Follow us

Εμφύλιος στην 17Ν: Γιωτόπουλος κατά «βαψομαλλιά» και Ντόναλτσον

Σύμφωνα με τον Αλ. Γιωτόπουλο, οι «Πυρήνες» πήραν χαμπάρι τον Ξηρό και τον κατήγγειλαν και τον αντικατέστησαν στη θέση Α των φυλακών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εμφύλιος στην 17Ν: Γιωτόπουλος κατά «βαψομαλλιά» και Ντόναλτσον

Σε νέα επιστολή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, την Πέμπτη, ο καταδικασμένος για την 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος καταγγέλλει ότι στις φυλακές κρατούμενοι-υποχείρια «εκβιάζουν, χτυπάνε, μαχαιρώνουν, σκοτώνουν, τρομοκρατούν, χωρίς ποτέ να τιμωρούνται», κάνει λόγο για απαγωγές και αιματηρά επεισόδια εντός των φυλακών, ενώ επιτίθεται κατά του Χριστόδουλου Ξηρού και του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει επαναστάτη βαψομαλλιά τον Χριστόδουλο Ξηρό, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, αναφέροντας ότι όταν παραβίασε τους όρους της άδειας, «παγίδεψε μια ομάδα αγωνιστών, παραμυθιάζοντάς τους ότι τάχα θα οργάνωνε τη δραπέτευσή τους από τον Κορυδαλλό».

Σύμφωνα με τον Αλ. Γιωτόπουλο, οι «Πυρήνες» πήραν χαμπάρι τον Ξηρό και τον κατήγγειλαν και τον αντικατέστησαν στη θέση Α των φυλακών, με «τον κολλητό του, τον Ντόναλτσον της 17Ν», «φωτογραφίζοντας» τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σημειώνεται ότι ο Ντένις Ντόναλτσον ήταν στέλεχος του IRA και για μία 20ετία ήταν έμμισθος πράκτορας των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να τον καταλάβει ποτέ κανένας.

Επίσης, αναφέρεται και στις μυστικές συνθήκες κράτησης του δράστη πέντε φόνων στην Κύπρο, τον οποίο αποκαλεί «συμβολαιά», και την εμπλοκή του στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια.

Η επιστολή αναλυτικά:

«Κρατούμενος: Γιατί με βάζεις στην πτέρυγα Δ. Εκεί γίνονται απαγωγές και κινδυνεύω. Θέλω να πάω στην Ε.

Φύλακας: Και ποιος σου είπε ότι στην Ε δεν γίνονται απαγωγές;

Μέσα στη φυλακή το 80% των κρατουμένων κάνει χρήση ναρκωτικών. Απ’ αυτούς οι μισοί περίπου το ομολογούν ενώ οι υπόλοιποι το κρύβουν. Αν κάποιοι προτείνουν σε έναν απ’ αυτούς τους εξαρτημένους να μαχαιρώσει τον τάδε κρατούμενο με αντίτιμο να έχει δωρεάν πρέζα για ένα χρόνο, θα το κάνει χωρίς κανένα δισταγμό. Αυτήν την αλήθεια την αποδέχονται όλοι οι φύλακες, ακόμη και ο Διευθυντής του Κορυδαλλού το 2009 κ. Π.Δ. που μου είχε απαντήσει: «Ετσι θα γίνεις και ήρωας»!

Την αγνοεί όμως ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου αρμόδιος για τις μεταγωγές και πρόεδρος της Κ.Ε.Μ. Αλλιώς δεν θα αποφάσιζε να με μεταγάγει στην πτέρυγα Ε του Κορυδαλλού. Οπου λόγω της σύνθεσης των κρατουμένων μπορεί εύκολα να επαναληφθεί η επίθεση που έγινε στον Τζωρτζάτο στο Δομοκό. Επί 6 μήνες ο υπεύθυνος της επίθεσης προσποιούνταν το φιλαράκι του Τζωρτζάτου, μέχρι να του επιτεθεί απρόκλητα την τελευταία εβδομάδα.

Ο κ. Γενικός όμως αγνοεί και κάτι άλλο σημαντικό. Ο υπεύθυνος της επίθεσης, είναι όνομα μέσα στη φυλακή. Τον γνωρίζουν οι πάντες, τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι φύλακες. Γιατί είναι προμηθευτής στη φυλακή όπου βρίσκονταν, ασκώντας παράνομη δραστηριότητα απ’ την οποία έχει πλουτίσει. Ε λοιπόν, ο κύριος αυτός δεν πέρασε καν από Πειθαρχικό Συμβούλιο για το επεισόδιο που δημιούργησε. Επιπλέον η ΚΕΜ κι ο κ. Γενικός, τον μετήγαγαν, πρώτο απ’ όλους στην παλιά του φυλακή, όπως είχε ζητήσει, για να συνεχίσει τις αγαθοεργίες του. Ενώ είχε στο λογαριασμό του μεγάλο αριθμό μεροκάματων, στο Δομοκό επί 6 μήνες συνέχισαν να του υπολογίζουν νέα, χωρίς να ‘χει πιάσει έστω και μια μέρα τη σκούπα, γιατί το θεωρούσε υποτιμητικό!

Τέλος βρίσκονταν στην πτέρυγα υπό προστασία γιατί έχει αρκετούς εχθρούς και τις δύο φορές που επιχείρησε να βγει απ’ αυτήν δέχτηκε επίθεση από ομοεθνείς του με γροθιές. Ενα απ’ τα δύο λοιπόν συμβαίνει. ‘Η ο κ. Γεν. Γραμματέας δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στις φυλακές, ή έχει πέσει θύμα τοξικής παραπληροφόρησης από ανώτερα στελέχη των φυλακών. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ακατάλληλος να αποφασίζει για τις μεταγωγές. Αφού υποστηρίζει, προστατεύει, καλύπτει τους λαθρεμπόρους της φυλακής, τους συνενόχους διεφθαρμένους φύλακες και υποθάλπει τη διαφθορά. Λένε ότι σε ορισμένες πτέρυγες κάποιες συμμορίες κάνουν ό,τι θέλουν, επιβάλλουν τον νόμο τους. Αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι ότι αυτό γίνεται, όχι γιατί αυτές είναι πανίσχυρες αλλά γιατί έχουν την άδεια και το πράσινο φως απ’ το Υπουργείο και τις Μυστικές Υπηρεσίες: Αν ήθελαν, σε δύο μέρες τις είχαν διαλύσει. Σε αντάλλαγμα πληροφοριών, κάποιων εξυπηρετήσεων και χρηματισμού τους επιτρέπουν να δρουν ανεξέλεγκτα, τους παρέχουν ασυλία. Κάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κινητών, διαφόρων αγαθών, εκβιάζουν, χτυπάνε, μαχαιρώνουν, σκοτώνουν, τρομοκρατούν, εκμεταλλεύονται κρατουμένους, χωρίς ποτέ να τιμωρούνται.

Η ατιμωρησία αυτή οδήγησε στην πρόσφατη θανατηφόρα απαγωγή μέσα στη φυλακή. Θα μου πούνε: Γιατί να μη δώσουν πληροφορίες στις Αρχές, αφού έτσι βοηθάνε τη Δημοκρατία; Δεν βοηθάνε τη Δημοκρατία αλλά την Κλεπτοκρατία και τη Διαφθορά. Γίνονται συνένοχοι με τα λαμόγια της φυλακής. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί είναι τα χειρότερα αποβράσματα μεταξύ των κρατουμένων. Η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια να βασιλεύει μέσα στη φυλακή η ΑΔΙΚΙΑ.

Το Φλεβάρη ο κρατούμενος που έσπασε όλες τις κάμερες της ακτίνας μας, το έκανε γιατί θεώρησε ότι ήταν άδικο που δεν του άφησαν το σακ βουαγιάζ που του έφεραν, ενώ στο γειτονικό κελί τους το είχαν αφήσει. Αυτή η καθημερινή αδικία είναι απαγορευτικός παράγοντας για οποιονδήποτε σωφρονισμό.

Οι κανόνες λειτουργίας της σημερινής φυλακής, όχι στα χαρτιά αλλά στην πράξη, διδάσκουν τον κρατούμενο το αντίθετο. Οτι το έγκλημα είναι προσοδοφόρο κι ότι προσδίδει αξία. Οτι είναι ανώτερο απ’ την αρετή. Ο νεαρός κλεφτρονάκος που φυλακίστηκε, μετατράπηκε στη φυλακή σε δυνητικό γκάγκστερ. Οταν θα αποφυλακιστεί αποκλείεται να βρει κάποια εργασία με τη σημερινή κρίση και με τα ψηλά επίπεδα ανεργίας. Θα οδηγηθεί στην υποτροπή.

Επιπλέον γνωρίζοντας από προσωπική πείρα αλλά και από τις διηγήσεις των συγκρατουμένων του ότι δεν πρόκειται να δικαστεί μόνο για το αδίκημα που διέπραξε αλλά για τη γενικότερη εικόνα που θα σχηματίσουν με βάση το παρελθόν του, τα γνωστά στερεότυπα και τις σκοπιμότητες, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε βαριά ποινή. Αρα θα οδηγηθεί στην ένοπλη ληστεία, μη διστάζοντας να πυροβολήσει για να αποφύγει τη σύλληψη και τη φυλάκιση αλλά και για να εκδικηθεί για την αδικία του συστήματος. Βρίσκεται μέσα στο φαύλο κύκλο έγκλημα - φυλάκιση.

Κι όσο μεγαλύτερη ποινή έχει εκτίσει τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει αυτή η εκδοχή. Απόδειξη, η αυτοκτονία του ενός απ’ τους τρεις που εντοπίστηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλία. Προτίμησε τον θάνατο απ’ την φρίκη του σωφρονισμού. Πλήρης χρεοκοπία κι αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος. Βέβαια αυτή την κόπρο του Αυγείου της διαφθοράς που έχει πάρει δυσθεώρητες διαστάσεις την έχουν δημιουργήσει επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Σύριζα όμως αντί να την αντιμετωπίσει τολμηρά κι αποφασιστικά, ακολούθησε την πεπατημένη. Ο νόμος που ψήφισε δεν είναι αρκετός. Ο εξανθρωπισμός του χρεοκοπημένου συστήματος που ανακυκλώνει κι αναπαράγει το έγκλημα είναι επείγουσα ανάγκη. Χρειάζονται τολμηρές ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα. Θα αναφέρω μια σειρά από μέτρα που θεωρώ απαραίτητα χωρίς να είναι αρκετά.

Πρώτο, πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε ο κρατούμενος να έχει κάποια εποικοδομητική ασχολία που τον ενσωματώνει στην κοινωνία και να τον αποκόβει απ’ την διαρκή ενασχόλησή του με το έγκλημα. Πρέπει να δημιουργηθούν μέσα στις φυλακές, Δημόσιες Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές όπου οι κρατούμενοι θα μαθαίνουν μια τέχνη. Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί, Μαραγκοί, Μηχανικοί αυτοκινήτων κλπ. Θα φοιτούν δωρεάν, προαιρετικά κι όταν πετυχαίνουν στις εξετάσεις θα παίρνουν ένα δίπλωμα με το οποίο θα μπορούν να εργαστούν έξω και το οποίο θα υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο, για τη μείωση της ποινής.

Δεύτερο, θα πρέπει να δημιουργηθεί στο άλλο άκρο, ένας οργανισμός που δεν θα είναι η Αστυνομία, του οποίου οι υπάλληλοι-επιστήμονες θα φροντίζουν προσωπικά τον κάθε αποφυλακιζόμενο. Θα του βρίσκουν, εργασία, σπίτι, θα τον συμβουλεύουν και θα του συμπαραστέκονται.

Τρίτο, πρέπει ν’ αλλάξει όλη η ηγεσία τουλάχιστον στις φυλακές Κορυδαλλού. Διευθυντές, Εισαγγελείς, Αρχιφύλακες. Ολοι τους, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν είναι άμεσοι συμμέτοχοι στη Διαφθορά, γνωρίζουν τα πάντα γι’ αυτήν και μέχρι τώρα την καλύπτουν. Δεν είναι σε θέση να την καταπολεμήσουν, να κάνουν κάθαρση. Πρέπει να έρθουν καινούργιοι, καθαροί που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους τίμιους φύλακες. Που θα δώσουν το μήνυμα «τέρμα η φαυλότητα» κι ότι τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.

Τέταρτο, πρέπει ν’ αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας, η νομοθεσία για τις ποινές. Ωστε να γίνουν αισθητά μικρότερες. Δεν είναι δυνατόν να έχει η μικρή Ελλάδα όσους ισοβίτες έχει και η Ευρώπη ολόκληρη. Δεν είναι δυνατόν ο γνωστός Νορβηγός Νεοναζί που δολοφόνησε σε μερικές ώρες 87 ανθρώπους να καταδικάζεται σε 20 έτη κάθειρξη ενώ στη χώρα μας θα είχε καταδικαστεί σε 87 φορές ισόβια συν 25 έτη κάθειρξης.

Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζονται 20χρονα παιδιά σε 25 έτη κάθειρξη για μια μικρή βόμβα με πυρίτιδα, που η Δικτατορία αποκαλούσε κροτίδα. Αποδείχτηκε ότι οι βαριές πολύχρονες ποινές όχι μόνο δεν σωφρονίζουν, δεν καταπολεμούν το έγκλημα, αλλά το αναπαράγουν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρέπει να οικοδομηθεί ένας τοίχος για τις ποινές, ώστε αυτές που απαιτούν έκτιση ποινής άνω των 10 χρόνων να είναι σπάνιες.

Πέμπτο, πρέπει ν’ αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δίδονται οι άδειες. Πρέπει να ‘ναι πραγματικά συλλογική απόφαση κι όχι ενός ατόμου. Πρέπει να σταματήσουν να δίδονται με το σταγονόμετρο, να κόβονται με στερεότυπες φράσεις, κενές περιεχομένου. Ο Αλβανός κρατούμενος που σκότωσε τον φύλακα δεν θα το έκανε, αν του έδιναν άδεια. Ούτε αυτοί που επιτέθηκαν ένοπλα στη φυλακή Τρικάλων για να δραπετεύσουν θα το έκαναν, αν τους έδιναν άδειες.

Κανένας δεν θα ρίσκαρε τη ζωή του, σε ένοπλη σύγκρουση, έχοντας όλες τις αστυνομίες να τον κυνηγούν, αν ήξερε ότι θα πάρει άδεια. Θα μου απαντήσουν ότι υπήρχε κίνδυνος να μην επιστρέψουν. Κατ’ αρχάς το ποσοστό όσων δεν επιστρέφουν είναι απ’ τα μικρότερα στην Ευρώπη. Αλλά ακόμη κι αν το κάνουν, καλύτερα να ‘ναι ελεύθεροι ορισμένοι μικρο-μεσαίοι κλέφτες, γιατί τέτοιοι ήτανε κι όχι μεγαλομαφιόζοι όπως τους βάφτισαν, παρά να ‘χουμε νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και η άτυχη κοπέλα στον Ισθμό.

Πρέπει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, ο τρόπος έκτισης της ποινής, που εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Οπου μετά από ορισμένα χρόνια έκτισης της ποινής επιτρέπουν στους κρατούμενους να βγαίνουν την ημέρα απ’ τη φυλακή και να εργάζονται έξω και τη νύχτα επιστρέφουν στη φυλακή.

Εκτο, θα πρέπει να σταματήσουν οι πράξεις και οι παραλείψεις της Δικαιοσύνης να χαρακτηρίζονται από δολιότητα, χωρίς βέβαια να εννοώ όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζεται ο γνωστός πρώην δήμαρχος με πρωτόδικη καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη, μετά από 2,5 χρόνια φυλάκιση με δήθεν προβλήματα υγείας και «ψυχολογικά προβλήματα προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής»!

Εκμεταλλευόμενοι τον πρόσφατο νόμο τον οποίο ταυτόχρονα δεν σταμάτησαν να λοιδορούν. Δεν είναι δυνατόν να φέρνουν στη φυλακή Γ’ τύπου Ε2 σε σύνολο 12 κρατούμενους, 6 Πακιστανούς απ’ τους οποίους ο ένας αυτοκτόνησε γιατί παραφρόνησε απ’ την εξοντωτική ποινή του και οι άλλοι 4 απ’ τη φυλακή ανηλίκων! Εκ των οποίων ο ένας με καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη, σε ηλικία 17 ετών, χωρίς δικηγόρο, χωρίς να γνωρίζει ελληνικά, έχοντας του φορτώσει σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα, πλην ανθρωποκτονίας. Καλά, πότε και πώς πρόλαβε να γίνει αρχιεγκληματίας;

Δεν είναι δυνατόν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έγινε και Υπουργός να υποστηρίζει στην αγόρευσή του ότι υπάρχει ηθική αυτουργία και «με απλό νεύμα στο φρύδι»! Η χιλιοεπαναλαμβανόμενη φράση-κλισέ: «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» το αντίθετο υπονοεί. Εχετε ακούσει ποτέ κάποιον να δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στους Μηχανικούς, στους Χειρουργούς, στους Εκπαιδευτικούς, στους Ναυτικούς κλπ.;

Είναι δυνατόν ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου να ισχυρίζεται ότι στη θέση Β’ των υπογείων του Κορυδαλλού δεν υπάρχει ασφάλεια όταν ο Τζωρτζάτος και εγώ εξετίσαμε εκεί την ποινή μας τα τελευταία 5 χρόνια και γνωρίζουμε ότι κανείς άλλος κρατούμενος δεν έχει πρόσβαση εκεί και άρα είναι απόλυτα ασφαλής χώρος. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι στην πτέρυγα Ε’ όπου έχουν μεταγάγει τον Τζωρτζάτο και μετήγαγαν και μένα υπάρχει ασφάλεια όταν όλοι οι φύλακες του Δομοκού που με ρώταγαν πού βρίσκεται ο Τζωρτζάτος δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους, προσθέτοντας: «Δεν είναι δυνατόν».

Επειδή όμως το ζήτημα της ασφάλειας είναι σοβαρό και φαίνεται ότι ο κ. Γενικός Γρ. αγνοεί τα πάντα, θα του θυμίσω περιληπτικά τα εξής: Το 2008 έφεραν στον Κορυδαλλό μια κρατούμενη-μαϊμού την Ι.Γ. για ένα μήνα, μόνο για να καταθέσει ότι ο Τζωρτζάτος της έδωσε ναρκωτικά. Εκαναν έρευνα στα κελιά μας, για να παρουσιάσει ο Τύπος την εικόνα ότι έχουμε σχέση με αυτά. Εξι μήνες μετά, ο τότε διευθυντής κι ο εισαγγελέας μας ομολόγησαν ότι η υπόθεση ήταν στημένη. Κι ο Τζωρτζάτος αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο.

Τον Ιούλιο του 2009 έφεραν στην πτέρυγά μας για πρώτη φορά έναν άγνωστο «αντιεξουσιαστή» τον Ν.Κ. Καταγγείλαμε αμέσως το γεγονός στον Τύπο, προειδοποιώντας ότι για οποιοδήποτε επεισόδιο θα ευθύνονται αυτοί που τον έφεραν. Δεν πέρασε ένας μήνας κι επιβεβαιωθήκαμε. Είχαμε δύο σοβαρά επεισόδια τον Ιούλιο, όταν το τρίο, των «αντιεξουσιαστών» με τους δύο επαναστάτες, τον μετέπειτα βαψομαλλιά και τον κολλητό του, τον Ντόναλτσον της 17Ν, όπως τον αποκάλεσε ο Τζωρτζάτος, μας επιτέθηκαν ρίχνοντάς μας συντονισμένα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ μας έσωσαν οι κάμερες.

Μετά απ’ αυτά απαιτήσαμε και πετύχαμε να ‘χουμε δικό μας προαύλιο και να είμαστε τελείως απομονωμένοι από τους υπόλοιπους. Ετσι κερδίσαμε την παραμονή μας στη θέση Β’. Είδαν κι αποείδαν όμως ότι δεν μπορούν να φέρουν άλλους κι άλλαξαν τακτική. Μας μετήγαγαν αιφνιδιαστικά στο Δομοκό όπου σχεδίασαν κι οργάνωσαν την επίθεση μέσω των δύο αλλοδαπών ενάντια στον Τζωρτζάτο. Και σήμερα συνεχίζουν την ίδια τακτική με τη μεταγωγή μας στην πτέρυγα Ε’ όπου η κατάσταση είναι τραγική κι ανεξέλεγκτη, με 350 κρατούμενους και δίχως κάμερες.

Στην καταγγελία μας της 26-07-2009 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καταλήγαμε: «Είναι πια ολοφάνερο ότι μπροστά μας ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από μυστικές υπηρεσίες για την εξόντωσή μας...». Κι εδώ επιβεβαιωθήκαμε.

Για οτιδήποτε λοιπόν συμβεί είτε στον Τζωρτζάτο είτε σε μένα στην πτέρυγα Ε, υπεύθυνοι θα είναι ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου και Πρόεδρος της ΚΕΜ κ. Φυτράκης, το μέλος της ΚΕΜ επιβλέπουσα Εισαγγελέας Κορυδαλλού κ. Περιμένη και η Διευθύντρια Κορυδαλλού που γνωρίζει πολύ καλά την τοπογραφία της φυλακής.

Οταν πριν δύο-τρία χρόνια η Κύπρος ζήτησε την έκδοση του συμβολαιά Ν.Μ. που είχε δολοφονήσει 5 ανθρώπους σε 20 δευτερόλεπτα, το υπουργείο του πρόσφερε πλήρη προστασία. Τον κρατούσαν σε πλήρη ασφάλεια, σε μυστικό χώρο επί ένα χρόνο.

Κι όταν ο συγκατηγορούμενός του κατέθεσε ότι ο συμβολαιάς ήταν ένας απ’ τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλιας, δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη, κανένας ανακριτής ή εισαγγελέας δεν πήγε να τον ανακρίνει. Κι ενώ παρόμοιες καταθέσεις, για άλλους θεωρούνται αναμφισβήτητα τεκμήρια ενοχής. Εχουμε δηλ. παροχή ασφάλειας a la cart.

Θα μου πούνε, μα γιατί επικαλούνται την ασφάλεια; Η απάντηση είναι απλή. Ολοι γνωρίζουν ότι ο επαναστάτης βαψομαλλιάς που παραβίασε πέρσι τους όρους της άδειας, παγίδεψε μια ομάδα αγωνιστών, παραμυθιάζοντάς τους ότι τάχα θα οργάνωνε την δραπέτευσή τους απ’ τον Κορυδαλλό. Αυτοί όμως στο τέλος, τον πήραν χαμπάρι και τον κατάγγειλαν. Ετσι είχε πια καεί. Επρεπε λοιπόν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλο. Εφεραν λοιπόν τον κολλητό του, Ντόναλτσον της 17Ν στη θέση Α. Και παρότι υπάρχει στεγανότητα ανάμεσα στις δύο θέσεις, φοβούνται λόγω της γειτνίασης ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να τους σφυρίξουμε την αλήθεια και να τους χαλάσει η σούπα. Αυτό είναι όλο.

Τελειώνοντας έχω ορισμένα ερωτήματα για το τρίτο μέλος της ΚΕΜ. Τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου (ΚΕΣΦ). Γιατί, ενώ το 2012 το ΚΕΣΦ αποφάσισε ότι είχα νόμιμο δικαίωμα να έχω ηλεκτρονικό υπολογιστή που μου ήταν απαραίτητος για την εκπόνηση του Διδακτορικού μου στα Μαθηματικά, δεν μου τον παραχώρησαν ποτέ; Υποχρεώνοντάς με να γεμίσω το κελί μου με δεκάδες βιβλία μαθηματικών, για τα οποία στη συνέχεια με κατάκριναν.

Γιατί δεν τα μετάφεραν στο Δομοκό σε δύο μέρες, όπως μου είχε υποσχεθεί η Εισαγγελέας, παρουσία φυλάκων; Γιατί μετάφεραν τα μισά μετά από 4 μήνες, στις 23 Απριλίου κι ενώ είχε ψηφιστεί στις 20 ο νόμος που καταργούσε τη φυλακή Γ’ τύπου; Γιατί συνέχισαν να με κρατάνε στο Δομικό, για άλλους 5 μήνες και τώρα με μετήγαγαν στην πτέρυγα Ε’, πτέρυγες που είναι αδύνατο ν’ απομονωθείς, να συγκεντρωθείς για να ‘χεις την επιστημονική εργασία που απαιτεί το Διδακτορικό;

Γιατί δεν ασχολήθηκαν με τη δυνατότητα, που ανέδειξε το παράδειγμά μου να σπουδάσει κάποιος κρατούμενος σε Δημόσιο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που έχει τμήμα για φυλακισμένους, αφού δεν χρειάζεται καν να βγει απ’ τη φυλακή; Πανεπιστήμιο που χορηγεί διπλώματα ισοδύναμα μ’ αυτά που παρέχει στους κανονικούς φοιτητές. Μετά το κανονικό δίπλωμα και τα δύο Master που πήρα το 2009 έχω την επάρκεια να διδάξω σε οποιοδήποτε Γαλλικό Πανεπιστήμιο.

Τέλος πώς εξηγείται η παρακάτω αντίφαση; Οταν ένας κρατούμενος σκουπίζει τη φυλακή μια ώρα την ημέρα, που είναι χειρωνακτική εργασία, θεωρείται σωφρονισμός και σωστά υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο για τη μείωση της ποινής του. Οταν όμως σπουδάζει για πάνω από 10 χρόνια Μαθηματικά και παίρνει διπλώματα, πράγμα που είναι διανοητική εργασία και σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει άλλη εγκληματική ασχολία, δεν θεωρείται σωφρονισμός και δεν υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο.

Πρώτη φορά βλέπω Επιστημονικό Συμβούλιο να υποστηρίζει τόσο παράλογα πράγματα. Να μη βοηθάει την επιστημονική εργασία κάποιου κρατούμενου αλλά αντίθετα να την εμποδίζει, να την σαμποτάρει.

Αλέκος Γιωτόπουλος
Φυλακές Κορυδαλλού πτέρυγα Ε’
Σεπτέμβριος 2015

Προσθήκη, το Μάρτη 2017: Δύο σχετικά πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Πριν από 3 ή 4 μήνες σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, ένας αδειούχος κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας, που δήλωνε ανοιχτά «εγώ αν βγω, δεν ξαναγυρίζω στη φυλακή» έβγαλε ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε, αυτοκτονώντας. Αλλος ένας κρατούμενος που προτίμησε το θάνατο απ’ την φρίκη του σωφρονισμού.

Δεύτερο, τον Ιούλιο του 2016 ο Πρόεδρος κι ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων δηλώνουν στον Τύπο: «Η βία, η εξαθλίωση κι η εκμετάλλευση μέσα στις φυλακές έχουν δημιουργήσει μια εικόνα κατάρρευσης του συστήματος κράτησης, που κάποιοι επιμένουν περιέργως να το αποκαλούν ως σωφρονιστικό».

Κανενός δεν ίδρωσε το αυτί. Ούτε των στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε των βουλευτών, ούτε των δημοσιογράφων του πλουραλισμού, ούτε των Δικαστικών Λειτουργών, απασχολημένοι στους ομηρικούς καυγάδες για τα ευγενή ιδεώδη... των απολαβών τους και του έτους συνταξιοδότησής τους. Ούτε των καθηγητάδων της Νομικής, θεματοφυλάκων της φρικαλεότητας του σημερινού σωφρονισμού. Στην Ολλανδία και στη Γερμανία κλείνουν φυλακές λόγω έλλειψης κρατουμένων κι εδώ όλο και κτίζουμε καινούριες ανατροφοδοτώντας το έγκλημα.

Α.Γ.
Μάρτης 2017»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ STAR 06 Νοε 2025 | 18:15

Βορίζια: Οργή από τη μητέρα του Φανούρη Καργάκη - "Άκου σασμό... Είχαν την ευκαιρία, γιατί δεν την άρπαξαν;"

Η ηλικιωμένη είναι οργισμένη με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας Φραγκιαδάκη και απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σασμός στις δύο οικογένειες

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 06 Νοε 2025 | 17:50

Καιρός: Δύο οργανωμένα βαρομετρικά φέρνουν διπλή κακοκαιρία και κίνδυνο για πλημμύρες, λέει o Τσατραφύλλιας:

Για βαρομετρικά χαμηλά που φέρνουν βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

ΕΛΑΣ 06 Νοε 2025 | 17:13

Ιονία οδός: Συνελήφθη 18χρονος που έτρεχε με 218 χλμ. - Δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών

Σε βάρος του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 2.350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 14 μήνες

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 16:50

Βορίζια: Συνελήφθη και άλλος Καργάκης - Είναι ο δεύτερος που φαίνεται στο βίντεο, μαζί με τον 43χρονο

Συνελήφθη και ο 47χρονος "ποντικός", που φαίνεται στο βίντεο μαζί με τον 43χρονο γαμπρό του Φανούρη Καργάκη, να πυροβολούν από την ταράτσα του σπιτιού στα Βορίζια

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ 06 Νοε 2025 | 16:34
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 06 Νοε 2025 | 16:17

Παράνομη η προκλητική βίλα που χτιζόταν στο Σαρακήνικο της Μήλου- Πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας

Η Καθημερινή αποκαλύπτει ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζητά την ανάκληση τη οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε

ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΜΗΝΥΣΗ 06 Νοε 2025 | 16:08

"Είπε στο παιδί εσύ φταις": Ξεσπά η πρώην σύζυγος του τενόρου μετά τη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του γιου του

Πασίγνωστος τενόρος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του και κρατείται

06 Νοε 2025 | 16:02

Πέντε δήμαρχοι ρίχνουν το "γάντι" στην Πολιτεία για την κλιματική ανθεκτικότητα

Οι δήμαρχοι μίλησαν όπως σπάνια μιλούν δημόσια: χωρίς προσεκτικά φιλτραρισμένες φράσεις, χωρίς τις γνωστές γενικότητες περί "πράσινων μεταβάσεων".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 15:45

Διαψεύδει ο ΟΣΕ ότι τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή: "Απαράδεκτη η λάθος ενημέρωση"

Ο ΟΣΕ αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός, αναφέροντας ότι η κατάσταση ήταν πλήρως ελεγχόμενη και το μόνο λάθος που έγινε είναι ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες για την αλλαγή

ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ 06 Νοε 2025 | 15:12

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας: Δύο συλλαλητήρια και Σύνοδος στο Ζάππειο [εικόνες-βίντεο]

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι δρόμοι έχουν ανοίξει, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μετά δυσκολίας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ 06 Νοε 2025 | 14:56

Ο Πελετίδης ξήλωσε πινακίδες τραπεζών που χρηματοδότησαν την ανακαίνιση των σχολείων- Μας έχουν καθίσει στον σβέρκο

Η δημοτική αρχή της Πάτρας έκρινε ότι η παρουσία των διαφημίσεων δεν συνάδει με τον χαρακτήρα των σχολικών χώρων, προχωρώντας στο ξήλωμά τους

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 14:46

Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον γαμπρό του Καργάκη - Το βίντεο που τον δείχνει να πυροβολεί από την ταράτσα

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη - Η στιγμή που οδηγείται στην ανακρίτρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο - Βίντεο ντοκουμέντο τον δείχνει να συμμετέχει στη συμπλοκή στα Βορίζια

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 06 Νοε 2025 | 14:10

O μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο σε σπήλαιο στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας - Πάνω από 111.000 αράχνες

Η αποικία, στην οποία ζουν περισσότερες από 111.000 αράχνες, αποτελείται από έναν κολοσσιαίο ιστό σε μια μόνιμα σκοτεινή ζώνη του σπηλαίου.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 06 Νοε 2025 | 13:30

Δήμος Αθηναίων: 13 προσωρινά λουκέτα σε καταστήματα λόγω παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κατάστημα να λειτουργεί εις βάρος των πολιτών", λέει ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

ΗΛΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 13:04

Απάτη και στο πρόγραμμα "Ανακαινίζω - Νοικιάζω": Επιτήδειοι δήλωσαν το ίδιο σπίτι... 20 φορές

Χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα κατατέθηκαν μόνο από την Ηλεία και το καμπανάκι χτύπησε κόκκινο.

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 12:13

Το Σάββατο το τελευταίο "αντίο" στην Κίλι Σφακιανάκη - Οι επιθυμίες της και τα τραγούδια που θα ακουστούν

Το μεσημέρι του Σάββατου, 8 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί, σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο, η αποτέφρωση της Κίλι Σφακιανάκη.

06 Νοε 2025 | 11:42

Σωματείο Ελίζα: Μιλώντας ανοιχτά για την παιδική κακοποίηση - Εκδήλωση με Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Κίτσιου

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα "Γεώργιος Καράντζας" του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 Αθήνα)

ΡΟΜΑ 06 Νοε 2025 | 11:29

Πάτρα: Επίθεση νεαρών Ρομά σε ντιλιβερά

Νεαροί ρομά επιτέθηκαν σε διανομέα στην Πάτρα.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ 06 Νοε 2025 | 11:06

Πάνος Ρούτσι: Δεν θα υποστήριζα ένα κίνημα της Καρυστιανού - Θα ήταν καταστροφικό για εμάς

Ο Πάνος Ρούτσι εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας κινήματος από την κυρία Καρυστιανού το επόμενο διάστημα.

FCEM WORLD CONGRESS 2025 06 Νοε 2025 | 11:06

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εντυπωσιακή έναρξη του FCEM World Congress 2025 – Η Ελλάδα σε ρόλο διεθνούς κόμβου ηγεσίας και καινοτομίας

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 06 Νοε 2025 | 10:52

Γαύδος: Συναγερμός για πτώμα άνδρα στην παραλία της Τρυπητής

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σώμα βρισκόταν στη θάλασσα τουλάχιστον δύο έως τρεις ημέρες.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 06 Νοε 2025 | 10:42

Καταγγελία ότι το τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή: "Κάτι έγινε με το κλειδί…"

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο προαστιακός συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα, μπήκε για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή

06 Νοε 2025 | 10:23

Βορίζια - Αδελφή 57χρονης: "Δεν υπάρχει σασμός - Μπολιάζουν τα παιδιά να πάρουν εκδίκηση, θα απαντήσουμε αν..."

"Εμείς δεν θα προκαλέσουμε, το είπαμε από την αρχή. Εάν αυτοί προκαλέσουν εννοείται ότι και η μία πλευρά θα κλαίει και η άλλη. Δεν μπορούμε να κάτσουμε έτσι".

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 10:10

Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα στη λεωφόρο Σχιστού

Αστυνομικοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τον άντρα στη λεωφόρο Σχιστού.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 09:51

Eπίθεση Σίλα Σεραφείμ στον Ιάσονα Αποστολόπουλο: "Προτίμησες το Ισραήλ που έχουν καλά σάντουιτς"

Eπίθεση δέχτηκε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος από τον Σίλα Σεραφείμ, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Σουδάν με τους χιλιάδες νεκρούς

ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:42

Στο αυτόφωρο γνωστός τενόρος: Kατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του

Στο κρατητήριο βρέθηκε γνωστός τενόρος, μετά από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του η πρώην σύζυγος του για ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου τους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:12

Βορίζια: Προβληματισμός για την επιστροφή των 30 μαθητών στο σχολείο - Έκκληση στους γονείς

Η συμμετοχή των γονέων θεωρείται καθοριστική για να ανοίξει το σχολείο με ασφάλεια και να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία κανονικά.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 08:49

Βορίζια: Στο νοσοκομείο το νεογέννητο της οικογένειας Φραγκιάδακη

Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία στα Βορίζια που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, ένα ακόμη συγκινητικό κεφάλαιο εκτυλίσσεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 08:35

48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών- Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6-7 Νοεμβρίου.

ON AIR 06 Νοε 2025 | 08:12

Ξέσπασμα Κανάκη για Βορίζια: Ούτε στην Κολομβία ο εισαγγελέας με αλεξίσφαιρο - Ξεφτίλα! [βίντεο]

Το μακελειό με τους δύο νεκρούς στη Βορίζια σχολιάστηκε μέσα από την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" στον ΑΝΤ1

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 06 Νοε 2025 | 08:10

Σοβαρό τροχαίο στο Παγκράτι: ΙΧ εξετράπη της πορείας του - Ένας τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Παγκράτι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 08:07

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και νοσοκομειακοί γιατροί

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 07:54

Τραγική κατάληξη για τον 21χρονο Γρηγόρη που είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο από την Αθήνα

Τραγικό ήταν το τέλος στην αναζήτηση του Γρηγόρη Πανόπουλου, 21 ετών όπως ανακοίνωσε το "Χαμόγελο του Παιδιού".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:25

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα: "Διδάσκουμε σε σχολεία ακατάλληλα και παραμελημένα"

Σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη (6/11), στις 12μμ, στα Προπύλαια, καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:21

Πώς έγινε η φονική συμπλοκή στη Χαλκίδα: Συμμαθητές και γείτονες οι οπαδοί των δύο ομάδων - Ψάχνουν τον 30χρονο "καθαριστή"

Μετά την συμπλοκή επιβίβασαν τον 20χρονο Μάριο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου τον εγκατέλειψαν νεκρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 07:05

Καιρός: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζονται και σήμερα οι βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές νεφώσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Νοε 2025 | 06:55

Βορίζια: Η ταράτσα-πεδίο βολής και ο δεύτερος ένοπλος - Νέα στοιχεία για το μακελειό με τους 2 νεκρούς

Ο 43χρονος γαμπρός του νεκρού της αιματηρής βεντέτας στα Βορίζια, ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής με το καλάσνικοφ, ενώ είχε στο πλάι του ένα ακόμη άτομο.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06 Νοε 2025 | 06:30

Εκρηξη στο Μπουρνάζι: Η εκδίκηση των... LIONS για τη δολοφονία του 37χρονου μέλους της συμμορίας στο κλαμπ

Πρόκειται για συμμορία με δραστηριότητα σε αρκετές περιοχές της Αττικής η οποία έχει… "περίοπτη" θέση σε σειρά από δικογραφίες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

ΜΕΣΩ MYHEALTH 06 Νοε 2025 | 06:22

Από το κινητό θα βλέπουμε πλέον την αναμονή στα Επείγοντα- Και πριν ξεκινήσουμε για το νοσοκομείο

Από το κινητό μας τηλέφωνο θα μπορούμε να βλέπουμε από τις αρχές του επόμενου χρόνου πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε στα Επείγοντα των νοσοκομείων.

ΔΕΙΤΕ 06 Νοε 2025 | 06:00
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:12

Βορίζια: Ενα ακόμη άτομο που βρισκόταν στο μπαλκόνι με τον γαμπρό του νεκρού ψάχνουν οι Αρχές

Εκτός από τον 43χρονο, αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να πυροβολούσε και να έχει εμπλακεί στο αιματηρό περιστατικό

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 22:54

Κινηματογραφική έφοδος των ΕΚΑΜ σε Airbnb στο κέντρο του Ηρακλείου - Διέμενε 28χρονος που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών

Ο 28χρονος Ηρακλειώτης που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι Αρχές, προσπάθησε να διαφύγει από τον φωταγωγό του διαμερίσματος 2ου ορόφου

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟ 05 Νοε 2025 | 22:28

Αλλοπρόσαλλος ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Βελτίωση την Παρασκευή, νέα επιδείνωση το Σάββατο

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων

ΘΥΜΑ ΑΓΡΙΑΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 21:11

Σαλαμίνα: Μαρτυρικός ο θάνατος της 75χρονης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι κοντά στο περιβάλλον της

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι τη συγκεκριμένη μέρα η οικιακή βοηθός της γυναίκας δεν θα βρίσκεται στο σπίτι

05 Νοε 2025 | 20:50

Αγριογούρουνα βόσκουν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί: Κατεβαίνουν από το δάσος σε αναζήτηση τροφής

Όπως φαίνεται τα αγριογούρουνα έχουν εξοικειωθεί και δεν ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία.

05 Νοε 2025 | 20:17

Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε ανηλίκους - Προσποιούνταν τους αστυνομικούς

Συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 29 και 20 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο συνεργοί τους που αναζητούνται

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 20:02

Βορίζια: Βίντεο "καίει" τον 43χρονο γαμπρό του Καργάκη - Πυροβολεί από την ταράτσα του σπιτιού που ανατινάχθηκε

Η ταυτοποίηση του 43χρονου γαμπρού του Φανούρη Καργάκη έγινε από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και Φραγκιαδάκηδων - Οι φονικές σφαίρες στο σώμα του 39χρονου νεκρού

05 Νοε 2025 | 19:57

Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι, και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι για το μακελειό.12

ΣΑΣΜΟΣ 05 Νοε 2025 | 19:50

Βορίζια: Τι είναι το… "ξερό εβίβα" - Το είπε η σύζυγος του 27χρονου συλληφθέντα μετά την παράδοσή του για το μακελειό

H 27χρονη σύζυγος συλληφθέντα θέλοντας να απαξιώσει τη στάση της άλλης οικογένειας είπε πως αντέδρασαν με ένα ξερό εβίβα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 19:14

Πόρτο Ράφτη: Έπεσαν σοβάδες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο μαθητές [εικόνες]

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου", εντελώς ξαφνικά αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά του ταβανιού σχολικής αίθουσας

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 18:29

Σκουλάς για βεντέτες: "Αν δεν είχα φύγει, θα είχα γίνει άλλος άνθρωπος - Οι παλιοί έλεγαν ότι το αίμα φωνάζει 100 χρόνια"

"Οι παλιοί έλεγαν ότι το αίμα φωνάζει για εκατό χρόνια και το μήνυμα αυτό περνά από γενιά σε γενιά".

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ 05 Νοε 2025 | 18:29

Βορίζια: Τα θανάσιμα τραύματα της 56χρονης και του 39χρονου από την αιματηρή επίθεση [βίντεο]

Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης αναλύει τα τραύματα στα θύματα της αιματηρής συμπλοκής στα Βορίζια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Νοε 2025 | 18:29

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν από την Πέμπτη 6/11 έως την Κυριακή 9/11

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοεμβρίου λόγω της διεξαγωγής του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και των αγώνων δρόμου 5, 10 & 1,2 χλμ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗΣ 05 Νοε 2025 | 18:29

Συγκλονίζει η οικογένεια Λυγγερίδη: "Μου πήραν τον θησαυρό μου" - "Κάποιοι δεν σκοπεύουν να σταματήσουν"

Οι γονείς και η αδελφή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων για τη δολοφονία

ΘΑ ΠΑΕΙ; 05 Νοε 2025 | 17:48

Γουνοποιοί καλούν Κίμπερλι: Την προσκαλούν στην Καστοριά για την 51η έκθεση γούνας

Οι επιχειρηματίες χρειάζονται περισσότερα για να βγουν από την δυσχερή θέση και προσδοκούν στην συνδρομή της κ. Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ 05 Νοε 2025 | 17:25

Βορίζια: Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του Live News μετά τη σύλληψη των τριών αδελφών

Ενας άνδρας επιτέθηκε στον εικονολήπτη της εκπομπής με σκοπό να του πάρει την κάμερα στο ξενοδοχείο που έμενε ένας εκ των κατηγορουμένων.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 05 Νοε 2025 | 17:05

Βορίζια: Συμμετείχε στο μακελειό ο γαμπρός του Καργάκη - Θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της 56χρονης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ο 43χρονος φέρεται να πυροβολούσε με καλάσνικοφ από ταράτσα στα Βορίζια, ενώ εξετάζεται αν είναι αυτός που πυροβόλησε την 56χρονη Ευαγγελία Φουντεδάκη

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 05 Νοε 2025 | 16:57

Λαύριο: Στη φυλακή ο 72χρονος προπονητής βόλεϊ που συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικη

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 72χρονος είχε γνωριστεί με την 16χρονη τον Νοέμβριο του 2024

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 16:57

​Δίκη Λυγγερίδη: Ένσταση από τους συνηγόρους - "Ακατάλληλη η αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού" [βίντεο]

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς, "με 150 κατηγορουμένους, 200 συνηγόρους υπεράσπισης και 250 μάρτυρες δεν μπορεί να διεξαχθεί η δίκη με πληρότητα και εγκυρότητα

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 05 Νοε 2025 | 16:38

Χαλκίδα: "Σκηνοθέτησαν τροχαίο για να σκοτώσουν τον 20χρονο, ενέδρα θανάτου" - Την Παρασκευή οι απολογίες

Κατά την είσοδο τους στο δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας υπήρξε ένταση με φίλο του νεκρού 20χρονου να φωνάζει και να επιτίθεται λεκτικά στους συλληφθέντες

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 16:28

Μητέρα Φραγκιαδάκηδων: Πήρε τηλέφωνο η αδερφή του Φανούρη και του είπε ψέματα ότι τους πυροβολούμε

"Κοιτάζω πάνω και βλέπω έναν να κρατά ένα καλάσνικοφ και έπαιζε από ψηλά, από του γιου μου το σπίτι, προς τα κάτω. Διέκρινα ποιος ήταν" είπε η μητέρα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 16:25

Εργατικό δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα: Νεκρός 40χρονος από ηλεκτροπληξία

Εργατικό δυστύχημα σε μηχανουργείο στην Πτολεμαΐδα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 16:04

Αγγελική Νικολούλη: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της μητέρας της στον Πύργο - Συντετριμμένη η δημοσιογράφος

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την αγαπημένη μητέρα της δημοσιογράφου στην τελευταία της κατοικία, στέλνοντας με δάκρυα και λουλούδια το δικό του "αντίο".

ΣΤΥΓΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:36

Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της- Πίστευε ότι είχαν σχέση

Ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξης στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του

24 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ 05 Νοε 2025 | 15:33

Λήγει στις έξι αύριο το πρωί η απεργία των ταξί, προηγήθηκε η συνάντηση με τον Κυρανάκη - "Ήταν ανενημέρωτος"

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, έκανε λόγο για "ευχάριστη έκπληξη" από τη συνάντηση με Κυρανάκη

ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΣ ΦΙΛΟΣ 05 Νοε 2025 | 15:33

Κίλι Σφακιανάκη: "Ο Νότης έχει κλειστεί στον εαυτό του, τα κρατάει μέσα του", λέει στενός του φίλος

"Ήταν μια κοπέλα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Όποιος από την Κω, είχε πρόβλημα υγείας, την έπαιρνα τηλέφωνο, έτρεχε και τον βοηθούσε".

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:15

Ραγδαίες εξελίξεις στα Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Καργάκη - Βρέθηκαν όπλα σε χώρο ιδιοκτησίας του

Σε σπηλιά λίγο έξω από τα Βορίζια, σε χώρο ιδιοκτησίας του γαμπρού του 39χρονου νεκρού, βρέθηκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, κυνηγετικά φυσίγγια και πολλά φυσίγγια των 9ΜΜ για πιστόλια

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 15:06

Λάρισα: Επίθεση σε 16χρονο - Τον ξυλοκόπησαν, το βιντεοσκόπησαν και τον ανάγκασαν να τους δώσει χρήματα

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός ακόμη αγνώστου μέχρι στιγμής, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία και άλλα.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:01

Κίλι Σφακιανάκη: Χωρίς παρουσία δημοσιογράφων η κηδεία της - Η τελευταία επιθυμία της για αποτέφρωση

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα γίνει η κηδεία της Κίλι Σφακιανάκη που έφυγε από τη ζωή στα 62 της χρόνια, μετά από μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 14:51

Βορίζια: Βίντεο ντοκουμέντα από τη σύλληψη των τριών αδερφών - Η παράδοσή τους στο "ελληνικό FBI"

Νέα στοιχεία με το πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη των τριών αδελφών - Ο εντοπισμός του 19χρονου φαντάρου και η αλλαγή σχεδίου για τον τόπο παράδοσης

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 05 Νοε 2025 | 14:43

"Βούλιαξε" η Σκιάθος από την κακοκαιρία - Ποτάμια οι δρόμοι [Βίντεο]

Το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου εφιστά στους οδηγούς την προσοχή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05 Νοε 2025 | 13:59

Καιρός: Οι εννιά περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ο Θοδωρής Κολυδάς τόνισε πως οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες θεωρούνται "τυπικές φθινοπωρινές" αλλά χρειάζεται προσοχή.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 13:26

Καραβίδες και σαμπάνια για την Κίμπερλι στο Κολωνάκι - Στο στέκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Ρόναν και συντροφιά περίπου 40 άτομα από την πρεσβεία των ΗΠΑ απόλαυσαν τις δημιουργίες γνωστής σεφ στο Κολωνάκι

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:58

Θήβα: Ρομά κάλεσαν για πλάκα ασθενοφόρο και του επιτέθηκαν με πέτρες

Κινδύνευσαν διασώστες και πλήρωμα του ασθενοφόρου.

ΕΚΑΝΑΝ "ΦΤΕΡΑ" 05 Νοε 2025 | 12:41

Μενίδι: Έκλεψαν μέχρι και τις... βρύσες από δημοτικό σχολείο – Έκπληκτοι γονείς, μαθητές και δάσκαλοι

Οι βρύσες είχαν τοποθετηθεί μόλις λίγες μέρες πριν από τον Σύλλογο Γονέων.

05 Νοε 2025 | 12:25

Novartis: Διακόπηκε για τις 10 Νοεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των "Σαράφη" και "Κελέση"

Για τις 10 Νοεμβρίου διακόπηκε από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ 05 Νοε 2025 | 12:08

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, 6 Νοεμβρίου, στην Αθήνα

Σε συμμετοχή σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, στα Προπύλαια, καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ 05 Νοε 2025 | 11:28

Στο Άγιον Όρος ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικλ Ρήγας [εικόνες]

Την επίσκεψη του Ελληνοαμερικανού Μάικλ Ρήγας στην Αθωνική Πολιτεία έκανε γνωστή ο Διοικητής Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ 05 Νοε 2025 | 11:09

Δολοφονία 20χρονου οπαδού στη Χαλκίδα: "Τον άφησαν νεκρό στην πόρτα του νοσοκομείου" - Η εμπλοκή με Λυγγερίδη

Αναβαθμίστηκε στη χουλιγκανική ιεραρχία ο 19χρονος μετά τον θάνατο Λυγγερίδη στου Ρέντη. Γνώριμος των Αρχών και ο 30χρονος που συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Χαλκίδα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 05 Νοε 2025 | 10:19

Χάρης Δούκας: "Ο Μαμντάνι νίκησε γιατί οι θέσεις του είναι καθαρές - Δεν έχουν διαβρωθεί από ολιγαρχικές επιλογές"

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων , "η νίκη του δεν είναι μια "αναπάντεχη".

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 05 Νοε 2025 | 09:57

Η φονική νεροποντή του 1961, με 43 νεκρούς στην Αττική - 65 χρόνια από τη νύχτα που η Αθήνα πνίγηκε στη λάσπη

Σαν σήμερα, 5 Νοεμβρίου του 1961, μια καταρρακτώδης βροχή έπληξε την Αττική, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και αφήνοντας πίσω της 43 νεκρούς.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 09:30

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της πόλης

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΠΡΩΙ 05 Νοε 2025 | 09:24

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Ξάνθη

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου στην Ξάνθη.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ 05 Νοε 2025 | 09:19

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση για σύνθημα που έγραψε σε τοίχο του Πολυτεχνείου

Με ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδίκασε το δικαστήριο φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος εντοπίστηκε τον Μάιο του 2024 να γράφει σε τοίχο του Πανεπιστημίου συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΒΕΝΤΕΤΕΣ 05 Νοε 2025 | 08:23

Ο Πάνος Σόμπολος για το μακελειό στα Βορίζια: "Αν έχεις όπλο είσαι ήδη με το ένα πόδι στον τάφο. Η μονη λύση είναι η Παιδεία"

Την πεποίθηση ότι "αν η κυβέρνηση έχει τη βούληση, μπορεί να προχωρήσει σε δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα κατά της οπλοκατοχής στην Κρήτη", εξέφρασε ο Πάνος Σόμπολος.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 05 Νοε 2025 | 07:44

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα – Νύχτα κεραυνών στην Αττική [βίντεο]

Ακρως φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού από χθες, Τρίτη. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να σαρώνουν τη χώρα, όπως αναφέρει και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 05 Νοε 2025 | 07:40

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά η δίκη για εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού- Στο εδώλιο και η ηγεσία της ΠΑΕ

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 147 άτομα, αντιμέτωποι οι περισσότεροι με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή και δράση τους σε εγκληματική ομάδα.

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ 05 Νοε 2025 | 07:36

Σαλαμίνα: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστή για τον θάνατο της 75χρονης - Τα 2 σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Έναν άγριο και μαρτυρικό θάνατο, φαίνεται πως βρήκε η 75χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ληστείας και δολοφονήθηκε από τους δράστες, στο σπίτι της στη Σαλαμίνα.

ΒΕΝΤΕΤΑ 05 Νοε 2025 | 06:57

Βορίζια: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των τριών αδελφών – Το παρασκήνιο πίσω από την παράδοσή τους

Οι αρχές αξιολογούν και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες εκτός από τον 39χρονο νεκρό της δεύτερης οικογένειας, ένα ακόμα άτομο πυροβολούσε από διαφορετικό σημείο.

ΟΔΟΣ ΛΑΣΣΑΝΗΣ 05 Νοε 2025 | 06:44

Περιστέρι: Ισχυρή έκρηξη έξω από νυχτερινό μαγαζί τα ξημερώματα - Σημειώθηκαν υλικές ζημιές

Στον ίδιο χώρο στις 20 Οκτωβρίου είχε πέσει νεκρός 37χρονος από μαχαιριά 24χρονου που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 05 Νοε 2025 | 06:39

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του - 9 σημαντικές ερωταπαντήσεις

Ο Προσωπικός Αριθμός είναι μόνιμος, μοναδικός και αμετάβλητος, ανεξαρτήτως αλλαγών σε ταυτότητα, τόπο διαμονής ή άλλο μητρώο.

ΔΕΙΤΕ 05 Νοε 2025 | 06:00
ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ 05 Νοε 2025 | 00:15

Στυγνή οπαδική δολοφονία στη Χαλκίδα: Σε εξέλιξη η προανάκριση για τους συλληφθέντες - Αναζητούνται τα μαχαίρια

Στη Χαλκίδα έσπευσε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, που ερευνά το ρόλο κάθε εμπλεκόμενου στην αιματηρή συμπλοκή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04 Νοε 2025 | 22:42

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Πότε θα βρέξει στην Αττική και πού θα κινηθεί η καταιγίδα σύμφωνα με τον Κολυδά

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού παραμένει σε ισχύ, με τα φαινόμενα να προκαλούν συναγερμό

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 04 Νοε 2025 | 22:27

Χαλκίδα: Ο 20χρονος δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές σε κοιλιά και καρδιά - Εντοπίσθηκε στειλιάρι κοντά στο σημείο της συμπλοκής

Σε χωράφια δίπλα από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής στη Χαλκίδα εντοπίσθηκε και ένα στειλιάρι

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 04 Νοε 2025 | 22:06

Κλήρωση Τζόκερ 4/11/2025: Οι τυχεροί αριθμοί για το 2 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 2.984 της Τρίτης 4 Νοεμβρίου 2025 του Τζόκερ