά προβλήματα προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής»!

Εκμεταλλευόμενοι τον πρόσφατο νόμο τον οποίο ταυτόχρονα δεν σταμάτησαν να λοιδορούν. Δεν είναι δυνατόν να φέρνουν στη φυλακή Γ’ τύπου Ε2 σε σύνολο 12 κρατούμενους, 6 Πακιστανούς απ’ τους οποίους ο ένας αυτοκτόνησε γιατί παραφρόνησε απ’ την εξοντωτική ποινή του και οι άλλοι 4 απ’ τη φυλακή ανηλίκων! Εκ των οποίων ο ένας με καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη, σε ηλικία 17 ετών, χωρίς δικηγόρο, χωρίς να γνωρίζει ελληνικά, έχοντας του φορτώσει σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα, πλην ανθρωποκτονίας. Καλά, πότε και πώς πρόλαβε να γίνει αρχιεγκληματίας;

Δεν είναι δυνατόν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έγινε και Υπουργός να υποστηρίζει στην αγόρευσή του ότι υπάρχει ηθική αυτουργία και «με απλό νεύμα στο φρύδι»! Η χιλιοεπαναλαμβανόμενη φράση-κλισέ: «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» το αντίθετο υπονοεί. Εχετε ακούσει ποτέ κάποιον να δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στους Μηχανικούς, στους Χειρουργούς, στους Εκπαιδευτικούς, στους Ναυτικούς κλπ.;

Είναι δυνατόν ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου να ισχυρίζεται ότι στη θέση Β’ των υπογείων του Κορυδαλλού δεν υπάρχει ασφάλεια όταν ο Τζωρτζάτος και εγώ εξετίσαμε εκεί την ποινή μας τα τελευταία 5 χρόνια και γνωρίζουμε ότι κανείς άλλος κρατούμενος δεν έχει πρόσβαση εκεί και άρα είναι απόλυτα ασφαλής χώρος. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι στην πτέρυγα Ε’ όπου έχουν μεταγάγει τον Τζωρτζάτο και μετήγαγαν και μένα υπάρχει ασφάλεια όταν όλοι οι φύλακες του Δομοκού που με ρώταγαν πού βρίσκεται ο Τζωρτζάτος δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους, προσθέτοντας: «Δεν είναι δυνατόν».

Επειδή όμως το ζήτημα της ασφάλειας είναι σοβαρό και φαίνεται ότι ο κ. Γενικός Γρ. αγνοεί τα πάντα, θα του θυμίσω περιληπτικά τα εξής: Το 2008 έφεραν στον Κορυδαλλό μια κρατούμενη-μαϊμού την Ι.Γ. για ένα μήνα, μόνο για να καταθέσει ότι ο Τζωρτζάτος της έδωσε ναρκωτικά. Εκαναν έρευνα στα κελιά μας, για να παρουσιάσει ο Τύπος την εικόνα ότι έχουμε σχέση με αυτά. Εξι μήνες μετά, ο τότε διευθυντής κι ο εισαγγελέας μας ομολόγησαν ότι η υπόθεση ήταν στημένη. Κι ο Τζωρτζάτος αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο.

Τον Ιούλιο του 2009 έφεραν στην πτέρυγά μας για πρώτη φορά έναν άγνωστο «αντιεξουσιαστή» τον Ν.Κ. Καταγγείλαμε αμέσως το γεγονός στον Τύπο, προειδοποιώντας ότι για οποιοδήποτε επεισόδιο θα ευθύνονται αυτοί που τον έφεραν. Δεν πέρασε ένας μήνας κι επιβεβαιωθήκαμε. Είχαμε δύο σοβαρά επεισόδια τον Ιούλιο, όταν το τρίο, των «αντιεξουσιαστών» με τους δύο επαναστάτες, τον μετέπειτα βαψομαλλιά και τον κολλητό του, τον Ντόναλτσον της 17Ν, όπως τον αποκάλεσε ο Τζωρτζάτος, μας επιτέθηκαν ρίχνοντάς μας συντονισμένα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ μας έσωσαν οι κάμερες.

Μετά απ’ αυτά απαιτήσαμε και πετύχαμε να ‘χουμε δικό μας προαύλιο και να είμαστε τελείως απομονωμένοι από τους υπόλοιπους. Ετσι κερδίσαμε την παραμονή μας στη θέση Β’. Είδαν κι αποείδαν όμως ότι δεν μπορούν να φέρουν άλλους κι άλλαξαν τακτική. Μας μετήγαγαν αιφνιδιαστικά στο Δομοκό όπου σχεδίασαν κι οργάνωσαν την επίθεση μέσω των δύο αλλοδαπών ενάντια στον Τζωρτζάτο. Και σήμερα συνεχίζουν την ίδια τακτική με τη μεταγωγή μας στην πτέρυγα Ε’ όπου η κατάσταση είναι τραγική κι ανεξέλεγκτη, με 350 κρατούμενους και δίχως κάμερες.

Στην καταγγελία μας της 26-07-2009 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καταλήγαμε: «Είναι πια ολοφάνερο ότι μπροστά μας ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από μυστικές υπηρεσίες για την εξόντωσή μας...». Κι εδώ επιβεβαιωθήκαμε.

Για οτιδήποτε λοιπόν συμβεί είτε στον Τζωρτζάτο είτε σε μένα στην πτέρυγα Ε, υπεύθυνοι θα είναι ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου και Πρόεδρος της ΚΕΜ κ. Φυτράκης, το μέλος της ΚΕΜ επιβλέπουσα Εισαγγελέας Κορυδαλλού κ. Περιμένη και η Διευθύντρια Κορυδαλλού που γνωρίζει πολύ καλά την τοπογραφία της φυλακής.

Οταν πριν δύο-τρία χρόνια η Κύπρος ζήτησε την έκδοση του συμβολαιά Ν.Μ. που είχε δολοφονήσει 5 ανθρώπους σε 20 δευτερόλεπτα, το υπουργείο του πρόσφερε πλήρη προστασία. Τον κρατούσαν σε πλήρη ασφάλεια, σε μυστικό χώρο επί ένα χρόνο.

Κι όταν ο συγκατηγορούμενός του κατέθεσε ότι ο συμβολαιάς ήταν ένας απ’ τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλιας, δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη, κανένας ανακριτής ή εισαγγελέας δεν πήγε να τον ανακρίνει. Κι ενώ παρόμοιες καταθέσεις, για άλλους θεωρούνται αναμφισβήτητα τεκμήρια ενοχής. Εχουμε δηλ. παροχή ασφάλειας a la cart.

Θα μου πούνε, μα γιατί επικαλούνται την ασφάλεια; Η απάντηση είναι απλή. Ολοι γνωρίζουν ότι ο επαναστάτης βαψομαλλιάς που παραβίασε πέρσι τους όρους της άδειας, παγίδεψε μια ομάδα αγωνιστών, παραμυθιάζοντάς τους ότι τάχα θα οργάνωνε την δραπέτευσή τους απ’ τον Κορυδαλλό. Αυτοί όμως στο τέλος, τον πήραν χαμπάρι και τον κατάγγειλαν. Ετσι είχε πια καεί. Επρεπε λοιπόν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλο. Εφεραν λοιπόν τον κολλητό του, Ντόναλτσον της 17Ν στη θέση Α. Και παρότι υπάρχει στεγανότητα ανάμεσα στις δύο θέσεις, φοβούνται λόγω της γειτνίασης ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να τους σφυρίξουμε την αλήθεια και να τους χαλάσει η σούπα. Αυτό είναι όλο.

Τελειώνοντας έχω ορισμένα ερωτήματα για το τρίτο μέλος της ΚΕΜ. Τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου (ΚΕΣΦ). Γιατί, ενώ το 2012 το ΚΕΣΦ αποφάσισε ότι είχα νόμιμο δικαίωμα να έχω ηλεκτρονικό υπολογιστή που μου ήταν απαραίτητος για την εκπόνηση του Διδακτορικού μου στα Μαθηματικά, δεν μου τον παραχώρησαν ποτέ; Υποχρεώνοντάς με να γεμίσω το κελί μου με δεκάδες βιβλία μαθηματικών, για τα οποία στη συνέχεια με κατάκριναν.

Γιατί δεν τα μετάφεραν στο Δομοκό σε δύο μέρες, όπως μου είχε υποσχεθεί η Εισαγγελέας, παρουσία φυλάκων; Γιατί μετάφεραν τα μισά μετά από 4 μήνες, στις 23 Απριλίου κι ενώ είχε ψηφιστεί στις 20 ο νόμος που καταργούσε τη φυλακή Γ’ τύπου; Γιατί συνέχισαν να με κρατάνε στο Δομικό, για άλλους 5 μήνες και τώρα με μετήγαγαν στην πτέρυγα Ε’, πτέρυγες που είναι αδύνατο ν’ απομονωθείς, να συγκεντρωθείς για να ‘χεις την επιστημονική εργασία που απαιτεί το Διδακτορικό;

Γιατί δεν ασχολήθηκαν με τη δυνατότητα, που ανέδειξε το παράδειγμά μου να σπουδάσει κάποιος κρατούμενος σε Δημόσιο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που έχει τμήμα για φυλακισμένους, αφού δεν χρειάζεται καν να βγει απ’ τη φυλακή; Πανεπιστήμιο που χορηγεί διπλώματα ισοδύναμα μ’ αυτά που παρέχει στους κανονικούς φοιτητές. Μετά το κανονικό δίπλωμα και τα δύο Master που πήρα το 2009 έχω την επάρκεια να διδάξω σε οποιοδήποτε Γαλλικό Πανεπιστήμιο.

Τέλος πώς εξηγείται η παρακάτω αντίφαση; Οταν ένας κρατούμενος σκουπίζει τη φυλακή μια ώρα την ημέρα, που είναι χειρωνακτική εργασία, θεωρείται σωφρονισμός και σωστά υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο για τη μείωση της ποινής του. Οταν όμως σπουδάζει για πάνω από 10 χρόνια Μαθηματικά και παίρνει διπλώματα, πράγμα που είναι διανοητική εργασία και σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει άλλη εγκληματική ασχολία, δεν θεωρείται σωφρονισμός και δεν υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο.

Πρώτη φορά βλέπω Επιστημονικό Συμβούλιο να υποστηρίζει τόσο παράλογα πράγματα. Να μη βοηθάει την επιστημονική εργασία κάποιου κρατούμενου αλλά αντίθετα να την εμποδίζει, να την σαμποτάρει.

Αλέκος Γιωτόπουλος
Φυλακές Κορυδαλλού πτέρυγα Ε’
Σεπτέμβριος 2015

Προσθήκη, το Μάρτη 2017: Δύο σχετικά πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Πριν από 3 ή 4 μήνες σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, ένας αδειούχος κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας, που δήλωνε ανοιχτά «εγώ αν βγω, δεν ξαναγυρίζω στη φυλακή» έβγαλε ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε, αυτοκτονώντας. Αλλος ένας κρατούμενος που προτίμησε το θάνατο απ’ την φρίκη του σωφρονισμού.

Δεύτερο, τον Ιούλιο του 2016 ο Πρόεδρος κι ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων δηλώνουν στον Τύπο: «Η βία, η εξαθλίωση κι η εκμετάλλευση μέσα στις φυλακές έχουν δημιουργήσει μια εικόνα κατάρρευσης του συστήματος κράτησης, που κάποιοι επιμένουν περιέργως να το αποκαλούν ως σωφρονιστικό».

Κανενός δεν ίδρωσε το αυτί. Ούτε των στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε των βουλευτών, ούτε των δημοσιογράφων του πλουραλισμού, ούτε των Δικαστικών Λειτουργών, απασχολημένοι στους ομηρικούς καυγάδες για τα ευγενή ιδεώδη... των απολαβών τους και του έτους συνταξιοδότησής τους. Ούτε των καθηγητάδων της Νομικής, θεματοφυλάκων της φρικαλεότητας του σημερινού σωφρονισμού. Στην Ολλανδία και στη Γερμανία κλείνουν φυλακές λόγω έλλειψης κρατουμένων κι εδώ όλο και κτίζουμε καινούριες ανατροφοδοτώντας το έγκλημα.

Α.Γ.
Μάρτης 2017»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

ΕΛ.ΑΣ. 27 Νοε 2025 | 10:31

"Καλλιτέχνες" στην απάτη: 481 πλαστοί πίνακες γνωστών ζωγράφων - Συνελήφθη δικηγόρος, κατασχέθηκαν όπλα [εικόνες - βίντεο]

Οι δράστες είναι Έλληνες ηλικίας 42 και 57 ετών και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων όπλα και σφαίρες.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 27 Νοε 2025 | 09:21

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 84χρονος παρασύρει με το ΙΧ την 75χρονη και την ΑμεΑ κόρη της στο Παγκράτι

Ενα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως από το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στο Παγκράτι και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 75χρονη.

ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ 27 Νοε 2025 | 09:19

Ρόδος: Τα ερωτήματα για την τραγωδία με τον 19χρονο Ραφαήλ – Σε κρίσιμη κατάσταση ο επιλοχίας

Ταξιδεύει στη Ρόδο ο πατέρας του 19χρονου προκειμένου να λάβει απαντήσεις - Ο 39χρονος επιλοχίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 08:35

Τρολάρισμα των Εκδόσεων Ψυχογιός για το βιβλίο Τσίπρα με Χάρι Πότερ: "Αρα με 1,5 εκατ. αντίτυπα ρίχνεις κυβέρνηση"

Μία χιουμοριστική απάντηση, με αρκετή δόση... τρολ, έκαναν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, για τις πωλήσεις του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", των Εκδόσεων Gutenberg.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 08:32

Κακοκαιρία Adel: Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά

Σε αρκετούς δήμους, οι τοπικές αρχές προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας σχολείων, καθώς οι συνθήκες κρίθηκαν επικίνδυνες για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 27 Νοε 2025 | 08:28

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κερατσίνι με ανατροπή φορτηγού - Νεκρή η μητέρα του οδηγού [βίντεο]

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ΙΧ φορτηγό ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 27 Νοε 2025 | 08:09

Στο "κόκκινο" οι δρόμοι - Μποτιλιάρισμα σε πολλές κεντρικές αρτηρίες, μεγάλες καθυστερήσεις

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Αθήνας και σήμερα Πέμπτη 27/11.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ 27 Νοε 2025 | 07:43

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας από την Παρασκευή η Αθήνα - Σε ιστορικό χαμηλό τα αποθέματα στον Μόρνο

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για τη λειψυδρία θα κηρυχθούν την Πέμπτη και η Πάτμος και η Λέρος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 27 Νοε 2025 | 07:30

Κακοκαιρία Adel: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία - Σήμερα η πιο δύσκολη ημέρα με καταιγίδες και χαλάζι

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα προβλέπονται πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 27 Νοε 2025 | 07:25

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που χαρακτηρίζεται "ασθενής", εντοπίστηκε 17 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά των Σισών Ρεθύμνου.

ΦΡΙΚΗ 27 Νοε 2025 | 07:05

Σαλαμίνα: Η 46χρονη έπιασε την τσάντα για να δικαιολογήσει τα αποτυπώματα - Εψαχνε για 40 λεπτά τα 8.000 ευρώ

Η τηλεφωνική σύνδεση της 46χρονης είχε τεθεί σε παρακολούθηση, όπως και άλλων υπόπτων για τη δολοφονία στη Σαλαμίνα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ 27 Νοε 2025 | 06:45

Ο 20χρονος θείος ασέλγησε στον 4χρονο ανιψιό για να ικανοποιήσει τον 40χρονο σύντροφό του - Πώς το κατάλαβε η μητέρα του

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 20χρονο θείο του παιδιού, αδερφό της μητέρας του, ο οποίος αποδέχθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 27 Νοε 2025 | 06:36

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαφρυντικά σε γνωστό ηθοποιό για ειλικρινή μεταμέλεια - "Προσπάθησα να τα επιστρέψω"

Ο ηθοποιός κατέθεσε στη δίκη ότι πήρε επιδότηση γιατί ήθελε να δημιουργήσει κέντρο αγροτουρισμού

ΔΕΙΤΕ 27 Νοε 2025 | 06:00
ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ 27 Νοε 2025 | 00:18

Εξαφανίζονται με κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα - Ποια είναι η νέα μέθοδος των διαρρηκτών [βίντεο]

Βίντεο ντοκουμέντο απαθανατίζει τους διαρρήκτες να χακάρουν το σύστημα ασφαλείας και σε ελάχιστο χρόνο να γίνονται... καπνός

ΣΤΟ 401 Ο ΕΠΟΠ ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 22:28

Ρόδος: "Έζησες τα όνειρά σου για λίγο", το αντίο στον 19χρονο -  Ποιος είναι ο 39χρονος τραυματίας με τα 20 χρόνια υπηρεσίας

Το συγκλονιστικό "αντίο" ήρθε από τον πατέρα του 19χρονου, μέσα από ένα δημόσιο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΑΕΥ 26 Νοε 2025 | 22:25

Λειψυδρία: Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού Πάτμος και Λέρος - Την Πέμπτη ξεκαθαρίζει για την Αττική

Στην ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ την Πέμπτη το θέμα της λειψυδρίας στην Αττική

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 21:48

Αγωνία για την "Adel": 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία - Οι περιοχές που βρίσκονται σε "κόκκινο συναγερμό"

Η κακοκαιρία "Adel" δείχνει… τα δόντια της, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Νοε 2025 | 20:09

Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος μετά από καταδίωξη - Είχε στην κατοχή του ναρκωτικά

Στη θέα των αστυνομικών ο 16χρονος τράπηκε σε φυγή, αλλά οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν

26 Νοε 2025 | 19:54

Τεράστιο μποτιλιάρισμα σε όλη την Αθήνα: Μεγάλες καθυστερήσεις, έληξε η στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Η βροχή και η στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Λεκανοπέδιο

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΒΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 19:50

Νέο Ηράκλειο: Μάχη σώμα με σώμα μεταξύ ανηλίκων έξω από σχολείο - Σοκαριστικό βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό

Οι μαθητές είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές - Φόβος και τρόμος από τη "βεντέτα" με εξωσχολικούς

26 Νοε 2025 | 19:29

Κέρκυρα: Αποκολλήθηκε plexiglass από το κολυμβητήριο - Κλειστό για λόγους ασφαλείας

Το κολυμβητήριο έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας

ΣΤΟ OPEN 26 Νοε 2025 | 19:14

Τραγωδία στο Μάτι: "Γράφει για θυελλώδεις ανέμους, ενώ εμείς είχαμε άπνοια" λέει εγκαυματίας για τον Τσίπρα

Η Κάλλι Αναγνώστου χαρακτήρισε "ψεύδη και ασάφειες" τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας για τη φωτιά στο Μάτι

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ 26 Νοε 2025 | 19:09

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για το θάνατο του ΕΠΟΠ στρατιώτη στη Ρόδο

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα, Τέταρτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Νοε 2025 | 18:47

Σαλαμίνα: "Να με σκοτώσεις ήρθες;", η αγωνία της 75χρονης για να ζήσει - Το "θέατρο" της 46χρονης στην κηδεία

Στο φως ο διάλογος της 75χρονης με τη δολοφόνο της - Το ψεύτικο ξέσπασμα της 46χρονης στην κηδεία

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 26 Νοε 2025 | 18:36

Adel - Διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία: "Red Code" για Δυτική Ελλάδα, Ηπειρο, Ιόνιο και Πελοπόννησο

Αύριο Πέμπτη ενδέχεται να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας "Red Code" και άλλες περιφέρειες της χώρας.

«ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ» 26 Νοε 2025 | 18:19

Λουτράκι: Τι απαντά ο πνευματικός της δασκάλας για το αν τη συμβούλευσε να καταγγείλει τον 6χρονο για θωπεία

O πνευματικός της για το αν ήταν εκείνος που τη συμβούλεψε να κάνει καταγγελία στον 6χρονο για θωπεία

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΥΧΙΑ 26 Νοε 2025 | 18:11

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Τον τσίμπησε μέλισσα, πήρε το αμάξι για να βρει αντιαλλεργική ένεση και βγήκε από τον δρόμο

Ο 50χρονος είχε πάει για κυνήγι σε ορεινή περιοχή των Γαβρακίων Δομοκού, όταν τον τσίμπησε μέλισσα στην οποία ήταν αλλεργικός

ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 26 Νοε 2025 | 18:06

Προσοχή, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 27 και 28 Νοεμβρίου

Η Αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Νοε 2025 | 18:06

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική ο σύντροφος της Πόπης Σεμερτζίδου

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Μαγειρίας

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 26 Νοε 2025 | 18:05

Ρόδος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε - "Το πρωί είχαμε μιλήσει, ήταν χαρούμενος"

"Ο γιος μου ήταν καινούργιος, δεύτερη μέρα πήγε στη μονάδα", λέει ο πατέρας του άτυχου 19χρονου που έχασε τη ζωή του με τη χειροβομβίδα στη Ρόδο

ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 26 Νοε 2025 | 17:49

Θεσσαλονίκη: Με οπλοστάσιο πιάστηκαν πατέρας και γιος - Εκρυβαν καλάσνικοφ, βαλλίστρα και σπρέι πιπεριού

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Νοε 2025 | 17:43

Μόλις δύο μέρες ήταν στη Ρόδο ο 19χρονος Ραφαήλ - Πώς ο ΕΠΟΠ έχασε τη ζωή του από την έκρηξη χειροβομβίδας

Ο 19χρονος στρατιώτης μαζί με τον 39χρονο λοχία συμμετείχαν σε διαδικασία ελέγχου πυρομαχικών

ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ 26 Νοε 2025 | 17:10

Σαλαμίνα: Η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της είχε ψυχιατρικά θέματα, λένε από την πλευρά της δράστριας

Πληροφορίες αναφέρουν πως στα κρατητήρια η 46χρονη έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, καθώς χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 17:03

Κυκλοφοριακό "κομφούζιο" στην Αθήνα: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο της πρωτεύουσας

Την αυξημένη κίνηση επέτεινε και η έκτακτη στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 26 Νοε 2025 | 16:48

Αστυνομικός της Βουλής: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη από τη δική μου την υπόθεση"

Ο προφυλακισμένος αστυνομικός μίλησε στο Star, μια συνέντευξη που θα προβληθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 26 Νοε 2025 | 16:07

Ερχονται "ακραίες" βροχοπτώσεις: Η Πέμπτη η πιο δύσκολη μέρα - Πού φέρνει η "Αdel" πάνω από 200 τόνους νερού

Σε ποιες περιοχές η νέα κακοκαιρία θα φέρει θυελλώδεις νοτιάδες, χαλαζοπτώσεις και πάνω από 200 τόνους νερού

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 26 Νοε 2025 | 16:00

Σαλαμίνα: Ο ανατριχιαστικός διάλογος πεθεράς και νύφης λίγο πριν τη δολοφονία - "Μάνα εσύ δεν έχεις;"

Ο διάλογος της άτυχης 75χρονης με τη 46χρονη νύφη της, λίγη ώρα πριν ξεψυχήσει

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ 26 Νοε 2025 | 15:49

ΜΜΜ: Ουρές σε στάσεις λεωφορείων λόγω της στάσης εργασίας [βίντεο]

Αρκετοί επιβάτες αντίκρισαν με έκπληξη τις κατεβασμένες μπάρες στο μετρό.

ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Νοε 2025 | 15:46

Δίκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης με αναστολή στους 14 κατηγορούμενους

Οι 14 κατηγορούμενοι, κυρίως με έδρα την Κρήτη, κρίθηκαν ένοχοι για κατηγορίες που αφορούν απάτες σε βάρος των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 15:40

ΣΤΑΣΥ: Οργή των εργαζομένων για το δυστύχημα στον Πειραιά - "Ο συνάδελφος καταπλακώθηκε από υλικά 300 κιλών"

​Ο Δημήτρης Γουρτής, μέλος της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του συναδέλφου του

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 26 Νοε 2025 | 15:04

Ρόδος: Αυτός είναι ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από έκρηξη χειροβομβίδας - Καταγόταν από την Κρήτη

Ο 19χρονος καταγόταν από το Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο Κρήτης και ήταν γιος λιμενικού που υπηρετεί στη Μεσαρά.

ΑΓΩΝΕΣ 26 Νοε 2025 | 14:59

Αλλάζει ο τρόπος εορτασμού του Πολυτεχνείου…αλλά από του χρόνου- Για να μην συμβούν έκτροπα

Το μέτρο που συζητήθηκε είναι να συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα, ώστε να αποτραπούν οι καταλήψεις

ΗΣΑΠ 26 Νοε 2025 | 14:00

Πώς έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ο τεχνικός καταπλακώθηκε από βαριά κιβώτια

Μετά τον απεγκλωβισμό του από την Πυροσβεστική, διακομίστηκε στο "Τζάνειο" Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

ΕΛΑΣ 26 Νοε 2025 | 13:43

Συνελήφθη στην Κακαβιά καταζητούμενος για ανθρωποκτονία στην Ιταλία

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 54χρονου συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών.

"ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕΣΩ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ” 26 Νοε 2025 | 13:33

Δίκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας - "Δημόσιες εκτάσεις εμφανίζονταν ως ιδιωτικές"

Σε μια αιχμηρή αγόρευση, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 13:32

Οκτώ σπουδαστές διαγράφηκαν από Σχολές της Πυροσβεστικής - Δεν πήγαν να ελεγχθούν για χρήση απαγορευμένων ουσιών

Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση βασίζεται στους κυρωμένους πίνακες επιτυχόντων του Υπουργείου Παιδείας και στα σχετικά έγγραφα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ 26 Νοε 2025 | 13:28

Φρίκη στην Αθήνα: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του με τον 40χρονο σύντροφό του - 4 και 2 ετών τα παιδιά

O 20χρονος θείος, αδελφός της μητέρας των παιδιών, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο σύντροφος του αναμένεται να απολογηθεί αύριο Πέμπτη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Νοε 2025 | 12:16

Τροχαίο στη λεωφόρο Αθηνών Σουνίου: Διαλύθηκε στάση λεωφορείου στην Ανάβυσσο

Συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν την κατεστραμμένη στάση στη λεωφ. Αθηνών Σουνίου στην Ανάβυσσο.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 26 Νοε 2025 | 12:12

Κακοκαιρία ADEL: Το νέο έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η κακοκαιρία ADEL θα προκαλέσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα.

ΝΕΟΦΥΤΕΜΕΝΑ 26 Νοε 2025 | 12:08

Απίστευτο: Κλέβουν τη μέντα, το θυμάρι και τον δυόσμο από τα παρτέρια του Δήμου Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Από τα νεοφυτεμένα παρτέρια του δήμου Θεσσαλονίκης "εξαφανίστηκαν" η μέντα, το θυμάρι, ο δυόσμος και άλλα αρωματικά φυτά.

ΚΛΟΠΗ 26 Νοε 2025 | 12:00

Θεσσαλονίκη: Πήραν αυτοκίνητο για test drive και... εξαφανίστηκαν

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος συνεχίζονται.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 26 Νοε 2025 | 11:56

Θεσσαλονίκη: Διήμερη στάση εργασίας από τους διανομείς της efood

Το σωματείο καταγγέλλει συνεχείς μειώσεις αμοιβών, πίεση παραίτησης σε μισθωτούς, επικίνδυνες πρακτικές στη λειτουργία διανομής και καμία διαφάνεια στις τιμές.

ΘΑΝΑΤΟΣ 50ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ 26 Νοε 2025 | 11:44

Έκτακτη στάση εργασίας σε μετρό και τραμ μέχρι τις 18:00 - Εργατικό δυστύχημα στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ

Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργούν οι Αρχές σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ.

ΒΟΥΛΗ 26 Νοε 2025 | 11:39

Σεμερτζίδου σε Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Έπρεπε να πάρω άδεια για να οδηγήσω τη Ferrari του συντρόφου μου;"

Τι κατέθεσε η Καλλιόπη Σεμερτζίδου στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

19 ΕΤΩΝ 26 Νοε 2025 | 11:30
ΔΕΔΔΗΕ 26 Νοε 2025 | 10:58

Χωρίς ρεύμα η μισή Λάρισα εξαιτίας ενός ....πουλιού

Η βλάβη ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί και διήρκησε περίπου μία ώρα

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 26 Νοε 2025 | 10:37

Πότε ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ανακοινώθηκε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2025

ΕΚΑΒ 26 Νοε 2025 | 10:28

Πάτρα: Τραυματισμός 12χρονου από κροτίδα μέσα σε σχολείο

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ 26 Νοε 2025 | 10:22

Θεσσαλονίκη: Πέντε ανήλικα αγόρια κατήγγειλαν 47χρονο ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση

Ο 47χρονος παπάς προέβαινε τόσο με χειρονομίες όσο και λεκτικά, σε πράξεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

ΕΚΑΝΑΝ ''ΦΤΕΡΑ'' 26 Νοε 2025 | 10:19

Νοσοκομείο Βόλου: Εκλεψαν υπολογιστές και τηλεοράσεις και τα βρήκαν... σπίτι τους

Πρόκειται για έναν ανήλικο και έναν νεαρό ενήλικο, στα σπίτια των οποίων εντοπίστηκε ο κλεμμένος εξοπλισμός.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 26 Νοε 2025 | 10:08

Στα δικαστήρια Πειραιά η 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η 46χρονη καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 75χρονης πεθεράς της στη Σαλαμίνα.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 26 Νοε 2025 | 09:59

Ιστορική συμφωνία για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων – Ανακοινώσεις στις 10:30

Η συμφωνία θα ανακοινωθεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως και των επικεφαλής των Εθνικών Κοινωνικών Εταίρων.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 26 Νοε 2025 | 09:31

Σέρρες: Οι αγρότες αποφάσισαν μπλόκο στην Εγνατία στα Κερδύλια

Η κάθοδος των τρακτέρ στους δρόμους είναι μονόδρομος, όπως τόνισαν όλοι οι αγρότες, λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί.

ΤΡΟΧΑΙΟ 26 Νοε 2025 | 09:22

Αλίαρτος: ΙΧ συγκρούστηκε με τρακτέρ - Ενας τραυματίας [εικόνες - βίντεο]

Η σύγκρουση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος και παραμόρφωση της καμπίνας.

ΣΤΟ ASSOCIATED PRESS 26 Νοε 2025 | 08:45

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Αναχρονισμός ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή επί πέντε δεκαετίες

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι έχει συσταθεί κοινή επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της τουρκικής κυβέρνησης που εξετάζει τους τρόπους επαναλειτουργίας της σχολής

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ 26 Νοε 2025 | 08:34

Λάρισα: "Ποινές-χάδι" για τον θάνατο του 22χρονου που καταπλακώθηκε από τοίχο - Ξέσπασαν οι γονείς του

Ο 22χρονος φοιτητής έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2022 όταν τμήμα εγκαταλελειμμένου κτιρίου έπεσε πάνω του.

ΕΚΡΗΞΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ 26 Νοε 2025 | 08:24

Εκρηξη σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Πάτρας - Στο Θριάσιο με σοβαρά εγκαύματα 35χρονος εργαζόμενος

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου υπάρχει εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 26 Νοε 2025 | 07:41

Νέα καταγγελία για σεξουαλική επίθεση στον Πειραιά: Πιθανόν είναι ο ίδιος δράστης με τον Αλιμο -Τα χαρακτηριστικά του υπόπτου

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ίδιος άνδρας να ευθύνεται και για άλλες πρόσφατες σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 26 Νοε 2025 | 07:37

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ το Σάββατο 29 Νοεμβρίου - Πώς θα κινηθούν

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2025 οι εργαζόμενοι σε όλες τις γραμμές των Σταθερών Συγκοινωνιών.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 26 Νοε 2025 | 07:23

Θεσσαλονίκη: Εκρηξη και φωτιά από γκαζάκια σε πιλοτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά

Η έκρηξη οφείλεται στον αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:08

Κακοκαιρία Adel: Συναγερμός σήμερα για 12 περιοχές με ισχυρές καταιγίδες - Τι θα γίνει στην Αττική

Η κακοκαιρία Adel έκανε ήδη αισθητή την παρουσία της από τη νύχτα, με έντονα καιρικά φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τετάρτη.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ 26 Νοε 2025 | 06:47

Σαλαμίνα: Η νύφη σκότωσε την πεθερά για 8.000 ευρώ - Ο εθισμός στον τζόγο, η σκηνοθετημένη ληστεία και οι προσευχές της 76χρονης

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος - Στην πορεία της έρευνας ανέκυψαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η 46χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού με τον τζόγο.

ΔΕΙΤΕ 26 Νοε 2025 | 06:00
Η 75ΧΡΟΝΗ ΤΟ ΕΙΧΕ "ΔΕΙ" ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ 25 Νοε 2025 | 23:44

Σαλαμίνα: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο γιος της 75χρονης - Η προειδοποίηση της δολοφονημένης μητέρας του

Οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για να διαφύγει η 46χρονη, η οποία ομολόγησε τη δολοφονία της πεθεράς της στη Σαλαμίνα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 25 Νοε 2025 | 23:06

Βαρδής Βαρδινογιάννης: Ποιοι έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση μνήμης στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες]

Πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου στην εκδήλωση μνήμης για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 25 Νοε 2025 | 22:10

Κλήρωση Τζόκερ 25/11/2025: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 2.993 της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2025 του Τζόκερ

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 25 Νοε 2025 | 21:50

Κλήρωση Eurojackpot 25/11/2025: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 180 της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2025 του Eurojackpot

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 Νοε 2025 | 21:42

Βία κατά των γυναικών: "Λείπουν οι δολοφονημένες, δεν είμαστε όλες εδώ" το σύνθημα στην πορεία της Αθήνας

Βροντερό "παρών" των διαδηλωτών στην κινητοποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Νοε 2025 | 20:58

Σαλαμίνα: Η 75χρονη δεν αναγνώρισε τη δολοφόνο της και την αποκαλούσε "αγόρι μου" - Βίντεο ντοκουμέντο

Η 46χρονη ισχυρίζεται ότι δεν πήρε λεφτά από το σπίτι της 75χρονης μετά τη δολοφονία της - Σκότωσε την πεθερά της γιατί νόμιζε πως την αναγνώρισε, αλλά αυτή την αποκαλούσε "αγόρι μου"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 25 Νοε 2025 | 20:58

Καρδίτσα: Με σοβαρά εγκαύματα 12χρονος - Έριξε οινόπνευμα στο τζάκι - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Παίδων

Ο 12χρονος μαζί με την αδελφή του προσπαθούσαν να ανάψουν το τζάκι του σπιτιού

ΕΣΠΕΙΡΕ ΠΑΝΙΚΟ 25 Νοε 2025 | 20:04

Χαλκιδική: Ηλικιωμένος οδηγός πήγαινε ανάποδα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών [βίντεο]

Το αυτοκίνητο πήγαινε για αρκετή ώρα με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα, στον πιο κεντρικό δρόμο της Χαλκιδικής

ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ 25 Νοε 2025 | 18:59

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Συγγρού: Κλειστή η Πετμεζά, αυξημένη η κίνηση [βίντεο]

Το αυτοκίνητο στην οδό Πετμεζά, η οποία παραμένει κλειστή.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 25 Νοε 2025 | 18:47

Διασωληνώθηκε 12χρονος με εγκαύματα από φωτιά σε τζάκι - Στο "Αγλαΐα Κυριακού" από την Καρδίτσα

Ο 12χρονος διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

ΦΟΒΟΣ 25 Νοε 2025 | 18:44
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 25 Νοε 2025 | 18:38

Λουτράκι: Κατά εμβολίων και νέων ταυτοτήτων η 55χρονη δασκάλα - "Της έχει κάνει πάρα πολύ κακό η θρησκεία"

Ο γονείς της 55χρονης δασκάλας μιλούν για τον ρόλο του πνευματικού της στην υπόθεση με την καταγγελία για τον 6χρονο

ΕΝΤΑΣΗ 25 Νοε 2025 | 18:19

Ηράκλειο: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών τουριστών και Παλαιστινίων - Τους χώρισαν αστυνομικοί

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές για την αποφυγή περαιτέρω έντασης

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 25 Νοε 2025 | 18:18

"Εγώ συμφωνώ με τη μητέρα μου": Τι λέει η κόρη της δασκάλας στο Λουτράκι που κατήγγειλε 6χρονο για θωπεία

"Το μυαλό της δεν λειτουργεί καλά - Δεν παίρνει φάρμακα" λέει η πρώην πεθερά της δασκάλας στο Λουτράκι

ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΣΙΖΟΥΝ 25 Νοε 2025 | 18:18

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Προσφυγή στο ΣτΕ δύο καθηγητών κατά των προγραμμάτων σπουδών

Ζητούν από το ΣτΕ οι σημερινές αιτήσεις ακύρωσης που κατατέθηκαν να συσχετιστούν με τις προηγούμενες αιτήσεις ακύρωσης που έχει καταθέσει στα μέσα του δεύτερου δεκαήμερου του περασμένου Οκτωβρίου

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 17:47

Σαλαμίνα: "Θρηνούμε δύο ανθρώπους, έναν στο χώμα, και έναν στη φυλακή", λέει η κόρη της άτυχης 75χρονης

Ολη η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την τροπή που πήρε η υπόθεση

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Νοε 2025 | 17:42

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Το ανήλικο κορίτσι κατέθεσε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ALAGILLE 25 Νοε 2025 | 17:41

"Τον Μάριο τον οδήγησαν στη μεταμόσχευση τα ιατρικά λάθη, και ήταν πολλά": Συγκλονίζει η μητέρα του

Για μεταμόσχευση στην Ιταλία ο 18χρονος Μάριος - Πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Νοε 2025 | 17:40

Κακαβιά: Αλβανός δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα - "Persona non grata"

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι "απειλεί την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ ή κράτους-μέλους"

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 25 Νοε 2025 | 17:34

Αντώνης Κανάκης για "Ιθάκη": "Συντροφικό ξεκατίνιασμα χωρίς προηγούμενο - Η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

"Στην περίπτωση του Τσίπρα ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή και η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25 Νοε 2025 | 17:34

Στη φυλακή τελεσίδικα 29χρονος διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού: Τον χτύπησε μετά από παρατήρηση

Πρωτόδικα ο νεαρός είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη, οδηγήθηκε στις φυλακές, αλλά αποφυλακίστηκε με αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 Νοε 2025 | 17:27

"Καμπανάκι" μετεωρολόγων για την κακοκαιρία Adel: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες

Με πλημμυρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία ADEL κινδυνεύουν αρκετές περιοχές στη χώρα

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 25 Νοε 2025 | 17:20

Νέα Πέραμος: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον αδελφοκτόνο - Κατηγορούμενος και ο αδελφός που κάλεσε την αστυνομία

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 25 Νοε 2025 | 16:10

Βαξεβάνης για "Ιθάκη" Τσίπρα: Πόνημα μεταμέλειας - Προκλητική δήλωση συγγνώμης στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

"Πολύ πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, το αποκάλεσα πόνημα μεταμέλειας", λέει ο Κώστας Βαξεβάνης για την "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα