X

Το καμένο φορτηγάκι στα Εξάρχεια είναι το όχημα των δραστών

Αυτοκίνητο μάρκας FIAT τύπου βαν βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. Είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Γράφει: TheToc team

Αυτοκίνητο μάρκας FIAT τύπου βαν βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. Είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Το όχημα εντοπίστηκε καμένο στις 2.58 στην περιοχή των Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Οικονόμου κοντά στο Μουσείο και ταιριάζει με αυτό της διαφυγής των τρομοκρατών, σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Συν τοις άλλοις, τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως είχε και πλαστές πινακίδες.

Τον φύλακα του κτιρίου του Εφετείου πυροβόλησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει.

Το σημείο όπου βρέθηκε το καμένο βαν

Όπως γίνεται γνωστό, από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά τη διαφυγή των δραστών έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση της βόμβας στις 02:50, η οποία εξερράγη στις 03:25, προξενώντας σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου και σε τζάμια απέναντι πολυκατοικιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)