Follow us

Ένας χρόνος με κορονοϊό: Μια δασκάλα, μια παθολόγος και ένας καταστηματάρχης αφηγούνται πώς άλλαξαν οι ζωές τους

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο να προσαρμοστούν στους όρους "τηλεκπαίδευση", "τηλεργασία", "αναστολή συμβάσεων", αλλάζοντας άρδην τη ζωή τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τον Μάρτιο του 2020, "τα φώτα" έσβησαν, τα ρολά σε πολλές επιχειρήσεις κατέβηκαν, οι τάξεις των σχολείων άδειασαν και η αυλαία στον χώρο του πολιτισμού έπεσε.

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσαρμοστούν στους όρους "τηλεκπαίδευση", "τηλεργασία", "αναστολή συμβάσεων". Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνομίλησε με εργαζόμενους από διαφορετικούς κλάδους, για το πώς άλλαξε η ζωή τους μέσα σε αυτό το χρόνο της πανδημίας και πώς διαμορφώθηκε η καθημερινότητά τους.

Φαίη Γιαννούλη- Εκπαιδευτικός στο 22ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Στην πόρτα της αίθουσας της Β’ τάξης του δημοτικού την πρώτη Πέμπτη του Μαρτίου του 2021 υπάρχουν ακόμη κρεμασμένα χαρτόνια που υπενθυμίζουν στους μικρούς/ες μαθητές/ριες να φορούν τις μάσκες τους και να πλένουν τα χέρια τους. Ο πίνακας δεν γράφει Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 αλλά Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου. Ο χρόνος μέσα στην αίθουσα σταμάτησε πριν σχεδόν ένα μήνα, τα θρανία άδειασαν για ακόμα μία φορά και η εκπαίδευση συνεχίστηκε από το σπίτι. Η Φαίη Γιαννούλη κάθεται στην έδρα με ανοικτό τον υπολογιστή και περιμένει να ξεκινήσει το μάθημα στις 2 το μεσημέρι για να αρχίσουν να ξεπετάγονται στην οθόνη της μικρά παράθυρα με γελαστά πρόσωπα. Είναι εκπαιδευτικός από το 1992 και βρίσκεται στο 22ο δημοτικό σχολείο Αθηνών από το 2001.

Έπειτα από 28 χρόνια συγκεκριμένου τρόπου διδασκαλίας η κ. Γιαννούλη από τις 10 Μαρτίου του 2020 κλήθηκε όχι μόνο να αποκτήσει επαφή με τον υπολογιστή αλλά και να διδάσκει μέσω αυτού. "Δεν είχα καμία επαφή με τον υπολογιστή, ήμουν εξοικειωμένη μόνο με το smartphone. Ωστόσο η βοήθεια και η ενθάρρυνση που είχα από την υποδιευθύντρια του σχολείου και άλλους συναδέλφους ήταν πολύ μεγάλη. Στην αρχή ήμουν σε πανικό αλλά ήθελα να προχωρήσω. Είχα ξοδέψει ξενύχτια με τις συναδέλφισσες μου, καθόμασταν το βράδυ μετά τις 12 και κάναμε πρόβες μόνες μας ώστε να μάθουμε", αναφέρει η κ. Γιαννούλη. Βοήθεια υπήρξε και από τον διευθυντή του σχολείου και τους ίδιους τους γονείς καθώς διέθεσαν ό,τι λάπτοπ και τάμπλετ υπήρχε ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών.

Ένας χρόνος με κορονοϊό: Μια δασκάλα, μια παθολόγος και ένας καταστηματάρχης αφηγούνται πώς άλλαξαν οι ζωές τους

Στις 2 το μεσημέρι η κ. Γιαννούλη συνδέεται στην εικονική αίθουσα του Webex και μετά από πέντε-δέκα λεπτά η "τάξη" γεμίζει. Πριν από ένα χρόνο, που τους ανακοινώθηκε ότι κλείνουν για πρώτη φορά τα σχολεία λόγω της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί, όπως εξηγεί, δεν πρόλαβαν ούτε να χαιρετήσουν τους μαθητές τους, ούτε καν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Πλέον το μάθημα γίνεται με διαφορετικούς όρους, ο πίνακας και η κιμωλία έχουν αντικατασταθεί από το πληκτρολόγιο και τους ηλεκτρονικούς πίνακες, ενώ ολοκληρώνοντας το μάθημα οι ασκήσεις και οι οδηγίες της επόμενης ημέρας δεν γράφονται στον πίνακα, αλλά στέλνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η κ. Γιαννούλη έχει συνεννοηθεί με τους γονείς των μαθητών να συνεχίσουν τα παιδιά να γράφουν στο τετράδιο και οι ασκήσεις να στέλνονται με φωτογραφία στο email ή στο viber της. Στα 30 λεπτά που διαρκεί η διδακτική ώρα τα παιδιά χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένα και να μην μιλούν το ένα πάνω στο άλλο γιατί όπως τονίζει η κ. Γιαννούλη "όταν αρχίζουν και μιλάνε όλα μαζί το ίδιο το σύστημα "τους τιμωρεί" και δεν ακούγεται κανείς". Το πρόβλημα που παραμένει είναι η σύνδεση στο δίκτυο. "Πολλές φορές η σύνδεση είναι προβληματική, στον πίνακα κυρίως τον ηλεκτρονικό υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα, εκεί προσαρμοζόμαστε πώς και τι θα δείξουμε", περιγράφει.

Η καθημερινότητά της και το πρόγραμμά της πλέον έχει γίνει πιο απαιτητικό καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος προετοιμασίας. "Οι εργασίες που στέλνονται από τους γονείς δεν έρχονται όλες την ίδια ώρα οπότε πρέπει να είσαι απίκο όλη τη μέρα. Στην περιοχή αυτή είναι άνθρωποι του μεροκάματου, όταν ο γονιός γυρίσει στις 8 και στις 9 το βράδυ τότε θα στις στείλει. Εμείς πάντα δίνουμε τη δυνατότητα αν κάποιο παιδί δεν κατάλαβε να μας πάρει τηλέφωνο στο σπίτι", υπογραμμίζει.

Για εκείνη ωστόσο η μεγάλη αυτή αλλαγή δημιούργησε μία ευκαιρία ώστε το επάγγελμα της να αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον και ο τρόπος του μαθήματος να γίνει πιο σύγχρονος. Σύμφωνα με την κ. Γιαννούλη, τα παιδιά στην αρχή το είδαν σαν παιχνίδι όλο αυτό που συνέβη, ωστόσο τους στοίχισε ότι κλείστηκαν μέσα. "Τους έλειπαν οι συμμαθητές τους. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην όλη κατάσταση ότι τα παιδιά έχασαν τον χώρο, τους φίλους τους". Η τάξη της λείπει πολύ γιατί είναι κι αυτό που λείπει στα ίδια τα παιδιά. "Στην τάξη υπάρχει συναίσθημα πιο πολύ, υπάρχει επικοινωνία άμεση. Αυτό είναι που έχουν ανάγκη τα παιδιά, το σχολείο δεν είναι μόνο γνώσεις είναι κοινωνικές δεξιότητες και αυτές είναι που δεν μπορούμε να καλύψουμε στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση", αναφέρει ωστόσο όπως τονίζει, ο δάσκαλος επειδή πλάθει χαρακτήρα και κοινωνίες πρέπει να προσαρμόζεται και να είναι εφευρετικός πάντα, δεν μπορεί να στέκεται πίσω σκουριασμένος όταν η εποχή όλη προχωράει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυρτώ Βεντούρη- Φοιτήτρια Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δ.Αττικής

Η 20χρονη Μυρτώ Βεντούρη πέρασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το 2019 και παρακολούθησε δια ζώσης το πρώτο εξάμηνο. Η καθημερινότητά της ωστόσο άλλαξε ριζικά από το πρώτο lockdown και έπειτα καθώς όχι μόνο σταμάτησε να πηγαίνει στη σχολή αλλά οι έξοδοί της από το σπίτι εδώ και ένα χρόνο είναι ελάχιστες. "Η σχολή ήταν για μένα ένα μέρος το οποίο περνούσα κυριολεκτικά όλη μου τη μέρα. Επέλεγα να πηγαίνω στα πρωινά μαθήματα έτσι ώστε να πηγαίνω να παίρνω καφέ από το κυλικείο, έμπαινα στο μάθημα καθόμουν με τους φίλους μου και συζητούσαμε, μετά τρώγαμε, μετά ξαναμπαίναμε για μάθημα, οπότε όταν έκλεισε ήταν πάρα πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ σε όλη αυτή την κατάσταση. Είμαι ένα άτομο κοινωνικό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα στην αρχή. Έμεινα στο σπίτι για ένα χρόνο στον οποίο δεν έβγαινα καθόλου", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ εξηγεί ότι η κατάσταση την κατέβαλλε πολύ ψυχολογικά.

Το δωμάτιο και η οθόνη του υπολογιστή της αποτελούν εδώ κι ένα χρόνο τη μόνη καθημερινότητά της. "Ήμουν μπροστά από μία οθόνη για τα μαθήματα και δεν είχα όρεξη να βγω ούτε με τον κωδικό 6 για να περπατήσω, καθόμουν και έπαιζα παιχνίδια στον υπολογιστή και κάπως έτσι κύλησε για μένα η καραντίνα", περιγράφει. Για εκείνη ένα ακόμη δύσκολο ζήτημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι συμφοιτητές της εκτός από τον εγκλεισμό ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν όλοι υπολογιστή γεγονός που τους απέκλειε από την εκπαιδευτική διαδικασία. "Το ίδρυμα δεν ήταν ανοιχτό, τα ίντερνετ καφέ κλειστά, οπότε αν κάποιος δεν είχε υπολογιστή αποκλειόταν από την εκπαιδευτική διαδικασία", τονίζει. Η Μυρτώ κάθε πρωί συνδέεται και παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως τα μαθήματα αλλά όλη αυτή η διαδικασία της φαίνεται απρόσωπη, ωστόσο όπως τονίζει "δεν γίνεται να ζει άλλο έτσι συνεχώς μπροστά από έναν υπολογιστή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννης Τσίτουρας- Ιδιοκτήτης και εργαζόμενος στο λιανικό εμπόριο ανδρικών ενδυμάτων

Ο Γιάννης Τσίτουρας εργάζεται εδώ και 43 χρόνια στο λιανικό εμπόριο διατηρώντας κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων. Κάθε μέρα ξυπνούσε στις 6 το πρωί και ξεκινούσε από το σπίτι του στα δυτικά προάστια για να φτάσει στο μαγαζί του που βρίσκεται στο Βύρωνα. Ο κ. Τσίτουρας δεν είναι απλώς ένα καταστηματάρχης αλλά ράβει αντρικά κοστούμια για γάμους εδώ και πολλά χρόνια. Πίσω από τις κρεμάστρες με τα σακάκια και τα ράφια με τα πουκάμισα πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι ο κ. Τσίτουρας έχει αφήσει τα τόπια υφασμάτων, τις μεζούρες και τις καρφίτσες, που περιμένουν με ανυπομονησία να ντύσουν τους μελλοντικούς γαμπρούς. Όταν άκουσε στις 18 Μαρτίου του 2020 ότι πρέπει να σταματήσει να πηγαίνει στη δουλειά του και να κρεμάσει έξω από την πόρτα του μαγαζιού του την ταμπέλα "κλειστό" αντέδρασε σαν κάποιος να τον κοροϊδεύει. "Έλα μωρέ δεν θα γίνει τίποτα. Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση. Κι από εκείνη τη στιγμή αναιρώ τα πάντα, δεν θέλω να σκέφτομαι", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τσίτουρας, στα 57 του χρόνια, δεν πίστευε ότι θα έρθει μια "ασθένεια αόρατη" που θα δημιουργούσε τόσα προβλήματα. "Με την κρίση ερχόμασταν στη δουλειά μας, δεν δουλεύαμε αλλά η σκέψη μας ήταν ότι θα ανοίξει κάποια στιγμή η αγορά και θα ξαναπάρουμε τα πάνω μας. Δεν πίστευα ότι θα ερχόταν στη ζωή μου κάτι τέτοιο, να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις μέσα στο δρόμο, να μην μπορείς να έρθεις με τους πελάτες σου σε επαφή, όλα αυτά μου δημιούργησαν μεγάλο φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον", αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι το κράτος τους "βοήθησε με κάποια επιδόματα που τους έδωσε".

καταστημα ρουχα

Ακόμα και όταν τα μαγαζιά ξανάνοιξαν φοβόταν ο ένας τον άλλον. Ανακαλώντας στη μνήμη του την εποχή του πρώτου lockdown, θυμάται ότι στην αρχή η ψυχολογία του δεν ήταν καλή, καθώς πέρα από τον φόβο που ένιωθε, δεν είχε μείνει ποτέ πάνω από μία εβδομάδα εκτός του καταστήματός του. Τα υφάσματα, οι μηχανές και τα πουκάμισα αντικαταστάθηκαν από τις βίδες, τα κατσαβίδια, τις μπογιές, τα εργαλεία για τον κήπο και τις φόρμες γυμναστικής καθώς ο κ. Τσίτουρας κατά τη διάρκεια της καραντίνας έφτιαξε ό,τι ντουλάπι υπήρχε στο σπίτι του, έβαψε τους εξωτερικούς χώρους, ασχολήθηκε με τον κήπο και περπάτησε συνολικά γύρω στα 980 χιλιόμετρα μέχρι τώρα.

Ο κ. Τσίτουρας προσπαθώντας να είναι αισιόδοξος για το μέλλον ελπίζει ότι σιγά – σιγά θα "αρχίσουμε να ορθοποδούμε". "Αν πάνε καλά τα πράγματα με τα εμβόλια μετά το Μάιο πιστεύω θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να ορθοποδούμε", αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καμπανάκης - Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης

Στο κατάστημα του Μιχάλη Καμπανάκη στους Αγίους Αναργύρους οι λογαριασμοί πάνω στον πάγκο βρίσκονται σε σειρά, ενώ το κομπιουτεράκι για τους υπολογισμούς των εξόδων έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα τετράδιο.

Το άλλοτε "στέκι" των κατοίκων της περιοχής παραμένει σιωπηλό και έρημο χωρίς τις φωνές και τις μυρωδιές που τραβούσαν την προσοχή σε όσους πέρναγαν από κει. Ο κ. Καμπανάκης διατηρεί αυτό το κατάστημα εδώ και 8 χρόνια και παρότι έχει κλείσει από τον Νοέμβριο λόγω του δεύτερου lockdown αποφάσισε να μην βάλει υπηρεσίες delivery και take away στο μεζεδοπωλείο του.

εστιαση

Αυτό που του λείπει περισσότερο είναι η καθημερινότητά του μέσα στο μαγαζί η οποία πλέον έχει αλλάξει αρκετά. "Το μόνο καλό είναι ότι επειδή έχω δύο παιδιά όλος μου ο χρόνος αφιερώθηκε σε αυτά, κάτι που πριν δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω, οπότε γέμισε ο χρόνος μου και η μέρα μου. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να δουλεύει από το πρωί να συμβαίνει κάτι τέτοιο", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το κομμάτι των λογαριασμών που "τρέχουν" τον αγχώνει ωστόσο όπως λέει υπάρχει μία "ανοχή" ότι δεν θα τους κόψουν το ρεύμα, το νερό, και θα υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις. "Υπάρχει άγχος, είναι μαζεμένα όλα και περιμένουμε πότε θα τα πληρώσουμε χωρίς να ξέρουμε πότε θα ανοίξουμε. Ελπίζουμε σε ένα θαύμα", αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως λέει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον σταματάνε κάθε μέρα και τον ρωτάνε πότε θα ανοίξουν και να τους κλείσει ένα τραπέζι από τώρα. Ο κ. Καμπανάκης πιστεύει ότι όταν έρθει η ώρα που θα ανοίξει η εστίαση θα υπάρξει ένα ‘’πυροτέχνημα’’ από τον κόσμο που θα προσέρχεται ωστόσο αυτό που τον φοβίζει περισσότερο είναι ο επόμενος χειμώνας και οικονομικές συνέπειες που ίσως αρχίσουν να φαίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρία Καραμπέλη- Επικουρική Επιμελήτρια Β’ Παθολογίας στο νοσοκομείο "Κοργιαλένειο Μπενάκειο" (Ερυθρός Σταυρός)

Η παθολόγος Μαρία Καραμπέλη φτάνει στο νοσοκομείο κάθε μέρα γύρω στις 8 το πρωί. Εδώ κι αρκετό καιρό εργάζεται στις κλινικές Covid-19 κι αφού πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα η κ. Καραμπέλη μπαίνει στην πτέρυγα και ξεκινάει να φοράει την ειδική στολή που πρέπει να καλύπτει όλα της τα ρούχα, την ειδική μάσκα, την κάσκα πάνω από τα μαλλιά της και γάντια που θα προστατεύουν και δεν θα αφήνουν ακάλυπτα τα χέρια της. Ο ασθενής το μόνο που αναγνωρίζει είναι δύο μάτια και μια φωνή. Αυτή είναι η καθημερινότητά της το τελευταίο διάστημα από τότε που η Covid-19 μπήκε στις ζωές της.

"Όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα νομίζω ότι όλοι οι υγειονομικοί αρχίσαμε να έχουμε μία πολύ έντονη ανησυχία, όχι μόνο στο πώς ακριβώς θα προετοιμαστούμε αλλά κυρίως γιατί ήδη το ΕΣΥ είχε τρομακτικές ελλείψεις και σε προσωπικό και σε υποδομές. Το ενδεχόμενο και μόνο να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση πανδημίας που θα υπάρχουν τρομερά αυξημένες ανάγκες για παροχή ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης σε ένα ΕΣΥ που ήταν ήδη υποστελεχωμένο μας έφερε λίγο σε μία κατάσταση φόβου", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καραμπέλη.

νοσοκομα

Οι εφημερίες είναι εξαντλητικές ενώ υπάρχουν μέρες που δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε μία ώρα. Τα ρεπό πλέον δεν υπάρχουν όχι γιατί όπως αναφέρει η κ. Καραμπέλη, δεν θέλει κάποιος να τους τα δώσει, αλλά γιατί δεν υπάρχει κάποιος να τους αντικαταστήσει. Οι υγειονομικοί εδώ και ένα χρόνο δεν αποτελούν μόνο τους "μαχητές" της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία, αλλά γίνονται και μέλη των οικογενειών των ασθενών τους.

Σύμφωνα με την κ. Καραμπέλη, οι άνθρωποι που νοσούν από κορονοϊό και βρίσκονται στο νοσοκομείο βιώνουν τρομερή μοναξιά. Έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που τους είναι γνωστό γιατί μαθαίνουν κάθε μέρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γι αυτό, γεγονός που τους δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο φόβο. Όπως περιγράφει η ίδια, "το πιο συγκινητικό, είναι οι αλχημείες που κάνουμε εμείς να βάλουμε με κάποιον τρόπο δικά μας κινητά, αποστειρωμένα, μέσα στο δωμάτιο προκειμένου να υπάρξει μια βιντεοκλήση των ασθενών με το δικό τους άνθρωπο. Είμαστε η φωνή που ακούει ο συνοδός καθημερινά στο τηλέφωνο και τους ενημερώνουμε για τα νέα του ανθρώπου τους για την πορεία για τα χαιρετίσματα που μπορεί να στέλνει κι αντίστοιχα στέλνουμε εμείς τις ευχές και την αγάπη και τη φροντίδα των απέξω ανθρώπων μέσα στους νοσηλευόμενους. Μοιάζει σαν ο γιατρός, ο νοσηλευτής να έχει γίνει μέλος μιας οικογενειακής κατάστασης".

Η σωματική και η ψυχολογική κόπωση για τους υγειονομικούς είναι τεράστια, ειδικά όταν βλέπουν τις κλίνες ΜΕΘ να γεμίζουν, να ασφυκτιούν και να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν και τους ασθενείς με λοιπή νοσηρότητα. Πολύ δύσκολο για εκείνους επίσης είναι όταν καλούνται να πουν στους ασθενείς τους ότι θα διασωληνωθούν. "Σε παρακαλώ γιατρέ περίμενε λίγο, δώσε μου μια ευκαιρία να παλέψω για τη ζωή μου". Αυτά ήταν τα λόγια που θυμάται η κ. Καραμπέλη ότι της είχε πει ένας ασθενής της ενώ προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι η διασωλήνωση δεν είναι η ύστατη λύση, ένα βήμα πριν τον θάνατο. "Ίσα-ίσα είναι ένα βήμα πριν τη ζωή, πριν να επιστρέψεις στη ζωή για ανθρώπους που το χρειάζονται. Η αναπνευστική υποστήριξη σε ΜΕΘ για ανθρώπους με κορονοϊό είναι θεραπευτική λύση, αποσωληνώνονται οι ασθενείς μας σε πολύ μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό το λόγο ζητάμε και ΜΕΘ στελεχωμένες με το απαιτούμενο προσωπικό", αναφέρει.

Το ψυχολογικό βάρος που σηκώνουν όλο αυτό το διάστημα είναι μεγάλο και δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφοντας στο σπίτι τους βάζουν τα κλάματα. "Κλαίμε. Πάμε στο σπίτι μας και κλαίμε και ξεσπάμε και κρατάμε το χέρι ο ένας του άλλου και λέμε μεταξύ μας "δεν αντέχω", και στο τέλος δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον", λέει.

Η κ. Καραμπέλη προσπαθεί να ελπίζει για το μέλλον βλέποντας τους συναδέλφους της όπως λέει "να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και να παλεύουν", παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμεών Παπαϊωάννου- εργαζόμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Ο Συμεών Παπαϊωάννου είναι εργαζόμενος 6μιση χρόνια σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην κουζίνα. Το άγχος των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους μεγάλωσε μετά την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαϊωάννου, "ένιωθαν μία παραπάνω ευθύνη γιατί είχαν να κάνουν με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με διάφορα νοσήματα και ασθένειες που ήταν πολύ επικίνδυνο σε περίπτωση που νοσούσαν για την επιδείνωση της υγείας τους".

Αυτό που δυσκόλεψε το έργο και την καθημερινότητά τους ήταν τα λίγα μέτρα προστασίας που είχαν στο χώρο της εργασίας τους. "Στον κλάδο μας υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση είμαστε πολύ λίγο προσωπικό σε σχέση με τα άτομα, τους ηλικιωμένους που πρέπει να περιθάλψουμε", εξηγεί, ενώ προσθέτει ότι εξίσου δύσκολο ήταν και το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς ξαφνικά έπρεπε να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές και συναναστροφές στο ελάχιστο δυνατό, δηλαδή μόνο με την οικογένειά τους.

"Όλοι εργαζόμενοι προσέχαμε και εκτός δουλειάς, να μην συναναστρεφόμαστε με φίλους αλλά νιώθαμε και κυρίως απροστάτευτοι γενικά, νιώθαμε ένα επιπλέον φορτίο να κουβαλήσουμε", αναφέρει. Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου μέσα σε αυτό το χρόνο αναδείχθηκαν περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και η σημασία που έχει να υπάρχουν πάντα εκεί ατομικά μέτρα προστασίας, ενώ όπως καταγγέλλει υπάρχουν εργαζόμενοι ανασφάλιστοι από το 2019 και κατά την περίοδο της πανδημίας, μένοντας τελείως ανοχύρωτοι μπροστά σε αυτό τον τόσο μεγάλο κίνδυνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιατί γεμίζουν ξανά τα θέατρα και οι κινηματογράφοι της Αθήνας

Πόσο sold-out είναι οι ταινίες στα σινεμά και οι παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας;

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Φεβ 2026 | 12:30

Σία Κοσιώνη: Το πρώτο μήνυμα μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας -"Ο Ιανουάριος ήταν μία δύσκολη χρονιά"

Την πρώτη της ανάρτηση στα social media έκανε Σία Κοσιώνη, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιαν 2026 | 08:38

Οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλονται σήμερα - Λόγω φοροελαφρύνσεων [παραδείγματα]

Στόχος η αύξηση των αποδοχών των νοικοκυριών, ειδικά για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 30 Ιαν 2026 | 08:05

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε… λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου τα ξημερώματα

Ο 22χρονος σε κατάσταση μέθης, φώναζε και προκάλεσε φθορές σε τοίχους.

ΕΟΔΥ 29 Ιαν 2026 | 18:15

Σε υψηλά επίπεδα η θετικότητα για γρίπη - 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 119 νέες εισαγωγές για κορονοϊό - Η έκθεση του ΕΟΔΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Ιαν 2026 | 09:03

Γεωργιάδης για τα ράντζα στο "Αττικόν": Διαχρονικό το πρόβλημα, σε 1,5 χρόνο το ζήτημα θα έχει λυθεί

"Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου έχω ξεκινήσει την κατασκευή κτίριο για τους ιατρούς ώστε να απελευθερώσουμε άλλα 50 κρεβάτια σε ένα χρόνο", αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΦΥΓΜΟ 29 Ιαν 2026 | 08:50

Θάνατος βρέφους επτά ημερών στο Παίδων: Πώς εξήγησαν οι γονείς του την αρχική μεταφορά σε κτηνιατρείο

Το βρέφος αναμένεται να υποβληθεί τις επόμενες ώρες σε νεκροψία – νεκροτομή.

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Ιαν 2026 | 10:36

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες για τον ξυλοδαρμό της 17χρονης - Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Η 17χρονη μαθήτρια νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο - Οι δύο ανήλικες τη χτύπησαν στο πρόσωπο και τον αυχένα - Οι άλλες δύο τραβούσαν βίντεο.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 27 Ιαν 2026 | 12:05

Χανιά: Η Τροχαία αφαίρεσε τις πινακίδες από τα οχήματα 8 νεφροπαθών την ώρα της αιμοκάθαρσης

Η Τροχαία επέβαλε πρόστιμο και αφαίρεσε πινακίδες από τα οχήματα 8 νεφροπαθών την ώρα που εκείνοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο των Χανίων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟ 26 Ιαν 2026 | 11:34

Στο νοσοκομείο η Σία Κοσιώνη: "Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι συνεχώς στο πλευρό της" - Τα νεότερα για την υγεία της

Η κεντρική παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ βρίσκεται για πέμπτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

Η ΕΚΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 19:11

ΕΟΔΥ: 613 νέες εισαγωγές, 23 νέα σοβαρά κρούσματα και 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ κάνει ισχυρή σύσταση στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμβολιασμό χωρίς καθυστέρηση

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 21 Ιαν 2026 | 10:38

Ο Πασχάλης Τερζής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο αγαπημένος τραγουδιστής, Πασχάλης Τερζής. Εκανε εξετάσεις και πήρε εξιτήριο.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ 20 Ιαν 2026 | 10:33
ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 17 Ιαν 2026 | 18:30

Χαλκίδα: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε σπίτι - Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο [βίντεο]

Λόγω της φωτιάς σε διπλοκατοικία στη Χαλκίδα εκκενώθηκαν προληπτικά τα διπλανά σπίτια

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 16 Ιαν 2026 | 20:40

Στο "Γεννηματάς" ο Γεωργιάδης: Εργαζόμενη τον "έκραζε", ασθενής τον αποθέωσε - "Νέα κλάματα στην Αριστερά…" [βίντεο]

Την ώρα που συνδικαλιστές τον κατηγορούσαν, μία ασθενής τούς επιτέθηκε, δηλώνοντας ευχαριστημένη από τη δουλειά του στο Υπουργείο Υγείας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η 24ΧΡΟΝΗ 16 Ιαν 2026 | 08:50

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη οδηγός πήρε σβάρνα 15 αυτοκίνητα - Ζημιές και σε καταστήματα [εικόνες - βίντεο]

Η 24χρονη οδηγός που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα, ενώ προκάλεσε ζημιές σε ένα κατάστημα και ένα περίπτερο.

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΤΑΣΗ 15 Ιαν 2026 | 18:53

Τρομάζει η έξαρση της γρίπης: 8 θάνατοι, 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία,15 σε ΜΕΘ

Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 5-11 Ιανουαρίου καταγράφει υψηλά επίπεδα θετικότητας στη γρίπη

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ 14 Ιαν 2026 | 00:02

Χαμός στην Ερέτρια Ευβοίας: Ξύλο ανάμεσα σε ανηλίκους - Ένας τραυματίας στο Παίδων στην Αθήνα

Για το επεισόδιο στην Ερέτρια Ευβοίας οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ανήλικου και των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 13 Ιαν 2026 | 15:21

Νοσοκομείο Βόλου: Ανδρας ανέβηκε στον τρίτο όροφο και απειλεί να πέσει – Κλήθηκε η αστυνομία

Παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών ο άνδρας δείχνει αμετάπειστος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Ιαν 2026 | 17:27

Σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης η Μαρία Εκμεκτσίογλου: "Πνευμονία κάνε πίσω..."

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

"ΣΥΓΓΝΩΜΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ 12 Ιαν 2026 | 10:39

Σάλος στη Μεσσήνη: Καφενείο διαφημίζει τον καφέ του με τον Γιώργο Παπαδάκη στον...παράδεισο [βίντεο]

Η ανάρτηση του ιδιοκτήτη του καταστήματος προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για προσβολή της μνήμης του Γιώργου Παπαδάκη.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νέα εποχή για τον "Άγιο Σάββα" - Εγκαινιάστηκαν τα υπερσύγχρονα χειρουργεία

Τα ανακαινισμένα χειρουργεία τέθηκαν σε λειτουργία μετά από ανακατασκευή

07 Ιαν 2026 | 18:50

Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα ο Γιώργος Λιάγκας - "Νομίζω αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα"

Ο Γιώργος Λιάγκας διευκρίνισε δημόσια ότι μια περιπέτεια με την υγεία του τον ανάγκασε να μείνει εκτός εκπομπής "Το Πρωινό"

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ 07 Ιαν 2026 | 11:35

Περιστέρι: Στο νοσοκομείο 14χρονη αφού λιποθύμησε από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις

Η 14χρονη παραμένει προληπτικά για νοσηλεία, με την υγεία της να μην διατρέχει κίνδυνο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ 06 Ιαν 2026 | 18:40
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 05 Ιαν 2026 | 07:07

Σαρώνει η γρίπη "Κ": Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Τι συμπτώματα έχει

Συνολικά, από την αρχή της επιτήρησης της φετινής περιόδου έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τρεις θάνατοι.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 02 Ιαν 2026 | 22:10

Ξάνθη: Εξιτήριο το Σάββατο για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν και έσωσαν το μάτι του μικρού

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ 02 Ιαν 2026 | 10:20

Τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Κατέληξε ο 23χρονος οδηγός - Δύο τραυματίες σε άλλο τροχαίο στο Ιλιον

Για τον απεγκλωβισμό του οδηγού χρειάστηκε η συνδρομή πέντε πυροσβεστών και δύο οχημάτων της πυροσβεστικής

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 01 Ιαν 2026 | 19:44
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΠΑΡ 01 Ιαν 2026 | 11:59

Κραν Μοντανά: Μόνο Ελβετοί στα θύματα λέει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας

Οι τραυματίες μεταφέρονται "ως και σε νοσοκομεία της Ζυρίχης", σύμφωνα με την πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ 31 Δεκ 2025 | 20:28

Σε ισχύ ο μηδενικός φόρος για τους νέους εργαζόμενους – Πόσο ωφελούνται στην πράξη [παραδείγματα]

Από τον Ιανουάριο που θα καταβληθεί η πρώτη μισθοδοσία της νέας χρονιάς, θα ληφθεί υπόψη το ηλικιακό κριτήριο και η παρακράτηση φόρου θα είναι μηδενική.

ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ 31 Δεκ 2025 | 09:41

Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από τρίτες χώρες στην Ελλάδα το 2026 - Πού θα απασχοληθούν

Στους 94.240 ανέρχονται οι εργαζόμενοι από τρίτες –μη ευρωπαϊκές χώρες– που μπορούν να έρθουν για εργασία στην Ελλάδα το 2026.

30 Δεκ 2025 | 13:27

Κρήτη: Εργαζόμενοι στην καθαριότητα έπαθαν αναπνευστική δηλητηρίαση από άδειασμα κάδου - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Έντονες αναθυμιάσεις από τοξικά απόβλητα προκάλεσαν τη δυσφορία των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 30 Δεκ 2025 | 12:27

Αχαρνές: Επίθεση με πέτρα σε υπάλληλο απορριμματοφόρου - Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Υπάλλοιλοι του δήμου Αχαρνών ενώ άδειαζαν τους κάδους των σκουπιδιών στο απορριμματοφόρο, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από 4 άτομα που επέβαιναν σε δύο ΙΧ. Ένας από τους επιβάτες πέταξε πέτρα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ 29 Δεκ 2025 | 12:54

Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιά τις γιορτές - Εκρηξη νοσηλειών, τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σύμφωνα με την ΠΕΟΔΗΝ από χθες έως σήμερα το πρωί στο Παίδων "Αγ. Κυριακού", 120 παιδιά διαγνώστηκαν με γρίπη ή RSV ή άλλες αναπνευστικές εποχικές ιώσεις.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 29 Δεκ 2025 | 12:27

Νέα Ιωνία: Μπετονιέρα παρέσυρε πεζή – Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Περίπου στις 9 το πρωί στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Αλαμάνας, μπετονιέρα παρέσυρε γυναίκα που κινείτο πεζή

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 27 Δεκ 2025 | 21:57

Πάτρα: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε απορριμματοφόρο - Στο νοσοκομείο υπάλληλος καθαριότητας

Ο εργαζόμενος δεν φέρει σοβαρά τραύματα ωστόσο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Δεκ 2025 | 10:13

Θεσσαλονίκη: Συγγενείς 57χρονου δώρισαν τα όργανά του - Η στιγμή που γιατροί και νοσηλευτές σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Πραγματοποιήθηκε η λήψη νεφρών και κερατοειδών, χάρη στην απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 25 Δεκ 2025 | 18:05

Η άλλη όψη των Χριστουγέννων: "Σκοτωνόμαστε για ένα μεροκάματο, για εμάς κανείς δεν μεριμνά" [βίντεο]

Η παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην Κυψέλη, την παραμονή των Χριστουγέννων, έφερε στο προσκήνιο αυτή την εικόνα

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΤΕ 24 Δεκ 2025 | 17:23

Πόσο θα αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έως το 2028

Ρυθμό 4% κατά μέσο όρο στις αυξήσεις μισθών έως το 2028 προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

ΕΛΑΦΡΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 24 Δεκ 2025 | 07:44

Άλιμος: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κατάστημα – Τραυματίστηκε η υπάλληλος

Ο 31χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε είσοδο καταστήματος

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ 22 Δεκ 2025 | 17:28

"Παιδί μου σου είπα ψέματα": Η συγκλονιστική επιστολή για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα σε νοσοκομεία

Η εκπαιδευτικός, Μαρία Σκούπα, με αφορμή το βίωμα ενός μαθητή της, υπογραμμίζει πως δεν πρέπει σε μια κοινωνία να υπάρχουν "αόρατοι"

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 22 Δεκ 2025 | 16:06
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 Δεκ 2025 | 22:18

Αγωνία για ξενοδόχους, εστίαση και παράγοντες της αγοράς - Πώς επηρεάζουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα και κατά τη διάρκεια των γιορτών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 20 Δεκ 2025 | 17:19

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής: "Νομίζουμε ότι είμαστε Σούπερμαν, αλλά δεν είναι έτσι"

"Δόξα τω Θεώ και την Παναγία, όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που παίρνω", είπε ο Λευτέρης Πανταζής.

ΚΡΗΤΗ 19 Δεκ 2025 | 07:23

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων - Στο νοσοκομείο μία μαθήτρια

Η μαθήτρια νοσηλεύεται στη Νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Δεκ 2025 | 08:08

Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων - Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως αύριο, Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 17 Δεκ 2025 | 22:30

Αλεξανδρούπολη: Σε καρδιακή ανακοπή από ασιτία οφείλεται ο θάνατος του 3χρονου - Τα αναπάντητα ερωτήματα

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη - Απροσδιόριστος ο χρόνος υποσιτισμού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 17 Δεκ 2025 | 21:14

Στη ΜΕΘ ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος - Λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έκριναν απαραίτητη τη στενή παρακολούθηση τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 17 Δεκ 2025 | 13:45

Σοκ στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος που πήρε ψυχοφάρμακα - Του τα έδωσε ανήλικος λόγω challenge

Το ένα παιδί χορήγησε αντιψυχωσικό φάρμακο στον συνομήλικό του με αποτέλεσμα να νιώσει αδιαθεσία και να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 17 Δεκ 2025 | 08:29

Χαλάνδρι: Καθηγητής σε σχολείο υπό κατάληψη έπιασε τα δάχτυλα μαθητή με κόφτη [βίντεο]

"Πήγα στο ΚΑΤ και μου είπαν ότι έχω πάθει κάκωση και στα δύο μου δάχτυλα" λέει ο μαθητής - Δικογραφία σε βάρος της διευθύντριας του ΕΠΑΛ και του καθηγητή

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΗΣ 15 Δεκ 2025 | 14:14

Η Έλενα Παπαρίζου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Πλέον η ποπ τραγουδίστρια 'Ελενα Παπαρίζου αναρρώνει στο σπίτι της και ξεκουράζεται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ 14 Δεκ 2025 | 18:13

Αίγιο: Νεκρός ο "μποξέρ" που ξυλοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείο – Η οικογένειά του απειλεί τους γιατρούς [βίντεο]

Οι συγγενείς του απειλούν πως θα χτυπήσουν το προσωπικό, λέγοντας πως δεν τον πρόσεξαν όπως θα έπρεπε και γι΄ αυτό ο άνδρας έχασε τη ζωή του - Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 13 Δεκ 2025 | 18:07

Νάξος: Εργάτες έπεσαν σε τάφρο και εγκλωβίστηκαν - Υποχώρησαν κάγκελα σε αθλητικό κέντρο [εικόνες - βίντεο]

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους - Έχει ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟ 11 Δεκ 2025 | 21:01

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύτρια κατάπιε κατά λάθος φάρμακο ασθενούς στη διάρκεια βάρδιας

Μετά το περιστατικό η νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Σισμανόγλειο υπέβαλε την παραίτησή της

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:14

ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού, ακόμη και όταν υπάρχει εταιρεία φύλαξης

Το Διοικητικό Εφετείο επιδίκασε στον νοσηλευτή το ποσό των 15.000 ευρώ για την αναπηρία που υπέστη από τον τραυματισμό και το ποσό των 25.000 για ηθική βλάβη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Δεκ 2025 | 12:44

Γιατί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα... αναστενάξουν οι τράπεζες: Ποιοι θα πληρωθούν 5-6 δισ. ευρώ σε ένα 24ωρο

H Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, θα αναδειχτεί στο 24ωρο με τις μεγαλύτερες πιστώσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ολόκληρης της χρονιάς.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:09

Παπαρίζου: "Είχε πάει ξανά στο νοσοκομείο πριν μερικές ημέρες" - Εμφάνισε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα

Η Έλενα Παπαρίζου έπρεπε να μείνει εκτός από κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 08 Δεκ 2025 | 22:48

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Πώς υπολογίζεται

Το δώρο Χριστουγέννων είναι το επίδομα εορτών που παίρνουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Δεκ 2025 | 07:41
Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 05 Δεκ 2025 | 08:47

Εργασία: Δικαιολογημένη η απουσία λόγω κακοκαιρίας, κανονικά οι απολαβές - Τι λέει δικηγόρος

"Το 'πρέπει να έρθεις' με απόλυτο τρόπο δεν επιτρέπεται, όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα του εργαζομένου".

05 Δεκ 2025 | 07:05

Κακοκαιρία Byron: Πού είναι κλειστά σχολεία-πανεπιστήμια, τι ισχύει για τηλεργασία και delivery, κανονικά τα ταξί

Το 112 έχει ηχήσει σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 05 Δεκ 2025 | 00:11

Κακοκαιρία Byron: Μέτρα για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους - Τι ισχύει για τα delivery

Ποιους αφορά η άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 21:41

Κακοκαιρία Byron: Παύση εργασιών για διανομείς και εφαρμογή τηλεργασίας όπου είναι εφικτό

Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας και τηλεργασία

ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ 04 Δεκ 2025 | 18:15

ΕΟΔΥ: 131 νέες εισαγωγές και τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Μείωση της θετικότητας για κορονοϊό αναφέρει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 24-30 Νοεμβρίου

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 03 Δεκ 2025 | 17:41

ΕΡΤ: Πώς θα δοθούν τα μπόνους των 6,5 εκατ. ευρώ - Αφορούν 1.798 εργαζόμενους

Το ποσό του μπόνους στο προσωπικό της ΕΡΤ δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% των ετήσιων αποδοχών

ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 02 Δεκ 2025 | 07:23

Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Ποιοι δεν θα το λάβουν, πότε καταβάλλεται στους εργαζομένους

Δώρο Χριστουγέννων: Γιατί θα καταβληθεί νωρίτερα φέτος στους εργαζόμενους.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΛΟΠΗ 01 Δεκ 2025 | 08:44

Υπάλληλος έκλεψε 7.300 ευρώ από το πορτοφόλι της εργοδότριάς της στην Κόνιτσα

Έκαναν "φτερά" 7.300 ευρώ από το πορτοφόλι ιδιοκτήτριας καταστήματος

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 29 Νοε 2025 | 10:06

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μία έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν "μετά και εξαιτίας" της χορήγησης του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 28 Νοε 2025 | 13:42

Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός σε στρατόπεδο - Τέσσερα άτομα προληπτικά στο νοσοκομείο

Οι τέσσερις στρατιώτες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο χθες Πέμπτη, ωστόσο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 28 Νοε 2025 | 10:32

Κεραμέως: Εχουμε περιθώρια βελτίωσης στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Για τη συμφωνία με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα οφέλη που θα έχουν οι εργαζόμενοι, μίλησε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 28 Νοε 2025 | 06:21

Γρίπη, ίωση ή Covid; - Πώς θα ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα φέτος - Η σημασία του τεστ

Γρίπη και κορονοϊός εμφανίζουν πολλές ομοιότητες - Ποια συμπτώματα μπερδεύουν.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 19:25

Ινστιτούτο Pasteur: Εάν μεταλλαχθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία χειρότερη της Covid

"Μια πανδημία γρίπης των πτηνών θα ήταν πιθανόν αρκετά σοβαρή", δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου Αναπνευστικών Λοιμώξεων του Ινστιτούτου Pasteur

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 17:57

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Σταθερή η θετικότητα για τον κορονοϊό την εβδομάδα 17-23 Νοεμβρίου - Σε χαμηλά επίπεδα η γρίπη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Νοε 2025 | 09:00

Τι σημαίνει πρακτικά η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων - Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

To βασικό ζητούμενο με τις νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο διενέργειας των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι ένα: να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 26 Νοε 2025 | 10:53

Πώς επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις: "Τέλος στους μνημονιακούς περιορισμούς - Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις μισθών"

Τι αλλάζει στις συλλογικές συμβάσεις. Ανακοινώσεις από την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και τους κοινωνικούς εταίρους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 10:29

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Για πρώτη φορά τρία ρομποτικά χειρουργεία την ίδια ημέρα - Η ανάρτηση Γεωργιάδη

"Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία δύο ρομποτικές ολικές υστερεκτομές, καθώς και η ρομποτική αφαίρεση ινομυωμάτων".

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 25 Νοε 2025 | 15:52

Η Μπριζίτ Μπαρντό ξανά στο νοσοκομείο λόγω "σοβαρής ασθένειας" μετά από χειρουργείο

Η Μπριζίτ Μπαρντό φέρεται να μεταφέρθηκε πριν από δέκα ημέρες σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2025 | 16:42

Στο νοσοκομείο η Μαρίνα Σάττι: "Η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να είναι στο Madwalk"

Η επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση της εμφάνισής της στο Madwalk 2025

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 09:09

Στο νοσοκομείο επί 50 μέρες ο Άκης Τσελέντης: "Πάντως ο Άδωνις κάτι έκανε..."

Μέσα από την ανάρτησή του σχολίασε πως "ο Άδωνις κάτι έκανε, ούτε κουνούπι δε πέταγε"

ΤΗΝ ΕΛΑΒΕ 65ΧΡΟΝΟΣ 23 Νοε 2025 | 20:07

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση στο Τορίνο: Η καρδιά Ελληνίδας δότριας συνέχισε να χτυπά κατά τη μεταφορά και την επέμβαση

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση, χάρη σε Ελληνίδα δότρια, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο μεταμοσχεύσεων καρδιάς και ήπατος του νοσοκομείου Le Molinette του Τορίνο.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 21 Νοε 2025 | 13:21
Η ΕΚΘΕΣΗ 20 Νοε 2025 | 18:32
ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 20 Νοε 2025 | 12:55

Περιστέρι: 16χρονος λιποθύμισε από το ποτό έξω από νυχτερινό κέντρο - Συνελήφθη ο πατέρας του και ο υπεύθυνος του μαγαζιού

Ενημερώθηκε το κέντρο τής άμεσης δράσης για ανήλικο στο Περιστέρι, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο υπό την επήρεια μέθης.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 18 Νοε 2025 | 18:25

Μ. Παγώνη: Συναγερμός για το νέο στέλεχος Κ της γρίπης - Τι συμβαίνει με τον Covid και τη γαστρεντερίτιδα

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος δίνει την εικόνα από τα νοσήματα - Τα συμπτώματα

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 17 Νοε 2025 | 15:51

Νοσοκομείο Χανίων: Εκπυρσοκρότησε το όπλο αστυνομικού που φύλαγε βαρυποινίτη κρατούμενο - Σε γυψοσανίδα η σφαίρα

Τη στιγμή που ο ένας αστυνομικός παρέδιδε το όπλο στον άλλον που ξεκινούσε βάρδια στο Νοσοκομείο Χανίων, το όπλο εκπυρσοκρότησε

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 16 Νοε 2025 | 20:48

Hellenic Train: 24ωρη απεργία προκήρυξαν εργαζόμενοι και μηχανοδηγοί για τις 18 Νοεμβρίου - Θέτουν ζητήματα ασφάλειας

Η απόφαση για απεργία στη Hellenic Train αποτελεί "αναγκαιότητα" όπως αναφέρουν ομόφωνα τα σωματεία εργαζομένων

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Νοε 2025 | 18:11

ΕΟΔΥ: Έξι νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένας νέος θάνατος από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της κατάστασης και κάνει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και για τήρηση των μέτρων πρόληψης λοιμώξεων αναπνευστικού

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 12 Νοε 2025 | 17:19

Δώρο Χριστουγέννων: Γιατί θα καταβληθεί νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να ξέρετε

Φέτος το Δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να καταβληθεί νωρίτερα στους εργαζόμενους

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 12 Νοε 2025 | 11:49

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Χίου - Άνοιξε διάλογο μαζί τους [βίντεο]

Δέκτης αποδοκιμασιών έξω από το νοσοκομείο Χίου ο Άδωνις Γεωργιάδης.